«Δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής» Με δυναμισμό η συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στην Κω για Τέμπη και Νοσοκομείο

34
20670


«Δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής» το κεντρικό σύνθημα στο σημερινό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας με αφορμή την πανελλαδική απεργία.

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, για τις ευθύνες στο σιδηροδρομικό σταθμό των Τεμπών αλλά και «για τα προβλήματα στελέχωσης που αντιμετωπίζει το «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο της Κω, και το σύνολο των δομών δημόσιας υγείας του νησιού» πραγματοποίησαν σήμερα στην Κω το Εργατικό Κέντρο ΒΣΔ, τα σωματεία που ανήκουν στην δύναμη του και πολύς κόσμος που θέλησε να ενώσει τη φωνή του με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου Κω με στόχο να διεκδικήσει και να διαφυλάξει την ασφάλεια στις δομές υγείας και τη δημόσια δωρεάν υγεία.

Ομιλίες απηύθυναν εκπρόσωποι του Συλλόγου Γυναικών Κω (μέλος ΟΓΕ), του Σωματείου Εργαζομένων του Γ.Ν-Κ.Υ ΚΩ, της Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κω Νισύρου, του Πανελλήνιου Σωματείου Έκτακτου Προσωπικού ΥΠΠΟ με κεντρική ομιλήτρια τηνΠρόεδρο του Εργατικού Κέντρου ΒΣΔ Ιωάννα Λάμπρου.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης.

Πηγή: https://www.kostv.gr/nea/topika/20786-syallitirio

34 ΣΧΟΛΙΑ

    • Για τα χάλια της ελλαδος φταίμε ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ. Εμείς τους ανεχόμαστε. Η γενιά του πολυτεχνείου με όλες τις «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ» ατασθαλίες , λοβιτουρες, αναξιοκρατικες προσλήψεις σε καίρια πόστα, η μη ατιμωρησία υπουργών – βουλευτών – συνδικαλιστων – δικαστικών – εκπαιδευτικών – φακελακηδων ιατρών και γενικά δημοσίων μονίμων υπαλλήλων μας έφθασε στο χαλι εδώ που είμαστε. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και ΤΙΜΩΡΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

    • Τι θράσος θεέ μου! Πρωκτολόγος σου κάνει? Τι να τους κάνεις τους γιατρούς? Αφού κάποια στιγμή θα πεθάνεις έτσι ή άλλως.

  1. Δεν υπάρχει σωτηρια.Μιλισαν 4ασχετοι με το νοσοκομείο κοματικα στελεχοι του ΚΚΕ.Κατάντια.Έως πιτε θα τους ανεχόμαστε να μιλούν για εμάς;Ακιυσατε καμία πρόταση ,ένα τρόπο να πισουμε να έρθουν γιατροί;Το τεράστιο πρόβλημα του νησιού και του νοσοκομείου.Τίποτα ,κάποια συνθήματα του ΚΚΕ μονιμοποιήσεις ,προσλήψεις ,αυξήσεις και να μπουν στα βαρέα.Αυτό είναι το πρόβλημα του νοσοκομείου;Υπάρχει γιατρός που να θέλει να δουλεψει και δεν τον προσλαμβάνουν;Οι ντόπιοι γιατροί δεν καταδέχονται ,όσοι ερχοντε φεύγουν την άλλη μέρα.Καμία πρόταση να αλαξει αυτό και να παλέψουμε όλοι ναζί να το πετύχουμε;Καλός χαβαλές αλλά υπάρχουν και όρια με τους εχθρούς των εργαζομενων και του λαού.Του ΚΚΕ.

  2. Δε νομίζω να γίνει ΤΊΠΟΤΑ απολύτως όλες οι κυβερνήσεις έχουν απώτερο σκοπό να φτιάξουν περιουσίες δυστυχώς και όχι να βοηθήσουν του πολίτες. ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ σε όλους όσους συμμετείχαν στην κίνηση αυτή.

  3. Οι ΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄ που έτρεξαν να τον αγκαλιάσουν και να φωτογραφηθούν με τον Μητσοτάκη όταν είχε επισκεφθεί την Κω πριν 9 μήνες ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ?

  4. Παραπονούμαστε για έλλειψη γιατρών με το τσιγάρο στο χέρι ή στο στόμα…Cringe! Καραγκιοζιλίκια.

    • Καραγκιόζης είσαι και φαίνεσαι σ….φασίστα ΝΔκράτη. Σε λίγο θα μας πείτε όσοι καπνίζουν να μη δικαιούνται περίθαλψη, ούτε όσοι έχουν παραπανίσια κιλά, ούτε όσοι μιλάνε στα κινητά. Τους φόρους τους παίρνετε από όλους όμως για να χτίζετε τις βίλες σας. Αι ερχεται η ωρα σας λεχρίτες.

  5. Αχταρμάς μεγάλος. Άλλοι όπως βλέπω στα πλακάτ και τα πανό τους πήγαν για το νοσοκομείο, άλλοι για το σιδηροδρομικό δυστύχημα, άλλοι για να τους μονιμοποιήσουν και άλλοι χωρίς να είναι σίγουροι τον λόγο. Μπορεί κάποιος φορέας ή σύλλογος να πάρει την πρωτοβουλία να οργανώσει σε συνεργασία με συλλόγους γονέων, μαθητών, αθλητικών, πολιτιστικών, και άλλων, ένα παγκωακό συλλαλητήριο ΜΟΝΟ για το νοσοκομείο; Και να κατεβούμε ΌΛΟΙ στην πλατεία, ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ άσχετα τι ψηφίζουμε και ποιά ομάδα υποστηρίζουμε !!!

  6. Ο δήμαρχος κ το επιτελείο του που είναι ; Που είναι η διαβατηρίου ;; Αφού τους αρέσουν να ποζάρουν σε φακούς…

    • Εμείς φταίμε που δεν έχουμε νοσοκομείο στο νησι του ηποκρατη από τους φορείς δεν ακούει κανείς,,

  7. Ο κόσμος ειχε καταλάβει ότι εάν πήγαινε,εμμέσως πλην σαφώς θα στήριζε μια κομματική κουμμουνιστικη εκδήλωση.Με πανό του ΚΚΕ και ΠΑΜΕ δεν βρίσκεται η λύση, ούτε παλλαϊκό συλλαλητήριο.Αυτοι που αρθρογραφούν κατά καιρούς γιατί δεν παίρνουν πρωτοβουλίες; Γιατί να μην είναι υπερκομματικό; Μήπως το έχουμε αποδεχθεί; Μήπως ο κόσμος ξέρει ποιοί φταίνε; Γιατί Γιάννη Παππουλη να μην πάνε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ;Το θεωρείς υποκρισία επειδή ψηφίζουν αυτά τα κόμματα; Ούτε 1000 άτομα δίνουν την εντύπωση στην Αθήνα ότι πρόβλημα δεν υπάρχει.Συμπερασμα: μακριά τα κόμματα και τα χρώματα, για να εισακουστουμε.Η καραμέλα του ΚΚΕ δεν πουλάει και κάνει κακό.Για δείτε το λίγο εσείς που υποτίθεται ενδιαφέρεστε και αρθρογραφειτε κατά καιρούς.Μηπως το κάνετε για προσωπική προβολή; Λέω εγώ……

  8. Κάνουν απεργία για να φέρουν γιατρούς δεν το βλέπω αλλα υπάρχουν άνθρωποι μες στο νοσοκομείο που δουλεύουν πραγματικά..

  9. Πρωτα να στελεχοσουνε το νοσοκομείο και μετά ναμηλανε για ψυφους κανένας να μην ψυφισει κανεναν

  10. Η σύλλογοι να οργανοσουν μια συγκέντρωση για το νοσοκομείο αλλά να είναι όλοι η κως κάτω και με υπογραφές.

  11. Εμείς φταίμε που δεν έχουμε υγεία στο νησί εμείς και μόνο εμείς γιατί τα ανεχόμαστε όλα αυτά.

  12. σκεψου δυστυχημα τέτοιου μεγέθος στην Κω, με το υπάρχον νοσοκομείο!!!! Δεν υπάρχει λόγος να γινουν διακομιδές τραυματιών! Στέλνεις εκτελεστικο απόσπασμα και θάβεις κόσμο!!! Ετσι κι αλλιώς στο νοσοκομείο της Κω ουτε depon δεν βρίσκεις!!!!

  13. ΑΠΟΧΗ!!!!τόσο από τις Δημοτικές όσο και από τις Βουλευτικές εκλογές…δεν υπάρχει άλλη λύση

  14. Ο σταθμάρχης που έκανε τα ολέθρια λάθη είναι δημόσιος υπάλληλος.
    Ο άλλος σταθμάρχης που εγκατέλειψε το πόστο του για να πάει για σουβλάκια είναι δημόσιος υπάλληλος.
    Ο άνθρωπος που τοποθέτησε τον ανίδεο σταθμάρχη σε τέτοια θέση είναι δημόσιος υπάλληλος.
    Κοπάνες, άδειες από τη σημαία, ατέρμονες αναρρωτικές,
    απεργίες τις Πεμπτοπαρασκευές για να κολλήσουν με το Σ/Κ,
    υφάκι 7 καρδιναλίων, μισθός να πέφτει ανελλιπώς και στα cc και στις καραντίνες,
    συνδικαλισμός, άρνηση αξιολόγησης, μονιμότητα και κρατισμός.
    Αυτά σκότωσαν τους 57

    • Δεν ήταν δημόσιοι υπάλληλοι. Ήταν κομματόσκυλα της ΝΔ που βρίζει το δημόσιο από τη μία, αλλά από την άλλη όλους τους κοπρίτες της εκεί τους βάζει με ρουσφέτια. Δε θα την πληρώσουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι για τα ΑΧΡΗΣΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΟΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΤΗΣ ΝΔ που τα έχουν διαλύσει όλα.

  15. Αφήστε το κλάμα Κωοι. Όλο κλάψα είστε. Κλείσιμο αεροδρόμιο και λιμάνι για δέκα μέρες μέσα στην σεζόν. Σας βαστάει; Όχι. Άντε γεια κλάψες.

  16. Πολύ κόσμος…γεμάτες οι καφετέριες..μετά μην πείτε λέξη αν ψάχνετε γιατρό….άχρηστοι…
    Δεν έγινε η παρέλαση μεγα λάθος..δεν είναι γιορτή η παρέλαση..τιμάνε αυτούς που πολέμησαν!!
    Και έκαναν χορούς ενώ αλλου έβαζαν τα παιδιά τους στην κούτα….δεν ντρέπονται….σεβασμός 0

  17. εκατονταδες κοσμου, Κωοι πολιτες ολων των ηλικιων, που ανταποκριθηκαν στην συγκεντρωση για το Νοσοκομειο μας αλλα και για το εγκλημα στα Τεμπη και κατεβηκαν ενω μια αραδα δεξια απολιφαδια καθησαν σπιτι και γραφουν πικροχολα σχολια, αντι να σιωπουν…καταντια!!

  18. Την ελληνική σημαία τι την ήθελες; Τόση περηφάνια πιο.
    Και εσύ που κατηγορείς τους δημόσιους υπαλλήλους..δεν σε βλέπω να λες πως ο φίλος λ Καραμανλής μόνο ότι ήταν ανιψιός του θείου του ήξερε ότι είναι από τραίνα μόνο στα Playmobil

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ