Με πολλούς προσκυνητές, μαθητές, εργαζόμενους στο αεροδρόμιο η εορτή του Αγίου Χαραλάμπους στην Αντιμάχεια

2
7774


Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του Θαυματουργού στην Αντιμάχεια.

Στον Όρθρο και στην Θεία λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, ιερουργούντος του π. Αντωνίου Κασσιώτη από την Κοίμηση της Θεοτόκου.

Έψαλλε χορός ιεροψαλτών υπό τον Πρωτοψάλτη Μιχάλη Ανδρέου: Μανώλης Σχουλής, Γιώργος Μιαούδης, Απόστολος Κουτρουμάνος και Γιάννης Κιάρης.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων: Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καρδάμαινας Νίκος Πόγιας, ο Διοικητής του ΑΤ Αεροδρομίου Νεκτάριος Μπίκας, ο Πρόεδρος των Ταξί Κω Μανώλης Κίννας, μαθητές και εκπαιδευτικοί από όλα τα σχολεία της Αντιμάχειας και πολλοί προσκυνητές με συνεχή ροή καθ’όλη τη διάρκεια της Θ. λειτουργίας, μεταξύ των οποίων στελέχη και εργαζόμενοι στο Αεροδρόμιο Ιπποκράτης.

Ο Άγιος Χαράλαμπος θεωρείται προστάτης της Αντιμάχειας (ιδιαίτερα των γεωργών της περιοχής που τον ευλαβούνται πολύ) καθώς και του Αεροδρομίου με όλες τις υπηρεσίες και τους κλάδους που σχετίζονται με αυτό.

Χρόνια πολλά σε εορτάζοντες και εορτάζουσες.

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η λυκειαρχης κυρία χατζηνικολαου είχε κάνει επίσημα προστάτη του λυκείου τον Άγιο Χαράλαμπο και τα παιδιά του λυκείου κάθε χρόνο εκκλησιάζονταν, γιατί έχει σταματήσει αυτή η όμορφη συνήθεια;

  2. Και ΕΦΕΤΟΣ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ΔΕΝ ΡΩΤΑΓΕΣ Ο ΚΑΘΕ ΛΥΚΕΙΑΡΧΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙ ΚΑΙ ΠΡΑΤΤΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΚΑΝΩΝΕΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ