ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Αναβίωσε ξανά 2 χρόνια μετά, το μεγάλο παραδοσιακό πανηγύρι της Κοίμησης Αντιμάχειας Κω με πολύ κόσμο, χορό και διασκέδαση

3
4681


ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Ρεπ. Κατερίνα Χατζημανώλη Χαρίκλεια Χριστοφή

Το ξακουστό-παραδοσιακό πανηγύρι της Κοίμησης της Θεοτόκου («Προσκύνημα») στην Αντιμάχεια, αναβίωσε ξανά φέτος έπειτα από δύο χρόνια διακοπής λόγω πανδημίας, με εκατοντάδες προσκυνητές να συρρέουν και να διασκεδάζουν με τη ψυχή τους μέχρι αργά τη νύχτα.

Ένα από τα παλαιότερα και μαζικότερα πανηγύρια του νησιού.

Όπως έχει καθιερωθεί, την παραμονή της εορτής τελείται ο πανηγυρικός εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε και κήρυξε το θείο λόγο ο Μητροπολίτης Αγκύρας κ. Ιερεμίας, όπως και την επόμενη στη Θεία λειτουργία της εορτής και την επομένη ακολουθεί Παράκληση στην Παναγία με τον π. Διονύσιο και τους Ιεροψάλτες της περιοχής (Μ. Σχουλλή, Γ. Μιαούδη και Α. Κουτρουμάνο) και ακολούθησε το παραδοσιακό πανηγύρι.

Για άλλη μια χρονιά ο π. Αντώνιος Κασιώτης με την μεγάλη ομάδα των εθελοντών της ενορίας του  ετοίμασαν άφθονο φαγητό για όλο τον κόσμο (γέμισε δύο φορές).

Ο χορός και το γλέντι κράτησαν έως αργά με πολλούς νέους (μεταξύ των οποίων αρκετοί απόδημοι) Αντιμαχείτες να συμμετέχουν δυναμικά στο χορό σε ένα πραγματικά δυναμικό και ξεσηκωτικό γλέντι.

Το κέφι απογείωσε η παραδοσιακή ορχήστρα των: Δαυίδ Νέσκε (βιολί), Μανώλη Μάμμη (λύρα-τραγούδι-τουμπελέκι), Νίκου Τσατσακλά (λαούτο), Γιάννη Μαυρουδή (κρουστά).

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κακώς επέτρεψαν στους ανεμβολιαστους χωρίς την τέταρτη δόση να είναι χωρίς μάσκα. Χορεύουν λες και δεν υπάρχει αύριο. Δεν βλέπετε σε άλλα εξωκλήσια που ακόμη σε εξωτερικούς χώρους και με αποστάσεις φέρουν μάσκα; Πολύς συνωστισμός πάντως. Σταμάτησε ο Νίκος Ευαγγελάτος με την Τατιάνα για διακοπες,δεν πολύ βγαίνει η Παγώνη με τον Βασιλακόπουλο και αφέθηκε ο κόσμος.

  2. Καλά εσύ δεν βλέπεις πόσα γίνονται με τα εμβόλια και ο νους σου είναι στην τέταρτη δόση… Κάνε είκοσι εσύ και άσε τους ανεμβολιαστους,, έλεος πραγματικά…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ