Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Χατζηνικολάου προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ το κτίριο για τη στέγαση του 3ου Δημοτικού

24
14619

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ σχετικά με το 3ο Δημοτικό

Για πάνω από 50 χρόνια τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Χατζηνικολάου αποτελούν πυξίδα όχι μόνο για την ξενόγλωσση εκπαίδευση του νησιού της Κω, αλλά και για την παιδεία γενικότερα.

Την δεκαετία του ’70 εισάγαμε οπτικοακουστικές μεθόδους την εποχή που οι άλλοι έψαχναν να βρουν κιμωλίες. Τον πατέρα μας τον κυνηγούσε η Χούντα γιατί είχε τον μοναδικό πολύγραφο στο νησί (για να φτιάχνει διαγωνίσματα για τα παιδιά) και νόμιζαν ότι θα έβγαζε αντικαθεστωτικά φυλλάδια.

Την δεκαετία του ’80 χτίσαμε το πρώτο εκπαιδευτήριο του νησιού. Ήταν το πρώτο κτήριο ειδικά διαμορφωμένο για χρήση αποκλειστικά ως σχολείο. Είχε ατομικά, εργονομικά θρανία και μάλιστα κάποια ειδικά σχεδιασμένα για αριστερόχειρες, κάτι που ούτε σήμερα δεν προβλέπεται στα περισσότερα σχολεία.

Φέραμε ένα από τα πρώτα κομπιούτερ στο νησί το 1987 και φτιάξαμε αίθουσα υπολογιστών ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, όταν οι περισσότεροι άνθρωποι παγκοσμίως δεν ήξεραν καν τι είναι τα Windows.

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ούτε πόσοι και ποιοι μαθητές πέρασαν από τα θρανία μας (ανάμεσά τους και οι περισσότεροι συνάδελφοί μας σήμερα αλλά και οι πιο επιφανείς πολίτες της Κω διαχρονικά).

Αυτά όλα όμως είναι ασήμαντες λεπτομέρειες. Το σημαντικό είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια, ποτέ δεν θεωρήσαμε ότι είχαμε μια επιχείρηση. Πάντα για μας ήταν ένα ΣΧΟΛΕΙΟ. Και σε αυτό το σχολείο βλέπαμε όλα τα παιδιά ως ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

Για αυτά τα παιδιά λοιπόν και για κανέναν άλλον, όταν το 2017 μετά τον σεισμό το δικό μας κτήριο είχε κριθεί κατάλληλο σε αντίθεση με κάποια δημόσια, το προσφέραμε ΔΩΡΕΑΝ στην τότε Δημοτική Αρχή για να βοηθήσουμε το νησί.

Το ίδιο κάνουμε και σήμερα.

Γιατί πάνω από τα λεφτά είναι οι άνθρωποι.

Πάνω από τους πελάτες είναι οι μαθητές.

Και πάνω από κάθε Δημοτική Αρχή ή παράταξη και τις μικροπολιτικές της σκοπιμότητες είναι τα παιδιά μας.

Προσφέρουμε λοιπόν το κτήριο που με τόση αγάπη και τόσο κόπο έφτιαξαν οι γονείς μας, με όλη μας την αγάπη, στα παιδιά της Κω. Σε παιδιά που τα περισσότερα δεν είναι καν δικοί μας μαθητές, αλλά δεν μας ενδιαφέρει.

Γιατί όλα τα παιδιά της Κω είναι ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

Εβελίνα Χατζηνικολάου

Διευθύντρια ΚΞΓ Χατζηνικολάου

ΥΓ Τα δικά μας μαθήματα θα ξεκινήσουν κανονικά τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου.

Σας περιμένουμε με τα βιβλία σας.

24 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εύγε για την γενναιόδωρη χειρονομία. Σας ευχαριστούμε πολύ Ήμουν και εγώ μαθήτρια όπως και τα παιδιά μου του αείμνηστου πατέρα σου. Ήταν η αιτία να με περάσει στα μαγικά και ανώτερα σκαλοπάτια και τις γνώσεις της Αγγλικής γλώσσας αλλά παράλληλα και άλλων γλωσσών όπως τα Γαλλικά και τα Ιταλικά. Θα τον ευγνωμονούμε για πάντα .

  2. Μπράβο σας κα Χατζηνικολάου για την πρόταση αυτή. Μακάρι τα παιδιά του 3ου δημοτικού να φιλοξενηθούν στο κτήριο σας.

  3. Μπράβο και οι γονείς να ευχαριστήσουν την οικογένεια Χατζηνικολάου. Το Κράτος, οι Περιφέρειες και οι Δήμοι να κάνουν την δουλεία που πρέπει, όχι πολλά λόγια και μηδέν έργα. Τώρα μήπως πρέπει να βρεθεί τρόπος για την διάθεση διαμονής στους άτυχους εκπαιδευτικούς και υγειονομικούς, που δέχονται μετάθεση στο νησί μας, ώστε να μη κοιμούνται στα αυτοκίνητά τους, Πανελλήνιο φαινόμενο, ιδιαίτερα στα νησιά.

  4. Μπραβο για την κινηση.Απο εκει και περα μην παραγραφουμε την ιστορια……Μην υποτιματε τη νοημοσυνη μας.Το λεω εγω που ειμαι η πιο φανατικια για καθε χουντικο.

  5. το φροντιστήρια δεν έχουν τις προδιαγραφές σχολικής μονάδας !!!
    Κινήσεις πανικού από τη δημοτική αρχή !!!

  6. Αν δεν φτιάχνω Τσαν όμως το σχολείο αφού έχει σοβαρό πρόβλημα,και έπεφτε κάποιο ντουβάρι η κάποιος σοβάς στα κεφάλια των παιδιών τότε τη θα λέγατε πάλι ο Νικηταράς θα εφτεγε,αστέ την γκρίνια και να λεκέ δόξα τον θεό,που βρέθηκε ένας δήμαρχος και κοίταξε το σχολείο:γιατί από τότε που φτιάχθηκε επι Ιταλών κανεις δεν το κοίταξε,

  7. Μπράβο στην οικογένεια Χατζηνικολάου….. όσο για τους υπεύθυνους, έλεος με την παιδιά παιζετε επιτέλους ποτέ θα μπαίνουν άνθρωποι με κατάλληλη εμπειρία και τεχνογνωσία σε σωστές θέσεις και όχι από στααυρους

  8. «Σοῦ δὲ ποιοῦντος ἐλεημοσύνην μὴ γνώτω ἡ ἀριστερά σου τί ποιεῖ ἡ δεξιά σου»

  9. συγχαρητηρια στον εργολάβο που βρήκε την ζημιά.

  10. ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΕΙΝΑΙ, ΟΤΙ Ο ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ, ΣΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ, ΑΦΟΥ ΟΙ ΑΛΛΟΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΟΠΕΡΝΟΥΣΑΝ . ΠΧ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΕΙΧΕ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΘΕΙ.
    ΤΟ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ ΤΟ ΙΔΙΟ. ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ.
    ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΖΗΛΟ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΜΠΑΙΝΑΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΚΑΛΟΠΕΡΝΟΥΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΚΑΙΓΟΤΑΝ ΚΑΡΦΑΚΙ. ΣΗΜΕΡΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΟΙΞΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΑΛΤΩΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ. ΠΧ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ!! ΠΧ ΓΗΠΕΔΑ, ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ. ΦΥΓΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ ΚΥΡΙΤΣΗ.
    ΑΞΙΖΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗ ΔΗΜΟΡΙΚΗ ΑΡΧΗ!!

    • Τed …. εσύ;;;
      Και το αποτέλεσμα οες μας!!!!
      Αέρας κοπανιστός! ΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ!!

  11. Χαλασε την δουλεια της στημενης απο πριν ενοικιασης χωρου για προσωρινη (κατι μηνων) εγκαταστασης του 3ου Δημοτικου σχολειου…το τζαμπα στην Δημοτικη αυτη αρχη ειναι ορος που βγαζουν φλυκτρες ολα για το χρημα ακομα και εαν προκειτε για τους παιδια μας τοσο κυνικοι και σκληροι ειναι…δεν θα πανε στου Χατζηνικολαου θα προφασιστουν την συμβαση με τους ημετερους…αυτο που με εξοργιζει σαν μητερα οτι ολα τα εστησαν με το εργοταξιο σε 60 ημερες αργια γιατι Θεοδοση κατεληξες να τα κανεις ολα για το χρημα γιατι σε πιστεψαμε σε ψηφισαμε λεγαμε να ενας σωστος και εσυ προδιδεις καθημερινα τις προσδοκιες μας λυπαμε για τις επιλογες σου εκτειθεσε ανεπανορθωτα πραγματα μια εξοργισμενη μητερα που μας αλλαζεις την καθημερινοτητα της οικογενειας μας

  12. να λετε μπραβο και να μην ειστε μικροψυχοι,αν επεφτε κανενας σοβας θα σκουζατε ,τωρα που παει να σας το κανει στολιδι σας ενοχλουν ολα μικρα ασημαντα ανθρωπακια

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ