ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Ηλιόλουστη, μεγαλειώδης & εντυπωσιακή η παρέλαση μαθητών-συλλόγων & στρατού στην κατάμεστη από κόσμο παραλιακή λεωφόρο Κω

27
30493

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Γιάννης Κιάρης Χαρίκλεια Χριστοφή

Εντυπωσιακή και μεγαλειώδης, με ηλιόλουστο καλοκαιρινό καιρό, ήταν η παρέλαση στην Κω, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Εκ μέρους της κυβέρνησης παρευρέθηκε η Γενική Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού Ελένη Δουνδουλακη,  ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων η Βουλευτής της ΝΔ Μίκα Ιατρίδη, ο πρ. Βουλευτής Η. Καματερός, ο Έπαρχος Ι. Καμπανής, ο Δήμαρχος Θ. Νικηταράς, μαζί με τους λοιπούς εκπροσώπους των τοπικών αρχών, πολιτικών και ένστολων

Με νεανικό παλμό η παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας, στα βήματα της παράδοσης με εντυπωσιακές φορεσιές η παρέλαση συλλόγων και φορέων

Στην συνέχεια πέρασαν τα οχήματα του Λιμενικού και της Πολιτικής Προστασίας και φυσικά οι εθνοφύλακες με τον στρατό μας, καταχειροκροτούμενοι.

Από την θάλασσα σκάφη του λιμενικού απέδιδαν τιμές.

Δήλωση Δημάρχου Κω Θεοδόση Νικηταρά

για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

 

 

Οι αγώνες και οι θυσίες των προγόνων μας,

για ελευθερία και δημοκρατία,

ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό,

φωτίζουν και σήμερα το δρόμο μας.

Το έπος του 1940 και η εποποιϊα της Εθνικής Αντίστασης που ακολούθησε,

μας γεμίζουν περηφάνια και ευθύνη,

να υπερασπιζόμαστε τα ιδανικά και τις αξίες μας.

Με εθνική και κοινωνική ενότητα διασφαλίζουμε το παρόν και το μέλλον μας.

Για την Ελλάδα της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης.

Χρόνια πολλά στους συμπατριώτες μας,

σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, απανταχού της γης.

 

 

 

 

 

27 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολύς κόσμος και σχετική αταξία δεν κρατούσαν την θέση τους έκοψαν τις κορδέλες και έκλειναν το χώρο της παρέλασης. Οι κάθε είδους φωτογράφοι βρίσκονταν διαρκώς ανάμεσα στα παιδιά και στις γραμμές της παρέλασης. Όσο για την εμφάνιση καμία ευπρέπεια από τις μαθήτριες που έβαλαν την τιμημένη γαλανόλευκη στολή με μια φούστα άκρως αποκαλυπτική και ήταν και παραστάτες. Αλήθεια οι γονείς και οι καθηγητές δεν είδαν αυτό το ασεβεστατο χάλι;;

    • Κυρία Ξανθίππη,
      έχουμε κατανοήσει , όσοι έχουμε λίγο μυαλό, ότι οι παρελάσεις είναι πασαρέλα και ευκαιρία για συλλογικό κουτσομπολιό και μετά… καφεδάκι και κοψίδια.
      Ποιά ιστορική μνήμη , ποιός αναστοχασμός, ποιά αισθητική και σεβασμός….!!!!
      Αρκουδέλληνες με εθνοφασιστική περηφάνεια.
      Αυτά .

      • Μόνο ντροπή νιώθει κανείς ,όταν διαβάζει αυτά που γράφει ο πάρα πάνω πολίτης .Η παρέλαση γίνετε για να αποδίδουμε τιμή στους νεκρούς μας , για να περνάμε μυνήματα ,σε όλους όσους υπονομεύουν ,ξανά την πατρίδα μας ,αλλά κ για να μην ξεχνάμε ,ούτε εμείς αλλά ούτε κ τα παιδιά μας , ότι κάποτε μας έκλεψαν την λευτεριά μας την γλυκιά πατρίδα μας .Οποίος είναι άπατρις ,είναι εχθρός του έθνους ,γιατί δεν πιστεύει σε σύνορα σημαία θρησκεία οικογένεια .Αλλά κύριος δεν σέβεται ,αυτούς ,που δεν πρόλαβαν να ζήσουν την ζωή τους ,να κάνουν οικογένεια να χαρούν παιδιά , να ζήσουν κύριε πολίτη όπως ζεις εσύ σήμερα ,ποιος είσαι εσύ που θα πεις πασαρέλα ,την παρέλαση ???? Τι έδωσες εσύ στην πατρίδα ?????

        • Τόσο μυαλό έχεις, τόσο καταλαβαίνεις.
          Βγάλε το πιλάφι από τα μάτια και τ’αυτιά σου και θα δεις και θα ακούσεις .
          Ξαναδιάβασε με προσοχή και στοχασμό.

  2. Που ήταν οι εκπρόσωποι της νυν κυβέρνησης; Εκτός από τον τέως βουλευτή κ Καματερό Ηλία που μας τίμησε μας έστειλαν γραμματείς και Φαρισαίους. Σύντομα οι γυρολόγοι της πολιτικής θα βγούνε για ψηφοθηρια.

  3. Χάρηκα πολύ που είδα, δεκάδες οικογένειες απο την αλβανία, να γιορτάζουν μαζί μας, την Νίκη των Ελλήνων επί των ιταλών και των «συμμάχων» τους!

    • Οι ΑΛΒΑΝΟΙ καλά κάνανε και χαίρονταν σε αυτή τη γελοία εθνική φιέστα .
      Χαίρονται να βλέπουν τα παιδιά τους ,τα οποία πολλά αριστεύουν , χαίρονται γιατί βλέπουν ότι τα παιδιά τους και οι ίδιοι έκαναν ένα βήμα παραπάνω σε μία ξένη χώρα.
      ΕΣΥ συμμετέχεις σε μία καρικατούρα παρέλαση σε ημέρα Εθνικής μνήμης και περισυλλογής – ΑΝΑΣΤΟΧΑΣΜΟΥ , ίσως μιλάς για λευτεριά , αγώνες και σου σηκώνεται η τρίχα με τον εθνικό ύμνο και τη σημαία αλλά ταυτόχρονα ΔΕΝ σκέφτεσαι ότι είσαι ένας υποτελής σκλάβος , άβουλος , σκυφτός, υποκριτής ,έρμαιο των κομμάτων της ανεγκέφαλης οπαδίλας και των μικροσυμφερόντων σου ,σε μία χώρα με «πολίτες» που δεν αξίζουν το αίμα και τους αγώνες του παρελθόντος για ΛΕΥΤΕΡΙΆ.

        • Εγώ σε έχω γραμμένη κανονικά.
          Δεν ασχολούμαι παραπάνω με δεξιοπροβιές.
          Έχεις καταλάβει σε ποιον πολιτικό βόθρο ανήκεις.
          Κυβερνάνε οι δικοί σου 100 χρόνια τη χώρα.
          Υπάρχουν 100 τόμοι με τεκμηριωμένες τις αλητείες σας.
          Διάβασε και κάτι άλλο πέρα από τον Ελεύθερο Τύπο!!!

      • και να ξερουν τα ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ οτι οι φιλτατοι αλβανοι, ειχαν τουλαχιστον τεσσερις μεραρχιες ΕΝΑΝΤΙΟΝ της ΕΛΛΑΔΑΣ.

        • Αυτό που ξέρουμε καλά κ από τους Αλβανούς που εργάζονται στην χώρα μας ,είναι ότι δεν μας συμπαθούν ως έθνος .Με την πρώτη ευκαιρία μας το δείχνουν ,μόνο όταν έχουν ανάγκη την δουλειά ,γίνονται προσωρινά καλοί .Εξάλλου ο Ράμα είναι κολλητός του ζΕρτογαν ,κ καταστρώνουν σχέδια ,πως να εξοντώσουν την Ελλάδα .Βάζει σφήνες ο Τούρκος κ σήκωσε κεφάλι κ η Αλβανία λέγοντας χυδαία ψέματα όπως ακριβώς λέει κ ο Ερντογάν κατά της πατρίδας μας .Η Βόρεια Ήπειρος στενάζει ,σκότωσαν τον τον Κώστα κατσιφα , τι μου λες τώρα !!!!! Τίποτα δεν γιορτάζουν μαζί μας ,είναι ακριβώς σαν τους Τούρκους βόλτα βγήκαν να περάσει η ώρα τους ,μιας κ δεν βγαίνουν ποτέ .

      • Εσύ τώρα βρήκες να βγάλεις τα αποθημενα σου ?? Βλέπω πόσο Έλληνας είσαι υπερασπίσεις τους Αλβανούς ,ενώ ξέρεις ότι δεν μας συμπαθούν κ ότι κάνουν το κάνουν μόνο για το προσωπικό τους συμφέρον .Δεν άκουσες ποτέ για τον Ράμα ότι είναι τσιράκι του Τούρκου , ??? Κ αυτοί που είναι στην Ελλάδα ενια σου μόνο για το χρήμα σου μιλάνε καμία αγάπη δεν νιώθουν ούτε για εσένα ούτε για εμένα .

  4. Δύο απορίες/επισημάνσεις: Όσον αφορά το σημειωτον εμπρός από την εξέδρα των επισήμων.Πως το καταφέρνουν οι γυμναστές -επικεφαλεις; Γιατί δεν κρατούν αποστάσεις; Γιατί επιτρέπουν στους γονείς να έρχονται όλο και πιο κοντά στο χώρο της παρέλασης; Επίσης δεν μπορούν να μάθουν βηματισμό στα παιδιά; Για την εμφάνιση φταίνε οι γονείς, όχι οι καθηγητές.

  5. Η Γ.Γραμματεας υπουργείου Δουνδουλακη,η βουλευτής Ιατρίδη,ο πολιτευτής Γιαννικουρης είναι εκπρόσωποι της κυβέρνησης.Ο καματερος πού μας τίμησε μένει μόνιμα στην Κω.Εξαλλου υπάρχουν και άλλα νησιά που πρέπει να εκπροσωπήσουν.Οποτε συριζοανελιτη άκυρο το σχόλιο σου.Και μην ξεχνάμε ότι ο καματερος δεν εμφανίζονταν και πολύ επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.Οσον αφορά τους κομμουνιστές, πάντοτε απών, μόνο όταν εμφανιστηκαν κάτι ελληναρες είχαν έρθει.Ουστ κ@πρ@σκ@λ@….

    • Για τον συντονισμό έχουν τεράστια ευθύνη οι δάσκαλοι κ οι καθηγητές ,εδώ κ χρόνια τι πρόβες κάνουν ????? Το ένα παιδί εδώ κ το άλλο από εκεί ,απλά περπατάνε δεν παρελάσουν κύριοι απορώ πως δεν ντρέπεστε .Οι φούστες των κοριτσιών μέχρι τον πισινό τους ,τέλεια !!!! Εκεί θέλουν να δείξουν τα καλή τους ?????? Η παρέλαση γίνετε για άλλο λόγο .Λίγο σεβασμό στην ημέρα .

      • Το σχολειο δεν ειναι στρατος νοσταλγε του Πατακου. Αμα δε σ αρεσουν τα παιδια μας να κατσεις σπιτι σου.

        • Δεν θα κάτσω στο σπίτι μου ,κ θα λέω την γνώμη μου όπως κ οπότε μπορώ. Κ εγώ κορίτσια έχω αγαπητή μου ,που έχουν κάνει κ αυτά την επανάσταση τους ως παιδιά ,όμως γι’αυτό υπάρχουν οι γονείς ,για να επισημάνουμε τα λάθη κ να βάζουμε όρια ,αλλά κ να διδάσκουμε τις σωστές αξίες της ζωής .Δεν τους χαϊδεύουμε πάντα τα αυτιά κ να τους λέμε ναι σε όλα ,γιατί έτσι θα βγάλουμε παιδιά χωρίς περιορισμούς ηθικούς φραγμούς .Ο αειμνηστος Χριστόδουλος έλεγε πόσο σημαντικό είναι να μεγαλώνει σωστα ένα παιδί ,για να βγει στην κοινωνία άνθρωπος .Η μήπως σου αρέσει η σημερινή κατάσταση με το μπουλινκ στα σχολεία τα μαχαιροματα ακόμα κ από παιδιά του δημοτικού η ανομία η ανωμαλία κ πολλά άλλα .Κ άσε τον πατακο κατά μέρους ,γιατί στις μέρες μας δεν υπάρχει καμία αυστηρότητα καμία καταπίεση όλοι ζουν κατά όπως θέλουν .Δημοκρατία έχουμε επομένως μπορώ να λέω ελεύθερα την γνώμη μου .

        • Το σχολείο δεν είναι στρατός !!!!!! Εδώ γελάμε ,στις μέρες μας κύριε η κυρία ,παρελαζαμε με καμάρι ,γιατί το νιώθαμε ,γιατί ειμασταν παιδιά με υπακοή με σεβασμό ,οι δάσκαλοι μας έκαναν πρόβες ,κ σε κάθε λάθος βήμα μας έλεγαν πως να διορθώσουμε τον βηματισμό .Τι μου λέτε τώρα τι θέλετε να δικαιολγησετε τα αδικαιολόγητα ????

        • Αν εχεις αγορι με σκουλαρικι και στριγκακι μπραβο σου. Αν εχεις κοριτσι με την φουστα πανω απο τον Κ@Λ@ και παλι μπραβο σου. Μην λες ομως μετα οτι καποιος ΜΙΧ@Σ στο ΞΕΚ…..ΣΕ γιατι θα θελεις γδαρσιμο και αλατι. Και δεν χρειαζεται να εισαι Πατακοπαθης. Η απλη λογικη το λεει , κατι που εσυ δεν το καταλαβαινεις.

        • Ούτε ο στρατός να βάζεις κουλουράκια στο τάπερ και να φέρνει μεσα

  6. Συγχαρητήρια στα στρατευμένα παιδιά, μόνο υπερηφάνεια στις ψυχές που φυλάνε Θερμοπύλες. Παρακολούθησα την αποκάλυψη των πολεμικών σημαιών, δέος και υπερηφάνεια ένιωσα.

    • Φυσικά δέος κ υπερηφάνια ,για την σημαία μας την αιματοβαμμένη ,κ για τα παλικάρια μας που ξενυχτάνε ,χωρίς να πληρώνονται ,έξτρα γιατί αυτό διαλέξανε να κάνουν κ το κάνουν με την καρδιά τους .

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ