Επιστολή αγωνίας Συλλ. Γονέων 3ου Δημοτικού αν θα ανοίξει κανονικά το σχολείο λόγω μη ολοκλήρωσης εργασιών | «Η δημοτική αρχή έχει ευθύνη»

15
6777

Κως, 2 Σεπτεμβρίου 2022

Προς:

-Δήμαρχο Κω, κ. Θεοδόση Νικηταρά

-Αντιδήμαρχο, κα Γεωργία Κασσιώτη

-Πρόεδρο Σχολικών Επιτροπών,

κ. Εμμανουήλ Μήτρου

Κοινοποίηση:

-Σύλλογο Διδασκόντων 3ου Δημ. Σχολείου Κω

-ΜΜΕ Κω

 

                                                                  ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Με την παρούσα επιστολή μας θέλουμε να εκφράσουμε την αγωνία μας ως γονείς των μαθητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κω, για το εάν θα ανοίξει το σχολείο μας στις 12 Σεπτεμβρίου 2022 μαζί με όλες τις άλλες σχολικές μονάδες.

Με χαρά είδαμε να γίνονται εργασίες στο σχολείο μας (βάψιμο) τον Ιούνιο, που τις είχε πραγματικά ανάγκη. Η χαρά μας όμως δεν κράτησε πολύ καθώς οι εργασίες που έπρεπε να γίνουν δεν προχώρησαν, εδώ και δύο μήνες περίπου ΚΑΝΕΙΣ δεν εργάζεται μέσα στο σχολείο μας και αυτή τη στιγμή μοιάζει εγκαταλελειμμένο.

Όσο περνούν οι μέρες η πιθανότητα να ανοίξει το σχολείο μας κανονικά μοιάζει όλο και πιο μικρή και αυτή η κατάσταση έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση σε όλη την εκπαιδευτική μας κοινότητα καθώς παραμένει άγνωστο το πώς θα γίνονται τα μαθήματα.

Με δεδομένο ότι ήδη τα παιδιά μας έχουν πολλά κενά από τα προηγούμενα χρόνια λόγω των μέτρων για την πανδημία και των τηλεμαθημάτων η αγωνία μας είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Η δημοτική αρχή έχει ευθύνη για αυτή την κατάσταση.

Σας παρακαλούμε να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ανοίξει το 3ο Δημοτικό Σχολείο Κω το συντομότερο δυνατόν και να μας ενημερώσετε –δεσμευόμενοι- για την ημερομηνία που θα γίνει αυτό.

Επίσης να μας ενημερώσετε για το πού θα μεταφερθούν τα παιδιά για να κάνουν μαθήματα μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο δικό τους σχολείο.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κω

 

Η πρόεδρος                                                                                  Η γραμματέας

 

Ευαγγελία Παπαστόικα                                                                 Χρυσή Χατζηχριστοφή

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Υπερβολες…. ολα θα είναι έτιμα την ημερα του αγιασμού …. αν δεν είναι …. τα παιδιά να πάνε για μάθημα στο 1 γυμνασιο ….είναι πολύ μεγάλο και χοραει πολους . .. για όλα σας φτεη ο δήμος κω….εσοις τι κάνατε όλο το καλοκερι σα γονοις… δε μπορούσατε να βοειθισετε να τελοιοσατε τις εργασυες;

    • Είστε σοβαρή η γονείς θα φτιάξουν το σχολείο για να μην χαλάσει το προφίλ του δήμαρχο σας αν ήταν προηγούμενη δημοτική αρχή θα είχατε χαλάσει τον κόσμο και εσείς και τα μέσα μαζικού επηρεασμού

    • Είστε όλοι συνυπεύθυνοι για την κατάντια των δημοσίων σχολείων του νησιού σας. Από όταν ήσασταν εσείς μαθητές, ήρθαν τα παιδιά και τα εγγόνια σας αλλά όλα γραμμένα τα έχετε, τα ξενοδοχεία σας να είναι καλά. Κυρά Μαρία μάθε πρώτα ορθογραφία και άσε το δαχτυλακι σου κουνά το πρώτα μπροστά στον καθρέφτη σου.

  2. Και εσείς έχετε ευθύνη γιατί στο παραπέντε βγάζετε κραυγή αγωνίας!!!Εσείς που τώρα βγάζετε επιστολές!!!Ας ελπίσουμε ότι ο δήμος θα τα καταφέρει!!!!

  3. Ο Δήμος ξέχασε οτι ξεκίνησαν εργασίες για να τις τελειώσει διοτι τον Αυγουστο, ως γνωστο, το κρατος δεν λειτουργει! Τα όργανα που διαθέτει το σχολείο πάλι, θυμήθηκαν μόλις 5 ημέρες πρίν οτι το σχολείο ειναι εργοτάξιο… γιατι άραγε 5 ημέρες πριν??? Ποιός φταίει??? Ολοι εκτός των μαθητών!!!!

    • Τις φωτογραφιες ομως και τις αναρτησεις δεν τις ξεχασε. Φατε σανο σανοφαγοι. ( για τους αλλους, οχι για τον μπακλαβα).

  4. Η δημοτική αρχή δεν έχει καμία ευθύνη.Οι άνθρωποι άσχετοι ήταν και είναι.Η ευθύνη είναι του κατεστημένου της Κω και τω δικηγόρων που παρέσυραν τον κόσμο και σε τελική όλων όσων τον ψήφισαν.

  5. το οτι το κτηριο ειναι παλιο και εβγαλε προβληματα στην επιφανεια που δεν φαινοντουσαν δεν το σκεφτεστε, ετσι; οταν θα το παρετε ολοκαινουργιο ομως θα πειτε ενα μπραβο; ; απο οτι ξερω θα παραλαβετε ενα στολιδι….σταματηστε λοιπον τις κορωνες και κοιταξτε να αφησετε να φανει το αποτελεσμα

  6. Καμία κραυγή δεν θα χρειαζόταν από πουθενά εάν υπήρχε προγραμματισμός και κοστολόγιο του έργου, τα μόνα θύματα είναι τα παιδιά και οι γονείς του

  7. Μια τρίτη ματιά αν επιδέχεστε.
    Δώστε μια βδομάδα πίστωση χρόνου (αν χρειαστεί) και λίγο καλοκαιράκι παραπάνω
    στα παιδάκια…
    Ακούγεται οτι γίνεται κατι πολύ καλό, μη βιάζεστε αν αργήσει λιγάκι, αξίζει.
    Λογικά έτσι;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ