ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Η εις Διάκονον χειροτονία του Βαγιανού-Ιωάννη Κώστογλου από τον Σεβασμιώτατο κ. Ναθαναήλ στον κατάμεστο ΙΝ των Αγίων Πάντων Κω

11
20115


Γιάννης Κιάρης Χαρίκλεια Χριστοφή

Με έκδηλη συγκίνηση λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022 εορτή Δανιήλ του Προφήτου, των Αγίων τριών παίδων, και του Αγίου Διονυσίου αρχιεπισκόπου Αιγίνης του θαυματουργού από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ η εις διάκονον χειροτονία του ευλαβέστατου και αγαπητού συμπολίτου μας Βαγιαννού – Ιωάννη Κώστογλου.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωναν ο γενικός Αρχιερατικός, Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου π. Ιωάννης και οι Ιερείς: π. Αναστάσιος Τσουκνιάς, π. Ευτύχιος Παπαγεωργίου και π. Κωνσταντίνος Καματερός (στην συνέχεια κατέφτασαν και άλλοι Ιερείς με την ολοκλήρωση της Θ. λειτουργίας στους ναούς τους: Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ, π. Σακελλάριος Ζουλουφός, π. Περικλής Κιάρης, π. Αντώνιος Κασιώτης και π. Ιωάννης Σταυρόπουλος.

Έψαλλε χορός Ιεροψαλτών υπό τον Πρωτοψάλτη του ΙΝ Αγ. Πάντων Χαράλαμπο Αλαχιώτη, Μιχάλης Ανδρέου, Ιωάννης Πεταλάς (μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας στον Άγιο Παύλο), Γιώργος Σανιδάς, Μιχάλης Καρακιόζης, Παναγιώτης Βασιλείου, Βασίλης Παπαδόπουλος, Γιάννης Κιάρης.

Το ναό κατέκλυσαν πλήθος κόσμου μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς, ο πρ. Βουλευτής Ηλίας Καματερός, η Αντιπρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Σμαραγδή Παρισίδη από τις τοπικές αρχές, εκπρόσωποι φορέων κλπ, φωνάζοντας με μια φωνή το ΑΞΙΟΣ στο νέο Διάκονο και δίνοντάς του τις θερμότερες ευχές τους.

Στη χειροτονητήρια ομιλία του ο νέος διάκονος π. Βαγιανός-Ιωάννης, εμφανώς συγκινημένος, αναφέρθηκε  στην επιθυμία του, από την παιδική του ηλικία, να υπηρετήσει το Ιερό Θυσιαστήριο

ο νέος διάκονος ευχαρίστησε με συγκινητικά λόγια τους γονείς του, τη σύζυγο Δόμνα και όλα τα  μέλη της οικογένειάς τους, για την ολόθερμη στήριξή τους καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του και μνημόνευσε όλα τα πρόσωπα που τον οδήγησαν στα πρώτα βήματά του στο ναό με ιδιαίτερη αναφορά στον πνευματικό του πατέρα μακαριστό π. Χρήστο, τον Σεβασμιώτατο κοντά στον οποίο είναι τα τελευταία χρόνια και στον γενικό Αρχιερατικό π. Ιωάννη που έδωσε τη συμμαρτυρία και μαθήτευσε κοντά του.

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μίλησε με ιδιαίτερα συγκινητικά λόγια τόσο για τον μακακαριστό π. Χρήστο (το έργο του οποίου «σε αυτή την άκρη της πόλης» εξήραν σε μια συζήτηση που είχαν πρόσφατα με τον Σεβασμιώτατο Καρπάθου-Κάσου κ. Αμβρόσιο), όσο και για την ευσέβεια και προσήλωση του νέου Διακόνου στα εκκλησιαστικά μας πράγματα (ήταν χαρακτηριστική η φράση του π. Χρήστου όταν του έλεγε κάτι ο Σεβασμιώτατος «θα ρωτήσω και τον Βαγιανό…»). Στη συνέχεια επαίνεσε αφενός τους γονείς του, που με διακριτικότητα, πίστη και αγάπη στέκονται δίπλα του, αφετέρου την αγαπητή σύζυγό του Δόμνα (εγγονή και κόρη Πρεσβυτέρας) που με χαρά δέχθηκε να πορευτούν μαζί τον δύσβατο, αλλά γεμάτο αρετή, δρόμο της ιεροσύνης σε μια ενορία πρότυπο που δημιούργησε ο π. Χρήστος και κράτησε επάξια ως συνεχιστής ο γιός του π. Αναστάσιος όλα αυτά τα χρόνια.

Με την ολοκλήρωση της λατρευτικής σύναξης το αντίδωρο μοίρασε σήμερα ο π. Αναστάσιος έχοντας δίπλα του το νέο Διάκονο και αύριο με τη Χάρη του Θεού θα το μοιράσει ο νέος Πρεσβύτερος π. Βαγιανός-Ιωάννης, όπως τόνισε χαρακτηριστικά  ο Σεβασμιώτατος.

Αμέσως μετά προσφέρθηκαν παραδοσιακά κεράσματα σε όλους τους παρευρεθέντες.

Άξιος π. Βαγιανέ η Χάρις του Αγίου Θεού να σε ενισχύει και να σε καθοδηγεί!

Το πρωί της Κυριακής 18/12/2022 Προς της Χριστού Γέννησης, εορτή Αγίου Σεβαστιανού στον ΙΝ Αγίων Πάντων Κω θα τελεστεί συν Θεώ η εις Πρεβύτερον χειροτονία του π. Βαγιανού – Ιωάννη.

 

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Άξιος φίλε μου.. εύχομαι υγεία και ευλογία… σεβασμιότατε δώσε μια στον Θεοδόση με το σταυρο μπας και ξυπνήσει λίγο…

  2. Αξιος πατερα βαγιανε συντομα σταυροφορος του οικουμενικου θρονου. Δεσποτα του αξιζει.

  3. Να αξιωθεί να πορευτεί τον δρόμο του Θεού και να διδάξει τις αξίες ενάρετου βίου στο ποίμνιό του. Να έχει υγεία και ευημερία στην οικογένεια του, να είναι» δούλος»Κυρίου και «υπηρέτης»ανθρώπων.

  4. Τα ίδια πρόσωπα εντός ναού προ ημερών σε άλλο μυστήριο χωρίς μάσκα , τα ίδια πρόσωπα το τονίζω ξανά τώρα που βλέπω, με μάσκα. Ούτε ο Φρόυντ δεν θα έλυνε τον γρίφο. Καλός διάκονος του Χριστού και της πίστης μας εύχομαι στον Βαγιανό με πολύ αγάπη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ