Αρχική Ειδήσεις Εν Δωδεκανήσω Πτώση δέντρου σε Νηπιαγωγείο στην Κω & τροχαίο υλικών ζημιών | Δοκιμάστηκε...

Πτώση δέντρου σε Νηπιαγωγείο στην Κω & τροχαίο υλικών ζημιών | Δοκιμάστηκε από τους ισχυρούς ανέμους & χαλαζόπτωση η Ρόδος

9
22843

«Η απόφαση να κλείσουν τα σχολεία ήταν ΣΩΤΗΡΙΑ μετά την πτώση του δέντρου στο νηπιαγωγείο στη Σκ. Ζερβού»

Επίσης, στην Κω την ώρα της κακοκαιρίας νωρίς το πρωί σημειώθηκε ένα τροχαίο με σύγκρουση 2 ΙΧ λίγο πριν τη στροφή στον «Πελαργό» (ευτυχώς μόνο υλικών ζημιών).

Συνέντευξη Σταμάτης Καμπουράκης Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Νικος Καλυμιαναρής Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Σε επιφυλακή ήταν όλοι την νύχτα οι εργαζόμενοι του εργοταξίου της καθαριότητας της πολιτικής προστασίας και οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ. Η Είδηση μέσα από την εκπομπή «ΜΑΖΙ στο KosTV» ήταν όταν αναφέρθηκε για το δέντρο που έπεσε στη Σκεύου Ζερβού μέσα στην αυλή του Νηπιαγωγείου που αν δεν έκλειναν σήμερα τα σχολεία με απόφαση Δημάρχου θα είχε πέσει στα κορμιά των παιδιών και να κατέληγε σε τραγωδία.

πηγή: MAZI στο Κostv

Καιρός: Δοκιμάζεται από τους ισχυρούς ανέμους η Ρόδος – Πού «χτυπά» η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Νέο έκτακτο από την ΕΜΥ – Δείτε φωτογραφίες από τις καταστροφές που προκάλεσαν οι ισχυροί άνεμοι στο νησί – Μεγάλα ύψη βροχής

rodos_kairos_xr

Επιμένει και σήμερα η κακοκαιρία που πλήττει τα τελευταία 24ωρα τη χώρα, αν και στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας τα φαινόμενα δεν αναμένεται να είναι τόσο έντονα, όσο χθες. Σήμερα Παρασκευή, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο καιρού, ισχυρές βροχές, καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις προβλέπονται έως και τις πρώτες πρωινές ώρες στη Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και τις ανατολικές Κυκλάδες, έως και τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και έως το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά, οι οποίες έως και τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές στη Θράκη (ενδεικτικό υψόμετρο τα 500-600 μέτρα και πάνω).

Οι νότιοι άνεμοι θα φθάνουν τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τα 8 με 9 μποφόρ μέχρι το μεσημέρι.

Ρόδος: Ισχυροί άνεμοι μέχρι και 10 μποφόρ «χτυπούν» το νησί – Δείτε βίντεο

Σοβαρά προβλήματα από το πρωί στο νησί των Δωδεκανήσων με διακοπές ρεύματος και δυσκολία στην κυκλοφορία

rodos-kakokairia-mka

Η κακοκαιρία μπορεί να μην έχει σκεπάσει σήμερα την Αττική όπως χθες, όμως συνεχίζει και ταλαιπωρεί αρκετές περιοχές της χώρας. Σήμερα Παρασκευή, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο καιρού, ισχυρές βροχέςκαταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις προβλέπονται έως και τις πρώτες πρωινές ώρες στη Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και τις ανατολικές Κυκλάδες, έως και τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και έως το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα.

Σημαντικά προβλήματα παρατηρήθηκαν από το πρωί στη Ρόδο με τα βίντεο από το νησί να δείχνουν τους πολύ ισχυρούς ανέμους να χτυπούν δίχως έλεος αρκετές περιοχές του «νησιού των Ιπποτών».

Η ένταση των ανέμων από το πρωί φθάνει ακόμα και τα 10 μποφόρ και όπως είναι λογικό έχουν ακυρωθεί όλα τα προγραμματισμένα δρομολόγια πλοίων και αεροπλάνων. Παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και Λύκεια, έμειναν κλειστά για σήμερα Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, με απόφαση που εξέδωσε χθες το μεσημέρι ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, αλλά τα μαθήματα έγιναν διαδικτυακά μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής Webex.

Στο έλεος των μποφόρ και της κακοκαιρίας το νησί της Ρόδου

Σημειώνεται σύμφωνα με τη Ροδιακή όλοι σχεδόν οι φωτεινοί σηματοδότες του κέντρου βρίσκονται εκτός λειτουργίας.

Κακοκαιρία στη Ρόδο 27/1/2023

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Ροδιακή έχει δεχθεί μέχρι τώρα αρκετές κλήσεις για την απομάκρυνση κλαδιών και δέντρων που έχει τσακίσει η κακοκαιρία.

Χαλαζόπτωση στη Ρόδο

Δύο από αυτά στον Αρχάγγελο, ένα στο Παραδείσι, δύο στην Ιαλυσό και αρκετά κλαδιά εντός της πόλης Ρόδου. Για τον λόγο αυτό, στο επιχειρησιακό κέντρο της Π.Υ Ρόδου, με εντολή του διοικητή της Υπηρεσίας κου Νικήτα Βενιού, έχει εγκατασταθεί και εκπρόσωπος του Δήμου της Ρόδου από την Υπηρεσία Πρασίνου (κος Καρίκης) έτσι ώστε να υπάρχει καλύτερος συντονισμός και στοχευμένες παρεμβάσεις από τις δύο υπηρεσίες σε ολόκληρο το νησί.


Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία: «Σαρώνει» Ρόδο και άλλα νησιά στα Δωδεκάνησα

Κακοκαιρία: «Σαρώνει» Ρόδο και άλλα νησιά στα Δωδεκάνησα
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου έχει δεχθεί μέχρι τώρα αρκετές κλήσεις για την απομάκρυνση κλαδιών και δέντρων που έχει «τσακίσει» η κακοκαιρία EUROKINISSI/ RODOSPRESS.GR/ ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ

Το νησί της Ρόδου, από το βράδυ της Πέμπτης (26/1) δοκιμάζεται όπως και τα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκάνησου καθώς οι ισχυροί άνεμοι, η ένταση των οποίων φθάνει ακόμα και τα 10 μποφόρ, έχουν ακυρώσει όλα τα προγραμματισμένα δρομολόγια πλοίων και αεροπλάνων.

Αρκετά προβλήματα έχουν παρατηρηθεί επίσης εξαιτίας της κακοκαιρίας, κυρίως σε ό,τι αφορά την πτώση δένδρων και κλαδιών στο οδικό δίκτυο και διακοπές ρεύματος μικρής διάρκειας έχει ήδη προκαλέσει η κακοκαιρία, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο νησί της Ρόδου.

Παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, παραμένουν κλειστά για σήμερα με αποφάσεις που εξέδωσαν χθες το μεσημέρι οι δήμαρχοι όλων των νησιών.

Από το βράδυ της Πέμπτης, αλλά και σήμερα Παρασκευή από νωρίς το πρωί, καταγράφονται επίσης, μικρής διάρκειας διακοπές του ρεύματος. Ειδικότερα σήμερα το πρωί στον Αρχάγγελο, οι διακοπές αυτές δημιούργησαν πρόβλημα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς που ετοιμάζονταν να συμμετάσχουν στα διαδικτυακά μαθήματα που είχαν προγραμματιστεί.

Σε χωριά της δυτικής πλευράς του νησιού έχει ξεκινήσει ήδη να βρέχει και για το λόγο αυτό όσοι χρειαστεί να μετακινηθούν με τα οχήματά τους πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Λόγω της «σοροκάδας» εκτεταμένες ζημιές προκλήθηκαν και στον παραλιακό δρόμο της κοινότητας Αφάντου, μέρος του οποίου καταστράφηκε από τα κύματα.

9 ΣΧΟΛΙΑ

    • Με τις γελοιότητές σας; ρε τίποτα δε σας σώζει. Στλαχτη και μπούρμπερη στους ανλικανους!

    • Κόψετε , κάψετε , τσακίστε ΟΛΑτα δέντρα του νησιού τώρα.
      Σας έχω ικανούς.
      Αφορμή ψάχνετε πιθίκια.
      Τα δέντρα είναι η ζωή μας , ηοι αισθήσεις και η αισθητική μας.
      Τα κεφάλια σας θέλουν βαριοπούλα … μήπως και κουνηθεί ο κόκκος εγκεφάλου που καταλαμβάνει τα κουφιοκράνιά σας.
      ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΙ !!!!

  1. Οι γνωστοί ///ακες που άρχισαν από το πρωί να κρίνουν την απόφαση τί έχουν να πουν τώρα; Μπορεί να είχαμε θύμα, παιδί τραυματία ή γονέα/εκπαιδευτικό.Αφηστε την ηλιθιότητα και την αντιπολίτευση όταν πρόκειται για ανθρώπινες ζωές.Αντε βλαμμένα του διαδικτύου……

  2. ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΚΛΑΔΕΥΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΝ ΜΕ ΚΑΜΑΡΙ

  3. Τελικά θέλεται και κοπλιμέντα!!! Για αυτα που δεν πράξατε πριν! Δεν παίζεστε! Ντροπή!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ