Κραυγή απόγνωσης των κατοίκων στην Κω: Χωρίς παθολόγο εδώ και 10 μήνες | Πλεύρης: Θεσπίσαμε μηνιαίο «μπόνους» 1.800 ευρώ για να έρθουν γιατροί

47
14175

Κραυγή απόγνωσης των κατοίκων στην Κω: Χωρίς παθολόγο εδώ και 10 μήνες το νοσοκομείο – Τι απαντά το υπουργείο Υγείας

Στην «εντατική» βρίσκεται τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με τις καταγγελίες των κατοίκων, το σύστημα υγείας στην Κω.

ΚΩΣ

Στην «εντατική» βρίσκεται τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με τις καταγγελίες των κατοίκων, το σύστημα υγείας στην Κω.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Κοινωνία Ωρα MEGA», εδώ και περίπου δέκα μήνες το νοσοκομείο του νησιού είναι χωρίς παθολόγο. Έτσι, όταν πηγαίνει ένα ασθενής στο νοσοκομείο, στα έκτακτα περιστατικά καλείται να φέρει μαζί του και έναν ιδιώτη γιατρό, που πληρώνει ο ίδιος ο ασθενής.

Παράλληλα, υπάρχουν ελλείψεις και σε πολλές άλλες ειδικότητες γιατρών, επιπλέον υπάρχει μόνο ένας παιδίατρος και πολλοί τοκετοί γίνονται από ιδιώτες γιατρούς από όσες οικογένειες μπορούν να πληρώσουν το κόστος.

Υπάρχει μόνο ένας ακτινολόγος στο νησί, και όλα αυτά δημιουργούν μία τεράστια ανασφάλεια από στους κατοίκους.

Τι απαντά το υπουργείο Υγείας

Διευκρινίσεις σχετικά με τις καταγγελίες για την έλλειψη γιατρών στο νοσοκομείο της Κω, εξέδωσε το υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

«Στο νοσοκομείο της Κω υπηρετούν 179 εργαζόμενοι εκ των οποίων 35 γιατροί και 79 νοσηλευτές. Ειδικά για την έλλειψη παθολόγων έχει γίνει μετακίνηση από άλλη νοσηλευτική δομή της 2ης ΥΠΕ παθολόγου που καλύπτει τις αναγκες ενώ έχουν προκηρυχθεί και 2 θέσεις παθολόγων. Στο παρελθόν είχαν προκηρυχθεί εκ νέου οι θέσεις και οι προκηρύξεις είχαν αποβεί άγονες. Στο συγκεκριμένο ωστόσο νοσοκομείο υπηρετούν και επτά γενικοί γιατροί, που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες.

Παράλληλα ειδικά για το καλοκαίρι έχει γίνει πρόσκληση για γιατρούς με επιπλέον αμοιβή 1.800 ευρώ τον μήνα πέρα του μισθού. Το Υπουργείο Υγείας, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα στελέχωσης στα νησιά μας, με τις τελευταίες νομοθετικές παρεμβάσεις προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την κάλυψη όλων των κενών των ακριτικών μας νησιών παρέχοντας επιπλέον κίνητρα 1.800 ευρώ σε κάθε γιατρό τον μήνα και 1.200 ευρώ σε κάθε νοσηλευτή πλέον των μισθών που λαμβάνουν για κάθε μετακίνηση».

Πλεύρης: Θεσπίσαμε μηνιαίο «μπόνους» 1.800 ευρώ για τους γιατρούς που μετακινούνται

Σε ανάρτησή του ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αναφέρει:

«Τα προβλήματα στα ακριτικά μας νησιά μπορούν να λυθούν με τις νέες διατάξεις. Στις άγονες προκηρύξεις πλήρους απασχόλησης βγαίνουν θέσεις μερικής απασχόλησης και θεσμοθετήσαμε κίνητρα 1.800 ευρώ τον μήνα πλέον του μισθού για κάθε γιατρό που μετακινείται».

Ο Θάνος Πλεύρης απαντά για την απουσία παθολόγων στο Νοσοκομείο της Κω

Ο Θάνος Πλεύρης απαντά για την απουσία παθολόγων στο Νοσοκομείο της Κω

 

    Στις καταγγελίες ότι στο νοσοκομείο της Κω δεν υπάρχει παθολόγος απάντησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης λέγοντας πως στο νοσοκομείο αυτή τη στιγμή υπηρετούν 7 γενικοί γιατροί.

    Το πρόβλημα που φαίνεται να υπάρχει στο νοσοκομείο της Κω αναδείχτηκε εκ νέου, αυτήν τη φορά μέσα από την πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

    Εδώ και περίπου δέκα μήνες το νοσοκομείο του νησιού είναι χωρίς παθολόγο. Έτσι όταν πηγαίνει ένα ασθενής στο νοσοκομείο, στα έκτακτα περιστατικά καλείται να φέρει μαζί του και έναν ιδιώτη γιατρό, που πληρώνει ο ασθενής.

    Παράλληλα, υπάρχουν ελλείψεις και σε πολλές άλλες ειδικότητες γιατρών, επιπλέον υπάρχει μόνο ένας παιδίατρος και πολλοί τοκετοί γίνονται από ιδιώτες γιατρούς, από όσες οικογένειες μπορούν να πληρώσουν το κόστος.

    Η απάντηση του Υπουργείου Υγείας

    Απαντώντας στις καταγγελίες το Υπουργείο Υγείας, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

    «Στο νοσοκομείο της Κω υπηρετούν 179 εργαζόμενοι εκ των οποίων 35 γιατροί και 79 νοσηλευτές. Ειδικά για την έλλειψη παθολόγων έχει γίνει μετακίνηση από άλλη νοσηλευτική δομή της 2ης ΥΠΕ παθολόγου που καλύπτει τις ανάγκες ενώ έχουν προκηρυχθεί και 2 θέσεις παθολόγων. Στο παρελθόν είχαν προκηρυχθεί εκ νέου οι θέσεις και οι προκηρύξεις είχαν αποβεί άγονες. Στο συγκεκριμένο ωστόσο νοσοκομείο υπηρετούν και επτά γενικοί γιατροί, που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες.

    Παράλληλα ειδικά για το καλοκαίρι έχει γίνει πρόσκληση για γιατρούς με επιπλέον αμοιβή 1.800 ευρώ τον μήνα πέρα του μισθού. Το Υπουργείο Υγείας, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα στελέχωσης στα νησιά μας, με τις τελευταίες νομοθετικές παρεμβάσεις προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την κάλυψη όλων των κενών των ακριτικών μας νησιών παρέχοντας επιπλέον κίνητρα 1.800 ευρώ σε κάθε γιατρό τον μήνα και 1.200 ευρώ σε κάθε νοσηλευτή πλέον των μισθών που λαμβάνουν για κάθε μετακίνηση».

    Γιάννα Σουλάκη / Πηγή: iatropedia.gr

    Πλεύρης-Κορωνοϊός: Τέλος τα μέτρα – Καταργείται η χρήση μάσκας στα ΜΜΜ, εξαιρούνται οι δομές υγείας

    «Πράσινο φως» από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων μετά από εισήγηση Πλεύρη – Από τέλος Μαρτίου σε ισχύ οι αλλαγές – Αίρεται η υποχρεωτικότητα των τεστ για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους

    20000_krousmata_xr

    Την τυπική λήξη της πανδημίας κορωνοϊού θα σημάνει στη χώρα μας η έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) στο τέλος Μαρτίου για την άρση των μέτρων που ισχύουν έναντι της λοίμωξης covid-19.

    Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων έδωσε το «πράσινο φως» για την άρση των υποχρεωτικών μέτρων που μας συνοδεύουν ακόμη και στοχεύουν κυρίως στην προστασία των ευάλωτων και των ηλικιωμένων έναντι του κορωνοϊού.

    Όπως έγινε γνωστό σήμερα από το υπουργείο Υγείας, ο αρμόδιος υπουργός, κ. Θάνος Πλεύρης, έκανε τη σχετική εισήγηση στην Επιτροπή των ειδικών στη διάρκεια της συνεδρίασής της και αυτή έγινε αποδεκτή από τους επιστήμονες.

    Στο πλαίσιο αυτό, πρόκειται να καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και σε όλους τους άλλους χώρους που ήταν μέχρι τώρα επιβεβλημένη η εφαρμογή της. Η υποχρέωση για τη χρήση μάσκας θα παραμείνει ωστόσο για όλους όσους βρίσκονται και κινούνται μέσα στις δημόσιες και ιδιωτικές υγειονομικές δομές καθώς και στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ).

    Αίρεται επίσης η υποχρεωτικότητα σε ό,τι αφορά τη διενέργεια των εβδομαδιαίων αρνητικών διαγνωστικών τεστ κορωνοϊού για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους προκειμένου αυτοί να πηγαίνουν στην εργασία τους (ιδιωτικό και δημόσιο τομέα).

    Κατά τον ίδιο τρόπο δεν θα απαιτείται πλέον η διενέργεια τεστ για τον κορωνοϊό και η υποβολή του στη σχετική πλατφόρμα για να ενεργοποιηθεί αυτομάτως η δυνατότητα για πενθήμερη αναρρωτική άδεια στον ασθενή με λοίμωξη covid-19. Πλέον, οι ασθενείς θα λαμβάνουν την αναρρωτική άδεια μετά από ιατρική επίσκεψη και γνωμάτευση όπως γίνεται σε περίπτωση νόσησης τους.

    Όπως τόνισε ωστόσο ο υπουργός Υγείας, «παραμένει η ανάγκη προστασίας ευάλωτων ομάδων έναντι της Covid-19 και για το λόγο αυτό συνιστάται η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, ο επικαιροποιημένος εμβολιασμός και η λήψη αντιικής θεραπείας για όσους νοσούν».

    Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση:

    «Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αναφορικά με τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων δήλωσε:

    Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων το Υπουργείο Υγείας εισηγήθηκε την άρση των μέτρων που ισχύουν έναντι της Covid-19 με εξαίρεση στις δημόσιες και ιδιωτικές υγειονομικές δομές και Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων. Η εισήγηση έγινε αποδέκτη από την Επιτροπή και αναμένεται η άρση των μέτρων.

    Παραμένει ωστόσο η ανάγκη προστασίας ευάλωτων ομάδων έναντι της Covid-19 και για το λόγο αυτό συνιστάται η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, ο επικαιροποιημένος εμβολιασμός …..και η λήψη αντιικής θεραπείας για όσους νοσούν».

    47 ΣΧΟΛΙΑ

      • Απαιτούμε ως φορολογούμενοι πολίτες να μεριμνήσει το κράτος ,για την νοσοκομειακή μας περίθαλψη .Να δώσει κίνητρα στους γιατρούς ,να δώσει περισσότερα λεφτά σε όλους όσους θέλουν να έρθουν στην παραμεθόριο .Είναι υποχρέωση της κυβέρνησης ,είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει ,είναι σαν να μας λένε ,ότι δεν τους νοιάζει αν ο κόσμος πεθαίνει χωρίς γιατρούς κ νοσοκομείο !!!!! Θα ζητήσουμε ευθύνες δεν θα το αφήσουμε έτσι !!!!!

      • ……KΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΜΕ ΝΕΑ ΓΙΑΤΡΟΥΔΑΚΙΑ !!!
        ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ??

    1. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΡΧΕΣΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΥΡΙΕ ΠΛΕΥΡΗ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΙΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΚΑΓΚΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΣΤΕ ΞΕΡΕΤΕ!!!

    2. Μπορείτε σας παρακαλώ να δημοσιεύσετε τα ονόματα των 35 γιατρών που λέει το υπουργείο ότι υπάρχουν στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ ΤΗΣ ΚΩ ,και λογικά και στην μισθολογική κατάσταση του νοσοκομείου ενώ στην πραγματικότητα ΔΕΝ έχουμε γιατρούς
      Ευχαριστώ

      • Και όμως φίλε τόσοι βγαίνουν, Ένας ουρολόγος, ένας οδοντίατρος, ένας ακτινολόγος, Μία νεφρολόγος, Μία παιδίατρος, Ένας ΩΡΛ, Τρεις χειρουργοί, τρεις ορθοπεδικοί, τρεις αναισθησιολόγοι, τρεις γυναικολόγοι, Επτά γενική ιατροί, Έξι αγροτικοί ιατροί, Τέσσερις ιατροί στο μικροβιολογικό και στην αιμοδοσία. Δύο καρδιολόγοι, Μία κοινωνική λειτουργός, Μία ψυχολόγος.

    3. Η απάντηση του υπουργείου υγείας είναι ντροπή. Να μας πει τώρα τα ονόματα των ιατρών ? Ιατρών μάχημων που πας στο νοσοκομείο και σε εξετάζουν … άντε γιατί θα ανοίξουν στώματα … η κοροιδεία έχει και όρια … και να δουν λίγο στο υπουργείο υγείας την απουσία ///////.. πληρώνουν αδρά για να ξήνοντε???

    4. Ποτέ μου δεν ψήφισα άλλο τίποτα μόνο ΝΔ. Ντρέπομαι όμως … τόσα εγκλήματα μαζεμένα? Η υποστελέχωση του νοσοκομείου Κω και η απούσα διοίκηση αυτού ,που μας φόρτωσε ο κ.Παππάς, θα είναι η ταφόπλακα της ΝΔ στο νησί.

      • Εσύ γιδοβοσκε στερεοελλαδιτη η βόρειο να σε κάνω καφέ ??η Πελοπόννησιε με το νι κ το λιιι η δεν ξέρω από προμαζεμα ήρθες εδώ !! Αφού δεν μας πας ,γιατί ρεεε δεν πας στο χωριό σου ??????? Εμείς εδώ θέλουμε μόνο Έλληνες πατριώτες κ όχι άτομα σαν κ εσένα που ζηλεύουν την Κω κ τους κώους ,κ βγάζεις χολή για όλα .Γιατί δεν πας στην Αθήνα να πληρώνεις 400€ την γκαρσονιέρα συν 200€ τα κοινόχρηστα άντε αν σου βαστάει .

        • Δεν σας γουστάρει ούτε η μάνα σας μποχαλαρά γιαυτό δεν έρχονται γιατροί. Άντε τρέχα στη ρόδο να φιλάς ποδιές να σε νοσηλέψουμε.

          • Εδώ τα ενοίκια είναι πολύ φθηνα , εκτός μερικών εξαιρέσεων ,μην λέτε ψέματα μόνο κ μόνο επειδή δεν μας πάτε . Όσο για το πώς αφήνουν ορισμένοι τα σπιτάκια μας ,όταν φεύγουν δεν υπάρχουν λόγια ,ντρέπομαι για λογαριασμό τους .Εκτός αν στο χωριό τους έμεναν σε καλύβες ,τότε να τους δικαιολογήσω .Τα μπάνια μέσα στα άλατα κ την μούχλα ,η λεκάνες μέσα στο πουρι ,τα παντζούρια κ τα τζάμια δεν βλέπεις έξω από την βρώμα ,σκάσετε λοιπόν γιατί έχω πολλές φωτό κ γνωρίζω έναν έναν από εσάς ,μιλάω με αποδείξεις ,που έχετε κ το θράσος να μιλάτε για την Κω .

        • Οταν θα ψοφολογας ομως θα παρακαλας τους στερεοελλαδιτες και τους πελοποννησιους με το νι να σε γιατρεψουν. Κατσε τωρα χωρις γιατρους και γιατρεψου μονος σου.

    5. ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Κ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ Κ Ο ΑΛΛΟΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΠΙΕΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΕΣΧΟΣ ΝΑ ΠΑΤΕ ΕΚΤΟΣ ΝΗΣΙΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΑ ΕΔΩ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝΕ ΑΛΗΤΕΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

    6. Αντι να δίνεις μπόνους…(οπωε σας εχουν μαθει ρεμάλια) παρε 3 γιατρους ωστε να βγαινουν οι βαρδιες..οχι 1 για 24ωρες/365μερες κ το μισθό σου να δώσεις..(λέμε τωρα) ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΈΞΕΙ βλάκα!!!

    7. ΟΠΟΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΓΙΑΤΡΟΥΣ Κ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΑ ΒΑΡΕΘΕΙ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ

    8. Καταλάβαμε. Γιατρούς θα έχουμε μόνο όταν εχει πολλούς τουρίστες Ιουνιο με Αυγουστο. Τότε θα αρρωστενουμε και εμείς γιατι μετά καλα σαράντα. Ουστ μαυρογιαλουρηδες της κακιας ώρας

      • Και τα πάρκινγκ γεμάτα, που να βρεί θέση ο φουκαριάρης γιατρός, δ’ασκαλος, καθηγητής για να κοιμηθεί στο αυτοκίνητο? Δεν yπάρχουν και δημόσια WC. Για να ψαχτούμε και εμείς λιγάκι ρε λεβέντες. Οι τοπικές κοινωνίες και οι τοπικοί άρχοντες δεν φταίνε σε τίποτε? Για να κουλάρουμε, που μου λέει και ο εγγονός μου.

    9. Τελικα αφου δεν το δωσατε ποτε το επιδομα των 450 ευρω γιατι μας κοροιδευετε και βγαζατε τρελους τους εργαζομενους και λεγατε καθε φορα οτι εκαναν σπεκουλα απεναντι σας και θελουν το κακο σας?
      Αφου δεν το δωσατε ποτε γιατι στο Mega σημερα μπροστα στην Ελλαδα ολη λεγατε το ασπρο μαυρο και τοσο ψεμα και μαλιστα οτι ο Δημος τα εχει κανει ολα και κατασπαταλησε χρημα?
      Ειλικρινα δεν εχετε τσιπα αξιοπρεπεια και φιλοτιμο να θελετε να τους κοροιδευεται ολους, ειλικρινα ποσο χαμηλο ηθος εχετε?

    10. Το ελληνικό κράτος [κυβερνήσεις] απέδειξε διαχρονικά, ότι είναι ανίκανο να λειτουργήσει σωστά το νοσοκομείο της Κω.Μου θυμίζει οικογένεια με παιδιά,που για χ λόγους αδυνατεί να τα μεγαλώσει και να τα προστατέψει.Τότε παρεμβαίνουν οι κοινωνικές υπηρεσίες και τα δίνουν σε ανάδοχες οικογένειες.Κάπως έτσι συμβαίνει και με το νοσοκομείο της Κω.Ζητείται λοιπόν ανάδοχος από την Ελλάδα ή από το εξωτερικό,που θα αναλάβει την σωστή λειτουργία του νοσοκομείου της γενέτειρας του Ιπποκράτη.

    11. Επομένως τα 1800 ευρώ όπως παραπλανητικά αφήνεται να εννοηθεί στον τίτλο, δεν ειναι κινητρο για μόνιμο ιατρό . Αφορά μόνο για κάποιον που θέλει να έρθει να καλύψει για 1 μήνα το καλοκαίρι. Για να έρθει κάποιος μόνιμα λοιπόν δεν έχετε κάνει απολύτως τίποτα. Ούτε το υπουργείο, ούτε η ανύπαρκτη διοίκηση του νοσοκομείου. Και βεβαια ούτε καν ο Δήμος δεν έχει συνεισφέρει δίνοντας κίνητρα οικονομικά όπως δίνουν σε άλλα νησιά. Ο Δήμος θα έπρεπε να απολογηθεί για το δήθεν επίδομα στέγης των 450 ευρώ για το οποίο συνέχεια γίνεται λογος στις συνεντεύξεις , αλλά ποτέ δεν δόθηκε.

    12. Για ψάξτε να δουμε που είναι οι 7 γενικοί ιατροί που λέει ο Πλεύρης. Κρατάνε θέση διευθυντού χωρίς να εργάζονται συνταγογραφούν, πολιτευονται, είναι αποσπασμένοι στο ικα, και παιρνουν μισθό διευθυντή και δεν αφήνουν τις οργανικες να αδειάσουν να ερθουν νέεοι ιατροί.

      • Να αγιάσει το στόμα σου!! Πρέπει κάποιος να ενημερώσει τον Πλεύρη ότι δεν ειναι ενεργοί αυτοί οι 7, έχουν άλλες δουλειές οι άνθρωποι και τα έχουν κανονίσει μια χαρά, απλά κρατάνε κ τη θέση, όχι όλοι βέβαια, οι περισσότεροι. Αυτος τί νόμιζε? Ότι είναι 7 μάχιμοι γιατροί που κάνουν εφημερίες και αντιμετωπίζουν τα επείγοντα?
        Η δική μας στάση όμως είναι ακόμα χειρότερη γιατί το μόνο που κάνουμε είναι να κριτικάρουμε και να κράζουμε απο το internet, μήπως πρέπει να κάνουμε επιτέλους κάτι δραστικό??

    13. Όπως οι κλίκες στον ΟΣΕ έφεραν το δυστύχημα στα τρένα, έτσι και οι κλίκες των γιατρών στο νοσοκομείο της Κω δεν αφήνουν τους νέους γιατρούς να έρθουν. Διώξτε τους κηφήνες να δείτε για πότε θα έρθουν νέοι γιατροί.

    14. ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΒΑΠΤΙΖΟΥΝ ΕΝΑΝ ΔΕΞΙΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΣΚΟ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΓΕΝΙΚΟ ΙΑΤΡΟ ΣΕ ΠΑΘΟΛΟΓΟ;
      ΟΙ ΓΕΝΙΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΗΣ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥ ΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΝΟΥΝ 16 ΜΗΝΕΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ.
      ΟΙ ΠΑΘΟΛΟΓΟΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΘΟΛΟΓΟΥ ΚΑΝΟΥΝ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ.
      ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΩΜΕΝΟΥΝ ΓΕΝΙΚΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΓΝ ΚΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΙΟΤΙ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΣ Η ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΔΙΝΟΝΤΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ Ο ΙΑΤΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ.
      ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΓΕΣΑΙ ΙΑΤΡΟΣ ΜΑΧΙΜΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΓΑΖΕΣΑΙ ΩΣ ΙΑΤΡΟΣ ΜΑΧΙΜΟΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.
      ΘΕΣ ΒΡΕ ΑΔΕΡΦΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ; ΓΙΝΕ….. ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΛΕΓΕΣΑΙ ΙΑΤΡΟΣ. ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΣΟΥΝ…..
      ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ…

    15. Η κως αντιμετωπιζεται ως νησι β κατηγοριας.ολα πεφτουν στο κενο.οτι κ να γινει.το φταιξιμο συνολικο.εχουν ολοι ευθυνη..να βγαινουν στους δρομους για το θεαθηναι κ μονο.ολα στο βωμο του κομματικου συμφςροντος.εδω μαλωνανε για μια προτομη.αν ειναι δυνατον.

    16. Πάντα αναρωτιόμουν για ποιο λόγο ΔΕΝ έρχονται γιατροί στην Κω παρά τα μπόνους, παρά τα κίνητρα. Και μη μου πείτε φταίει το νοσοκομείο. Υπάρχουν κι αλλά νοσοκομεία σε νησιά που δεν είναι καλύτερα. Έχουν στελεχωθεί όμως. Εδώ γιατί δεν θέλουν ? Πρέπει να το δούμε σφαιρικά το ζήτημα για να λυθεί. Τι φταίει ρε παιδιά ?

    17. Η πρωτοβουλία μιας παρέας κατοίκων οδήγησε τον υπουργό σε απαντήσεις και δημόσια τοποθέτηση. Άραγε ένας σοβαρός δήμαρχος τί θα είχε καταφέρει με τη στήριξη των συμπολιτών του?

    18. Η Κωοι είναι κατά των δημοσίων υπαλλήλων. Σε κάθε απεργία βρίζουν αισχρά, χαρακτηρίζουν τεμπέληδες και προμαζέματα τους δημοσίους υπαλλήλους του νησιού και βγαζουν τρελά κομπλεξ. Επίσης με ύφος εφοπλιστών νοικιάζουν κάτι τρύπες χωρίς θέρμανση για χρυσάφι και προσπαθούν με κάθε τρόπο να εκμεταλλευτούν τους δημοσίους υπαλλήλους. Και φυσικά η πλειοψηφία των επιχειρηματιων σε εστιαση και τουρισμο δεν κόβουν αποδείξεις, άρα δεν αποδίδουν φόρους στο κράτος. ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΩΡΑ!

    19. η πλακα ειναι οτι μας λεει για τους 7 γενικους γιατρους , οκ, τοτε γιατι αυτοι σου λενε τραβα εξω στον γιατρο σου ή σε στελνουν για ροδο?

    20. Το γεγονός ότι η μποχαλία την έιδε μόντε κάρλο και ενοικιάζουν κάτι τρώγλες για 500 και 600 ευρώ δεν το σκέφτηκε κανείς? Το γεγονός οτι πολύ απλά οι γιατροί δεν γουστάρουν να ζήσουν στο ξερόνησο με τους κακόψυχους μπόχαλους δεν το σκέφτηκε κανείς? Γιατί πάνε ρόδο ή κάλυμνο πχ? Πολύ απλά κακός κόσμος στην κω.

    21. Ξεχωρίζω δύο.Τον λυπημένο Ιπποκράτη και τον σκεφτικό κ.Δημ.Γιαννακόπουλο,κακό σημάδι για το μέλλον του νοσοκομείου της Κω.Οι υπόλοιποι δεν αξίζουν σχολιασμού…

    22. Έχεις δίκιο. Η άριστη παρουσία της Λαδικού , της Καρανάσιου, της Ζερβού και η δράση απλών πολιτών έγινε θέμα πανελλήνιο και αναγκάστηκε ο υπουργός σε μια ώρα να απαντήσει. Ο δήμαρχος και ο έπαρχος τόσους μήνες δεν κατάφεραν τίποτα! Δεν τους δίνει κανείς σημασία

      • Μάλλον φοβόντουσαν την πολιτική τους τύχη και δεν μιλούσαν…ή απλά δεν είναι ικανοί… Διαλέγουμε και περνουμε

      • Πολύ σωστά!!!!!!!
        Μπράβο στην κα Καρανάσιου και στις άλλες κυρίες κι επίσης μπράβο στους απλούς πολίτες που βρίσκονται στους δρόμους…..

    23. Ντροπή σου να μιλάς για ένα ακριτικό νησί έτσι άρα δεν είσαι Έλληνας. Τώρα για τους γιατρούς είναι το ύψιστο αγαθό η υγεία και δεν μας το παρέχει το κράτος. Σου εύχομαι όμως να επισκεφθείς το νοσοκομείο και να δείς το μεγαλύτερο ποσοστό εργαζομένων είναι από την υπόλοιπη Ελλάδα και δεν αντιπροσωπεύει την συμπεριφορά τον Κώων. Αν μιλάς έτσι για το νησί της Κω επιτρέπει και ανοίγεις άλλο θέμα συζήτησης. Ξέρεις τι λένε στην πατρίδα μου από το τόπο καταγωγής μου γιατί πατρίδα μου είναι όλη η Ελλάδα. Βλέπεις τούς ανθρώπους και το μέρος ανάλογα με τα μάτια της ψυχής σου. Με αγάπη και καλό υπόλοιπο Μεγάλης Τεσσαρακοστής

    24. Προς Liberal
      Αν δεν σ’αρέσει εδώ που είσαι με τους κακούς ανθρώπους όπως λες να πας στο μέρος σου που έχει καλούς ανθρώπους σαν εσένα.
      Καλό ταξίδι

    25. Γιατρός στο νοσοκομείο;η ιδιώτης; Μην ξεχνάς οι περισσότεροι εμείς που δουλεύουμε στο κακό αυτό σύστημα υγείας είμαστε από άλλα μέρη της Ελλάδας. Που την είδες την κακία τον Κώων. Και αν μιλάς για ένα ολόκληρο νησί με αυτά τα λόγια κατάλαβα τι γιατρός είσαι. Δεν αγαπάς τον εαυτό σου ούτε τους ανθρώπους. Σώθηκε το νησί που έφυγες. Και εγώ στο νοσοκομείο είμαι. Μακάρι όπως περνάνε εδώ να είναι όλες οι σχέσεις οι επαγγελματικές σε πολλά νοσοκομεία οι συνθήκες είναι αυτές για τρέμουν και συνεργάτη μου που κάνουν καλύτερες τις επαγγελματικές δυνατότητες και το ξέρεις πολύ καλά λυπάμαι όμως που δούλεψε με ένα τέτοιο άνθρωπο επιστημών να μιλάει με τέτοια λόγια πεζοδρομίου

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ