Σοκ στην κοινωνία της Ρόδου: Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 43 ετών ο συμβολαιογράφος Σταύρος Κουταλιανός

0
6246

Θλίψη και συγκίνηση επικρατεί και πάλι στο νησί της Ρόδου, καθώς χθες το βράδυ  έφυγε από τη ζωή ξαφνικά σε ηλικία 43 ετών ο συμβολαιογράφος Σταύρος Κουταλιανός.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, βρίσκονταν μαζί με δύο ροδίτες φίλους του σε ξενοδοχείο των Αθηνών και επρόκειτο να μεταβούν στα Μετέωρα για διακοπές, όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία και ζήτησε να το μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Αμέσως ξεκίνησε διαδικασία μεταφοράς στο Ιατρικό Αθηνών με όχημα του ξενοδοχείου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες της ΡΟΔΙΑΚΗΣ οι διασώστες και οι γιατροί διέγνωσαν αμέσως οξύ έμφραγμα και προχώρησαν στις δέουσες και προβλεπόμενες διαδικασίες.

Παρά τις προσπάθειες, δυστυχώς ο Σταύρος Κουταλιανός κατέληξε 40 λεπτά αργότερα.

Ο πατέρας του Σταύρου, ήταν ο γνωστός δερματολόγος γιατρός της Ρόδου Τάσος Κουταλιανός, ο οποίος έφυγε με τον ίδιο τραγικό τρόπο σε ηλικία 56 περίπου ετών, όταν μάλιστα βρίσκονταν σε ιατρικό συνέδριο την Κύπρο, ενώ η οικογένεια Κουταλιανού, έχασε επίσης σε μικρή ηλικία και την αδελφή του.

Ο Σταύρος Κουταλιανός, ήταν ένας ιδιαίτερα αγαπητός άνθρωπος στο νησί της Ρόδου και γνωστός στην τοπική μας κοινωνία, για την δράση και την προσφορά του.

Ενδεικτικό γεγονός ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πλημμύρισαν από εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης προς την οικογένειά του, αμέσως μόλις έγινε γνωστός ο θάνατός του.

Ο δικηγόρος και φίλος του Μιχάλης Νιοτής, έγραψε για τον θάνατο του Σταύρου Κουταλιανού:

«Δεν θα βάλω φωτογραφία εγώ, που γελάμε μαζί, που σπάμε πλάκα, που πίνουμε καφέ, που τρώμε, που καθόμαστε παρέα με φίλους. Και να θελα, δεν θα ξερα ποια να πρωτοδιαλέξω. Αμέτρητες οι αναμνήσεις που μοιραστήκαμε μαζί στην Κομοτηνή και στη Ρόδο. Η αγκαλιά σου ήταν πάντα ανοιχτή, όχι για μένα μόνο, για όλους. Όλοι χωρούσαν μέσα σ’ αυτήν. Ήταν τόσο μεγάλη που χανόσουν μέσα της. Σε μια μεριά της κούρνιαζαν τ’ αστεία, τα γέλια κι οι χαρές. Όχι οι λύπες κι οι στεναχώριες. Αυτές τις κρατούσες μόνο για σένα κι ας σε τυρρανούσαν.  Μόνο το μαξιλάρι που αγκάλιαζες σφιχτά ήξερε τους πόνους της καρδιάς σου και τις απόκρυφες σκέψεις σου. Δεν ήθελες να βαραίνεις τους φίλους σου μ’ αυτά. Μόνο το γέλιο και το χαμόγελο είχαν θέση στην παρέα σου. Λίγο παραπέρα οι ατέρμονες νομικές κουβέντες και οι συμβουλές σου. Πάντα απαντούσες αγόγγυστα σ’ ότι σε ρωτούσαμε κι ας γινόμασταν κουραστικοί όσο δεν πάει. Πότε δεν είπες όχι σε κανένα μας. Με υπομονή και καρτερικότητα μας άκουγες προσεκτικά και μας έδινες τα φώτα του λαμπερού μυαλού σου. «Σας αγαπώ» είπες στους δύο καλούς σου φίλους, που ήταν δίπλα σου, όταν «έφευγες» μακρυά μας. Όλους μας αγαπούσες και όλοι σε αγαπούσαμε Σταύρο! Δεν μπορώ να φανταστώ πια τα μέρη που συχνάζαμε μαζί χωρίς εσένα. Όλα θα τα σκιάζει η βουβαμάρα και η παγωνιά. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι δεν θ’ ακούω πια από μακρυά το βροντερό σου γέλιο και τη δυνατή φωνή σου, να με τραβούν σα μαγνήτης κοντά σου. Όλα θα ναι μονότονα και παγερά χωρίς εσένα. Θα λείψεις σ’ όλους μας. Καλό ταξίδι καλέ μου φίλε Σταύρο Κουταλιανέ και καλή αντάμωση εκεί πάνω, που θα ξαναβρεθούμε μια μέρα για να μου πεις όσα κράταγες τόσα χρόνια μόνο για σένα. Κουράγιο Αθηνά και Μιχάλη. Κουράγιο σε όλους τους φίλους του … Τίποτα δεν θα είναι το ίδιο πια χωρίς το Σταύρο …»

Συλλυπητήριο μήνυμα Βασίλη Υψηλάντη 

«Με ανείπωτη οδύνη πληροφορήθηκα τον ξαφνικό θάνατο του αγαπημένου μου φίλου και έγκριτου συμβολαιογράφου και νομικού  Σταύρου  Κουταλιανού. Η Ρόδος πενθεί την απώλεια ενός ανθρώπου της γνώσης, της αλληλεγγύης και της προσφοράς. Η νομική επιστήμη τον σημαντικό και ακούραστο εργάτη της.  Θα μείνει  χαραγμένη στην καρδιά όλων μας, η τόσο σύντομη αλλά και τόσο σημαντική διαδρομή του. Μια διαδρομή γεμάτη αγάπη για τον άνθρωπο, τη ζωή, τα γράμματα. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην μητέρα του κ. Αθηνά και τον αδελφό του Μιχάλη.  Σταύρο, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ» 

Συλλυπητήριο μήνυμα Μίκας Ιατρίδη 

Χάσαμε έναν αγαπημένο φίλο, έναν μοναδικό άνθρωπο, που μοιραστήκαμε μαζί τα παιδικά μας χρόνια και βαδίσαμε παρέα τόσες φορές στο νησί μας.

Ο Σταύρος μας, πάντα με το χαμόγελο και την τεράστια και φωτεινή ψυχή του, μας έκανε καλύτερους ανθρώπους.

Αυτό το χαμόγελο και αυτήν την ψυχή θα κρατήσουμε παντοτινά μέσα μας.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στη μητέρα του κ. Αθηνά και τον αδερφό του το Μιχάλη. 

Καλό ταξίδι Σταύρο μου…

 πηγή: https://www.rodiaki.gr

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ