Η Κως τίμησε την Εργατική Πρωτομαγιά με Απεργιακή συγκέντρωση, πορεία & κατάθεση στεφάνων

6
7249


1η Μαΐου , ημέρα σταθμός για την εργατική τάξη με απεργιακή συγκέντρωση και πορεία
Η εργατική Πρωτομαγιά τιμήθηκε σην Κω με συγκέντρωση, το πρωί της Δευτέρας στην πλατεία Ελευθερίας, μετά από κάλεσμα του Εργατικού κέντρου Β.Σ.Δ.
Στην συγκέντρωση παραβρέθηκαν σωματεία, συνταξιούχοι, αγρότες, αλλά και υπάλληλοι του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, ενώ υπήρξαν ομιλίες , από την Β ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου και την πρόεδρο του Εργατικού κέντρου ΒΣΔ Ιωάννα Λάμπρου.
Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν :
» Οι αγώνες των εργατών όλου του κόσμου θα νικήσουν», » Οι ζωές μας έχουν αξία δεν είναι κόστος .Τώρα μόνιμες προσλήψεις στην Δημόσια υγεία», » Αγωνιζομαστε για το δικαίωμα μας στην υγεία και στη ζωή «- σύλλογος ΟΓΕ Κω. Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο.
Σήμερα, η Πρωτομαγιά βρίσκει τον κόσμο της εργασίας, εξαιτίας των ασκούμενων κυβερνητικών πολιτικών, αντιμέτωπο με την ακρίβεια, την ανεργία και την επισφάλεια. Μετά την πλέον δεκαετή οικονομική κρίση, οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι έχουμε υποστεί μειώσεις μισθών, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων και αποδόμηση των εργασιακών και ασφαλιστικών κεκτημένων μας. Παράλληλα βιώνουμε την κοινωνική αδικία, την επίθεση στα δημόσια αγαθά και την κατακρήμνιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Πηγή: https://www.kostv.gr/nea/koinwnika/21794-i-kos-tima-tin-ergatiki-protomagia

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πρωτομαγιά τα λούλουδα γιορτάζουν και ΤΑ ΦΥΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΡΑΥΓΑΖΟΥΝ...

    Και να φανταστείτε, γιορτάζουν την εργατική Πρωτομαγιά…. οι τεμπελχανάδες και οι φασιστες ..

  2. Οι ψηφοφοροι της ΝΔ δε θα επρεπε να επωφελούνται απο τους αγωνες των εργατων για το 8ωρο. Να δουλευουν 15ωρα αφου δηλωνουν νεοφιλελευθεροι.

  3. Βλάκα Μένιο,η ΝΔ φασιστικό κόμμα που συνέλαβε, δίκασε και φυλάκισε την Χρυσή Αυγή;Που έφερε στην βουλή νομοθεσία και την απέκλεισε από τις εκλογές; Αυτά που οι συριζαυγιτες δεν έκαναν 4χρονια;Το ΚΚΕ που δεν στήριξε την τροπολογία για τον αποκλεισμό;Που δεν καταθέτουν στεφάνια στις εθνικές εορτές και μόνο την πρωτομαγιά; Άντε βλαμμένοι σταλινοτσολιαδες, δημοκράτες του κ@λου.Ουστ κ@πρ@σκ@λ@…..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ