Ένα τροχαίο ατύχημα στο Ψαλίδι, με πολλά ερωτηματικά

13
5263
Ψαλίδι / Άγ. Γαβριήλ / Εξοχή, Κως

Ένα τροχαίο ατύχημα στο Ψαλίδι, με πολλά ερωτηματικά.

(Φωτορεπορτάζ Ξανθίππη Αγρέλλη)

Ξημερώματα Κυριακής 17/ Ιουλίου /και ένας εκκωφαντικός  θόρυβος  μας ξύπνησε, λες και έσκαγε βαρελότο. Ένα  μαύρο αυτοκίνητο  Τoyota αφού έγδαρε τον κορμό του πεύκου, συνέχισε «ξυρίζοντας» και ξεριζώνοντας τον σιδερένιο φράκτη και τις μπάρες, του κέντρου Απόπλους,  δίπλα στον Αρχαιολογικό  χώρο του Αγίου Γαβριήλ. Στη  συνέχεα ξήλωσε τις μπάρες του γεφυριού του ποταμού και σταμάτησε στην αυλή μας, με εμπόδιο ένα   δένδρο  Αβράμυθα. Ευτυχώς εκείνη την ώρα δεν υπήρχε κάνεις εκεί, για  να ποτίζει τα λουλούδια ή να περιποιείται το παρτέρι. Ακόμα πιο τυχεροί στάθηκαν οι εργάτες, που την προηγούμενη ημέρα αποψιλώσαν τον χώρο του ποταμού, στο σημείο  όπου βρίσκονται οι πυλώνες της ΔΕΗ. Μόνο  που άφησαν τα ξερά χόρτα, μέσα στο ποτάμι.

Ελπίζουμε  να τα μαζέψουν γρήγορα , γιατί  οι καύσωνες και οι φωτιές δεν αστειεύονται.

Ζητήσαμε πληροφορίες από το Αστυνομικό Τμήμα Κω, αφού ήρθε η Αστυνομία στο τροχαίο συμβάν, αλλά μας είπαν ότι λείπει ο Διοικητής και δεν μπορούν να μας δώσουν λεπτομέρειες. Ευχόμαστε ο οδηγός και ο συνοδηγός,  να είναι  καλά και να άφησε πίσω του μόνο υλικές ζημιές, αφού  το αυτοκίνητο που πήρε ο γερανός  ήταν  εμπρός διαλυμένο, καθώς επίσης και το πίσω μέρος αυτού. Τώρα το γεφύρι είναι επικίνδυνα αφύλακτο, χωρίς τις προστατευτικές μπάρες, που έσωσαν τον οδηγό και ελπίζουμε ο Δήμος της Κω, να μεριμνήσει ώστε να ξαναμπούν οι μεταλλικές μπάρες. Ας  είμαστε ευχαριστημένοι, που δεν είχαμε ανθρώπινες απώλειες, σε ένα ελικοειδή δρόμο, που συγκεντρώνει τα περισσότερα ατυχήματα.

Ξανθίππη Αγρέλλη

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. έχει κάποιους ΑΛ……ΕΞΩ ΦΩΝΗ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ και μυρωδιά χόρτου παντού.Νομιζουν ότι η Ελλάδα τους ανήκει.

    • Να χρεωθει ο οδηγος ολες τις υλικες ζημιες ασχετως του τι εφταιγε.

      Παμε τα κανουμε λιμπα και σηκονομαστε και φευγουμε και ουτε γατα ουτε ζημια. Και μενουνε ρημαδι επι μηνες. Μονο εδω και στο μπαγλανισταν δεν υπαρχει σωστο συστημα αποκαταστασεων των ζημιων.

  2. …και καλύπτονται με πέπλο σιωπής.
    Η παραβατικότητα τις νύχτες είναι τεράστια ,ενώ η κυκλοφορία κάποιες μέρες όταν υπάρχει κάποιο μουσικό γεγονός και Παρασκευή/Σάββατο θυμίζει Παγκράτι, Χολαργό ,πάντως όχι νησί….
    Επίσης απογευματινές ώρες στο σημείο που λέτε,έχεις την εντύπωση ότι βρίσκεσαι σε δρόμο προαστίου πρωτεύουσας.Η αστυνόμευση επαρκεί για νησί όπως η Νίσυρος, Λειψοί, Τήλος,όχι πάντως Κω

  3. Ο δρόμος είναι επικίνδυνος ειδικά η στροφή με το μπάλωμα ( καρούμπαλο) , η ταχύτητα επίσης παίζει ρόλο όπως και ……, το αλκοόλ .

    • Αυτοκίνητο Toyota, ζάντες Renault, φρένα brembo, εξάτμιση sebring….στην εποχή μου, αυτούς τους παλαβούς, τους λέγαμε κερμετελήδες!!!

  4. Καλό θα ήταν να απαντηθεί από τους υπευθύνους ποιος εμποδίζει στο να τοποθετηθούν κάμερες στους δρόμους σε σημαντικά σημεία!!!
    Για να σταματήσουν να φταίνε επιτέλους οι δρόμοι, τα σήματα, οι σκατζόχοιροι, το φεγγάρι, οι μέλισσες κλπ..
    Σταματήστε να τρέχετε σαν να μην υπάρχει αύριο.. κυρίως οι οδηγοί με τα βανακια μεταφορών εμπορευμάτων..

  5. Προς να χρεωθεί ο οδηγός .έχετε δίκιο όμως δεν γνωρίζουμε τα στοιχεία του ούτε ξέρουμε σε τι κατάσταση είναι οι δυο επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο. Φυσικά οι περίφραξη του Απόπλους και οι μπάρες στο γεφύρι κοστίζουν .έριξε και τον δικό μας ξύλινο φράκτη διέλυσε το παρτέρι και ευτυχώς του έκοψε τη φόρα ο κορμός του αβραμυθα .ας είναι πρώτα καλά οι άνθρωποι όσο για όλα τα άλλα ξαναγίνονται

    • Πώς ενδιαφέρεσαι αγαπητή Ξανθίππη για την υγεία τους, όταν ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ για τον εαυτό τους. Το αυτοκίνητο δεν είναι παιγνίδι. (το τιμόνι είναι προέκταση του χεριού μας…Ιαβέρης). Να πληρώσουν έστω και αν τους λείπει το ένα χέρι. Σκληρό αλλά έτσι πρέπει. Πόσοι έχουν σκοτωθεί από ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΣ οδηγούς. Πόσα σπίτια έχουν κλείσει? ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΥΠΑΣΤΕ. Είναι ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ KILLERS.

  6. ο Αβραμυθας θα αργήσει να ξαναγίνει, ο βλάκας και ο ηλίθιος θα συνεχίσουν άμεσα ακάθεκτοι!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ