Φωτογραφίες-ντοκουμέντο από κάμερες ασφαλείας της Σύμης που δείχνουν τον αγνοούμενο Michael Mosley- Στη διαδρομή Πέδι-Γιαλός επικεντρώνονται οι έρευνες

0
6472

Στη διαδρομή Πέδι-Γιαλός επικεντρώνονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του παρουσιαστή του BBC

Σε βίντεο αλλά και φωτογραφίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας φαίνεται ο γνωστός δημοσιογράφος να περπατά έξω από καταστήματα στο Πέδι σε ώρα που υποδηλώνεται ότι είχε βγει από το επικίνδυνο μονοπάτι – Με δύτες, drones, ελικόπτερο και σκύλο της ΕΛ.ΑΣ. οι έρευνες

mosley-xr_2

Στη διαδρομή από το Πέδι προς τον Γιαλό επικεντρώνονται πλέον οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό του Βρετανού δημοσιογράφου Μάικ Μόσλεϊ ο οποίος παραθέριζε στο νησί της Σύμης και αγνοείται από την περασμένη Τετάρτη (5/6).

Σε βίντεο αλλά και σε φωτογραφίες που ήρθαν σήμερα στο φως της δημοσιότητας απεικονίζεται ο γνωστός δημοσιογράφος να περπατά και να κοντοστέκεται έξω από καταστήματα στο Πέδι. Ως εκ τούτου συνάγεται το συμπέρασμα πως ο αγνοούμενος αποχώρησε από την παραλία του Αγίου Νικολάου, έφθασε μέσω του μονοπατιού μήκους περίπου ενός χιλιομέτρου στο Πέδι και στη συνέχεια εκτιμάται ότι ακολούθησε τη διαδρομή από το Πέδι προς τον Γιαλό και κάπου στη διαδρομή κάτι του συνέβη με αποτέλεσμα να χαθούν τα ίχνη του.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d1tu33rqtp0p)
Κλείσιμο

Αστυνομικές πηγές, μιλώντας στο protothema.gr, ανέφεραν συγκεκριμένα πως ο δημοσιογράφος, φθάνοντας στο Πέδι, θα μπορούσε να επιβιβαστεί σε λεωφορείο και να κατευθυνθεί προς τον Γιαλό, κάτι που ωστόσο όπως φαίνεται δεν έπραξε καθώς, σε περίπτωση που το είχε πράξει, θα είχε αποτυπωθεί η επιβίβαση του από κάμερα ασφαλείας που βρίσκεται σε κατάστημα κοντά στη στάση των λεωφορείων.

Έτσι το πιθανότερο είναι ο δημοσιογράφος να έφθασε στο Πέδι και από εκεί να ακολούθησε με τα πόδια τη διαδρομή που οδηγεί στον Γιαλό και κάπου ενδιάμεσα κάτι να συνέβη με αποτέλεσμα να χαθούν τα ίχνη του.

«Από την παραλία που βρισκόταν προς τον Γιαλό υπάρχουν δύο »δύσκολα» σημεία. Το ένα είναι από τον παραλία προς το Πέδι που όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες αλλά και από βίντεο ο δημοσιογράφος το διέσχισε και έφθασε στην περιοχή. Το δεύτερο σημείο είναι στη διαδρομή από το Πέδι προς τον Γιαλό. Σε αυτή τη διαδρομή θα επικεντρωθούν τώρα οι έρευνες» σημείωσαν πηγές με γνώση της υπόθεσης.

Το τι συνέβη ακόμη παραμένει άγνωστο με τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού να συνεχίζουν αδιάκοπα τις έρευνες προσπαθώντας να εντοπίσουν ένα στοιχείο που θα οδηγήσει στα ίχνη του άνδρα.

Παράλληλα στην επιχείρηση διάσωσης του γνωστού παρουσιαστή του BBC μετέχουν και δύτες.

Ο αντιδήμαρχος του νησιού Ηλίας Χάσκας, ο οποίος έλαβε μέρος στην έρευνα, είπε στο βρετανικό δίκτυο ότι «έχουν ψάξει παντού» και ότι τώρα θα έχουν «δύτες που θα ψάξουν στο νερό» με τη βοήθεια του Λιμενικού Σώματος.

symh-mosley
michael-mosley_2
mosley__1_
mosley__2_

Πάνω από 25 άτομα στην ομάδα αναζήτησης

Το Λιμενικό Σώμα της Σύμης ανέφερε ότι πέντε περιπολικά σκάφη – μαζί με όλα τα ιδιωτικά και εμπορικά σκάφη κοντά στο νησί – γνώριζαν για το περιστατικό και αναζητούσαν τον παρουσιαστή. «Όλα τα περιπολικά μας σκάφη ψάχνουν», δήλωσε το λιμενικό.

Η ομάδα αναζήτησης αποτελείται από 25 άτομα, συμπεριλαμβανομένων αστυνομικών, δυτών, εθελοντών και πυροσβεστών.

Από το πρωί, στις έρευνες μετέχει και ένα ελικόπτερο που εστάλη από την Αθήνα, drone που ψάχνουν σε δυσπρόσιτες περιοχές και ένας αστυνομικός σκύλος ανιχνευτής.

Ειδήσεις σήμερα:

«Βόμβα» Μπαλάσκα – «Μπορεί να δολοφόνησαν τον Μόσλεϊ»

«Το μονοπάτι στο Πέδι έχει ψαχτεί και δεν έχει βρεθεί τίποτα. Το να ζει ο Δρ. Μάικ Μόσλεϊ, είναι δύσκολο, ενώ εξετάζεται και η πιθανότητα εγκληματικής ενέργειας», υποστήριξε σήμερα (07/06) ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας στο MEGA. «Άνοιξε η γη και τον κατάπιε», ανέφερε ακόμη ο αστυνομικός αναλυτής.

Το μυστήριο με τα κινητά της παρέας του και τα ερωτήματα

Τα ερωτήματα που εγείρονται, είναι:

Γιατί δεν πήρε το κινητό μαζί του;

Γιατί δεν ζήτησε να τον ακολουθήσει κάποιος από την παρέα;

Προσπάθησε να ζητήσει βοήθεια στο Πέδι;

Κινήθηκε στο σημείο που τον εντόπισε ένας κάτοικος του νησιού, φορώντας άλλα ρούχα;

Οι αρχές έχουν διαθέσιμο υλικό από κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, προκειμένου να εξετάσουν και να εντοπίσουν για οιοδήποτε ίχνος του παρουσιαστή. Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένα από τα επικρατέστερα σενάρια που εξετάζονται είναι ο δημοσιογράφος να γλίστρησε, να έπεσε στα βράχια και έπειτα στη θάλασσα.

«Είμαστε σοκαρισμένοι και μπερδεμένοι», λέει ο αδερφός του

Ο διάσημος παρουσιαστής που συμμετείχε σε τηλεοπτικά προγράμματα και podcast του BBC, εθεάθη για τελευταία φορά στην στην παραλία του Αγίου Νικολάου πριν ξεκινήσει για μια βόλτα στο κέντρο του νησιού.

H επιχείρηση διάσωσης συνεχίστηκε το πρωί της Παρασκευής, με τα τέσσερα παιδιά του Μόσλεϊ έχουν πετάξει στην Ελλάδα για να βοηθήσουν στην έρευνα, είπε ο αδερφός του, Άρθουρ, στην Telegraph.

«Είμαστε πολύ σοκαρισμένοι και μπερδεμένοι με αυτό που του συνέβη. Τα παιδιά του έχουν πλέον πάει όλα στην Ελλάδα και περπατούν στο μονοπάτι προσπαθώντας να τον βρουν», δήλωσε μεταξύ άλλων ο ίδιος.

«Γνωρίζουμε όσα ανέφεραν η αστυνομία και τα μέσα ενημέρωσης, αλλά παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και ελπίζουμε ότι θα υπάρξει ένα καλό αποτέλεσμα», προσθέτει

Η έρευνα επικεντρώνεται στην περιοχή Πέδι της Σύμης καθώς μια γυναίκα είπε ότι είδε τον κ. Μόσλι εκεί την Τετάρτη, είπε ο αντιδήμαρχος του νησιού Ηλίας Τσάσκας στο BBC News.

Ο κ. Τσάσκας ο οποίος συμμετέχει στην έρευνα είπε ότι «κοίταξαν παντού», και τώρα θα έχουν «δύτες που θα κοιτάζουν στο νερό» με τη βοήθεια του Λιμενικού Σώματος.

Η ομάδα έρευνας αποτελείται αυτή τη στιγμή από 25 άτομα, μεταξύ των οποίων αστυνομικοί, δύτες, εθελοντές και πυροσβέστες.

Παράλληλα, ο δήμαρχος του νησιού, Ελευθέριος Παπακαλοδούκας, είπε ότι οι πυροσβέστες που διεξήγαγαν την έρευνα του είπαν ότι πίστευαν ότι ήταν «αδύνατον» ο κ. Μόσλεϊ να ήταν ακόμα στο Πέδι.

«Είναι μια πολύ μικρή, ελεγχόμενη περιοχή, γεμάτη κόσμο, οπότε αν του συνέβαινε κάτι εκεί, θα τον είχαμε βρει μέχρι τώρα», είπε στο BBC News.

Το χρονικό της εξαφάνισης Μάικλ Μόσλεϊ στη Σύμη

Κλιμακώνουν τις έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου παρουσιαστή του BBC Michael Mosley οι αρμόδιες αρχές, με βάση τις φωτογραφίες-ντοκουμέντο οι οποίες αποτυπώθηκαν σε κάμερες ασφαλείας διάφορων καταστημάτων στο νησί της Σύμης και συγκεκριμένα στο χωριό Πέδι.

Τις φωτογραφίες που παρουσιάζει σήμερα η «Ροδιακή» έχουν στα χέρια τους αξιωματικοί της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και της ασφάλειας, τις οποίες αποκωδικοποιούν καρέ-καρέ με στόχο να εντοπίσουν την ακριβή ώρα και κίνηση του αγνοούμενου.

πηγή https://www.rodiaki.gr

Ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι και drones ελέγχουν σπιθαμή προς σπιθαμή τη διαδρομή που ακολούθησε ο 67χρονος – Το μονοπάτι μήκους ενός χιλιομέτρου και η μαρτυρία του ανθρώπου που τον είδε τελευταίος

Σε πλήρη εξέλιξη για δεύτερο 24ωρο βρίσκεται το θρίλερ με την εξαφάνιση του γνωστού παρουσιαστή του BBC, Mάικλ Μόσλεϊ, στο νησί της Σύμης τα ίχνη του οποίου αγνοούνται από το μεσημέρι της Τετάρτης.

Από χθες το πρωί, όταν η σύζυγος του 67χρονου δήλωσε στο Αστυνομικό Τμήμα ότι ο δημοσιογράφος δεν επέστρεψε ποτέ στο σπίτι μετά από μια κοινή τους εξόρμηση στην παραλία του Αγίου Νικολάου, κλιμάκια της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής με τη συνδρομή εθελοντών διασωστών «χτενίζουν» το νησί προκειμένου να εντοπίσουν ένα σημάδι από την πορεία που ακολούθησε ο αγνοούμενος.

Βίντεο από τις έρευνες:

Για τον εντοπισμό του 67χρονου έχουν επιστρατευθεί ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι καθώς και drones που ελέγχουν σπιθαμή προς σπιθαμή τη διαδρομή που ακολούθησε φεύγοντας από την παραλία.

Όπως δήλωσε η σύζυγός του στους Αστυνομικούς, ο 67χρονος έφυγε από την ακτή του Αγίου Νικολάου πεζός, χωρίς να έχει κινητό μαζί του, με κατεύθυνση την περιοχή Πέδι.

Πρόκειται για ένα μονοπάτι, μήκους ενός χιλιομέτρου, το οποίο αν και είναι απότομο αρκετοί ξένοι τουρίστες το επιλέγουν για πεζοπορία.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές είναι σε αυτή τη διαδρομή να συνέβη κάτι στον 67χρονο και να έπεσε στα βράχια και στη συνέχεια στη θάλασσα.

Ωστόσο, μια μαρτυρία κατοίκου του Σύμης θέλει τον 67χρονο να έφτασε με ασφάλεια στο Πέδι και από εκεί να προσπάθησε να κατευθυνθεί με λεωφορείο προς τον Γυαλό όπου βρίσκεται το σπίτι που μένουν με τη γυναίκα του.

Ο συγκεκριμένος κάτοικος, ο οποίος έχει δώσει κατάθεση και στις Αρχές, υποστηρίζει πως είδε τον 67χρονο να περιμένει στη στάση του λεωφορείου, στο Πέδι, στις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης.

Άγνωστο, όμως, παραμένει αν ο αγνοούμενος επιβιβάστηκε στο λεωφορείο και αν τελικά επιβιβάστηκε σε ποια στάση κατέβηκε.

«Αν θεωρήσουμε πως έφυγε από τον Άγιο Νικόλαο στη 13.30 έκανε μισή ώρα να φτάσει μέχρι το Πέδι.

Η διαδρομή είναι βατή, είναι βατό μονοπάτι. Αρκετοί ηλικιωμένοι και ξένοι την κάνουν. Είναι επικίνδυνη μόνο αν πας κοντά στα βράχια.

Υπάρχει μαρτυρία ότι τον είδαν 2 το μεσημέρι στη στάση των λεωφορείων. Δεν υπάρχει πληροφορία αν ανέβηκε στο λεωφορείο και αν σε κάποια στάση κατέβηκε.

Αυτός που τον είδε τα έχει πει αυτά και στην Αστυνομία και στην Πυροσβεστική», λέει στο protothema.gr ο αντιδήμαρχος Σύμης, κ. Νικήτας Γρύλλης, ενώ επισημάνει πως μέχρι στιγμής οι Αρχές αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα γύρω από την εξαφάνιση του Μάικλ Μόσλεϊ.

Ένα μονοπάτι 1 χλμ. έπρεπε να διασχίσει ο παρουσιαστής του BBC στη Σύμη – Με ενισχύσεις από Ρόδο οι έρευνες

Ο 67χρονος δήλωσε στην παρέα του πως κουράστηκε στην παραλία και ήθελε να γυρίσει σπίτι – Ξεκίνησε με τα πόδια και έκτοτε αγνοείται – Ειδικά εκπαιδευμένο σκυλί στο νησί

Michael-Mosley-2

Mε αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται και σήμερα Παρασκευή οι έρευνες για τον εντοπισμό του δημοσιογράφου του BBC Mάικλ Μόσλεϊ τα ίχνη του οποίου χάθηκαν την περασμένη Τετάρτη στη Σύμη.

Στην έρευνα για τον εντοπισμό του γνωστού δημοσιογράφου συμμετέχουν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, της Πυροσβεστική και του Λιμενικό, που με τη βοήθεια ελικοπτέρου και drone «σαρώνουν» την περιοχή αναζητώντας κάποιο στοιχείο που θα μπορούσε να οδηγήσει στα ίχνη του άνδρα.

Παράλληλα συνδράμουν εθελοντές ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, στο νησί πρόκειται να φθάσουν σήμερα το πρωί ένας εκπαιδευμένος σκύλος για αναζητήσεις ανθρώπων με τον χειριστή του καθώς και ένα κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου αποτελούμενο από πέντε αστυνομικούς.

Υπενθυμίζεται ότι ο αγνοούμενος δημοσιογράφος όταν εξαφανίστηκε δεν είχε μαζί του το κινητό του τηλέφωνο καθώς τόσο αυτός όσο και η σύζυγό του τα είχαν αφήσει στο σπίτι που διέμεναν.

Όλα συνέβησαν το μεσημέρι της Τετάρτης γύρω στις 13:30 όταν ο Μόσλεϊ δήλωσε στην παρέα του (τη σύζυγό του και ένα φιλικό ζευγάρι) πως κουράστηκε στην παραλία του Αγίου Νικολάου και πως θα ξεκινούσε με τα πόδια προκειμένου να γυρίσει στο σπίτι που διέμενε στο Γυαλό, χωρίς ωστόσο να επιστρέψει ποτέ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δημοσιογράφος για να φτάσει στο σπίτι έπρεπε να περπατήσει ένα μονοπάτι περίπου 1.000 μέτρων στην περιοχή Πέδι Σύμης και στη συνέχεια να πάρει λεωφορείο.

Ειδήσεις σήμερα:

«Πώς μπορεί να εξαφανιστεί κανείς από προσώπου γης;» Αγωνία για τον παρουσιαστή του BBC στη Σύμη

Αγνοείται δημοσιογράφος του BBC στη Σύμη – Βγήκε για περπάτημα και χάθηκαν τα ίχνη του

Ο Δήμαρχο Σύμης Λευτέρης Παπακαλοδούκας σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Kos tv τόνισε πως Αστυνομία, Πυροσβεστική με drone, Λιμενικό αλλά και εθελοντές «σαρώνουν» το νησί προκειμένου να εντοπίσουν κάποιο ίχνος του Βρετανού παρουσιαστή.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ