«Έφυγε» ο Δημήτρης (Τζίμης) Λαμπρόγλου | Ένας μεγάλος Δάσκαλος και Άνθρωπος που λάτρεψε τα παιδιά, τον τόπο και την παράδοση

11
47448

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών ένα μεγάλο όνομα της Κω και της Ελλάδας στο χώρο των πολεμικών τεχνών, ένας κορυφαίος δάσκαλος, ξεχωριστός άνθρωπος και πολύ αγαπητός συντοπίτης μας, ο Δημήτρης Λαμπρόγλου.

Παιδί πολυμελούς αγροτικής οικογένειας από το Λαγούδι (ακριβώς κάτω από την εκκλησία που τόσο αγάπησε-όπως και όλη η οικογένεια- ήταν το πατρικό του).

‘Έφυγε για την Αυστραλία ως μετανάστης  το 1974 όπου άνοιξε τους ορίζοντές του ξεδιπλώνοντας το ταλέντο και τον δυναμισμό του στο χώρο των πολεμικών τεχνών κατακτώντας έναν έναν όλους τους τίτλους και τις διακρίσεις (Grand Master) έτσι ώστε όταν επέστρεψε πια στην Κω και άνοιξε την πρώτη του σχολή στο Πλατάνι να είναι ένας από τους καλύτερους Δασκάλους πανελλαδικά και όχι μόνο στο ΤΑΕ KWON DO και στην συνέχεια στο KICK BOXING.

Ιδρυτικό μέλος των παραπάνω Ομοσπονδιών, κάτοχος 7 dan αναγνωρισμένων  από την παγκόσμια Ομοσπονδία και ενός από την Ταΐλάνδη, level 9.

Δίδαξε πρώτα απ’ όλα ήθος, αγάπη για τον αθλητισμό και ανθρωπιά.Έβγαλε δεκάδες μαθητές (αγόρια και κορίτσια) και δασκάλους, που κατέκτησαν μεγάλες διακρίσεις πανελλαδικά αλλά και παγκόσμια με τα χρώματα της χώρας μας, προβάλλοντας πρώτα απ’ όλα το νησί μας.

Τα τελευταία χρόνια αποσύρθηκε από την ενεργό δράση όμως ήταν πάντα διπλά στους αθλητές του. Σημαντικό γεγονός που τον χαροποίησε ιδιαίτερα, η ανάληψη καθηκόντων, από τον αθλητή του και προπονητή Χρήστο Νεοχωρίτη, που συνεχίζει την προσπάθεια του, από έναν χώρο που αγάπησε πολύ (ήταν όνειρο ζωής για αυτόν) και ευτύχησε να τον δει γεμάτο με παιδικές φωνές.

Υποδειγματικός οικογενειάρχης παντρεμένος με την συντοπίτισσά του (παιδί μεταναστών στην Αυστραλία) Διονυσία Κρητικάκη και πατέρας δύο αγοριών, του Τάσου και του Κώστα.

Δραστηριοποιήθηκε επιχειρηματικά μαζί με τον αδελφό του Μιχάλη στην πολύ επιτυχημένη οικογενειακή επιχείρηση «Λαμπρόγλου ξηροί καρποί και ζαχαρωτά».

Ένας άνθρωπος γεμάτος αγάπη, καλοσύνη, ζωντάνια, δυναμισμό, λάτρης (πέρα από τον αθλητισμό που ήταν το νο1 για αυτόν) της παράδοσης και του τόπου του. Δεινός χορευτής (στη σούστα δεν πιανότανε), γλεντζές, άνθρωπος της παρέας.

Αγαπητές μας Δημήτρη η είδηση του «φευγιού» σου σήμερα στενοχώρησε πολύ κόσμο (οικογένεια, μαθητές, φίλους, συντοπίτες, συγχωριανούς σου), δεν σε αποχαιρετούμε γιατί θα ζεις για πάντα στη σκέψη και στο μυαλό όλων μας,  είτε μέσα από το άθλημα, είτε μέσα από την βιοτεχνία σας, είτε μέσα από το χωριό μας, την εκκλησία, την αυλή, τα πανηγύρια της.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί το Σάββατο στις 2μμ στον ΙΝ Γεννήσεως της Θεοτόκου στο Λαγούδι (ο ενταφιασμός θα γίνει στο κοιμητήριο του χωριού, τον Άγιο Νικόλαο).

Καλή ανάπαυση και καλό παράδεισο.

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην αγαπητή οικογένεια. τη σύζυγο, τα παιδιά, τα αδέλφια, τα ανίψια και τους λοιπούς συγγενείς.

(Χορευτικό στιγμιότυπο από σχετικό βίντεο του 1991 με τον Δημήτρη Λαμπρόγλου, πλάτη ο αείμνηστος Ιωακείμ Γιαλίζης, στο κέντρο Γιαλίζη)

ΒΙΝΤΕΟ Χριστουγενιάτικη εκδήλωση της σχολής του Δημήτρη Λαμπρόγλου το 2006 στην Κώ

 

ΒΙΝΤΕΟ 2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ MUAY THAI ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ W.M.T.A.,ΑΝΔΡΩΝ

 

Είναι χαρακτηριστικές οι αναρτήσεις για τον μεγάλο Δάσκαλο Τζίμη Λαμπρόγλου:


ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΟΥ ΚΩ-ΝΙΣΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΤΖΙΜΗ ΛΑΜΠΡΟΓΛΟΥ

Φτωχότερη είναι από σήμερα η οικογένεια των πολεμικών τεχνών και η κοινωνία της Κω με το θάνατο του Δημήτρη Λαμπρόγλου. Ο Τζίμης υπήρξε αγαπητός φίλος για δεκαετίες και εξαιρετικός δάσκαλος, που δίδαξε στα παιδιά την αυτοάμυνα με αγάπη και αθλητικό ήθος, αρετές που τον διέκριναν από πάντα.

Εκφράζω στους οικείους του τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια και την υπόσχεση ότι θα τον θυμόμαστε με αγάπη και ευγνωμοσύνη.

Φίλε Τζίμη, καλό σου ταξίδι.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.

 

 

Ο Έπαρχος Κω -Νισύρου

 

Ιωάννης  Καμπανής

 

 

 

 

Η ΔΗΛΩΣΗ TOY ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΟΠΑΒΣ

Τα θερμά μου συλλυπητήρια για την τεράστια απώλεια ενός πολύ σημαντικού προσώπου της Κωακής κοινωνίας και του διεθνή χώρου των πολεμικών τεχνών, του κ. Τζίμη Λαμπρόγλου Grand Master.
Ήταν ένας εξαιρετικός Δάσκαλος, φίλος και συνεργάτης, γεμάτος ευγένεια και διάθεση προσφοράς σε όλους τους αθλητές και συμπολίτες του.
 Πάντα σεμνός και ταπεινός στη ζωή του υπηρέτησε  με ήθος και ακεραιότητα τα αθλητικά ιδεώδη, αποτελώντας πρότυπο για όλους εμάς.
 Εκφράζω τα θερμά και ειλικρινή  συλληπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και τους εύχομαι δύναμη και κουράγιο.
Ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ Κω
Παναγιώτης  Μ. Χατζηχριστοφής

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο καλύτερος δάσκαλος πολεμικών τεχνών άμυνας και αυτοπροστασίας.Ειχε μαθήτρια την κόρη μου που θα τον θυμάται με μεγάλο σεβασμό. Θερμά συλλυπητήρια στην αγαπητή οικογένεια του.

  2. Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ, 13 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΗΤΑΝ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ, ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΩ ΠΟΤΕ!!!

  3. Ευχαριστούμε για όλα όσα μας διδάξες δάσκαλε.
    Καλό παράδεισο. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια.

  4. Έφυγε ένας μεγάλος Δάσκαλος που τον αγάπησαν μικροί και μεγάλοι , ένας τίμιος και καλός άνθρωπος που είχε και θα έχει τον σεβασμό μας. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του και κουραγιο

  5. Φτωχειναμε δάσκαλε ..μα κανείς να μην λογαται πως νικηθηκες. Όποιος νικά τον εαυτό του είναι ο μεγάλος νικητής και εσύ το είχες καταφέρει. Ο δάσκαλος πολεμικών τεχνών που εκτός από μύες εκγυμναζε την ψυχή και τον νου. Η στάση σου απέναντι στη ζωή κέρδισε τον σεβασμό γιατί η αξιοπρέπεια είναι αθόρυβη. Στάση φιλοσοφική, εσωτερική αναζήτηση με μέγιστο έργο την σχέση δασκάλου – μαθητή, την διαμόρφωση χαρακτήρα,την νίκη ενάντια στα κατώτερα όπως φόβος,πάθη, εγωισμός, νίκη πάνω στην άγνοια που τελικά οδηγεί στη σοφία. Έτσι απλά για να μην γίνουν τα παιδιά μας «χαλουβαδες πετιμεζενοι»όπως συνηθιζες να λες. Με ένα σκοπό,την αυτοβελτιωση. Αξέχαστος είναι ο άνθρωπος που μέσα από αυτόν βλέπεις την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Εσύ είσαι αξέχαστος. Σε ευχαριστούμε για την τιμή που μας έκανες να είσαι δάσκαλος και φίλος μας,σε ευχαριστούμε για το αποτύπωμα που άφησες στον τόπο και τις ψυχές μας. Να αναπαυθείς εν ειρήνη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ