Πλήρης άρση όλων των μέτρων ως το τέλος Μαρτίου – Φόβοι για αναζωπύρωση το φθινόπωρο | Τι ισχύει για τους ανεμβολίαστους

10
4613

Έρχονται οι τουρίστες…

Προς πλήρη άρση όλων των μέτρων από τον Μάρτιο οδεύει η Ευρώπη όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ωστόσο προειδοποίησε πως «δεν υπάρχει τέλος της πανδημίας».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Πλεύρης εξήγησε ότι στο Συμβούλιο των υπουργών Υγείας της Ευρώπης, η λογική όλων των χωρών είναι ότι οι περιορισμοί θα πρέπει να αρθούν έως τα μέσα με τέλη Μαρτίου ανάλογα με την πίεση στα συστήματα υγείας των χωρών αλλά δεν υπάρχει κανένας εφησυχασμός και όλοι είναι προετοιμασμένοι για τυχόν αναζωπύρωση της πανδημίας από το φθινόπωρο.

Μιλώντας για την απόφαση άρσης περιορισμών στην την Ελλάδα, ανέφερε ότι το ποσοστό εμβολιασμού στο γενικό πληθυσμό είναι άνω του 81%, οι διασωληνωμένοι έχουν μειωθεί μέσα σε 25 ημέρες από 680 σε 480, ενώ τα χθεσινά εξιτήρια – εισιτήρια στα νοσοκομεία είναι 150 υπέρ των εξιτηρίων κάτι που δείχνει ότι το ΕΣΥ είναι μεν ακόμα πιεσμένο, αλλά παρατηρείται αποκλιμάκωση.

Τι ισχύει για τους ανεμβολίαστους στην εστίαση

Τέλος στα μέτρα από αυτό το Σάββατο 19/02 σε διασκέδαση, εστίαση και γήπεδα, με τους ειδικούς να ανάβουν το «πράσινο» φως για επιστροφή στην κανονικότητα. Τουλάχιστον για τους εμβολιασμένους και όσους διαθέτουν πιστοποιητικό, αφού για τους ανεμβολίαστους δεν αλλάζει, προς το παρόν τίποτα. Ο Θάνος Πλεύρης ωστόσο ανακοίνωσε ότι όλα τα μέτρα θα αρθούν μέσα στον Μάρτιο, αφήνοντας ένα ερωτηματικό για το ποιους θα αφορά η άρση.

Συγκεκριμένα για τους ανεμβολίαστους ισχύουν τα εξής μέτρα:

— Απαγορεύεται η είσοδός του στους κλειστούς χώρους σε μπαρ, εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης. Μπορούν να καθίσουν στους εξωτερικούς χώρους της εστίασης -σε όσα μαγαζιά διαθέτουν ανοιχτό χώρο- με αρνητικό rapid test.

— Επίσης, δεν έχουν πρόσβαση σε γήπεδα, θέατρα, κινηματογράφους, μουσεία, συνέδρια και γυμναστήρια.

Για το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια, την εργασία τους και υπηρεσίες αισθητικής πρέπει να έχουν μαζί τους αρνητικό αποτέλεσμα τεστ.

Ποια μέτρα ισχύουν για όλους

Υποχρεωτική παραμένει η διπλή μάσκα ή η μάσκα υψηλής προστασίας σε σούπερ μάρκετ και μέσα μαζικής μεταφοράς αλλά και η χρήση μάσκας σε κλειστούς και εξωτερικούς χώρους. Ωστόσο, το συγκεκριμένο μέτρο για τους ανοιχτούς χώρους φαίνεται ότι σε λίγο καιρό θα καταργηθεί και αυτό.

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ρε καραγκιόζηδες ποιος σας είπε ότι ακούμε τα ποσά λέτε και όσα κάνετε περιμένουμε της εκλογές για να πάτε στα διαολο ολοι εσείς εκεί μέσα στην βουλή κοπριτες του κ….!!!! Τελειωμένοι!!!!!! Μόλις βγει από την φυλακή ο Κασιδιάρης που βάλατε παράνομα ετοιμαστείτε χωρίς σάλιο όλοι οι μασωνοεβραιοι εκεί μεσα

  2. τα γερόντια θα την πληρώσουν. μπράβο στους 300 κλέφτες , ψεύτες, χαραμοφάηδες. να τους ξανά ψηφίσετε για να σας πάρουν και τα σώβρακα που σας άφησαν τώρα.

  3. Τώρα έρχεται ο τουρισμός πάει διακοπές ο ιός!!! Από φθινόπωρο ετοιμαστείτε για 4η δόση, αλλιώς έχει πρόστιμο, πρόβατα…

  4. Χωρίς τεστ οι μολυσμένοι…οχχχ θα τους μολύνουν όλους…στις εκλογές θα μας ζητάνε ψήφο????αν έχουν τα μούτρα…ποσοστό θα έχουν 0.2 %

  5. Το δουλεμα συνεχιζεται με μια διακοπη από Μαρτιο ως Οκτωβριο για τους τουριστες. Σας εχουμε ετοιμα τα νεα εμβολια και το νεο ιο πριν απο σας για σας. Εδωσε το χερι και αυτο το παρτσακλο ο πρωθυπουργος σας. Δεν θυμαμαι ουτε το ονομα του. Καλο σκυλακι ομως

  6. Ξανά να μπολοιαστειτε,, απλά πρόσεχετε σε κάθε δόση τι θέλετε να γίνετε,, π, Χ το μπόλιασμα με στέλεχος ροδακινίας σε μανταρίνια, το δεντρί γίνεται ροδακινί είναι το άστρα ένεκα σας αλλάζει σε x men .το πφσιζερ είναι ειδικό μπόλιασμα από αδένες πίθηκου… Επομένως προσέχετε.. Και το όχι πια δάκρυατζιντζον , είναι από εκτρώσεις μωρών… Επομένως.. Το πείραμα που κάνουν,,.σε τι θα μετά μορφωθείτε, θα δείξει σε 2, 3 χρόνια … Για να γίνει η αχλάδια ροδάκινα περνάνε 2 χρόνια.!!

  7. Είναι ότι θα συνεχίσουν να έχουν την υγεία τους..!! Πολύ απλά,,,, ένας καφές, χωρίς κλιματισμό θέρμανση, πάρα έξω,, δεν θα βλάψει..κανένα….η ειρωνεία είναι ότι το κσπνισνα στους εσωτερικούς χώρους επιτρέπεται δίπλα σε μη καπνιστές,, το οποίο εξοντώνει εκατομμύρια πιο πολλούς με παρενέργειες από καρκίνο έως ότι θες.. Αλλά επιτρέπεται… Γιατί υπάρχει φόρος, κέρδος,,, η ειρωνεία είναι ότι νομίζουν ότι το φιλάνθρωπος κράτος προστατεύει δήθεν την υγεια.. με δωρεάν εμβόλιαχαχαχαχαχα που τα πληρώνουμε μέσω ΔΕΗ, ΤΡΟΦΊΜΩΝ, ΚΑΥΣΊΜΩΝ, ΚΑΙ ΜΈΧΡΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΊΡΙ ΣΤΟ ΝΕΡΟ…ΑΥΤΑ ΕΊΝΑΙ ΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΜΒΌΛΙΑ

  8. Να προβλέψω το μέλλον :Ο νέος ιός που θα βγει γύρω τον Οκτώβρη

    Θα λέγεται ΖΗΤΑ,η ΒΉΤΑ θα είναι πολύ επικίνδυνος (τάχα μου τάχα μου) και περιμένουν πως και πως να πουλήσουν τα εμβόλια που έχουν βγάλει ηδη γιαυτον τον ιό που θα βγει τον Οκτώβρη….. Πιστέψτε με τοχω μαντέψει ήδη!(αν δεν υπάρχει πανδημια, την δημιουργούνε(πολύ εύκολα με μερικά χρήματα στα ΜΜΕ ‘… … !!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ