Κως: Σημαντική δωρεά από ομογενείς στις ΗΠΑ και τον Καναδά 2.900 ευρώ στις 4 δομές για παιδιά και άτομα με αναπηρία στην Κω

4
2552

Ευχαριστήρια ανακοίνωση για δωρεά από ομογενείς στις ΗΠΑ και τον Καναδά

 

Το ΔΣ του Συλλόγου Σωτήρ θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά ομογενείς μας στις ΗΠΑ και τον Καναδά για δωρεά ύψους 2900 ευρώ. Ευχαριστούμε επίσης τον κύριο Κυριάκο Παππούλη για την πρωτοβουλία και την άριστη συνεργασία.

Ειδικότερα, τον Μάρτιο του 2020 ομάδα Κώων μουσικών που περιελάμβανε τους κυρίους Νικολιό Χατζηνικολάου, Γιώργο Χατζηνικολάου, Ιπποκράτη Πατάκο και Κυριάκο Παππούλη επισκέφθηκε τις ΗΠΑ και τον Καναδά. Στο Reanding της Πενσυλβάνια η κυρία Ιωάννα Καλέργη – Πετρή και ο σύζυγος της κύριος Γιώργος Πετρής φιλοξένησαν τους μουσικούς και διοργάνωσαν χοροεσπερίδα όπου παραβρέθηκαν περί τους εκατό ομογενείς, οι οποίοι προσέφεραν το ένα τρίτο του παραπάνω ποσού.

Στο Τορόντο του Καναδά παρέα φίλων του κυρίου Παππούλη συνεισέφερε σημαντικά. Στο Μόντρεαλ, σε χοροεσπερίδα στη λέσχη Κρητικών όπου παρευρέθηκαν περίπου ογδόντα ομογενείς συγκεντρώθηκε το ένα τρίτο του ποσού. Τέλος, σε γλέντι που διοργάνωσε ο σύλλογος Hellenic Appeal Foundation συγκεντρώθηκε το υπόλοιπο του συνόλου του ποσού.

Η δωρεά διατέθηκε σταδιακά, από την άνοιξη του 2020 ως το φθινόπωρο του 2021, και σχεδόν ισόποσα, στις τέσσερις δομές για παιδιά και άτομα με αναπηρία στην Κω: τρία δημόσια ειδικά σχολεία, το Ειδικό Νηπιαγωγείο, το Ειδικό Δημοτικό και το ΕΕΕΕΚ, Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, καθώς και στο Σβουρένειο ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Δήμου Κω, Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για Παιδιά και Άτομα με Αναπηρία.

Σύμφωνα με τις ανάγκες της κάθε δομής, για το Ειδικό Νηπιαγωγείο αγοράστηκε ειδικό εκπαιδευτικό υλικό, στο Ειδικό Δημοτικό τοποθετήθηκε διαχωριστικό σε προκατασκευασμένη αίθουσα ώστε να δημιουργηθούν δυο αίθουσες, για το ΕΕΕΕΚ αγοράστηκαν δυο ηλεκτρονικοί υπολογιστές και στο Σβουρένειο τοποθετήθηκαν κουρτίνες σκίασης σε ορισμένες αίθουσες.

Εκ μέρους των οικογενειών των παιδιών και ατόμων με αναπηρία τις οποίες εκπροσωπούμε, θα θέλαμε και πάλι να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τους ομογενείς μας για τη στήριξή τους. Τους ευχόμαστε επίσης καλή χρονιά, με υγεία και προσωπική και οικογενειακή ευημερία.

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

4 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ