Η εξόδιος ακολουθία και ο ενταφιασμός της γερόντισσας Ισιδώρας μοναχής στην Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου Κω

3
18985

Χαρίκλεια Χριστοφή

Η συγκινητική ομιλία του Σεβασμιωτάτου

Σήμερα Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022 το μεσημέρι, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίου Νεκταρίου Κω, μία ημέρα μετά την πανήγυρη του, τελέσθηκε η Εξόδιος Ακολουθία της προς Κύριον μεταστάσης γερόντισσας Ισιδώρας μοναχής -προσοκυνήτριας.

Στην Εξόδιο Ακολουθία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, συμπαραστατούμενος υπό του  Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Ιβήρων π. Ναθαναήλ, του Γενικού Αρχιερατικού της ΙΜ Πρωτοπρεσβυτέρου π. Ιωάννου, του Αρχιμανδρίτου π. Νεκταρίου και των Ιερέων: π. Κωνσταντίνου Κουκούλα, π. Κωνσταντίνου Καματερού και π. Αναστασίου Τσουκνιά.

Έψαλλες χορός ιεροψαλτών υπό τον Πρωτοψάλτη-καθηγητή Γεώργιος Σακέλλη.

Ο Σεβασμιώτατος με έκδηλη συγκίνηση  μίλησε για  την μεγάλη πνευματική προσφορά της γερόντισσας Ισιδώρας, την μητρική αυστηρότητά της η οποία ήταν πνευματικά ωφέλιμη σε όποιον την δεχόταν, αλλά και ότι οι μοναχές και οι μοναχές δεν πεθαίνουν όταν φεύγουν από αυτή τη ζωή προς την αιώνια και αληθινή ζωή, αλλά όταν παίρνουν το μοναχικό σχήμα και γίνονται «νεκροί» για τον κόσμο.

Ενθυμούμενος τις πατρικές νουθεσίες του γέροντά του Μητροπολίτου Καρπάθου και Κάσου κ. Αμβροσίου, πως όταν ο μοναχός γίνει νεκρός για τον κόσμο δεν τον ενδιαφέρει πια η γνώμη, η κριτική, ή τι θα πουν οι άλλοι γι’ αυτόν ή αυτήν.

Ακολούθησε  σε Σταυραναστάσιμη ατμόσφαιρα ο ενταφιασμός της μακαριστής γερόντισας Ισιδώρας μοναχής-προσκυνητρίας στον περίβολο του Ιερού Βήματος του Ιερού Παρεκκλησίου των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης.

Ας είναι αιωνία η μνήμη της, ο Θεός να την κατατάξει μετά των Αγίων του

και ας έχουμε την ευχή της.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Θα την θυμόμαστε πάντα με σεβασμό και Χριστιανική αγάπη. Η ευχή της μαζί μας από εκεί ψηλά που θα συνεχίσει να υπηρετεί στα ουράνια τον Κύριο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ