Την ανάγκη των επιχειρήσεων για προσωπικό εκμεταλλεύονται επιτήδειοι | Ζήτησε προκαταβολή 250 ευρώ για να έρθει ως μάγειρας στην Κω, χωρίς να ρθει ποτέ…

29
1800

Την μεγάλη ανάγκη των τοπικών επιχειρήσεων για εύρεση προσωπικού φαίνεται πως εκμεταλλεύονται επιτήδειοι, ενώ τα περιστατικά απάτης αυξάνονται σε όλα τα νησιά.

Σύμφωνα με καταγγελία εστιατόριο στην Κω που αναζητούσε μάγειρα δέχθηκε τηλεφώνημα από κάποιον εκτός Κω που ενδιαφερόταν για τη θέση και υποτίθεται ότι συμφώνησε, ζητώντας όμως προκαταβολή 250 ευρώ για τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής.

Έδωσε μάλιστα και το iban του για την κατάθεση του ποσού κι αφού έγινε η κατάθεση δεν ήρθε ποτέ…

Όπως μας τόνισαν οι καταγγέλλοντες δεν πρέπει να είναι οι μόνοι που «την πάτησαν», γι αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

 

Όπως αναφέρει και η εφημερίδα ΡΟΔΙΑΚΗ

Θύματα απάτης έπεσαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών αρκετοί Ροδίτες!
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι δράστες με διάφορες μεθόδους κατάφεραν να εξασφαλίσουν τους κωδικούς των τραπεζικών λογαριασμών και να τους αδειάσουν!
Επισήμως, δεν έχουν γίνει σχετικές ανακοινώσεις, σύμφωνα όμως με πληροφορίες, τα θύματα της απάτης είναι αρκετά. Γίνεται μάλιστα λόγος για ξάφρισμα δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Τα περισσότερα περιστατικά φέρεται να σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής και κάποια άλλα το Σάββατο.

Ήδη έχουν γίνει σχετικώς καταγγελίες στην αστυνομία, στις τράπεζες κ.λπ. και έχει σημάνει συναγερμός για τον εντοπισμό των δραστών. Γενικά, το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχουν σημειωθεί αρκετές απάτες στην περιοχή μας, γεγονός που σημαίνει ότι απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή. Αξιοσημείωτο είναι ότι πρόσφατα η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου, είχε εκδώσει σχετική ενημερωτική ανακοίνωση στην οποία αναφερόταν τα εξής:

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο προληπτικής δράσης συμβουλευτικών ενημερώσεων προς αποφυγή τυχόν εξαπάτησης από επιτήδειους, σε συνέχεια σχετικής ανακοίνωσης και εν ενόψει έναρξης της θερινής τουριστικής περιόδου, εφιστά στους υπευθύνους καταλυμάτων διαμονής να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις οικονομικές τους συναλλαγές που αφορούν στην κράτηση δωματίων.

Ειδικότερα, κάποιες γνωστές μορφές εξαπάτησης, όπως αυτές που πραγματοποιούνται με τη μέθοδο της αποστολής απατηλών μηνυμάτων SMS (smishing) μπορεί να παρουσιάσουν παραλλαγές στο πρόσχημα που επικαλούνται οι απατεώνες.
Ενδέχεται επιτήδειοι να προσποιηθούν ότι επιθυμούν να προβούν σε κράτηση δωματίων και στο πλαίσιο της δήθεν πραγματοποίησης πληρωμής του συμφωνηθέντος ποσού να αποσπάσουν τεχνηέντως τους αριθμούς και κωδικούς PIN τραπεζικών καρτών ή τους προσωπικούς κωδικούς e-banking. Ακολούθως, με τη χρήση των υποκλεμμένων στοιχείων να πραγματοποιήσουν μεταφορές χρηματικών ποσών από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των παθόντων σε δικούς τους ή συνεργών τους.

Συνοπτικά συνίσταται:
– Να μην γνωστοποιούνται αριθμοί τραπεζικών καρτών και προσωπικοί κωδικοί πρόσβασης ή επαλήθευσης σε τραπεζικούς λογαριασμούς
– Να μη συμπληρώνονται στοιχεία πρόσβασης τραπεζικών λογαριασμών σε φόρμες που αποστέλλονται από ηλεκτρονικές διευθύνσεις ή μηνύματα
– Για πρόσβαση σε ιστοσελίδα τράπεζάς, να πληκτρολογείται η διεύθυνση στον browser και να μην πραγματοποιείται είσοδος μέσω υπερσυνδέσμων.
– Σε περίπτωση ύποπτης διαδικασίας, να γίνεται επαλήθευση μέσω τραπέζης.

Ενδεικτικές μορφές πραγματοποίησης απάτης είναι οι:
• απάτες σε αγορές μέσω διαδικτύου (online shopping scams)
• απατηλές τηλεφωνικές κλήσεις (vishing)
• απατηλά μηνύματα SMS (smishing)
• απατηλά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (phishing)
• απατηλές ιστοσελίδες τραπεζών (spoofed bank websites)
• Σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στα Αστυνομικά Τμήματα και Υπηρεσίες Ασφαλείας της περιοχής τους.

Περισσότερες χρήσιμες συμβουλές-πληροφορίες για την προστασία των πολιτών έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr / Οδηγός του Πολίτη.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

29 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Την εκμετάλλευση των ιθαγενών απ τις επιχειρήσεις..θα ξεχάσουμε να σταματήσουμε,αν γράφουμε εδώ ο καθένας την εμπειρία του..θα είναι το μοναδικό θέμα που θα ξεπεράσει τα 1000 σχόλια.

  2. Χμμμ, μάλιστα, τώρα μας φταίει το προσωπικό;; τι λέτε ρε;; πάτε καλά;; γιατί δεν έρχεται κόσμος να δουλέψει στο νησί έχετε αναρωτηθεί ή μόνο την μπάλα στην κερκίδα πετάτε;;;ξέρετε κάθε χρόνο πόσος κόσμος έρχεται για δουλειά και γυρίζει πίσω περιμένοντας δύο και τρεις μισθούς συν δώρα επιδόματα;;

  3. Και εν συνεχεία για να μην παρερμηνευτουν τα λεγόμενα φυσικό και επακόλουθο είναι να συμβαίνουν τέτοιες καταστάσεις,όταν δεν εκτιμάς αυτό που εχεις

  4. Μακάρι να ξυπνήσουν οι σκλάβοι εργαζόμενοι κ να δώσουν ηχηρή κατραπακια στο βρώμικο αισχρό κεφάλαιο.
    Χωρίς τον εργαζόμενο, γρανάζι δε γυρνά.
    …και παρακαλώ μην αρχίσετε σχόλια περί κουμούνια κ λοιπές …αριές.
    Κοιτάξτε την αλήθεια κατάματα .

  5. Δεν είναι καθόλου τίμιο και σωστό αυτό.
    Αλλά ας αναλογιστούν οι επιχειρηματίες σε τι γαλέρες είχαν και έχουν τους εργαζόμενους.
    Έχει ο καιρός γυρίσματα…

  6. Έχει ο καιρός γυρίσματα.
    Ξέρετε τι λέω κύριοι δυνάστες επιχειρηματίες.
    Έχετε ασελγήσει κατ’ εξακολούθηση πάνω στον εργαζόμενο.

  7. Κάποτε ήταν και είναι ακόμα επιχειρηματίες που και στον επόπτη να τους πήγαινες άκρη δεν έβγαζες. Είτε σου έτρωγαν ένσημα είτε σου έλεγαν μερικά μαύρα κι αυτά τα μαύρα δε τα έβλεπες ποτέ είτε και τα δύο . Τώρα έχει και εργαζόμενους δήθεν που κάνουν έτσι. Καλά πάμε

    • Μα επιχειρηματίες και επόπτες τρώνε μαζί αστακομακαρονάδα πέρα από τα σκοτεινά συμβόλαιο και τους φακέλους.
      Αλητεία στο έπακρο και διαφθορά στο ζενίθ.
      ///// στα ΤΟΜΆΡΙΑ!!!

  8. Έχετε κύριε το συμφωνητικό που έχει υπογραφεί;ακούσατε τον ισχυρισμό του άλλου;

    Τουλάχιστο 20 άτομα γνωρίζω που έχουν παραβιαστεί οι όροι και τα συμφωνηθέντα, ξαφνικά τους επιβάλλουν αλλά ωράρια,παραπάνω ώρες,παραπάνω υποχρεώσεις,κατάργηση ρεπό.. αυτά να τα λέτε σε ανίδεους.

  9. ..λόγω έλλειψης ιπτάμενων φροντιστών και πιλότων,αλλά το κυριότερο δεν υπάρχουν υπάλληλοι εδάφους,όταν τα μεγαλύτερα αεροδρόμια στην Ευρώπη έχουν μόνο μετανάστες.. Φρανκφούρτης το 50% είναι Τούρκοι,Schiphol το ίδιο, Stockholm Arlanda μόνο τουρκικά ακούς…και έχω φίλους που δουλεύουν και στα τρία.. παράξενα πράγματα και ξαφνικά τυχαίως όλο.

  10. Γδάρτε τους ανάλγητους εργοδότες .!!!
    Ξεσχιστε τους.!!!
    Σας πίνουν το αίμα με την ανοχή και Ομερτά της διεφθαρμένης πολιτείας.

  11. Ακυρώθηκαν λέει εκατοντάδες πτήσεις,χάος στα αεροδρόμια λόγω έλλειψης πιλότων..μαζική υστερία σόλα τα μέσα..πέρσι με κορονιιό φουλ πετούσαν χωρίς πρόβλημα,φέτος ..έχει έλλειψη… ΣΑΝΌ στον λαό.

  12. και ας είναι μόνο ντουβάρια..και ας μετατραπεί σε Ψυχιατρείο..όλα τα υπόλοιπα έπονται.

  13. Ξέρετε πέρυσι και πρόπερσι που είχαν πει σε ανθρώπους να έρθουν να δουλέψουν και τους είχαν στο περίμενε ένα και δύο μήνες για να τους κάνουν πρόσληψη. Δεν τους λυπάμαι καθόλου..

  14. να που γύρισε ο τροχός….. και ξαφνικά τώρα καποιοι ενοχλούνται. Τόσα χρόνια που οι επιχειρηματίες συμπριφέρονται σαν σκλαβους τους εργαζομενους τους δεν μιλούσε κανεις….

  15. το πρόβλημα ξεκινάει ότι ο κάθε ανειδίκευτος δηλώνεις μάγειρας, ζαχαροπλάστης, σεφ, …….
    Φτηνός τουριστικός προορισμός, φτηνό εργατικό δυναμικό !!!

  16. Ένα περιστατικό και μάλλιστα με ΙΒΑΝ που σημαίνει ότι ο επιχειρηματίας μπορεί να ζητήσει τα χρήματα του πίσω με νόμιμο τρόπο. Το άρθρο συνεχίζει με απάτες υποκλοπής κωδικών (όχι από υποψήφιους εργαζόμενους).
    Τώρα φανταστείτε ο υποψήφιος μάγειρας να έδωσε τα 250 ευρώ για να βγάλει το εισιτήριο γι’ αυτόν και την γυναίκα του και μετά να διαπίστωσε ότι για να βρει σπίτι για 4 μήνες θα πρέπει να δώσει άλλα 2000, οπότε αποφάσισε να μην έρθει και να χάσει τα λεφτά του εισιτηρίου. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;

  17. Ο εργασιακός εκφοβισμός στον κλάδο είναι τεράστιος και απίστευτος

    Κάποια σκλαβαδικα έχουν πάρει συνταξιούχους στρατιωτικούς και μόνο ‘παρουσίαση’ δεν γίνεται..οι συνθήκες είναι τοξικές, πεντάστερα πολυτέλειας αλλά λειτουργούν με ρουφιάνους.Οπως το ακούτε,με καταδότες,που δίνουν αναφορά καθημερινά.συνηθως τα άτομα αυτά είναι χαμηλοτάτου επιπέδου Αλβανοί ή Βαλκάνιοι,που δίνουν στοιχεία ψεύτικα… παρακολουθούν καμαριέρες μην φάνε κάνα ψωμί,μην πάρουν πάνω από ένα νερό…μην κοιτάνε το κινητό…ας δει ο κόσμος τι συμβαίνει το 2022 και να πάει να βγάλει 5 βουλευτές πάλι.
    Το bullying, έχει παρεκτραπεί στα ξενοδοχεία.

  18. Καλά ρε καταπιεσμενε εργαζομενε, όλο το βράδυ έγραφες; Ότι θυμόσουν έτρεχες στο πληκτρολόγιο; Απορώ για το συνάδελφο που σε πληρώνει τσάμπα, για να γράφεις και να κάνεις τον ήρωα μέσω ανωνυμίας. Κοίτα την δουλειά σου γιατί σε λίγο σε βλέπω άνεργο και εσένα. Από κάτι τέτοια άτομα σαν εσένα, τι προκοπή να δούμε. Να λες δόξα τω Θεό που δουλεύετε κανονικά εσύ και οι όμοιοι σου.

    • Αν θες να δώσουμε τα επίθετα στην δημοσιότητα ηλίθιε και να δείξουμε το πόθεν έσχες ο καθένας..σε παίρνει δειλέ;
      Πόση επιστρεπτέα πήρες φέτος; Συνολικά οι επιδοτήσεις που έλαβες;που τα επένδυσες;
      Τα σχόλια δεν είναι από ένα άτομο ..’.συνάδελφος’ δεν υπάρχει για μένα, απλά αλληλεγγύη στους ενοικιαζόμενους..παραγιους.. μπετόβλακα.

    • είτε με εμβάσματα από πρακτορεία,όλοι περαστικοί είμαστε, κανένας δεν τα παίρνει μαζί του βρωμιάρη..εδώ θα τα αφήσεις, άλλοι θα τα χαίρονται … όλοι 1.80 λάκκο θα έχουμε..κοίτα τριγύρω σου πως ‘φεύγουν’ σαν μυρμήγκια οι άνθρωποι..

    • παίζει μεγάλο ρόλο η ώρα αποστολής σχολίου…είναι και αυτό δείγμα του που καταντήσαμε…
      Το βιογραφικό σου δεν μας είπες τι γράφει, έχεις δουλέψει κάπου αλλού;τι γράφει σαν επάγγελμα;μήπως είσαι εκ γενετής …ξενοδόχος;
      Αν είχες τσίπα …. αλλά σε κόβω να παίρνεις και επίδομα.. ανεργίας.

  19. Εμένα μου φάγανε πολλά περισσότερα τόσα χρόνια υπερεκμετάλλευση ούτε υπερωρίες ούτε τίποτα

  20. Μπράβο στο Μητσοτακη.Έκανε τους εργαζομενους αφεντικά.Επι ΣΥΡΙΖΑ δουλεύαμε 12 ώρες και μας πλήρωναν για 4 .Άμα θέλατε έλεγαν.Τώρα ψάχνουν και γίνεται διαγωνισμός ποιος θα δώσει περισσότερα να προσλάβει τον εργαζόμενο.Να τα λέμε όλα.

  21. απ τους υπαλλήλους,που λογίζονται σαν υπηρετικό προσωπικό.επρεπε να παρέμβει η Παγκόσμια Οργάνωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,για αυτά που γίνονται και τα αποκρύπτουν όλοι..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ