Γ. Χατζημάρκος από Κω: Τέλος Νοεμβρίου παραδίδεται ο Ι.Ν Αγ.Νικολάου- Μέχρι το καλοκαίρι η ολοκλήρωση του ηλεκτροφωτισμού στο επαρχιακό δίκτυο

6
2409

Χαρίκλεια Χριστοφή

Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης παραχώρησε σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Ν.Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος στο Επαρχείο Κω αναφορικά με τα έργα υποδομών που βρίσκονται σε εξέλιξη στο νησί μας με ευθύνη της Περιφέρειας.
Σε τροχιά ολοκλήρωσης βρίσκεται πλέον η ανοικοδόμηση των Ιερών Ναών Αγίου Νικολάου και Αγ. Αγίας Παρασκευής πόλεως Κω καθώς και του Τεμένους Γαζή Χασάν Πασά στο Πλατάνι ενώ σύμφωνα με τον κ.Χατζημάρκο, μέχρι την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν θα έχει παραδοθεί το έργο ηλεκτροφωτισμού του επαρχιακού οδικού δικτύου του νησιού.
Γενναία παρέμβαση θα επιχειρηθεί και στον κόμβο του αεροδρομίου ‘’Ιπποκράτης’’.
Ο Περιφερειάρχης Ν.Αιγαίου, επίσης, αναφέρθηκε αφενός στην τεράστια επιτυχία της τουριστικής σεζόν του 2022 κι αφετέρου στην απόλυτη απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ 2014-2020 προς όφελος των νησιών μας, τα οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, αποτελούν τον φάρο ελπίδας κι αισιοδοξίας της χώρας μας.
Πιο αναλυτικά, ο κ.Χατζημάρκος, πρωταρχικά αναφέρθηκε στο success story του φετινού καλοκαιριού η οποία, παρότι βρισκόμαστε στις αρχές Νοεμβρίου σε αρκετά νησία καλά κρατεί, επισημαίνοντας ότι η Περιφέρεια Ν.Αιγαίου κατάφερε να ανταπεξέλθει με τον καλύτερο τρόπο παρότι τα προγνωστικά λόγω και της πανδημίας έδιναν το στίγμα μιας δύσκολης έκβασης.
Όσον αφορά την Κω, ο ίδιος, υπογράμμισε ότι μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, το νησί μας ξεπέρασε το 1,3 εκατομμύριο επισκέπτες με απευθείας διεθνείς πτήσεις, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 6% σε σχέση με το 2019. Ο κ.Χατζημάρκος εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του σε όλους τους εργαζομένους στον κλάδο του τουρισμού-επισιτισμού για τα όσα προσέφεραν το φετινό καλοκαίρι ώστε τα νησιά μας να κερδίσουν το στοίχημα.
Ο κ.Χατζημάρκος έκανε εκτενή αναφορά στις σημαντικές χρηματοδοτήσεις που έχει εκμεταλλευτεί στο έπακρο η Περιφέρεια Ν.Αιγαίου, σημειώνοντας ότι ολοκληρώνεται σε 14 μήνες το ΕΣΠΑ 2014-2020, με ποσοστό απορρόφησης της τάξης του 104% ενώ το επόμενο, της περιόδου 2021-2027, θα τρέξει με διπλάσιο προϋπολογισμό, με στόχο να δώσει ομαλή συνέχεια σε δράσεις για το ανθρώπινο περιβάλλον και σε έργα υποδομών στα νησιά μας.
Ο Περιφερειάρχης, ιδιαίτερα ικανοποιημένος, στάθηκε στη χθεσινή του επίσκεψη στον πολιούχο Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κω παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη μας, κ.κ Ναθαναήλ υπογραμμίζοντας ότι σε πολύ λίγες ημέρες στη θέση του »λαβωμένου» Ναού θα δεσπόζει ένας νέος, πλήρως ανακαινισμένος, για τον οποίο θα είναι όλοι περήφανοι και πρωτίστως ο ίδιος. Ο κ.Χατζημάρκος ξεκαθάρισε ότι η υλοποίηση του έργου ανοικοδόμησης των Ιερών Ναών Αγ. Νικολάου & Αγίας Παρασκευής πόλεως Κω καθώς και του Τεμένους Γαζή Χασάν Πασά στο Πλατάνι δεν ήταν στη δικαιοδοσία της Περιφέρειας Ν.Αιγαίου, παρόλα αυτά ο Περιφερειάρχης είχε δεσμευτεί ότι θα προχωρήσει τις απαραίτητες εργασίες από ηθικό χρέος. Ο ίδιος, ενημέρωσε ότι ως το τέλος Νοεμβρίου θα παραδοθεί το έργο του Αγίου Νικολάου.
Αναφερόμενος στο έργο του ηλεκτροφωτισμού κατά μήκος του επαρχιακού οδικού δικτύου της Κω, ο Γιώργος Χατζημάρκος τόνισε χαρακτηριστικά ότι στο νησί μας πρόκειται να υλοποιηθεί το μεγαλύτερο συνεχόμενο φωτισμένο οδικό δίκτυο στην Ελλάδα που παρά τις όποιες χρονικές καθυστερήσεις θα αποζημιώσει άπαντες! Ο Περιφερειάρχης δε δίστασε να αναφερθεί σε εκείνους που επικρίνουν σκληρά τις καθυστερήσεις ενώ στάθηκε στην τεράστια κι αδικαιολόγητη αργοπορία έκδοσης από μέρους της Πολεοδομίας Κω, της βεβαίωσης ότι το έργο ηλεκτροφωτισμού στερείται ανάγκης οικοδομικής άδειας από την Πολεοδομία Κω. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, μέρος του έργου ενώ έχει ολοκληρωθεί δεν έχει φωταγωγηθεί. Ο κ.Χατζημάρκος ενημέρωσε ότι ο ηλεκτροφωτισμός του επαρχιακού οδικού δικτύου της Κω θα ολοκληρωθεί μέχρι την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν το ίδιο και η αναμόρφωση του κόμβου του αεροδρομίου »Ιπποκράτης».
Ο Περιφερειάρχης, παράλληλα, προανήγγειλε επικείμενες εξελίξεις σε δυο πολιτικά θέματα, αφενός στην εξεύρεση βιώσιμης λύσης στο πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας ελλείψει διαθέσιμων καταλυμάτων για μακροχρόνια μίσθωση κι αφετέρου στα ειδικά πολεοδομικά σχέδια με διαδικασίες εξπρές.

Χατζημάρκος για έργο ηλεκτροφωτισμού στην Κω: Δεν έχει φωταγωγηθεί το ολοκληρωμένο τμήμα λόγω ολιγωρίας της Πολεοδομίας Κω
Χατζημάρκος για έργο ηλεκτροφωτισμού στην Κω: Δεν έχει φωταγωγηθεί το ολοκληρωμένο τμήμα λόγω ολιγωρίας της Πολεοδομίας Κω
Χατζημάρκος για Υγεία: Μόνο με ιδιαίτερα ελκυστικούς μισθούς θα μπει φρένο στο ιστορικό σερί των άγονων προκηρύξεων του Νοσοκομείου Κω

 

Για ολιγωρία εγκαλεί την Πολεοδομία Κω αναφορικά με το έργο ηλεκτροφωτισμού που υλοποιεί η Περιφέρεια Ν.Αιγαίου κατά μήκος του επαρχιακού οδικού δικτύου της Κω, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χταζημάρκος.
Στο πλαίσιο της χθεσινής συνέντευξης τύπου στο Επαρχείο Κω, ο ίδιος, αναφερόμενος στις καθυστερήσεις του έργου υπογράμμισε ότι το ολοκληρωμένο τμήμα του δεν έχει ακόμη φωταγωγηθεί διότι η Πολεοδομία Κω, αδικαιολόγητα, δεν έχει προσκομίσει την εντελώς τυπική αίτηση που δηλώνει ότι η παρέμβαση στερείται ανάγκης έκδοσης οικοδομικής άδειας.
Ο κ.Χατζημάρκος, ενοχλημένος τόνισε ότι είναι αδιανόητο να εκτίθεται η Περιφέρεια εξαιτίας κάποιων που προτιμούσαν το σκοτάδι προηγούμενων ετών!
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Δήμαρχος, Θεοδόσης Νικηταράς και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Παναγιώτης Αβρίθης δεσμεύτηκαν ότι θα επιληφθούν άμεσα του θέματος. Άλλωστε, η συνεργασία Περιφέρειας και Δημοτικής Αρχής, δια στόματος Γιώργου Χατζημάρκου, είναι αγαστή.
Ο Περιφερειάρχης τόνισε χαρακτηριστικά ότι όταν διεκπεραιωθεί πλήρως το γενναίο έργο ηλεκτροφωτισμού που επιχειρείται στο νησί μας θα προκύψει το μεγαλύτερο συνεχόμενα φωτισμένο οδικό δίκτυο της χώρας!

Πηγή: https://www.kostv.gr

 

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έχει γούστο να πιστεύει κάποιος ότι θα ανάψουν ποτε αυτά τα φώτα!!!! Χαχαχα το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;;;;

  2. ενταξει μιλαμε για το δουλεμα του Αιωνα Νοσοκομειο με γιατρους θελουμε χατζημαρκο πεθαινουν ανθρωποι, αντι να φτιαξετε οικισμους για γιατρους και δημοσιους υπαληλους να ερχονται να μενουν και να στελεχωνουν το νοσοκομειο της Κω και της Αντιμαχειας μιλας για τους κολλητους που βαζουν φωτα…ενταξει την πηραν την δουλεια το μαθαμε…για το νοσοκομειο δεν ντρεπεσε που ειναι στο χαλι του?
    επιτρεπεται η Κως των 1,3 εκατ να μην εχει παθολογο?
    τραγικος και απαραδεκτος οπως παντα η Κως παραπεταμενη αντε απο κει σε βαρεθηκαμε !!!

  3. Στην κέφαλο γιατί δεν ανάβουν όλοι η στήλη που δεν άναψαν και καμία φορά όλοι μαζί από τότε που παραδόθηκε το έργο φάγανε τα καλοδια ηποντηκη λέει ποιος είναι υπεφθηνος γεια την σηντηριση αυτού του έργου

  4. Ρε ψευτες σχολεία θέλουμε και στελέχωση το Νοσοκομείο και το ΚΥ Αντιμαχειας.στικαμε μετά φώτα. Παθολόγο παιδίατρος δεν υπάρχει και σεις μας λέτε για τα φώτα…. Αν σας ένοιαζε κ χατζημαρκο θα κάνατε κάτι γι αυτά που σας γράφω αλλά δυστυχώς είσαστε και σεις πολύ λίγος

  5. Η εκκλησίες έχουν λεφτά να τα φτιάξουν μόνες τους δυστυχώς και αμαρτία αυτό που λέω αλλά όταν αντιμετωπίζουμε τόσα πολλά προβλήματα με το Νοσοκομείο ολλα τα άλλα είναι για το θεαθήναι. Ντροπή σας σε όλους

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ