Σε εξέλιξη η αναβάθμιση 13 παιδικών χαρών του Δήμου Κω | Με ευθύνη και σεβασμό στα παιδιά και στους γονείς τους

22
6185

Σε εξέλιξη η αναβάθμιση 13 παιδικών χαρών του Δήμου Κω

Με ευθύνη και σεβασμό στα παιδιά και στους γονείς τους

 

Υπεγράφη την περασμένη εβδομάδα από το Δήμαρχο Θεοδόση Νικηταρά η σύμβαση με τις εταιρείες που ανέλαβαν την προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού οργάνων δαπέδων ασφαλείας σε πέντε παιδικές χαρές του Δήμου Κω.

Η αναβάθμιση των παιδικών χαρών, συνολικού προϋπολογισμού 216.482,76€, χρηματοδοτείται από το «Πράσινο Ταμείο» και το Δήμο Κω, ενώ οι εργασίες θα εκτελεστούν στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Η προμήθεια αφορά σε ανακατασκευή και εκσυγχρονισμό, σύμφωνα με τα ισχύοντα πρότυπα, πέντε παιδικών χαρών του Δήμου Κω:

  1. Στην περιοχή Λαϊκά, με έκταση 325,00 τ.μ..
  2. Στο Πλατάνι, με έκταση 530,00 τ.μ..
  3. Στην πλατεία Γ’ Σεπτεμβρίου (περιοχή Αγία Μαρίνα), με έκταση 350,00 τ.μ..
  4. Στον πρώην Ανθόκηπο (λιμάνι), με έκταση 360,00 τ.μ..
  5. Παιδική χαρά στην Κοινότητα Αντιμάχειας, έκτασης 835,00 τ.μ..

Παράλληλα, θα υλοποιηθούν οι απαιτούμενες εργασίες ώστε μετά από την αποπεράτωση του έργου, οι χώροι που φιλοξενούν τις παιδικές χαρές να τηρούν τους ισχύοντες κανονισμούς ασφαλείας.

Σε αυτό το πλαίσιο, μετά από εισήγηση των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, ο Δήμαρχος Κω διέκοψε προληπτικά και προσωρινά τη λειτουργία όλων των παιδικών χαρών του Δήμου, προκειμένου να μη δημιουργηθούν ζητήματα ασφάλειας.

Στη συνέχεια, με την ολοκλήρωση των εργασιών στις υπό αναβάθμιση παιδικές χαρές αλλά και στην επισκευή αυτών που αναβαθμίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια αλλά παρουσιάζουν ελλείψεις, θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία πιστοποίησης και νόμιμης αδειοδότησης τους.

Στην ίδια κατεύθυνση, με τον σχετικό διαγωνισμό να βρίσκεται στο τελικό στάδιο, θα αναβαθμιστούν οκτώ ακόμη παιδικές χαρές, σε όλη την έκταση του νησιού, με το κόστος να αναλαμβάνει εξολοκλήρου ο Δήμος Κω από ίδιους πόρους.

Η χρονοκαθυστέρηση οφείλεται, δυστυχώς, σε δικαστική προσφυγή ενός εκ των συμμετασχόντων στη σχετική διαδικασία.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις παρακάτω παιδικές χαρές:

  1. Παιδική χαρά «Πασσανικολάκη», με χώρο παιχνιδιού επιφάνειας περίπου 390,00 τ.μ..
  2. Παιδική χαρά «Θεοφράστου» επιφάνειας 490,00 τ.μ..
  3. Παιδική χαρά στην Κοινότητα Πυλίου, επιφάνειας 140,00 τ.μ..
  4. Στον οικισμό Μαστιχαρίου, επιφάνειας 1.350,00 τ.μ..
  5. Στην περιοχή Αγίων Αποστόλων Αντιμάχειας, με επιφάνεια 540,00 τ.μ..
  6. Μία ακόμη παιδική χαρά στην Αντιμάχεια, επιφάνειας 280,00 τ.μ. στο νοτιοδυτικό τμήμα του οικισμού.
  7. Παιδική χαρά στην Κοινότητα Καρδάμαινας, επιφάνειας 410,00 τ.μ., που βρίσκεται στο μέσο του οικισμού, στον 3ο παράλληλο δρόμο από την παραλία, δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο.
  8. Παιδική χαρά που βρίσκεται στο Αμανιού, επιφάνειας 236,00 τ.μ..

 

Βασικός στόχος των παρεμβάσεων η προμήθεια και τοποθέτηση νέου εξοπλισμού, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τις προδιαγραφές που έχει ορίσει το Υπουργείο Εσωτερικών, σχετικές διατάξεις καθώς και τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα ασφαλείας και πιστοποίησης ΕΝ 1176 και ΕΝ 1177.

 

Γραφείο Τύπου

22 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Να σας δω τι θα κάνετε για το ειδικό σχολείο στο Πλατάνι.Και το ΕΕΕΚ και το ειδικό Δημοτικό έχουν τεράστιες ελλείψεις.Τα παιδιά του Δημοτικού κινδυνεύουν κάθε μέρα για να μπουν και να βγουν από το σχολείο.Περνουν όλοι γκαζωμένοι, φορτηγά, στρατιωτικά οχήματα, μηχανάκια.Πρεπει δηλαδή να γίνει ατύχημα με κάποιο παιδί ΑΜΕΑ και να βγούμε στις τηλεοράσεις για να μεριμνήσει η σχολική επιτροπή; Προσέξτε γιατί υπάρχει αγανάκτηση και το λιγότερο που θα γίνει είναι να σας μαυρίσουμε στις εκλογές! ΦΤΆΝΕΙ!!!!

  2. Και ποτέ θα είναι έτοιμες; Όταν γίνουν τα παιδιά μας έφηβοι; Είναι δυνατόν;! Πρώτη φορά βλέπω κάποιον τόπο που να μη έχει ούτε παιδική χαρά . Έχω πάθει σοκ

  3. Τους ξεμπροστιασαν και αυτοεξευτελιζονται. Ρε! Που ειναι οι φωτο σπο την υπογραφη; ψευτες.

  4. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΔΗΘΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΚΑΙ ΡΗΜΑΞΑΝ.ΟΥΣΤ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ.

  5. ΠΟΙΟΥΣ ΕΝΝΟΕΙΣ….?ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠ-ΑΛΛΑΓΗΣ???ΑΝ ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΕΙΣ ..ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΡΗΜΑΞΑΩΝΕ,.,.ΦΑΓΑΝΕ ΤΟΝ ΑΠΑΤΟ…ΓΙΑΥΤΟ ΕΞΑΛΟΥ..ΘΑ ΞΑΝΑΧΑΣΟΥΝ..ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΑΠΟ//// 170 ΕΡΓΩΝ..ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟΑΧΑΧΑΧΑ…

    • Χαζούλη τι λογικη είναι αυτή;Αν τα φάγανε που λες πως έκανε ο δήμαρχος σου έργα;Σκέψου λίγο.Άσχετο αν ο Νικηταράς πέταγε λασπη σε οικογένειες ορην βγει δήμαρχος και μετά είπε τα βρήκε όλα ένταξη.Εσυ πως το σκευτεσαι;Με κλειστό το νησί λόγο πανδημίας χωρίς έσοδα πως βρήκε λεφτά;Εκτός και αν δεν έκανε έργα.Διάλεξε.

    • Ακόμα αυτά κάνουν οι ανίκανοι. Τιποτα δικο τους; μπα!!! Ειπαμε ανικανοι.

  6. ..βρε μπαγλαμα..οι υπογραφες σε μαρανεν η το αποτελεσμα που αθ δεις σ ελιγο καιρο,…εσυ και η ρουφα σκαλιζετε σκαλιζετε….ψαχνετε ψαχνετε υποπγραφχε,..συμβασεις..βρε ηλιθιοι και οι δυο..ξεστραβωθειτε σε λιγο καιρο με τα αποτελεσματα

    • ΜΑΖΕΥΤΗΚΕ Η ΠΑΡΑΚΜΗ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ. ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΡΑΞΑΝ ΣΤ ΦΕΙΣ. ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΑΡΑΓΕ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΑΔΟΧΟΣ; ΜΟΥΦΕΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΤΡΕΜΕΙ Η ΓΗ ΚΑΤΩ ΑΠ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ . ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΑΤΣΕΣ ΤΟΥΣ.

  7. Ένταξη αφού είναι σε εξέλιξη ησύχασα.Δήμαρχε εχθές παρουσιάστηκε το πρόβλημα ταυτόχρονα και στις 5 παιδικές χαρές;Θα θα τις φτιάξουν;Θα προλάβεις ,πρην τις εκλογές;Γιατί δεν τις έφτιαχνες ….περσυ;Ευκαιρία που ήταν κλειστές λόγο πανδημίας ,τι κάνατε;Αν δεν είχαμε εκλογές θα ήταν ….σε εξέλιξη ;Άντε να περάσουν ακόμα μερικοί μήνες να πάτε σπίτια σας να ξεκουραστητε.

  8. Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΑΛΙ ΕΞΩ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ? ΕΙΧΑΤΕ ΕΡΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΕΤΡΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΦΙΑΧΤΕΙ. ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ.

  9. Μπράβο στην aegean ανέβασε το άρθρο της γυναίκας που ξεφτιλίσε την δημοτική αρχή με μια παιδική χαρά μέσα στην βρώμα τα σκουριασμένα σίδερα τα ξύλα σπασμένα με επικίνδυνες κοπες και έτρεξε η δημοτική αρχή να τα φτιάξει.
    Πάλι καλά, ντροπή για τον τουρισμό να μας λένε οι ξένοι πως ζούμε με τέτοιες συνθήκες δεν τα έχουν ξανά δει σε ευρωπαϊκές χώρες.

  10. εγώ που δεν είμαι απο την Κω και δεν ξέρω τι έγινε πριν το 2010 που ήρθα στο νησί βλέπω ότι τούτος ο δήμαρχος ότι λέει το κάνει και δεν αποπαίρνει τον κόσμο. Τον σταμάτησα μια μέρα στο δρόμο για ένα παράπονο που είχα, σταμάτησε και με άκουσε, δεν με γνωρίζει αλλά είδα ότι είναι σοβαρός. Τελικά μετά απο κανένα μήνα φτιάχτηκε και αυτό που του είπα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ