Μάνος Πόγιας: Το χωριό μου ο Ασώματος, το σπίτι που γεννήθηκα… Αναμνήσεις μιας ζωής και… ανώμαλη προσγείωση στο επικίνδυνο γεφύρι και το οδικό δίκτυο

3
13881
Ο Μάνος Πόγιας είναι ένα μεγάλο και σημαντικό κεφάλαιο της παραδοσιακής μουσικής στην Κω. Ο κ.Μάνος Πόγιας είναι αυτοδίδακτος κι είχε δίπλα του τον βιολιστή πατέρα του.
Ασχολήθηκε από την ηλικία των 15 ετών ξεκινώντας να μάθει βιολί και στην συνέχεια, για πρακτικούς λόγους, με το ακορντεόν, το σαντούρι και το παραδοσιακό τραγούδι. Συνεργάστηκε με πολλούς μουσικούς καλλιτέχνες του νησιού μας και είναι πάντα δίπλα στη νέα γενιά.
Με αδιάκοπη προσπάθεια, κατάφερε στη μακρά διαδρομή του,  με αγάπη, μεράκι και αξιοζήλευτη δύναμη, να διασώζει τα ακούσματα του τόπου μας και να μας κάνει κοινωνούς της παραδοσιακής μουσικής του νησιού μας.
Ως μουσικός, παίζει ακορντεόν και σαντούρι, τραγουδιστής με ιδιαίτερη χροιά φωνής και φωνητικές ικανότητες αλλά και στιχουργός-συνθέτης.

Μια ξενάγηση από τον ίδιο στο χωριό και το σπίτι που γεννήθηκε, μεγάλωσε και ξεκίνησε να παίζει μουσική και να τραγουδάει έχει ιδιαίτερη σημασία.

Εύλογο είναι να πονάει βλέποντας το παρατημένο γεφύρι που πιάνει τα 100χρόνια (από το 1925) από τότε που το έφτιαξαν οι Ιταλοί και δυστυχώς παραμένει σε επικίνδυνη κατάσταση , όπως ήταν και το γεφύρι του Αγίου Βασιλείου…

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. το γεφυρι ανηκει στην περιφερεια. το γνωριζει η σβυνου? περασε απο κει ποτε? μπαμπη ναβροζιδη εσυ που τρεχεις, αναλαβετο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ