Κολωνός: Η γυναίκα του 53χρονου μου έλεγε «μην το καταγγείλεις, να σταματήσει η κατρακύλα», υποστηρίζει η μητέρα της 12χρονης

4
8070

Σύμφωνα με τη μητέρα του ανήλικου κοριτσιού, η σύζυγος του Ηλία Μίχου  προσπαθούσε να τον καλύψει – Απολογείται την Τετάρτη ο 53χρονος

Για τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια του 53χρονου παιδοφιλου βιαστή του Κολωνού, Ηλία Μίχου, μίλησε στον Alpha η μητέρα της 12χρονης

«Τα έχει βρει η αστυνομία, έχουμε κάνει καταγγελία, γνωρίζουν από εκεί. Δεν έχω πάει εγώ χωρίς στοιχεία να καταγγείλω κάτι. Έχω πολλά στοιχεία. Εμένα αυτή τη στιγμή δεν με ενδιαφέρουν ούτε τα λεφτά του, ούτε κάποια αποζημίωση, ούτε τίποτα. Αυτό που θέλω είναι να μπει φυλακή αυτός ο άνθρωπος, να πληρώσει γι’ αυτό που έχει κάνει, να τιμωρηθεί και ως εκεί. Δεν με ενδιαφέρουν τα λεφτά του» ανέφερε χαρακτηριστικά η γυναίκα.

Η μητέρα της ανήλικης μίλησε και για τα μηνύματα που φέρεται να έστελνε ο 53χρονος στην κόρη της. «Κάτι της έστειλε αυτός κι εκείνη τη στιγμή κάπως κοκκίνισε η μικρή, μαζεύτηκε. Της λέει γιατί παίζεις με το κινητό τόσες ώρες; Και πήγε να της το πάρει έτσι για πλάκα από το χέρι και την είδε που κοκκίνισε, φοβήθηκε. Της είχε στείλει μηνύματα να της στείλει βίντεο γυμνά. Αυτά διάβασε εκείνη τη στιγμή η θεία. Τα πήρε μετά από κάποια ώρα, γιατί δεν το έδινε η μικρή εύκολα το κινητό. Μετά έβαλε τον κωδικό κι άρχισε η θεία να διαβάζει. Μου τα έστειλε όλα σε μένα κι εγώ πήγα το ίδιο βράδυ στο αστυνομικό τμήμα του Κολωνού», συνέχισε.

«Από εκεί με στείλανε στη ΓΑΔΑ. Το παιδί έχει πάει σε ιατροδικαστές και τα πάντα. Όταν εγώ τα έμαθα αυτά, και την επόμενη ημέρα πήρα τη γυναίκα του στο messenger γιατί δεν είχα το κινητό της, μου είπε «Αχ τι να κάνουμε, να σταματήσει η κατρακύλα για να μην καταστραφούν οι οικογένειές μας». Προσπαθούσε να το καλύψει και μου έλεγε παρακαλώντας να μην πάω να το καταγγείλω, αλλά και ότι θα μου φέρει ψυχολόγους και θα με βοηθήσει οικονομικά», συμπλήρωσε.

«Απλώς εγώ θέλω… δεν ζητάμε ούτε χρήματα από αυτόν, ούτε τη βοήθεια του θέλουμε, ούτε έχει στηθεί πλεκτάνη, που κάθεται και λέει στην καταγγελία του, που δήλωσε ότι εγώ του στήνω πλεκτάνη για να του πάρω τα λεφτά», συνέχισε.

«Εγώ έχω πάει και έχω καταγγείλει με στοιχεία, με τα μηνύματα που έστελνε στο παιδί μου. Εγώ θα τον σκοτώσω. Εγώ αν γίνει κάτι και είναι έξω ελεύθερος και έχει κόσμο να τον καλύψει. Εγώ η ίδια θα τον θάψω. Δεν με ενδιαφέρουν τα λεφτά του, ούτε αποζημίωση θέλω να πάρω. Ούτε με βοηθούσε όπως πήγε και είπε. Εμένα με τάιζε αυτός; Θα πεθάνω άμα με τάιζε αυτός. Εγώ πήγα 2-3 μέρες στο μαγαζί του. Εκεί που να δουλέψω για τα 10 ευρώ που μου έδινε για τις 3 ώρες που πήγαινα και καθάριζα; », κατέληξε η μητέρα της 12χρονης.

Η γιαγιά της ανήλικης είχε παρατηρήσει περίεργες συμπεριφορές

Η γιαγιά της ανήλικης -η μητέρα του πατέρα της- μίλησε στον Alpha και παραδέχτηκε πως ενώ δεν γνώριζε τον 53χρονο, πέρασε από το μαγαζί του στον Κολωνό και παρατήρησε περίεργες συμπεριφορές. Τότε, μάλιστα, του ζήτησε να σταματήσει να έχει συναναστροφές με την ανήλικη καθώς δεν την άρεσε αυτό που είδε.

«Έχω μάθει να λέω αλήθειες. Δεν τον γνώριζα αυτόν τον άνθρωπο, όμως πήγα μία ημέρα από εκεί και του είπα να έχει λιγότερες επαφές με τα παιδιά και ειδικά με την ……..! Τι θέλει και κάθεται τόσες ώρες; Λέει ότι έρχεται εδώ και κάνει κανένα θέλημα. Του είπα πως ό,τι θέλουν τα παιδιά θα παίρνει εμένα τηλέφωνο και δεν θέλω τίποτα να τους δίνει δωρεάν. Δεν ξέρω τίποτα άλλο. Είχα πει και στην εγγονή μου να μην πηγαίνει εκεί» δήλωσε η γιαγιά της 12χρονης.


Ο 53χρονος που εξέδιδε την 12χρονη είχε φτιάξει ειδικό προφίλ σε εφαρμογή γνωριμιών

Στο μεταξύ νέα συγκλονιστικά στοιχεια για τις ημέρες και τα έργα του 53χρονου παιδόφιλου βιαστή του Κολωνού, Ηλία Μίχου, προκύπτουν από την έρευνα των αρχών. Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, ο διεστραμμένος επιχειρηματίας, είχε φτιάξει ειδικό προφίλ για τη 12χρονη στην εφαρμογή blindchat.gr, και το τελευταίο διαστημα για να πείθει τους πελάτες και να τσεπώνει περισσότερα χρήματα, έβαζε την μικρή να συνομιλεί με αυτούς.

Συμφωνα με τις πρωτες αναλύσεις τα επιβεβαιωμένα ραντεβού τα οποία έκλεισε το κοριτσάκι ειναι περισσότερα απο 100, τους τελευταίους 4 μηνες. Με απλά μαθηματικά, στη μικρή ασελγουσαν τουλάχιστον ένας άνδρας καθημερινά. Το απιστευτο ομως είναι οτι και πρόσωπο κοντά στη μικρη γνώριζε τι συνέβαινε και συναινούσε. Ο 43χρονος δε, που συνελήφθη ηταν ένας απο τους βιαστές της και καταχωρημένος στο κινητό της ως «πελάτης».

Την ίδια ώρα, ο γενικός γραμματέας Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών κ.  Κων/νος Χύτας μέσω του protothema.gr έδωσε τα συγχαρητήριά του στους συναδέλφους του, με αφορμή την εξιχνίαση της υπόθεσης.
Νέα συγκλονιστικά στοιχεια για τις ημέρες και τα έργα του 53χρονου παιδόφιλου βιαστή του Κολωνού

Επίτροπος σε εκκλησία στον Λόφο Σκουζέ

Άναυδοι οι ιερείς και το ποίμνιο της εκκλησίας του Αγίου Αιμιλιανού στον Λόφο Σκουζέ παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του 12χρονου κοριτσιού. Σύμφωνα με τον εφημέριο του ιερού ναού πατέρα Νικόλαο Αργυρόπουλο ο 53χρονος εκκλησιαζόταν ανελλιπώς, εκτελούσε κανονικά τα καθήκοντα του στην εκκλησία, ωστόσο η συμπεριφορά του και το γεγονός πως του άρεσε να ξεχωρίζει και να φαίνεται πως κάποιος είναι, δεν ταίριαζε με τα πιστεύω των ιερέων του ναού που τον απομάκρυναν:

«Έχουμε μείνει άναυδοι όλοι εδώ στην εκκλησία και παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Αν ισχύουν όλα αυτά που του καταλογίζουν μιλάμε για ένα κτήνος. Εμείς τον είχαμε διώξει από εδώ πριν από επτά χρόνια. Τον είχαμε αποπέμψει κι αυτόν και την γυναίκα του. Τον είχαμε επίτροπο και πλέον δεν έχουμε καμία συνεργασία μαζί του» αναφέρει ο πατέρας Νικόλαος και προσθέτει πως «ήταν άνθρωπος που του άρεσε να φαίνεται. Όποιος ερχόταν εδώ και είχε μια αναγνωρισιμότητα αμέσως τον έβγαζε φωτογραφίες, τις αναρτούσε συνεχώς στο διαδίκτυο. Είχαν μια περίεργη συμπεριφορά που δεν την αντέξαμε και σταματήσαμε κάθε επαφή».

Ilias Michos Ευχαριστώ πολύ τον πατέρα Nikolaos
Σχετικά με τις κατηγορίες για τις οποίες βαρύνεται ο 53χρονος ο εφημέριος του Αγίου Αιμιλιανού στον Λόγο Σκουζέ είναι κάθετος. «Αν όλα αυτά που λένε ισχύουν θέλει κρέμασμα δεν μπορώ να το συλλάβω όλο αυτό το κακό. Σε ένα παιδάκι τρυφερό να φερθεί έτσι. Εκμεταλλεύτηκε την δύσκολη οικονομική κατάσταση της οικογένειας. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψω. Η δικαιοσύνη εύχομαι να αποκαλύψει την αλήθεια διότι όπως αποδείχτηκε από τις πράξεις του ο άνθρωπος ήταν καμουφλαρισμένος. Σ εμάς δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα, φαινόταν σωστός και καλός. Απλά δεν μας άρεσε όλη αυτή η προβολή. Πήγε σε εκδήλωση στη Νέα Ιωνία φωτογραφήθηκε δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά, είδε τον Γιώργο Πατούλη επίσης, εδώ με εμάς ατελείωτες φωτογραφίες, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως τον είχαμε υιοθετήσει. Αν είναι αλήθεια όλα αυτά είναι κτήνος και πρέπει να πληρώσει, αλλά επαναλαμβάνω αν είναι αλήθεια», ανέφερε χαρακτηριστικά. Μετά τον διωγμό του από τον Άγιο Αιμιλιανό ο 53χρονος βρέθηκε στην Εκκλησία του Εσταυρωμένου. «Έφυγε από εμάς και πήγε στην εκκλησία του Εσταυρωμένου. Εκεί μας κατηγορούσε πως δεν είμαστε καλοί και πως δεν βοηθήσαμε εκείνον και την γυναίκα του να είναι στο προσκήνιο. Ως επίτροπος μας ζητούσε και του επιτρέπαμε να κρατάει τον Σταυρό στην περιφορά του Επιταφίου και την Ελληνική σημαία σε εκδηλώσεις των εθνικών εορτών. Τον επίτροπο εδώ τον έκανε για τρία χρόνια. Το είχε αναρτήσει μέχρι και στο διαδίκτυο για τέτοιον άνθρωπο μιλάμε. Το να είσαι επίτροπος είναι μεγάλη τιμή για εκείνον και την οικογένεια του, αλλά όχι κι έτσι», επεσήμανε.

Προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη

Στο μεταξύ νέα προθεσμία για την Τετάρτη ζήτησε και πήρε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Ηλίας Μίχος που κατηγορείται ότι βίαζε επί 4 μήνες και εξέδιδε 12χρονη από τον Κολωνό. Ο κατηγορούμενος αποχώρησε αμίλητος απο το ανακριτικό γραφείο και δεν απάντησε σε καμία ερώτηση των δημοσιογράφων.  Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι αναλυτές της Ασφάλειας «βλέπουν» οργανωμένο σχέδιο πίσω από τη νοσηρή δράση του άνδρα.
Στην Ευελπίδων ο 53χρονος που βίαζε και εξέδιδε την 12χρονη
kolonos_viastis_in__2_
kolonos_viastis_in__1_
Εκτιμούν ότι από τις αρχές του χρόνου ξεκίνησε σιγά -σιγά να καλλιεργεί το έδαφος πλησιάζοντας το κοριτσάκι, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του και στη συνέχεια με απειλές κρατούσε το στόμα της κλειστό. Αυτός έφτιαχνε τα προφίλ της μικρής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο ίδιος τα διαχειριζόταν μιλώντας με συγκεκριμένα γκρουπ και μιλώντας δήθεν ως νεαρή μαθήτρια…. Το παιδί, όχι μόνο δεν είχε καμία σχέση με τη διαχείριση των προφίλ, αλλά δεν γνώριζε καν την ύπαρξη τους.
Την ίδια ώρα ο 53χρονος έφτιαχνε εντέχνως το προσωπικό του προφίλ δείχνοντας άτομο με κοινωνικές ευαισθησίες που βοηθούσε κόσμο και είχε χοντρές πολιτικές γνωριμίες. Όμως όλα αυτά ήταν μόνο η βιτρίνα πίσω από την οποία κάλυπτε την νοσηρή δράση του.
0750d61e-1fa0-45b9-a49f-239fc32e61cc
c77ea081-b2d7-4052-8d9f-493d849c8605

Ψάχνουν και για άλλα παιδιά και τους βιαστές της 12χρονης

Πλέον οι έρευνες της Ασφάλειας κινούνται σε τρία επίπεδα: – Εκτιμούν πως είναι εξαιρετικά σπάνιο ένας άνθρωπος στα 53 του χρόνια να μπαίνει σε μια τέτοια αρρωστημένη διαδικασία. Μόνο το γεγονός πως γνώριζε τα σκοτεινά μονοπάτια της διαδικτυακής παιδοφιλίας φανερώνει ότι ήταν για χρόνια μυημένος σε τέτοια κυκλώματα. Μέσα από το κινητό του τηλέφωνο και τους υπολογιστές πιστεύουν ότι θα βρούνε όχι μόνο στοιχεία για τους βιαστές του παιδιού, αλλά και αν άλλα παιδιά τους προηγούμενους μήνες ή χρόνια είχαν πέσει θύματα του. – Αν ο 53χρονος από τον Κολωνό είχε συνεργούς στα νοσηρά του σχέδια. Ακόμη και έαν κάποιοι γνώριζαν την δράση του και τον κάλυπταν. Γι’ αυτό και αναμένεται να δοθεί εντολή από την εισαγγελία να δοθούν στη δημοσιότητα η φωτογραφία και τα στοιχεία του. – Προσπαθούν να εντοπίσουν τους βιαστές της 12χρονης. Τους ανθρώπους που ασέλγησαν πάνω στο παιδί δίνοντας χρήματα στον 53χρονο. Αξίζει να επισημανθεί ότι στους περισσότερους ο φερόμενος ως δράστης παρουσίαζε το θύμα για 16χρονο με σκοπό να μην τους αποτρέψει. Ωστόσο, η 12χρονη στην κατάθεσή της περιγράφει πως αρκετοί είχαν καταλάβει την πραγματική της ηλικία και την είχαν αφήσει να φύγει από το «ραντεβού». Κάποιοι, μάλιστα, της είχαν πει να απομακρυνθεί γιατί είναι πολύ μικρή και να προσέχει. Η ίδια «δείχνει» ως βιαστές της τουλάχιστον 10 άτομα, ανάμεσα τους και ο 42χρονος συλληφθείς. Η κακοποίηση του κοριτσιού αποκαλύφθηκε όταν βρισκόταν σε διακοπές στη Λευκάδα. Εκεί, ένα συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας εντόπισε στο κινητό της μικρής σοκαριστικά μηνύματα για τα οποία ενημέρωσε τη μητέρα της. Αμέσως, η μητέρα επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα προχωρώντας σε καταγγελία. Ύστερα από στενή παρακολούθηση, ο 53χρονος συνελήφθη και στην κατοχή του βρέθηκαν όπλα και εικόνες παιδικής πορνογραφίας.

Ποινική δίωξη και κατά όσων ήρθαν σε σεξουαλική επαφή με την 12χρονη

Αντιμέτωποι με αδικήματα για σεξουαλική βία σε βάρος του 12χρονου κοριτσιού, με βασικό κατηγορούμενο τον 53χρονο Ηλία Μίχο, θα είναι όσοι εντοπιστούν από τις Αρχές ότι εμπλέκονται στην εκπόρνευση του παιδιού.
Όπως φαίνεται από την δικογραφία που έχει στα χέρια του ο 33ος τακτικός ανακριτής, η δίωξη που έχει ασκηθεί για την υπόθεση του βιασμού και μαστροπείας, δεν αφορά μόνο τον 53χρονο καταστηματάρχη και τον 42χρονο που συνελήφθη μαζί του ως «πελάτης» του, αλλά και «κάθε άλλον υπεύθυνο» που εντοπιστεί από τις Αρχές ότι εμπλέκεται στην σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση του παιδιού.
Η έρευνα των Αρχών προς αυτήν την κατεύθυνση διενεργείται με γρήγορους ρυθμούς, ώστε να εντοπιστούν τα πρόσωπα που πλήρωσαν τον 53χρονο για να βιάσουν το κοριτσάκι και να βρεθούν ενώπιον του ανακριτή για να λογοδοτήσουν.
Υπενθυμίζεται ότι ο 42χρονος συγκατηγορούμενος του καταστηματάρχη, που φέρεται να είναι από εκείνους που πλήρωναν για να έχουν σεξουαλική επαφή με το παιδί, βαρύνεται με την κατηγορία της γενετήσιας πράξης με ανήλικο έναντι αμοιβής, κατ’εξακολούθηση.
Η δίωξη για τον 53χρονο περιλαμβάνει αδικήματα που αφορούν βιασμό ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας με χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας, γενετήσια πράξη με ανήλικο, διακεκριμένη περίπτωση κατάχρησης ανηλίκου από πρόσωπο που δέχεται τις υπηρεσίες του ανήλικου κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκου, διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας ανηλίκων κ.ά., ενώ δεν έχουν απαγγελθεί ακόμη κατηγόριες για τα όπλα, περίστροφα, μαχαίρια, σφαίρες και ξιφολόγχη, που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε χώρους του κατηγορούμενου.
Θεοδωρικάκος για την υπόθεση της 12χρονης: Η έρευνα θα φτάσει ως το τέλος, θα πέσει άπλετο φως

Με ανάρτησή του στα social media, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφέρθηκε στην υπόθεση κακοποίησης της 12χρονης στον Κολωνό. «Αυτονόητο είναι πως η έρευνα θα φτάσει μέχρι το τέλος και πως στην υπόθεση θα χυθεί άπλετο φως» ανέφερε ο υπουργός.
«Τον τελευταίο λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη. Η νοσηρότητα και ο σκοταδισμός δεν έχουν καμία θέση στην κοινωνία μας», κατέληξε στην ανάρτησή του.

 

 

Την ίδια ώρα, ο γενικός γραμματέας Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών κ.  Κων/νος Χύτας μέσω του protothema.gr έδωσε τα συγχαρητήριά του στους συναδέλφους του, με αφορμή την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Νέα συγκλονιστικά στοιχεια για τις ημέρες και τα έργα του 53χρονου παιδόφιλου βιαστή του Κολωνού

Επίτροπος σε εκκλησία στον Λόφο Σκουζέ

Άναυδοι οι ιερείς και το ποίμνιο της εκκλησίας του Αγίου Αιμιλιανού στον Λόφο Σκουζέ παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του 12χρονου κοριτσιού. Σύμφωνα με τον εφημέριο του ιερού ναού πατέρα Νικόλαο Αργυρόπουλο ο 53χρονος εκκλησιαζόταν ανελλιπώς, εκτελούσε κανονικά τα καθήκοντα του στην εκκλησία, ωστόσο η συμπεριφορά του και το γεγονός πως του άρεσε να ξεχωρίζει και να φαίνεται πως κάποιος είναι, δεν ταίριαζε με τα πιστεύω των ιερέων του ναού που τον απομάκρυναν:

«Έχουμε μείνει άναυδοι όλοι εδώ στην εκκλησία και παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Αν ισχύουν όλα αυτά που του καταλογίζουν μιλάμε για ένα κτήνος. Εμείς τον είχαμε διώξει από εδώ πριν από επτά χρόνια. Τον είχαμε αποπέμψει κι αυτόν και την γυναίκα του. Τον είχαμε επίτροπο και πλέον δεν έχουμε καμία συνεργασία μαζί του» αναφέρει ο πατέρας Νικόλαος και προσθέτει πως «ήταν άνθρωπος που του άρεσε να φαίνεται. Όποιος ερχόταν εδώ και είχε μια αναγνωρισιμότητα αμέσως τον έβγαζε φωτογραφίες, τις αναρτούσε συνεχώς στο διαδίκτυο. Είχαν μια περίεργη συμπεριφορά που δεν την αντέξαμε και σταματήσαμε κάθε επαφή».

Ilias Michos Ευχαριστώ πολύ τον πατέρα Nikolaos

Σχετικά με τις κατηγορίες για τις οποίες βαρύνεται ο 53χρονος ο εφημέριος του Αγίου Αιμιλιανού στον Λόγο Σκουζέ είναι κάθετος. «Αν όλα αυτά που λένε ισχύουν θέλει κρέμασμα δεν μπορώ να το συλλάβω όλο αυτό το κακό. Σε ένα παιδάκι τρυφερό να φερθεί έτσι. Εκμεταλλεύτηκε την δύσκολη οικονομική κατάσταση της οικογένειας. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψω. Η δικαιοσύνη εύχομαι να αποκαλύψει την αλήθεια διότι όπως αποδείχτηκε από τις πράξεις του ο άνθρωπος ήταν καμουφλαρισμένος. Σ εμάς δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα, φαινόταν σωστός και καλός. Απλά δεν μας άρεσε όλη αυτή η προβολή. Πήγε σε εκδήλωση στη Νέα Ιωνία φωτογραφήθηκε δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά, είδε τον Γιώργο Πατούλη επίσης, εδώ με εμάς ατελείωτες φωτογραφίες, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως τον είχαμε υιοθετήσει. Αν είναι αλήθεια όλα αυτά είναι κτήνος και πρέπει να πληρώσει, αλλά επαναλαμβάνω αν είναι αλήθεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μετά τον διωγμό του από τον Άγιο Αιμιλιανό ο 53χρονος βρέθηκε στην Εκκλησία του Εσταυρωμένου. «Έφυγε από εμάς και πήγε στην εκκλησία του Εσταυρωμένου. Εκεί μας κατηγορούσε πως δεν είμαστε καλοί και πως δεν βοηθήσαμε εκείνον και την γυναίκα του να είναι στο προσκήνιο. Ως επίτροπος μας ζητούσε και του επιτρέπαμε να κρατάει τον Σταυρό στην περιφορά του Επιταφίου και την Ελληνική σημαία σε εκδηλώσεις των εθνικών εορτών. Τον επίτροπο εδώ τον έκανε για τρία χρόνια. Το είχε αναρτήσει μέχρι και στο διαδίκτυο για τέτοιον άνθρωπο μιλάμε. Το να είσαι επίτροπος είναι μεγάλη τιμή για εκείνον και την οικογένεια του, αλλά όχι κι έτσι», επεσήμανε.

Προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη

Στο μεταξύ νέα προθεσμία για την Τετάρτη ζήτησε και πήρε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Ηλίας Μίχος που κατηγορείται ότι βίαζε επί 4 μήνες και εξέδιδε 12χρονη από τον Κολωνό. Ο κατηγορούμενος αποχώρησε αμίλητος απο το ανακριτικό γραφείο και δεν απάντησε σε καμία ερώτηση των δημοσιογράφων.  Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι αναλυτές της Ασφάλειας «βλέπουν» οργανωμένο σχέδιο πίσω από τη νοσηρή δράση του άνδρα.

Στην Ευελπίδων ο 53χρονος που βίαζε και εξέδιδε την 12χρονη
kolonos_viastis_in__2_
kolonos_viastis_in__1_

Εκτιμούν ότι από τις αρχές του χρόνου ξεκίνησε σιγά -σιγά να καλλιεργεί το έδαφος πλησιάζοντας το κοριτσάκι, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του και στη συνέχεια με απειλές κρατούσε το στόμα της κλειστό.

Αυτός έφτιαχνε τα προφίλ της μικρής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο ίδιος τα διαχειριζόταν μιλώντας με συγκεκριμένα γκρουπ και μιλώντας δήθεν ως νεαρή μαθήτρια…. Το παιδί, όχι μόνο δεν είχε καμία σχέση με τη διαχείριση των προφίλ, αλλά δεν γνώριζε καν την ύπαρξη τους.

Την ίδια ώρα ο 53χρονος έφτιαχνε εντέχνως το προσωπικό του προφίλ δείχνοντας άτομο με κοινωνικές ευαισθησίες που βοηθούσε κόσμο και είχε χοντρές πολιτικές γνωριμίες. Όμως όλα αυτά ήταν μόνο η βιτρίνα πίσω από την οποία κάλυπτε την νοσηρή δράση του.

0750d61e-1fa0-45b9-a49f-239fc32e61cc
c77ea081-b2d7-4052-8d9f-493d849c8605

Ψάχνουν και για άλλα παιδιά και τους βιαστές της 12χρονης

Πλέον οι έρευνες της Ασφάλειας κινούνται σε τρία επίπεδα:

– Εκτιμούν πως είναι εξαιρετικά σπάνιο ένας άνθρωπος στα 53 του χρόνια να μπαίνει σε μια τέτοια αρρωστημένη διαδικασία. Μόνο το γεγονός πως γνώριζε τα σκοτεινά μονοπάτια της διαδικτυακής παιδοφιλίας φανερώνει ότι ήταν για χρόνια μυημένος σε τέτοια κυκλώματα. Μέσα από το κινητό του τηλέφωνο και τους υπολογιστές πιστεύουν ότι θα βρούνε όχι μόνο στοιχεία για τους βιαστές του παιδιού, αλλά και αν άλλα παιδιά τους προηγούμενους μήνες ή χρόνια είχαν πέσει θύματα του.

– Αν ο 53χρονος από τον Κολωνό είχε συνεργούς στα νοσηρά του σχέδια. Ακόμη και έαν κάποιοι γνώριζαν την δράση του και τον κάλυπταν. Γι’ αυτό και αναμένεται να δοθεί εντολή από την εισαγγελία να δοθούν στη δημοσιότητα η φωτογραφία και τα στοιχεία του.

– Προσπαθούν να εντοπίσουν τους βιαστές της 12χρονης. Τους ανθρώπους που ασέλγησαν πάνω στο παιδί δίνοντας χρήματα στον 53χρονο.

Αξίζει να επισημανθεί ότι στους περισσότερους ο φερόμενος ως δράστης παρουσίαζε το θύμα για 16χρονο με σκοπό να μην τους αποτρέψει. Ωστόσο, η 12χρονη στην κατάθεσή της περιγράφει πως αρκετοί είχαν καταλάβει την πραγματική της ηλικία και την είχαν αφήσει να φύγει από το «ραντεβού». Κάποιοι, μάλιστα, της είχαν πει να απομακρυνθεί γιατί είναι πολύ μικρή και να προσέχει. Η ίδια «δείχνει» ως βιαστές της τουλάχιστον 10 άτομα, ανάμεσα τους και ο 42χρονος συλληφθείς.

Η κακοποίηση του κοριτσιού αποκαλύφθηκε όταν βρισκόταν σε διακοπές στη Λευκάδα. Εκεί, ένα συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας εντόπισε στο κινητό της μικρής σοκαριστικά μηνύματα για τα οποία ενημέρωσε τη μητέρα της. Αμέσως, η μητέρα επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα προχωρώντας σε καταγγελία. Ύστερα από στενή παρακολούθηση, ο 53χρονος συνελήφθη και στην κατοχή του βρέθηκαν όπλα και εικόνες παιδικής πορνογραφίας.

Ποινική δίωξη και κατά όσων ήρθαν σε σεξουαλική επαφή με την 12χρονη

Αντιμέτωποι με αδικήματα για σεξουαλική βία σε βάρος του 12χρονου κοριτσιού, με βασικό κατηγορούμενο τον 53χρονο Ηλία Μίχο, θα είναι όσοι εντοπιστούν από τις Αρχές ότι εμπλέκονται στην εκπόρνευση του παιδιού.

Όπως φαίνεται από την δικογραφία που έχει στα χέρια του ο 33ος τακτικός ανακριτής, η δίωξη που έχει ασκηθεί για την υπόθεση του βιασμού και μαστροπείας, δεν αφορά μόνο τον 53χρονο καταστηματάρχη και τον 42χρονο που συνελήφθη μαζί του ως «πελάτης» του, αλλά και «κάθε άλλον υπεύθυνο» που εντοπιστεί από τις Αρχές ότι εμπλέκεται στην σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση του παιδιού.

Η έρευνα των Αρχών προς αυτήν την κατεύθυνση διενεργείται με γρήγορους ρυθμούς, ώστε να εντοπιστούν τα πρόσωπα που πλήρωσαν τον 53χρονο για να βιάσουν το κοριτσάκι και να βρεθούν ενώπιον του ανακριτή για να λογοδοτήσουν.

Υπενθυμίζεται ότι ο 42χρονος συγκατηγορούμενος του καταστηματάρχη, που φέρεται να είναι από εκείνους που πλήρωναν για να έχουν σεξουαλική επαφή με το παιδί, βαρύνεται με την κατηγορία της γενετήσιας πράξης με ανήλικο έναντι αμοιβής, κατ’εξακολούθηση.

Η δίωξη για τον 53χρονο περιλαμβάνει αδικήματα που αφορούν βιασμό ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας με χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας, γενετήσια πράξη με ανήλικο, διακεκριμένη περίπτωση κατάχρησης ανηλίκου από πρόσωπο που δέχεται τις υπηρεσίες του ανήλικου κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκου, διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας ανηλίκων κ.ά., ενώ δεν έχουν απαγγελθεί ακόμη κατηγόριες για τα όπλα, περίστροφα, μαχαίρια, σφαίρες και ξιφολόγχη, που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε χώρους του κατηγορούμενου.

Θεοδωρικάκος για την υπόθεση της 12χρονης: Η έρευνα θα φτάσει ως το τέλος, θα πέσει άπλετο φως

Με ανάρτησή του στα social media, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφέρθηκε στην υπόθεση κακοποίησης της 12χρονης στον Κολωνό. «Αυτονόητο είναι πως η έρευνα θα φτάσει μέχρι το τέλος και πως στην υπόθεση θα χυθεί άπλετο φως» ανέφερε ο υπουργός.

«Τον τελευταίο λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη. Η νοσηρότητα και ο σκοταδισμός δεν έχουν καμία θέση στην κοινωνία μας», κατέληξε στην ανάρτησή του.

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βιασμός 12χρονης: Έρχονται και άλλες συλλήψεις

Νέες αποκαλύψεις από την υπόθεση του Κολωνού. Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται πολύ κοντά σε νέες συλλήψεις -τουλάχιστον πέντε-, ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Πιο συγκεκριμένα από το κινητό του 53χρονου και του 12χρονου παιδιού, έχουν βρεθεί κάποια στοιχεία και ίχνη πέντε αντρών όπου πολύ σύντομα θα γίνει και η ταυτοποίηση τους. Το 12χρονο παιδί φέρεται να έχει βιαστεί τουλάχιστον από δέκα άνδρες.

Σύμφωνα με την Κέλλυ Ιωάννου, διευθύντρια Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, αναφερόμενη στην υπόθεση βιασμού της 12χρονης είπε ότι για όλα θα βρεθούν απαντήσεις, ενώ συνέχισε λέγοντας πώς:

«Έχω να πω ότι η υπόθεση θα συνεχίσει να μας απασχολεί για αρκετό καιρό ακόμα και τα στοιχεία που θα βρισκόμαστε αντιμέτωποι θα μας σοκάρουν ολοένα και περισσότερο για το ποιοι εμπλέκονται».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κ. Ιωάννου έκανε λόγο για ένα μεγαλύτερο κύκλωμα πίσω από τον 53χρονο.

«Η εφαρμογή που χρησιμοποιούσαν ήταν το blindchat.gr που είναι ανώνυμη πλατφόρμα στην οποία ανταλλάσσεις πληροφορίες χωρίς να ξέρεις ποιος βρίσκεται από πίσω.

Θα έπαιρνε ο φερόμενος ως δράστης τέτοια ευθύνη ώστε να στέλνει υλικό χωρίς να ξέρει ποιος είναι από πίσω;

Γινόταν μόνο εκεί η ανταλλαγή ή και μιλημένα σε ανθρώπους που γνώριζε», αναρωτήθηκε η κ. Ιωάννου, τονίζοντας ότι θα δοθούν απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα.

«Τα πάντα μπορούν να δώσουν απαντήσεις. Θα γίνουν οι απαραίτητες έρευνες από τις διωκτικές Αρχές και θα δούμε όλες τις διαδρομές και τις συνδιαλλαγές που υπήρχαν».

Παιδοβιαστής Κολωνού: Έκανε δουλειές με το Δημόσιο και τον Δήμο Αθηναίων

Απευθείας αναθέσεις από υπουργεία, το δήμο Αθηναίων, εταιρείες του Δημοσίου και την Επιτροπή Παιγνίων λάμβανε ο Παιδοβιαστής του Κολωνού, ο οποίος, όπως αποκάλυψε η aftodioikisi.gr και επιβεβαίωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ήταν μέλος της ΝΔ και είχε στενές σχέσεις με στελέχη της παράταξης αλλά και την εκκλησία. 

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει η aftodioikisi.gr, o 53χρονος  κατηγορούμενος έλαβε την τελευταία δεκαετία  34 απευθείας αναθέσεις από φορείς του Δημοσίου και το δήμο Αθηναίων.

Παρακάτω αποκαλύπτονται  οι διασυνδέσεις και το εμπορικό «αλισβερίσι» που είχε ο ίδιος με υπουργεία επί κυβερνήσεων Αντώνη Σαμαρά και Λουκά Παπαδήμου αλλά και με το δήμο Αθηναίων επί δημαρχίας Καμίνη και προεδρίας του ΟΠΑΝΔΑ του Κωνσταντίνου Μπιτζάνη, σημερινού διευθύνοντος συμβούλου της Τεχνόπολης. Υπενθυμίζεται ότι η σύζυγος του κατηγορούμενου είναι εκλεγμένη  διαμερισματική σύμβουλος του δήμου Αθηναίων με την παράταξη του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη και μέλος του του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών.

Συγκεκριμένα, τον Ιούνιο του 2012 είχαμε εκλογές με νικητή αυτών τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά. Τρεις μήνες αργότερα  το Υπουργείο Υγείας με υπουργό τον Ανδρέα Λυκουρέντζο, αγοράζει από τον 53χρονο και το Μίνι Μάρκετ του, είδη καθαριότητας αξίας 15.938,95 ευρώ για τις ανάγκες του υπουργείου.

 

Συνθήματα οργής στο μαγαζί του 53χρονου

Φίλαθλοι από τον σύνδεσμο της ΑΕΚ Σεπολίων – Κολωνού βρέθηκαν στο σημείο όπου διατηρεί κατάστημα ο 53χρονος παιδόφιλος βιαστής και έγραψαν συνθήματα στην πόρτα του μαγαζιού. «Παιδοβιαστές δεν χωράνε στη γειτονιά. Φόλα στους βιαστές», έγραφαν τα συνθήματα πάνω στα κατεβασμένα ρολά του καταστήματος ενώ η υπογραφή έλεγε Original 21 Σεπόλια-Κολωνός.

Σεπόλια: Ποιος είναι ο 53χρονος που φέρεται να βίαζε και να εξέδιδε τη 12χρονη

Ο 53χρονος που κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε τη 12χρονη για 50 έως 70 ευρώ, ήταν υπεράνω πάσης υποψίας, όπως λένε άνθρωποι από τα Σεπόλια, όπου δραστηριοποιείται επαγγελματικά. Οικογενειάρχης, ψάλτης, καλός χριστιανός, φιλόζωος, φιλάνθρωπος, πολιτευόμενος και πολυφωτογραφημένος με πολιτικούς, ηθοποιούς και ιερείς. Μέλος της Νέας Δημοκρατίας που διαγράφηκε μόλις αποκαλύφθηκε η φρίκη που φέρεται να έζησε για μήνες στα χέρια του η 12χρονη, όπως ανακοίνωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. «Πράγματι, ο συγκεκριμένος έχει διατελέσει μέλος της Νέας Δημοκρατίας. Είναι σε αναστολή ήδη. Είναι αυτονόητα πράγματα αυτά», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ενας άνθρωπος υπεράνω πάσης υποψίας, τον οποίο, όμως, είχαν δει αρκετοί στα Σεπόλια να είναι αρκετά διαχυτικός με τη 12χρονη. «Τη χάιδευε και την είχε αγκαλιά στα πόδια», καταγγέλλουν άνθρωποι που μένουν κοντά στο κατάστημα του 53χρονου στα Σεπόλια. Μάλιστα, όλοι απορούσαν πως ο 53χρονος κατάφερε από ένα μικρό κατάστημα να κάνει αγαθοεργίες, φιλανθρωπίες και προεκλογικές συγκεντρώσεις στο σπίτι του. «Είχε πολύ καλές φιλίες και διασυνδέσεις κι όταν κάνει ένας άνθρωπος φιλανθρωπίες, δωρεές, βοηθάει, όλα αυτά από πού τα έβγαζε, από το μίνι μάρκετ;», διερωτώνται οι γείτονές του στα Σεπόλια.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Φρίκη Άλλος ένας βδελυρός προβατοσχημος λύκος. Κρέμασμα από τα αμελετητα για παραδειγματισμό.

  2. Σκατο φατσα…. Τι εκανε η κοινωνια εκει ρε??? Κανεις δεν πηρε χαμπαρι??? Κοψτε τα σε δαυτους….. Δεν χρειαζονται….

  3. Αρρωστημένη σκατοφατσα, σίγουρα και η γυναίκα του είναι μπλεγμένη μέσα σε όλο αυτό το κακό….να τον λιώσουν στο ξύλο να τον αφήσουν να ψοφήσει!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ