Πρωτοβουλία Γ. Νικητιάδη για ανάσα στην αγορά από το ALL INCLUSIVE: Τοπικό Σύμφωνο Συνεργασίας – Dine Out

29
1611

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΝΙΚΗΤΙΑΔΗ ΓΙΑ ΑΝΑΣΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ALL INCLUSIVE

 

Μετά από πρωτοβουλία του Γραμματέα του Τομέα Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και τ. Υφυπουργού Πολιτισμού – Τουρισμού, Γ. Νικητιάδη, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022 σύσκεψη μεταξύ εκπροσώπων των Δ.Σ των Ενώσεων Ξενοδόχων Ρόδου και Κω και των Δ.Σ των Σωματείων Εστιατόρων Ρόδου και Κω. Μοναδικό θέμα της συζήτησης ήταν η πρόταση που απηύθυνε ο κ. Νικητιάδης προς τις Ενώσεις Ξενοδόχων Ρόδου και Κω προκειμένου να υπογραφεί Τοπικό Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ των Ενώσεων Ξενοδόχων του κάθε νησιού με τα αντίστοιχα σωματεία εστίασης ώστε να υιοθετηθεί ο θεσμός Dine Out που όπως ανέλυσε στην κοινή σύσκεψη ο τ. Υφυπουργός Τουρισμού μπορεί αφενός να ενδυναμώσει την τουριστική αγορά που μαστίζεται τα τελευταία χρόνια, αφετέρου να αποβεί συμφέρουσα και για τους ξενοδόχους πολλαπλώς.

Στην κοινή σύσκεψη όπου όλοι είδαν με θετικό τρόπο την πρωτοβουλία του κ. Νικητιάδη, αποφασίστηκε να συγκροτηθούν δύο ομάδες εργασίας, μία σε κάθε νησί, προκειμένου να καταγραφούν όλες οι εναλλακτικές μορφές συνεργασίας ώστε να εξειδικευθεί ο καλύτερος τρόπος υλοποίησης τους.

Ο τ. Υφυπουργός, μετά τη σύσκεψη, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

« Αποτελούσε πάντα πάγια θέση του ΠΑΣΟΚ και του Τομέα Τουρισμού του κόμματός μας η υπογραφή τοπικών συμφώνων στις κατά τόπους τουριστικούς προορισμούς της χώρας προκειμένου να ενισχύονται οι αγορές και ο πρωτογενής τομέας σε κάθε περιοχή. Το All Inclusive, παρά το γεγονός ότι αποτελεί αναγκαιότητα για να είμαστε ανταγωνιστικοί με τις άλλες τουριστικές χώρες, δεν παύει να προκαλεί μείωση στον τζίρο χιλιάδων επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος και χιλιάδων καταστημάτων τουριστικών ειδών. Το να επιδιώξουμε, να βοηθήσουμε ώστε οι επισκέπτες μας να έχουν κίνητρο για μία ημέρα εξόδου από τα ξενοδοχεία τους προκειμένου να απολαύσουν τις τοπικές κουζίνες μας στα εστιατόρια της περιοχής, και να πιούν ένα καφέ ή ποτό στα μπαρ και τις καφετέριες μας θεωρώ ότι αποτελεί επιθυμία όλων και μπορούμε όλοι να είμαστε κερδισμένοι. Χαίρομαι για το γεγονός ότι οι Ενώσεις Ξενοδόχων Ρόδου και Κω όπως και τα αντίστοιχα σωματεία επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος προσέγγισαν κατ’ αρχήν με θετικό τρόπο την πρότασή μου. Ήδη ξενοδοχεία της χώρας εφαρμόζουν με ιδιαίτερη επιτυχία το Dine Out, όπως έχει επικρατήσει να ονομάζεται αυτό το σύστημα. Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ο Τομέας Τουρισμού του Κόμματός μας και εγώ προσωπικώς θα στηρίξουμε την προσπάθεια αυτή και θα προσφέρουμε και όσες υπηρεσίες νομικές και άλλες χρειαστούν για την υλοποίησή της ».

29 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Και μόνο η δημόσια αναγνώριση ότι υπάρχει πρόβλημα αξίζει μπράβο.

    Τα λαμόγια στοχοποιούν τους φτωχούς που βάλλονται και εδώ μέσα…η οικονομική Δικτατορία που περνά το νησί δεν έχει προηγούμενο, εκτός βέβαια την Ρόδο..δημόσια καταγγελία για την δράση των.καρτελ τουρισμού . Ψήφος έστω και αργά.

    • τώρα θυμήθηκες τι γίνεται στον τουρισμό κ. Νικητιάδη; Εσύ είσαι πιο παλιός κι απο τον τουρισμό της Κω, έκανες τον υπουργό τουρισμού πριν 10 χρόνια και τώρα έρχεσαι σα σωτήρας να μας κοροιδέψεις ξανά. Δε μασάμε πιο, τελειώσατε κι εσύ μαζί με τα ψέματα σας τόσα χρόνια

  2. Αφήστε τα αυτά και δείτε τι θα κάνουμε με την παθολόγο του νοσοκομείου που παραιτήθηκε και αυτή.

  3. Οι εστιάτορες το θέλουν, οι ξενοδόχοι το θέλουν, τα πρακτορεία όμως τι θα πουλήσουν; 7 νύχτες και 6 γεύματα; Θα ζητήσουν να πληρώσουν λιγότερα. Ο πελάτης πώς θα πάει στο εστιατόριο; Σε ποιό εστιατόριο; Πόσα θα πρέπει να πληρώσει; Ο «μερακλής» τουρίστας και τη βόλτα του θα κάνει και αυτοκίνητο θα νοικιάσει και στα τοπικά εστιατόρια θα φάει. Το υποχρεωτικό είναι αυτό που βλάπτει. Αν το εστιατόριο είναι τόσο καλό, η ποιότητα και οι τιμές εξαιρετικές και το έχει μάθει ο τουρίστας θα πάει. Γι’ αυτό άλλωστε και τα καλά μαγαζιά δουλεύουν διαχρονικά. Υπάρχουν πολλοί τουρίστες που διαλέγουν ύπνο και πρωινό γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο. Φανταστείτε τώρα από τους 70.000 τουρίστες all in που έχουμε να πρέπει να «σπρώξουμε» 10.000 κάθε μέρα υποχρεωτικά στα εστιατόρια. Πόσα λεωφορεία θα χρειαστούν; Πόσα παραπάνω εστιατόρια; Τι είδους σερβις και ποιότητα θα έχουμε; Και σε τι τιμές; Ας σοβαρευτούμε επιτέλους και ας καταλάβουμε όλοι ότι είμαστε ένας προορισμός all inclusive. Τουλάχιστον για την πλειοψηφία των ξενοδοχείων και αυτό δεν αλλάζει με νόμους και συμφωνίες χωρίς τη συγκατάθεση του πελάτη.

    • Δεν αλλάζει επειδή είναι συμφωνία Κυβερνήσεων με Πολυεθνικές.

      ‘Έχεις στοιχεία πόσα εστιατόρια δουλεύουν?Πόσο είναι τα διαχρονικά?Που τα βλέπεις αυτά που λες?
      Τα ενοικιαζόμενα είναι ο μόνος κλάδος που ευημερεί,αλλά γιατί αναφέρεσαι μόνο στα εστιατόρια?
      Ο κλάδος δεν έχει άλλου είδους επαγγελματίες?
      Σάχλα.
      Γιατί σε λίγο θα μας πεις ότι στον 4ο Τουριστικό προορισμό ,οι κάτοικοι δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα ,φταίνε οι ίδιοι που πληρώνονται 800 ευρώ.

      • Ο Νικητιάδης συζητά με εστιάτορες και ξενοδόχους, ο κάθε ντεμέκ επιχειρηματίας να μάθει πρώτα τη δουλειά του και ύστερα να μιλάει και να γράφει βλακείες.

        • μάθε πρώτα ότι η δική σου δουλειά δεν είναι να διαχωρίζεις κλάδους και επαγγελματίες,ούτε τσιφλίκι σου είναι το νησί,βλάκα,σαχλαμάρα.

        • Ο 'χειρότερος΄ εστιάτορας της Κω σε πληροφορώ σάχλα,ότι έχει απείρως καλύτερο

          μενού απ τα πεντάστερα .Και από υγειονομική άποψη και από θρεπτική αξία και από καθαριότητα!!!!!!
          Απάντησε μας, μπορεί σε μια κουζίνα και ψυκτικούς αποθηκευτικούς χώρους να μπει με κάμερα ένα συνεργείο, όπως το κάθε οικογενειακό μαγαζί της κάθε γειτονιάς?
          Άστα μπετόβλακα ,να πας τα πεις αλλού ,που δεν έχουν ιδέα.

    • Γι αυτό και τα ξενοδοχεία πόλης πρέπει να γίνουν με βραχιόλι

      Ο μερακλής τουρίστας βγαίνει έξω, μόνο όταν είναι κλειστά τα Εστιατόρια και οι μπουφέδες.Γι αυτό παίρνουν μαζί και το early breakfast,όταν πάνε Νίσυρο, Τουρκία ή εκδρομή ..κουβαλάνε ένα μήλο, το ψωμί και αυγό.
      Ξέρεις τι ρομαντικά είναι στο Ασκληπιείο να βλέπεις τα μάρμαρα ξεροσφύρι?
      Ή να πας παραλία χωρίς το αναψυκτικό σου μαζί, χωρίς τις τυρόπιτες? Δεν μαυρίζεις καλά.
      Αφού αφήνουν στην ξαπλώστρα την πετσέτα (άσπρη του Ξενοδοχείου κ αυτή),τρέχουν να φάνε το μεσημεριανό και επιστρέφουν πίσω γεμάτοι ,πλήρεις .
      Στο Φάρο και ψαλίδι κουβαλάνε τα ποτά μαζί στην παραλία μετά τα show.

  4. Νικητιάδη , αυτό που λές μοιάζει με «άλλα λόγια ν αγαπιόμαστε» , πρακτικά δεν υλοποιείται αυτό. Είναι στην διακριτική ευκαίρια του κάθε ξενοδοχείου σε συνεργασία με τον Tour operator, να συμφωνείσουν ή οχι. Αυτό το τύπου «υποχρεωτικό Νομοσχέδιο Νικητιάδη» δεν μπορεί να υλοποιηθεί. Μην λές για να λές…προεκλογικό μπλα μπλά και φούμαρα…

    • ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΠ ΤΟ ΝΗΣΙ 2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΞΕΝΟΙ,ΝΑ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΒΟΘΡΟΥΣ,ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΕΡΓΕΤΗΜΕΝΟΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΜΙΖΕΡΙΑ ΔΙΑΧΥΤΗ ΠΑΝΤΟΥ;ΔΕΝ ΛΕΩ ΓΙΑ ΦΤΩΧΕΙΑ Ή ΠΕΝΙΑ,ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΜΙΖΕΡΙΑ .ΑΞΙΖΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗ ΚΩ;
      ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΞΕΡΟΝΗΣΙ,ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΥΦΟΡΟ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΙΟΥ.

  5. Οι τιμές στα υλικά για φαγητό έχουν τριπλασιαστεί επίσης το ηλιέλαιο η ζάχαρη το αλεύρι και ο καφές έχουν ελλείψεις. Τα καύσιμα ανέβασαν τις τιμές στο ρεύμα και το φωταέριο. Έτσι οι κατάλογοι των εστιατορίων έχουν ανεβάσει τόσο τις τιμές που οι πελάτες ούτε απέξω δεν περνούν. Μην δίνουμε προεκλογικές υποσχέσεις και ελπίδες.

    • Εκτός από εστίαση ,διασκέδαση,ψιλικά,rent A car,γούνες,ρούχα, να ανοίξουν και βενζινάδικα, ////δέλα και φαρμακεία, ά και δικούς τους λιμένες να πηγαίνει κατευθείαν το κρουαζιερόπλοιο, τα σκάφη να ελλιμενίζονται εκεί.
      Να κυκλοφορήσουν δικό τους νόμισμα, Δικαστικές Αρχές, Τροχαία, όλες τις κρατικές Υπηρεσίες να τις αντικαταστήσουν με ….Πρακτόρους.
      Τώρα για τείχη τριγύρω ,μην μπαίνει και κανένας παρείσακτος να δει αν έχει ρεπό το προσωπικό ή κτίσανε νέες πτέρυγες,ας το προτείνει η τοπική ελίτ.
      Όταν κάνει παράπονο ο //σμένος ότι βρέχει να επεμβαίνει η TUI.

  6. Η κουβέντα σταματά εκεί που λέει ότι είναι αναγκαίο για να είμαστε ανταγωνιστικοί.Κανείς δεν το θέλει αυτό δεν είναι ανακάλυψη.Ούτε οι ξενοδόχοι ούτε οι εστιάτορες ούτε καν τα πρακτορεία που λένε μερικοί φωστήρες.είναι θέμα Το θέλουν όμως οι πελάτες.Αυτοί διαλέγουν.Όσο υπάρχουν πελάτες για το all in πάντα θα υπάρχει και δεν είναι χώρος για φωστήρες πολιτικους.Είναι θέμα αγοράς.Ο κόσμος που πάει σε all in πάει λόγο τιμής εκεί αδιαφορώντας αν είναι το πεντάστερο στην Ελλάδα στην Τουρκία Αίγυπτο η Κροατία.Έχετε τα φρύδια να το καταργήσετε περνώντας στις πλάτες σας ότι θα έχουμε τον μισό κόσμο στη καλύτερη μένοντας χιλιάδες άνεργοι;Το αντέχετε;Να ρίξετε και τις τιμές οι εκτός ξενοδοχείου να τραβήξουμε επισκέπτες;Αν μπορείτε κάντε το αλλιώς μην μας ζαλίζετε άλλο και κάντε εξυπνάδες να περνά η ώρα.

    • Ρε βλαμμένη,ξέρεις από Τουριστική Οικονομία?Ξέρεις πόσος είναι ο φόρος έξω?

      Κατ αρχάς αθετείται ο βασικός νόμος του Συντάγματος για ισονομία, ισοτιμία και ίση αντιμετώπιση των πολιτών.5% τα Βραχιόλια,18% έξω…αδιαφανείς και ανεξέλεγκτες αγορές απ τα βραχιόλια ,ενώ υπάρχει καταστρατήγηση πολλών φορολογικών κανόνων και νόμων, παραβάσεις που δεν αγγίζει κανείς ελεγκτικός μηχανισμός, τεράστια φοροδιαφυγή, ενώ η κατευθυντικότητα του πελάτη των All,Inclus έχει πολλές συνέπειες εκτός απ την διάλυση της τοπικής οικονομίας.
      Επιδοτήσεις, πλασματικά τιμολόγια ,καταστρατηγήσεις εργατικών νόμων, Κτηματολογικές παραβάσεις,Κτιριακές αυθαιρεσίες, παράνομες τρυπανιές, κάποια μέρα το σύστημα θα κλατάρει
      Το νησί δεν έχει άπειρες δυνατότητες,είναι πεπερασμένο σε αντοχές. Άντε βλαμμένη που μας έγινες και αναλύτρια, χωρίς να έχεις δουλέψει ποτέ σου ,αγνοώντας αι τα στοιχειώδη. Από αναλυτής σε γεωπολιτικές εξελίξεις ,ειδικός στην ουριστική Οικονομία.
      Να σταματήσουν να δίνουν άδειες. Κανένα μέρος της χώρας δεν έχει κοντά στο 80% All.Inclussive και σ όλο τον κόσμο, υπάρχουν αντισταθμιστικά οφέλη στις Κοινωνίες.Κούτσουρο.

      • Αν δεν έχεις τόσα ξενοδοχεία θα σου έρχονται πτήσεις επειδή είσαι όμορφος και έχεις κτίσει χωρίς υπερβάσεις;Επειδή εγώ είμαι βλαμενη το ΦΠΑ είναι ίδιο σε όλους.Τα all in απασχολούν περισσότερους εσυ δεν αποδίδεις το ΦΠΑ μιας και κλέβεις εκεί δεν μπορούν γιατί είναι υπάλληλοι.Ναι έχουν κέρδη που επενδύουν και έτσι γλυτώσουν φόρους.Η αλήθεια είναι δεν κατάλαβα την πρόταση σου.Τέλος αν δεν βγαίνεις γιατί το παίζεις αφεντικο(Άσε να πάρει άλλος το μαγαζί σου που μπορεί να το δουλεψει.

        • Μπορεί να μπει ένα κανάλι, ένας υπεύθυνος για πλήρη έλεγχο? Μπορεί κάποιος να πάει κάτω στα μαγειρεία? Ξέρεις πόσες είναι οι επιδοτήσεις? Ξέρει κανείς πόσοι δουλεύουν? Ξέρεις αν παίρνουν ρεπό?Είσαι σίγουρη ότι αυτοί δεν κλέβουν?Είσαι σίγουρη ότι υπάρχει διαφάνεια ,από τις κρατήσεις μέχρι τα έξοδα ανά πελάτη?
          Αφού είσαι άσχετη εντελώς όταν λες ότι το ΦΠΑ είναι το ίδιο.Βλαμμένη και άσχετη!!!!!!

        • Το πιο σάπιο κατεστημένο που διέλυσε ολόκληρες κοινωνίες,πόλεις,χωριά …σαχλαμάροβα.

  7. Έλεος μεγάλο μυαλό Οι τουριστες περιμένουν στη γραμμή να έρθουν χωρίς all in ξενοδοχεία αλλά τους πιέζουν οι κυβερνήσεις να πάνε σε αυτά.Ρε ξυπνάτε επιτέλους.Σε λίγο θα βγει ο Τσιπρας να πει ότι θα σας στέλνει επιταγές στο σπίτι μην πάτε για δουλειά η ο Κατσιδιαρης ότι είναι Ελληνικά και δεν θα τους αφήσουμε να πατήσουν εδώ ξένοι θα ερχοντε μόνο Έλληνες.

    • Σιγά μην τους πιέζουν. Φράγκα δεν έχουν γι’ αυτό και διαλέγουν ότι διαλέγουν. Ξέρουν ότι με x ευρώ θα έχουν 1 εβδομάδα διακοπών όλα πληρωμένα. Αν διαλέξεις αντίστοιχο ξενοδοχείο μόνο για ύπνο και τρως κάθε μέρα έξω 3 φορές την ημέρα, συν καφέδες, συν διασκέδαση, θα χρειαστείς τα διπλά και τριπλά χρήματα. Απλά είναι τα πράγματα.

      • Τι λες τώρα;Φυσικό δεν είναι;Βάλε έλεγχο στο αεροδρομειο να μετράνε ποσά ευρώ έχουν αλλιώς να τους γυρίζουν πίσω.Ρε κάτι μυαλά.

    • Ότι ποιότητα/ έχει ο μέσος επισκέπτης All.Incl ,άλλη τόση έχεις και συ.

    • Ρε βλάκα,πρόπερσι ο ίδιος ο Θεοχάρης είπε ότι έκανε συμβόλαια με Τour Operator

      για να αντιμετωπίσουμε τις οικονομικές επιπτώσεις του κορονοιού. Όλα τα κανάλια το έγραψαν, όλοι ξέραμε γιατί δεν έκανε ελέγχους σε ξένους γιατί έκανε διάκριση στην χρήση μάσκας.Παντού δημοσιεύθηκε.

  8. Αν ήμουν πελάτης all-inclusive, τι θα με έκανε να βγω μια, δύο φορες ή περισσότερες φορες στην διαμονή μου στο νησι για να δειπνήσω έξω; Ένα καλό εστιατόριο, κάτι που δεν θα βρώ στο ξενοδοχείο. Κάτι που ενδεχομένως θα ξέρω εκ των προτέρον πρίν την άφηξη μου στο νησι.

  9. Είμαστε μαζί σου! Από μια νέα που της άρεσε η πρότασή ! Όταν κάποιος δεν δρα δεν μας αρέσει όταν δρα και έχει προτάσεις πάλι δεν μας αρέσει ! Πάμε να βγάλουμε βουλευτή στα δωδεκανησα ! Είναι επιτακτική ανάγκη!

  10. Η αλήθεια είναι οι σωστοί επαγγελματίες ,μαγαζιά και ξενοδοχεία δουλεύουν μια χαρά και κρατάνε την οικονομία.Όσοι απλά ήταν μπακάληδες και κτίστες (μια χαρά επαγγέλματα δεν το κρίνω αυτό)και βρέθηκαν με ξενοδοχεία η μαγαζιά από προίκες η κληρονομιές η επειδή πιστεύουν έβαλαν το κλειδί στη πόρτα και θα εισπράτουν θα είναι μια ζωή αποτυχημένοι.Ούτε με νόμους ούτε με πολιτικους θα σωθούν.Ο τουρισμός ειναι καθημερινή μάχη να κερδίσεις τον άλλο.Πάνω από όλα σεβασμός ακόμα και στο ΕΝΑ ευρώ που σου αφήνει κάποιος.Δεν είσαι μοναδικός απλά σε επέλεξε.Τίμησε τον.Δώσε ποιότητα και ευχαριστημένους υπαλλήλους και άξιους.Ξαναγυρηστε στα επαγγέλματα σας και αφήστε τους τουριστες σε αυτούς που ξέρουν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ