Ο Αγιασμός του 3ου Δημοτικού στο 4ο και τα απογευματινά μαθήματα έως ότου ετοιμαστεί το Φροντιστήριο Χατζηνικολάου | Η σημαντική απουσία του επί χρόνια Διευθυντή Α. Χατζηνικολάου που συνταξιοδοτήθηκε

13
9229


ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Στους χώρους του φιλόξενου 4ου Δημοτικού σχολείου Κω πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί ο Αγιασμός και ακούστηκε το πρώτο κουδούνι της χρονιάς για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του υπό ανακαίνιση 3ου Δημοτικού.

Τον Αγιασμό τέλεσαν οι Αρχιμανδρίτες π. Νεκτάριος και π. Ιωακείμ, παρουσία αρκετών μαθητών, του Δημάρχου Κω Θεοδόση Νικηταρά των Αντιδημάρχων Παναγιώτη Αβρίθη, Γεωργίας Κασσιώτη και Σταμάτη Πη, του Προέδρου της ΔΕΥΑΚ Κώστα Ζαχαρού των διευθυντών των δύο σχολείων, εκπαιδευτικών και γονέων,

Ο Δήμαρχος Κω Θ. Νικηταράς, αφού ζήτησε συγγνώμη για την ταλαιπωρία μαθητών και γονέων, τόνισε ότι η παρέμβαση ξεκίνησε στο πλαίσιο των δύομιση μηνών του καλοκαιριού ως απλή συντήρηση, όμως η αποκάλυψη των χρόνιων προβλημάτων λόγω της παλαιότητας του σχολείου και της προηγούμενης εκτενούς παρέμβασης που έγινε πριν από πολλά χρόνια ανέτρεψε τον προγραμματισμό.

Σκοπός τόνισε είναι να παραδοθεί το συντομότερο δυνατό ένα σχολείο που να ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες και θα είναι ένα σχολείο «κόσμημα».

Η φιλοξενία στο 4ο δημοτικό όπως εξήγησε τόσο ο Δήμαρχος όσο και η νέα Διευθύντριά του θα είναι προσωρινή και στην συνέχεια τα μαθήματα θα γίνονται πρωινές ώρες,  στο Φροντιστήριο Χατζηνικολάου το οποίο βρίσκεται στην ίδια περιφέρεια με το σχολείο τους και θα τους φιλοξενήσει ΔΩΡΕΑΝ.

Η Διευθύντρια του Σχολείου κ. Κατερίνα Δρόσου στην ομιλία της αναφέρθηκε σε μια πολύ σημαντική απουσία, αυτή του επί πολλά χρόνια Διευθυντή του Σχολείου κ. Αλκιβιάδη Χατζηνικολάου, ο οποίος μετά από 38 χρόνια προσφοράς στην εκπαίδευση, συνταξιοδοτήθηκε. Όμως όπως τόνισε η νέα Διευθύντρια ως Διδάκτωρ Πανεπιστημίου πλέον θα συνεχίσει να προσφέρει στην εκπαίδευση και δεν θα πάψει να είναι κοντά στο σχολείο τους εκπαιδευτικούς με τους οποίους είχε άριστη συνεργασία και τους μαθητές με τον τρόπο του.

Η κα Δρόσου αναφέρθηκε στα απογευματινά μαθήματα που θα γίνονται αναγκαστικά για μερικές μέρες, μέχρι να ετοιμαστεί το φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών Χατζηνικολάου, όπου στη συνέχεια οι μαθητές του σχολείου θα παρακολουθούν τις πρωινές ώρες τα μαθήματά τους, έως ότου παραδοθεί το ανακαινισμένο σχολείο τους.

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τελικά Δήμαρχε και λοιποί παρατρεχάμενοι πανηγυρτζήδες, αυτό το «μέχρι να ετοιμαστεί το σχολείο» το έχουμε προσδιορίσει ή τα Χριστούγεννα θα μας ανακοινώσεις οτι μάλλον το Πάσχα θα είναι έτοιμο?

    • αυτος ο δημαρχος προσπαθει να διορθωσει ολα οσα αφησε ανεγγιχτα ο ταξιδιαρης. αλλα ειναι τοσα πολλα, που χρειαζονται τουλαχιστο 2 πενταετιες ακομα. γιαυτο θα ειναι δημαρχος ο ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ μεχρι το 2033 το λιγοτερο!!

  2. Τελικά για αυτό το χάλι ποιός ευθύνεται; Πότε μάθατε ότι το σχολείο δεν θα είναι έτοιμο στην ώρα του; Αν το γνωρίζατε γιατί μέσα στο καλοκαίρι δεν ετοιμάστηκε το φροντιστήριο να φιλοξενήσει τα παιδιά; Σημαντικός ο τουρισμός αλλά όχι περισσότερο από τη μόρφωση των παιδιών μας

  3. Πήγαν όλοι οι μαϊντανοί για τον αγιασμό να βγάλουν φωτός και να καμαρώσουν τα έργα τους.

  4. Επιτελείο της συμφοράς, τόσο συμπονουν τους γονείς που ο ένας περίεργαζεται το τατουάζ του άλλου….. Χα χα χα τέτοιες στιγμές χαίρομαι που δεν ψήφισα στις δημοτικές και ούτε πρόκειται ξανα

  5. Καλά όλο το καλοκαίρι τι έκαναν πριν ανοίξουν τα σχολεία θυμήθηκαν ότι το σχολείο έχει πρόβλημα απαράδεκτοι!!!! Και ποιος τους λέει ότι το φροντιστήριο είναι κατάλληλο για αίθουσες διδασκαλίας θα τους δώσουν την άδεια; και πότε; ΑΠΑΡΆΔΕΚΤΟΙ

  6. Είναι πολύ απλό, μην τον αφήσετε να κερδίσει της εκλογές. Δεν το αξίζει και το γνωρίζουν όλοι. Ακόμα και τα αρνητικά σχόλια εκείνος τα απαντάει, και τα θετικά σχόλια για τον εαυτό του, δικά του είναι.

  7. Περι στελεχων ο λογος
    ……………… προσπαθούσαν να τους βρουν στα τηλέφωνα και έστελναν μεηλ οι εργολαβοι του εργου και ήταν άφαντοι για 2.5 μηνες αφου είχε πάρει και άδεια καλοκαιριάτικα αλήθεια καλοκαιριάτικα εσεις δίνεται τις άδειες τραγικοι…με τέτοια στελέχη δεν φτιάχνεις δεν δημιουργεις Θεοδόση αλλα διαλυεις τοσο αργομισθους έχεις μαζέψει αυτα μας έλεγαν οι εργάτες εμεις ως γονείς οσες φορές τους κάλεσαμε να μας ενημερωσουν υπεύθυνα δεν το σήκωναν ποτε το κινητό είναι άφαντοι μονο στα κομματικά γραφεία τους βρίσκεις τέλικα δεν είναι αυτά σοβαρά πράγματα Θεοδόση μας απογοητεύεις συστηματικα

  8. Εσείς εκεί στο aegean γιατί αποσυρατε την κορυφαία πρόταση της Μίκας Ιατρίδη για ίδρυση μουσικού σχολείου στην Κεφαλο???? Είναι διασκεδαστικό να διαβάζεις τέτοιες προτάσεις από βουλευτές της Δωδεκανήσου. Να της πείτε να μεταφέρει και το μουσικό γυμνάσιο της Ρόδου στη Σορωνή. Να διασκεδάσουν και οι ψηφοφόροι της στη ΡΟΔΟ. Τέσσερις βουλευτές της ΝΔ στα Δωδεκάνησα και δεν έχουν κάνει τίποτα για το χτίσιμο σχολείων στην Κω. Μόνο ιδρυσεις αναγγέλουν. Και αυτοί τώρα θέλουν και να τους ψηφίσεις. Βρε ΟΥΣΤ!!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ