Κ. Καΐσερλης για το μνημόνιο συνεργασίας που ετοιμάζεται να υπογράψει ο Δήμος με το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο: Είναι ύβρις που μας υποτιμά ως κοινωνία… Σε καμία περίπτωση συνεργασία με εκείνους που το πούλησαν

24
2080
Διάβασα με έκπληξη την πρόταση για την σύναψη μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου μας και του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου και ντράπηκα γιατί αποδεχόμαστε για άγνωστους λόγους να μας υποδεικνύουν αυτά που εμείς έχουμε πράξει προ δεκάδων ετών από ιερή υποχρέωση προς τους συμπατριώτες μας Εβραίους και την ιστορία μας.
Με πρόσχημα και ίσως και με δόλωμα κάποιων χιλιάδων ευρώ το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο επιχειρεί την σύναψη μνημονίου συνεργασίας με τον Δήμο της Κω για την «συνδιαχείριση» της Εβραϊκής Συναγωγής της πόλης μας.
Ο λαός της Κω με πρωτεργάτες τον Δήμο του και τους υπαλλήλους του Δήμου και με ομόφωνες αποφάσεις των εκπροσώπων του δεν περίμεναν το Ισραηλιτικό συμβούλιο για να τιμήσουν τους Κώους Εβραίους συμπατριώτες τους που διώχθηκαν, βασανίστηκαν και θανατώθηκαν από τους Γερμανούς.
Ο λαός της Κω δεν περίμενε το Ισραηλιτικό Συμβούλιο για να προστατέψει, να συντηρήσει και να αναδείξει ως θρησκευτικό οίκημα αλλά και ως πολιτιστικό κέντρο την κληρονομιά των Κώων Εβραίων.
Ο λαός της Κω θεώρησε ότι είναι δική του βαθιά υποχρέωση η διατήρηση και η ανάδειξη της θρησκευτικότητας αλλά και της πολιτιστικής κληρονομιάς των Εβραίων συμπατριωτών μας.
Δυστυχώς με αυτό το επαίσχυντο μνημόνιο. έρχονται κάποιοι ξένοι της Κω, της ιστορίας της και της μνήμης των Εβραίων δικών μας συμπατριωτών να μας υποδείξουν και υποτίθεται να συνεισφέρουν σε αυτά που ο λαός μας και ο Δήμος μας έπραξε πλουσιοπάροχα και διαφύλαξε, γιατί απλά το πίστευε και εσαεί θα συνεχίσει να το πιστεύει..
Ο Δήμος προνόησε και αγόρασε την Εβραϊκή Συναγωγή με το υστέρημα του από το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για να μην ξεπουληθεί. Την ανακαίνισε  και την συντηρεί. Την διαθέτει για τις θρησκευτικές τελετές όποτε ζητηθεί και παράλληλα την αναδεικνύει ως πολιτιστικό μνημείο και κέντρο υψηλών πολιτιστικών εκδηλώσεων με εκδόσεις βιβλίων και εντύπων της ιστορίας του.
Ο λαός της Κω γνωρίζει να σέβεται, γνωρίζει να τιμά και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να δεχθεί μια συνεργασία από εκείνους που το πούλησαν και που τώρα ζητούν να συμμετάσχουν στα αυτονόητα που ήδη ο Δήμος μας όλα αυτά τα χρόνια τα τηρεί με ευλάβεια.
Αυτό το μνημόνιο είναι ύβρις που μας υποτιμά ως κοινωνία. Σε θέματα ηθικής και πανανθρώπινων αξιών δεν χρειαζόμαστε υποδείξεις. Είναι δική μας αποκλειστική υπόθεση η ανάδειξη της ιστορίας μας και του σεβασμού των μνημείων μας και αυτά τα δύο μέχρι σήμερα τα διαφυλάττουμε και στην περίπτωση της Εβραϊκής Συναγωγής.
Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία
Κώστας Καϊσερλης

24 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αληθεύει ότι το Ισραήλ συμφώνησε με την Ελλάδα και την ΕΕ να αγοράσει 14 ελληνικά ακατοίκητα νησιά και να τα επικοισει με Παλαιστίνιους ;; Χωρίς η κυβέρνηση να ρωτήσει τα κόμματα της Βουλής. Δηλ κομμάτι κομμάτι ξεπουλαμε την πατρίδα μας αντί πινακιου φακής;; antinews.gr.

    • Σταματήστε να πιστεύετε ότι ακραίο διαβάζετε αριστερά και δεξιά. Τι είναι τα νησιά να τα πουλάει η Ελλάδα αριστερά και δεξιά? Τι είναι οι Παλαιστίνιοι για να τους πάει όπου θέλει το Ισραήλ? Σκαμπό? Όσον αφορά το άρθρο,έχει δίκιο ο κ. Καισερλης

    • Ναι. Επίσης έχει γίνει συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με εξωγήινους για να επικοίσουν την Κω. Δεν ξέρω εάν ήδη κυκλοφορούν ανάμεσα μας

    • Ά βρε Κώστα, ΤΡΩΜΕ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ τις ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΟΥ. Δεν έβρισκες κανένα με μυαλό στην ΛΑΐΚΗ;;;;;

      Δεν σου έφτασε η πρώτη σου επιλογή με τον ξεχασμένο πού έλεγε ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, που δεν άφησε σε τέσσερα χρόνια ούτε ένα έργο;;; Για Δεύτερη επιλογή σου μας έχωσες το ΑΒΟΥΛΟ, ΑΝΙΚΑΝΟ, ΑΣΧΕΤΟ Τριώροφο Κοψιμιό που θα ξεκουμπιστεί αφήνοντας 2 ΕΛΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΕΝΑ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ. Ελπίζουμε Η ΤΡΙΤΗ ΣΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗ που ψήνεις όπως λέγετε στο καφενεδάκι με τους ακόλουθους σου να βγεί καλύτερη…

  2. Καλά τα λες … Αλλά στις εκλογές πάλι τον νικηταρα θα στηρίζεις αραγε ?Κώστα πάρε τους ανθρώπους σου μακριά από τον δεξιό νικηταρα φύγε μην το στηρίξεις αν αυτά που λες στα καφενεία ειναι ετσι πρέπει να γίνει πράξη..

  3. κ. Καϊσερλη έχετε προσωπική φιλία με το Δήμαρχο, πρέπει να δίνετε επιστολή στα ΜΜΕ, δεν υπάρχει η δυνατότητα να μιλήσετε απευθείας μαζί του ?

  4. Καϊσερλή τι ψάχνεις;Είσαι από αυτούς που μας φόρτωσαν τον Νικηταρά για δήμαρχο.Να τον χαιρεσαι.

  5. Ιδιοι ο Μητσοτακης χτυπουσαν μια ζωη τον κοσμο στην πλατη ,φιλια δεξια αριστερα και μετα μολις φευγανε τους βριζανε απο πισω απο την πλατη τους και ευνοουσανε μια ζωη τους «δικους τους» ντροπη πια αστε μας ησυχους απαλλαξτε μας απο την παρουσια σας και τις ιδεες σας κουρασατε……

  6. Πολύ σωστά τα γράφει ο πρώην Δήμαρχος. Η κως τίμησε και τιμάτους Εβραίους . Οι νεότεροι τι κάνουν; Ξεπουλούν

  7. Εγω ο απλος ανθρωπος δεν καταλαβαινω που ειναι το προβλημα.
    Οποιος καταλαβει να μαε το εξηγησει!!

  8. Ο δήμαρχος μας προσπαθεί για την ανάδειξη της ΚΩ.ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ.
    ΝΙΚΗΤΑΡΑ ΣΥΕΧΙΣΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΚΩ.

  9. Συγχαρητήρια στον Δήμαρχο Κω για την επαναλειτουργία της εβραϊκής συναγωγής

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΩ ΚΥΡΙΟ ΝΙΚΗΤΑΡΑ ΘΕΟΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΓΩΓΗΣ…..Το κτίριο της συναγωγής σήμερα ανήκει και συντηρείται από τον Δήμο της Κώ. Συμφωνήθηκε η επαναλειτουργία της ως τόπος προσευχής και πολιτισμού που θα υπενθυμίζει στους επισκέπτες της την εβραϊκή κοινότητα του νησιού.http://aegeanews.gr/news/ta-en-dimo/408729/giorgos-kitsis-sygcharitiria-ston-dimarcho-gia-tin-epanaleitourgia-tis-evraikis-synagogis/

  10. Πρόταση επαναλειτουργίας της Συναγωγής της Ισραηλιτικής Κοινότητας Κω

    1) Η ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΑΓΩΓΗ ΚΩ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΝΕΡΓΗ ΑΠΟ ΤΟ 1944 ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΚΑΤΟΧΗΣ (ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΣΤΟ ΑΟΥΣΒΙΤΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ).
    2) ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΩΣ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΤΙΜΗ Η ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΓΩΓΗΣ ΩΣ ΧΩΡΟΥ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΤΩΝ.
    3)ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ.Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ- ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΘΗΝΑΣ-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΩΣ ΧΩΡΟ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ 2021.ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΘΗΝΑΣ.
    4)ΝΑ ΖΗΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΒΕΔ ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΚΛΠ.
    5)……………………….7)ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ.http://aegeanews.gr/news/dimosias-krisis/317800/kitsis-protasi-epanaleitourgias-tis-synagogis-tis-israilitikis-koinotitas/

  11. σε καλο δρομο εισαι . ο κωστας ριχνει πρωτα στα ποδια προειδοποιητικα κ για ξεκαρφωμα και μετα στο κεφαλι. αν με εννοεις

  12. βγαινεις καθε τοσο και λες οτι να ναι, ο κοσμος σε εστειλε στο χρονοντουλαπο της ιστοριας. Κατσε εκει και μη ξεμυτας………..

  13. Όλοι ενάντιο του νικηταρα,Καϊσερλή,κυριτσης,ρουφα,Γεωργαλής,μυλωνάς,αστέ ήσυχο τον δήμαρχο,

  14. Τους Εβραίους της Κω τους πρόδωσαν ντόπιοι δοσίλογοι στους σκληρούς Γερμανούς ναζί. Τους υποσχέθηκαν να μπουν στο πλοίο για την Παλαιστίνη αλλά τους έστειλαν στην Θεσσαλονίκη και έφυγαν μαζί με τα τρένα της φρίκης στα στρατόπεδα βασανιστηρίων και θανάτου. Ύστερα έκαναν πλιάτσικο στις αμύθητες περιουσίες τους μερικές οικογένειες που ξαφνικά πλούτισαν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ