Τρουμούλης Ερρίκος: Πώς έζησα τις τελευταίες στιγμές με τον Γ. Πασσανικολάκη πηγαίνοντας τον απινιδωτή

30
24257

Στην εκπομπή “ΜΑΖΙ στο KosTv» μίλησε o Τρουμούλης Ερρίκος Ελληνική ομάδα Διάσωσης. «Εκείνη την στιγμή βρισκόμουν στο Ζιπάρι και έλαβα μια κλίση από συγγενικό πρόσωπο ότι χρειάζεται βοήθεια ο Γιώργος Πασσανικολάκης διότι έπαθε ανακοπή. Ο αδελφός μου Αντώνης ήταν κοντά στο σημείο και έτρεξε να πάρει τον απινιδωτή που βρίσκεται στο κλειστό γυμναστήριο άλλα έγινε χρήση ο απινιδωτής τις πλατείας Ελευθερίας που πήγε συγγενικό πρόσωπο πιο γρήγορα από τον Αντώνη. Στο Ιατρείο πήγε αρκετός κόσμος να βοηθήσει. Ο απινιδωτής έδωσε ρεύμα με αρκετές προσπάθειες άλλα δεν ανταποκρίθηκε η καρδιά του Γιώργου. Πιστεύω αν πήγαινε στο νοσοκομείο μπορούσε να σωθεί και με τις παραπάνω ενέργειες που θα το προσφέρανε αφού έχουνε τον εξοπλισμό που χρειάζεται για τέτοιες περιπτώσεις. Ο Γιώργος Πασσανικολάκης ήταν για 40 λεπτά στο Ιατρείο με ανάνηψη και με τις ενέργειες του απιδινωτή.

Τρουμούλης Ερρίκος : 80% πιθανότητα υπήρχε να σωθεί αν υπήρχε απινιδωτής στο Ιατρείο

Τρουμούλης Ερρίκος : Tα δυο περιστατικά που με σημάδεψαν στην Κω και είναι έντονα στην καρδιά μου

Οι δύο ανακοπές καρδιάς. Το ένα περιστατικό στην Κέφαλο τον Αύγουστο του ’19

Και το 2ο τον Νοέμβριο του ’23 με τη μαθήτρια στο γυμνάσιο Κω.

30 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γιατι να κάτσει κάποιος να βγάλει τις τελευταίες στιγμές του ανθρώπου στον αέρα; Με πρόσχημα την δημοσιογραφία τα έχουμε ισοπεδώσει ολα…Τι πράγματα είναι αυτα, δεν έχετε τσίπα πάνω σας?

    • Μα δεν είναι ένας, δεν είναι δυο δεν είναι χίλιοιεικοσιδυό. Και όλοι ξαφνικά και νέοι άνθρωποι. Αφού θέλεις κουκούλωμα να πάρεις τηλέφωνο όπως κάνουν στα κεντρικά να διώξουν τον δημοσιογράφο που ψάχνει την αλήθεια. Συνηθισμένοι είστε άλλωστε στο κουκούλωμα.

    • ΤΗ ΖΗΣΑΜΕ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ‘ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ‘ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ’ ΠΟΥ ΠΕΤΑΓΑΤΕ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΧΩΡΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΖΟΥΣΑΝ ΜΕ ΕΡΑΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΑΤΕ ΜΕ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΜΜΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΨΕΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΑΤΕ. ΠΟΥ ΔΙΑΧΨΩΡΙΖΑΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΑΤΕ ΝΑ ΤΡΥΠΗΘΟΥΝ. ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΣΕ ΝΙΑΖΕΙ ΑΝ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ… ΑΣΤΡΑ Η ΒΗΤΑ ΛΟΓΟ Ε?

    • Το θέμα είναι να βρεθεί τι φταίει για να σωθούν κι άλλες ζωές. Οι άνθρωποι που βγήκαν να μιλήσουν και χτες και σήμερα είναι εξειδικευμένοι διασώστες και έχουν σώσει ζωές. Δεν σου έδειξε κανένας σκηνές και εικόνες. Μην γίνεσαι εκατό χρονών παράξενος.

    • Στην προκειμένη περίπτωση στο περιστατικό και η παραμικρή λεπτομέρεια γίνεται ΜΑΘΗΜΑ.
      Μπορεί ο επόμενος να είμαι εγω, μπορεί όμως να είναι κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο.
      Το δίδαγμα. πρωτίστως είναι πως ένας ιδιώτης cardioντόκτωρ να μην έχει το μαραφέτι αυτό που ΣΩΖΕΙ ζωές.
      Όταν με τέτοια εργαλεία έχουν γεμίσει σχολεία, αεροδρόμια, πλατείες και αλλού και ιεροί ναοί και έχουν εκπαιδευτεί στο ΚΑΡΠΑ μαθητές, δάσκαλοι, απλοί πολίτες, πώς είναι δυνατόν να λείπει από ένα ιατρείο της συγκεκριμένης ειδικοτητος.
      Μπορεί το περιστατικό να ήταν τόσο βαρύ, που δεν θα τον έσωζαν ούτε δέκα απινιδωτες. Ποιος το ξέρει όμως αυτό όταν τα δευτερόλεπτα απόκρισης είναι κρισιμότατα?
      Ας αναλογιστούν κάποιοι κάποιοι ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΖΕΙ σήμερα ο Γιώργος.

      • Τι είναι αυτά που λες; Βγάζετε έναν εθελοντή να μιλξσει για τις τελευταίες στιγμές του ανθρωπου; Όσο καλό και να είναι,δεν παύει να είναι εθελοντής και όχι γιατρος.

        • Βρες μου εσύ ένα γιατρό που θα βγει να ερωτηθεί και να απαντήσει δημόσια για τους τόσους ΞΑΦΝΙΚΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ νέων ανθρώπων ονομαστικά και από το νησί μας όπως και σε όλο τον κόσμο? Να μας πει τι και πόσα τσιμπίματα είχαν κάνει ? Αν ήταν της άστρα που έκλεισε? Αν τους είχαν συμβουλεύσεις οι ίδιοι να κάνουν τις τρεις, τέσσερις, δεκατέσσερις δόσεις τους? Και ύστερα έλα να μας τρυπήσεις τη μύτη

  2. τα σχόλια και η οργή του κόσμου ειναι απολυτα δικαιολογημενα ,όμως ας μην γενικεύουμε, καθώς υπάρχουν καρδιολογικα ιατρεία πλήρως εξοπλισμένα.
    Καλό θα ήταν ο ιατρικός σύλλογος να παρέμβει και να κάνει τη δουλειά του,τους απαραίτητους ελέγχους .

  3. Είναι υποχρεωτικό τα καρδιολογικα ιατρεία να έχουν απινιδωτη. Δεν είναι πολυτέλεια. Δεν είναι στην ευχέρεια του κάθε καρδιολόγου….

  4. Καλά κάνει και τα λέει δημόσια…
    να ξέρει ο κόσμος τι συμβαίνει…
    βέβαια με τα Αν ο Γιώργος δεν θα γυρίσει πίσω…κρίμα…κρίμα….ίσως κάποιες φορές να πρέπει να εμπιστευόμαστε και το νοσοκομείο!!!!

    • Να πάει φυλακή ο Μητσοτάκης , κ όλοι κυβερνογιστροι που πίεζαν καθημερινά ,κ εκβίασαν για να το κάνουν οι άνθρωποι .Έχουμε πολλούς γνωστούς εδω κ στην Αθήνα που πέθαναν ξαφνικά όρθιοι ,χωρίς να έχουν πριν τίποτα .

      • Απορία ,γιατί μέχρι κ σήμερα δεν πέθανε κάνεις από τους τριακόσιους της Βουλής ???????? Μήπως έκαναν νεράκι κ έβαλαν τον κόσμο για τους δικούς τους λόγους να εμβολιαστεί ??Γιατί είναι πολλά τα λεφτά Άρη !!!!!!!!! Αυτά τα εμβόλια έκαναν πολλούς πλούσιους !!!Όπως κ αυτούς που έφτιαξαν τον ιό ,κ έτρεξε ο κόσμο εθελοντικά να το κάνει κ να πεθάνει .Γιατί μάλλον έχει κ συνέχεια.Αυτο για να μην μετράτε τους νεκρούς από κοβιντ ,γιατί δεν ήταν όλοι με κοβιντ.

        • Πες τα ρε μπατριώτη, αν είναι δυνατόν να ακούμε τους γιατρούς και όχι την κυρά μανούλα που έχει το μίνι μάρκετ! Πριν τον κοβιντ ήμασταν αθάνατοι και τα καρδιακά μετά τα 90!

  5. Η δουλειά του κυρίου Τρουμουλη δεν είναι να κάνει τον γιατρό και σωστά έπραξε να τρέξει και εκεινος αλλα και ο αδερφος του να φερει το μηχανημα δυστυχώς ο ιδιωτικός ιατρός ήταν ανεπαρκής στο να κάνει την δουλειά του και να έχει τα απαραίτητα μηχανήματα. Το ερώτημα είναι γιατί να πάει σε ιδιωτικό γιατρό και όχι στο νοσοκομείο;

  6. Είδατε τελικά τι έκαναν τα ρημαδιασμενα …… και πόσοι νέοι άνθρωποι έφυγαν απ’ αυτά στα ξαφνικά? Αν είναι δυνατόν εν έτει 2024 στο νησί του Ιπποκράτη που γίνονται τόσα ιατρικά συνέδρια κάθε χρόνο να φεύγουν άνθρωποι με όλες αυτές τις ξαφνικιτιδες. Και στο νοσοκομείο να πήγαινε δεν σωζόταν.
    Ειχαμε πρόσφατα περιστατικό γνωστού μας στην Αθήνα στο Κρατικό Νίκαιας και σε 3 μέρες έφυγε.
    Ας αναλογιστούν όλοι οι πολιτικοί τι κακό κάνανε στην πανδημία με τα δοκιμαστικά σκευάσματα για να μειωθεί ο πληθυσμός της γης και ότι συνεπάγεται αυτό νε οποιαδήποτε κόστος. Ντροπή και αίσχος!

  7. το ότι ζητάτε από τον εκαβητη και γιατρούς 700-800 ενοίκιο ενώ έρχονται γιατί υπάρχει πραγματικό πρόβλημα δεν μιλάει κανένας. το ότι πάτε στους ιδιώτες και σκατε 50-60 ευρώ και δεν έχουν τα απαραίτητα εργαλεια η φάρμακα στο ιατρείο τους παλι δεν μιλάτε. δεν νοιάζει κανέναν μας το κοινωνικό σύνολο παραδεχτητε το μόνο η κονόμα μας νοιάζει και να έχουμε αμάξι 100 χιλιάδες ευρώ. σε ένα νιση με που είμαστε 10 τσοπανιδες

  8. Έχετε αναρωτηθεί όλοι εσείς που μιλάτε για εμβόλια, πόσοι έχουν φύγει από κοντά μας, εξαιτίας διαφόρων φαρμακευτικών σκευασμάτων που παίρνουν; Για ρωτήστε τον φαρμακοποιό σας, να σας πει τί πουλάνε; Πόσοι κάνουν χρήση αυτών χωρίς γνωμάτευση γιατρού; Πόσοι αγοράζουν από το διαδίκτυο, αμφιβόλου ποιότητος; Μέχρι και νέοι 30αρηδες….. Για δείτε το λίγο και μην τα ρίχνουμε όλα στο εμβόλιο…. Εξάλλου πολλοί έφυγαν που ήταν ανεμβολιαστοι, μην το ξεχνάτε….. Προσοχή τί πίνετε και τί καταπίνετε…..

  9. Δυστυχώς η συζήτηση για το θέμα του πολυαγάπητου Γιώργου δεν έχει κανένα νόημα πλέον καθώς το μοιραίο συνέβη. Για να προβλεφθεί όμως παρόμοιο επεισόδιο στο μέλλον, το κρισιμότερο ερώτημα είναι: εκλήθη το ΕΚΑΒ ναι ή όχι; Η εξωνοσοκομειακής ΚΑΡΠΑ ξεκινά με την ταυτόχρονη ειδοποίηση του Κέντρου Άμεσης Βοήθειας. Γιατί επομένως παρέμεινε 40 λεπτά στο ιατρείο;
    Προς ενημέρωση κάποιων… Δεν υπάρχει νομοθεσία που να επιβάλλει τον ελάχιστο εξοπλισμό σε ένα ιδιωτικό ιατρείο πρωτοβάθμιας φροντίδας. Η επιτροπή ελέγχου του Ιατρικού Συλλόγου επιβεβαιώνει ότι ο ιατρικός εξοπλισμός ενός ιατρείου είναι συμβατός με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Άρα το αν έχει κάποιος απινιδωτή στο ιατρείο του ή όχι βρίσκεται στη διακριτική ευχέρεια αυτού που διευθύνει το ιατρείο.
    Εν κατακλείδι, τα επείγοντα περιστατικά πρέπει να αντιμετωπίζονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και ΜΟΝΟ στο μοναδικό Δευτεροβάθμιο ίδρυμα του νησιού μας δηλαδή στο νοσοκομείο. Ασχέτως με την κατάσταση που μπορεί να επικρατεί σε αυτό.
    Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

    • Οι καρδιολόγοι πρέπει κ επιβάλλετε να έχουν απιδινωτη ,καθώς μπορεί λόγο ιδιότητας του γιατρού ,να τον επισκεφθεί ,κάποιος ασθενής ,που να περνάει έμφραγμα ,τι δεν καταλαβαίνετε ??? Κ σιγά το ποσό δεν είναι μεγάλο ,ιδιαίτερα για τους γιατρούς ,είναι περίπου μιας μέρας είσπραξη .

  10. η παρουσία εξοπλισμού ΚΑΡΠΑ, απινιδωτη, οξυγόνου , φαρμάκων επείγουσας ιατρικής, σε οποιοδήποτε καρδιολογικό ιατρείο διενεργεί τεστ κόπωσης, για τον σπάνιο μεν αλλά υπαρκτό κίνδυνο καρδιακής ανακοπής ή άλλου συμβαματος κατά τη διάρκεια του τεστ.

  11. ρε τα ίδια και τα ίδια . το 2003 μόνο πέθαναν πάνω από 750 άνθρωποι ξαφνικά λόγο θερμοκρασιών χωρίς καύσωνα κιόλας . κάθε χρόνο πάντα κάτι υπάρχει και πεθαίνει κόσμος ξαφνικά όπως λέμε ,δεν είναι μόνο μετά τα εμβόλια

  12. Ο ιατρικός σύλλογος να λάβει θέσει και να κινήσει δικαστικές διαδικασίες.
    Μιλάμε για εγκληματική αδιαφορία , αν όντως δεν υπήρχε απινιδωτης μέσα στο ιατρείο…

  13. Για να το πουμε πιο κοσμια μην ξαναπατε σε καρδιολογικο ιατρειο χωρις απινιδωτη τοσο απλα
    Ειναι καταντια να μην εχουν απινιδωτη οταν βγαζουν εκατονταδες χιλιαδες ευρω ετησιως

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ