T-Live – Συγγενείς των παιδιών: «Δεν μπορεί ένα νησί όπως η Κως να μην έχει νευροχειρουργό… Δεν μπορεί να υπάρχουν γεφύρια σε αυτή την κατάσταση χωρίς μια προστατευτική μπάρα»

22
41896

Στην σημερινή εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, αλλά και στα χτεσινά δελτία ειδήσεων των μεγάλων καναλιών βρέθηκε για άλλη μια φορά στο επίκεντρο η Κως με αφορμή το θλιβερό δυστύχημα με τα δύο αγγελούδια.

Τόσο η συγγενείς των παιδιών (ο πατέρας του Μανώλη, ο θείος του Μάξιμου κι ένας φίλς των παιδιών), όσο και οι δημοσιογράφοι των καναλιών αλλά και η ίδια η Τατιάνα Στεφανίδου στην σημερινή εκπομπή της τόνισαν το αυτονόητο.

Συγγενείς των παιδιών: «Δεν μπορεί ένα νησί όπως η Κως να μην έχει νευροχειρουργό… Δεν μπορεί να υπάρχουν γεφύρια σε αυτή την κατάσταση χωρίς μια προστατευτική μπάρα»

Ας ελπίσουμε ότι το είδαν ή το άκουσαν και οι ‘αρμόδιοι-αναρμόδιοι’ και να κάνουν κάτι έστω στη μνήμη των δύο παιδιών…

Το λινκ της σημερινή εκπομπής, το θέμα για την Κω ξεκινάει στο 51:40′

https://www.alphatv.gr/show/tlive/?vtype=player&vid=51052&showId=1203&year=2022

22 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Για αυτά που τραβάμε φταίμε μόνο εμείς δεν κοιτάμε το αύριο αλλά πως να κάνουμε σήμερα την δουλειά μας και τζάμπα να μην χαλάσουμε ούτε 1ευρω. Ασ μην παραπονιομαστε και αυτά που έχουμε πολλά είναι

    • Τι να το κάνουμε ένα πλήρες νοσοκομείο η γεφυράκια χωρίς μπάρες, όταν έχουμε άρχοντες που μεριμνούν για όλα τ’αλλα.

    • Ποιος τα έσπρωξε στο θάνατο ? Φταίει μόνο το τοιχίο ? Ξύπνησαν μνήμες και από άλλες παλιές ίδιες ιστορίες . Έχει η Κως και άλλες….Ο πόνος είναι βαθύς και οι ευθύνες πολλές….

  2. Πως μπορουμε να κανουμε τους γιατρούς να έρθουν στο νησι μας οταν η κως δεν προσφερει τιποτα……. τι έχουμε εδω? Για πες? Γιατι τα παιδια μας θελουν να φυγουν οταν μπορουν? Δεν υπαρχει μελλον. Πως να ρωτας ενα γιατρο να ερθει στο νοσοκομεία μας….. χρονια χωρις παιδίατρο και δεν ξερω τι αλλο. Και πως γινετε να εχει τοσα οχήματα η αστυνομία και το νησι να εχει μονο ενα ασθενοφόρα🤔

  3. Ξυπνήστε και κάνετε κάτι!!!!!!!!! Πρέπει να ενωθούμε!!!!!! Εμείς έχουμε την δύναμη απλά έχουμε μάθε να λέμε ότι τπτ δεν αλλάξει …δεν το βλέπετε ότι μέσα σε δευτερόλεπτα όλα αλλάζουν!!!!!!! Να μην το ξεχάσουμε αυτό που έχει γίνει αύριο … να συνεχίζουμε να σπρώξουμε !!!!! Για τα 2 αγγελούδια αυτά, να το κάνουμε για τα παιδιά αυτά και όλα τα αλλά που χάθηκαν άδικα!

  4. Εδώ δεν έχει παιδίατρο το νοσοκομείο. Πάρτε το χαμπάρι εδώ το «νοσοκομείο» κατ’ ουσίαν είναι ένα εξοπλισμένο κέντρο υγείας… Αν δεν μπουν υποχρεωτικές μεταθέσεις νοσοκομειακών ιατρών κανείς δεν θα έρθει εδώ… Ευθύνες έχει και η υγειονομική περιφέρεια…

  5. Είναι τραγική η κατάσταση σε όλο το οδικό δίκτυο. Υπάρχει πλήρη αδιαφορία από τη Δημοτική Αρχή,από την Περιφέρεια,και από τους τοπικούς βουλευτές όλων των κομάτων που εκλέγονται απο το νησί. Κάθε τουριστική σαιζόν γίνονται τόσα τροχαία ατυχήματα απο τους τουρίστες και κανένας δεν έχει προβληματιστεί. Οι υπεύθυνοι να καθίσουν στο ειδώλιο του κατηγορουμένου για την αδιαφορία τους ακόμα και για τις ελλείψεις στο νοσοκομείο. Εδώ δεν υπάρχει παιδίατρος,παθολόγος,οφθαλμίατροςθα υπάρχει νευροχειρουργός????? Καλό παράδεισο στους αγγέλους που έφυγαν και μας γέμισαν όλους θλίψη.

  6. Την επόμενη φορά που θα ξανάρθει υπουργός υγείας να μην ξεχάσετε να χτυπάτε παλαμάκια όμως!

  7. Αν υπήρχε μια μπάρα τα παιδιά σήμερα θα ζούσαν είναι ένα επικίνδυνο σημείο παγίδα το πολύ θα γλίτωναν με ψιλογρατζουνιες γιατί δεν έτρεχαν μην περιμένουμε όμως να γίνει καλό ατύχημα βάλτε κάτι εκεί προς την μνήμη των παιδιών να μην θρηνούμε και άλλα θύματα

  8. Γεφύρια και δρόμους στο νησί αυτό έκαναν μόνο οι Ιταλοί και οι Στρατιωτικοί, δυστυχώς για εμάς οι φασίστες.
    Νοσοκομείο δεν έχουμε, προσωπικά το χαρακτηρίζω κέντρο υγείας.
    Νερό πόσιμο καλό δεν έχουμε. Ρεύμα καλό δεν έχουμε. Δρόμους καλούς δεν έχουμε. Λιμάνι καλό δεν έχουμε. Αρχαιολογικούς χώρους καλούς δεν έχουμε. Μόνο σύγχρονο hotspot έχουμε…Ο Δήμος ονειρεύεται αξιοποίηση πλουτοπαραγωγικών πηγών και εμείς οι δημότες σφίγγουμε το πορτοφόλι μας , καθώς πάλι εμείς θα την πληρώσουμε. Γνωστά τα προβλήματα.
    Συνεπώς ότι έχουμε καλό δεν ανήκει στο κράτος και αυτό εξαρτάται από τη διάθεση των ιδιοκτητών τους.
    Στο νησί αυτό βρέχει λεφτά και οι μισοί δεν σκύβουν να τα μαζέψουν…

  9. ΜΥΝΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΗΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ ΑΥΤΟ ΔΗΜΟΣ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ,ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΛΥΠΑΣΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ..Ο ΑΛΛΟΣ Ο ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ,ΟΤΙ ΤΟΥ ΛΕΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΤΗΣ ΝΔ..ΠΙΣΤΟ ΣΚΥΛΙ..

  10. νοσοκομείο …μηδέν !!!

    δρόμοι …μηδέν !!!

    σχολεία …μηδέν

    Αναρωτιέμαι τι κάνουν όλοι αυτοί που είναι υπεύθυνοι?????

  11. Κατ’ αρχάς τα εκ βαθέων συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των αδικοχαμένων παιδιών..
    Στο οργανόγραμμα του νοσοκομείου της Κω, δεν προβλέπεται θέση για Νευροχειρουργό! Φυσικά, είναι πολύ παλιό και εξυπακούεται πως θα έπρεπε να είχε αλλάξει.
    Το ΓΝ – ΚΥ ΚΩ, βρίθει από άλυτα προβλήματα πολλών χρόνων. Να σας υπενθυμίσω την παντελή έλλειψη Παιδιάτρου, τον ένα και μοναδικό Ακτινολόγο, την προ 2ετίας παντελή έλλειψη Καρδιολόγου και την πιο πρόσφατη πλήρη έλλειψη Παθολόγου, με την παραίτηση του κ. Μαυροειδή!!!
    Ουδείς ενδιαφέρεται για το πώς και κάτω από ποιές συνθήκες εργαζόμαστε οι ενδονοσοκομειακοί γιατροί και νοσηλευτές, με τόσες ελλείψεις σε έμψυχο και υγειονομικό υλικό!
    Θερμή μου ικεσία, ΦΩΝΑΞΤΕ και ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙΤΕ για την στελέχωση του νοσοκομείου μας, ΤΩΡΑ και όχι μονάχα μόλις συμβεί κάτι τραγικό..
    Με το χέρι στην καρδιά και σηκωμένο ψηλά στον Ιπποκρατικό όρκο που έδωσα, σας προ(σ)καλώ να ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΤΕ..

    • Μήπως όμως πολύ μεγάλη ευθύνη έχετε και εσείς οι γιατροί; Από που να ξεκινήσω; Από το ότι δεν πάτε στην ώρα σας στην δουλειά; Στις εφημερίες δεν πατάτε το πόδι σας και κάνετε διάγνωση από το τηλέφωνο σε σοβαρά περιστατικά; Ότι στέλνετε διακομιδή περιστατικά που μπορούν να αντιμετωπιστούν εδώ χωρίς καν να προσπαθήσετε και την πληρώνει ο ασθενείς και η οικογένεια χρηματικά αλλά κυρίως με το ότι ξεσπιτώνονται για να πάνε Αθήνα Ρόδο ή Κρήτη και ειδικά αν έχουν μικρά παιδιά ποιός θα τους τα φροντίσει; Να το πάμε και αλλού; Στις κλίκες που έχουν κάποιοι εκεί μέσα και όταν έρθει γιατρός που θέλει να δουλέψει και να κάνει το λειτούργημά του τον σαμποτάρουν οι υπόλοιποι και του δημιουργούν συνεχώς προβλήματα αναγκάζοντας τον να παραιτηθεί ή να ζητήσει μετάθεση; Και να πάμε πιό πάνω, ο εκάστοτε διοικητής με αποκορύφωμα τον σημερινό δεν σας βάζει στην θέση σας επιβάλλοντας σας ότι προβλέπεται πειθαρχικά και σας αφήνει να κάνετε ότι γουστάρετε. Είναι ψέμμα κάτι από αυτά που λέω;

    • Να πάμε και στους υγειονομικούς που έβγαλε σε αναστολή ο Κούλης; Έπρεπε να απέχετε γιατροί και νοσηλευτές και για αυτό τον λόγο σε όλη την Ελλάδα έτσι ώστε να μην τους βγάλουν εκτός. Και τώρα βγαίνετε και κλαίγεστε ότι δεν έχετε προσωπικό και ότι δεν αντέχετε άλλο με τόσες ώρες δουλειά, τόσες βάρδιες κ.λ.π. Καλά να πάθετε γιατί ΕΣΕΙΣ είχατε και έχετε την δύναμη να το αποτέψετε αλλά δεν το κάνατε για να μην χάσετε τον μισθό ή το καθισιό. Και ποιός τη πληρώνει πάλι; Ναι, όλοι εμείς που παρακαλάμε τον Θεό να μην πέσουμε στα χέρια σας και στο Κέντρο Υγείας Κω. Στο μόνο που έχεις δίκιο είναι ότι οι Κώοι ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ παρά μόνο όταν έχουμε εμείς το πρόβλημα και το ξεχνάμε αμέσως μόλις το ξεπεράσουμε (αν είμαστε τυχεροί). Συλλυπητήρια στους γονείς των παιδιών.

  12. Γιατί όχι και καρδιοχειρουργό;όταν πάθεις έμφραγμα χρειαζεται

    Και ζώνη θες όταν οδηγείς.

  13. Μόνο οι τουριστικοί πράκτορες υπολογίζουν το νησί και αυτό μόνο για 6 μήνες. Είμαστε νο1 μόνο για την tui και την atlantica. Συγχαρητήρια τα καταφέρατε. Ασ πάμε λοιπών σε αυτούς να μας κάνουν νοσοκομείο. Διαλυσατε την αγορά τον χειμώνα δεν κυκλοφορεί ούτε μύγα αλλά εκεί κάνετε συνέχεια μαγκες του αλλοδαπούς ας πάτε στην Αλβανία να σας κάνουν καλά στα νοσοκομεία εκεί

  14. Πρωτα απο ολα συλλυπητήρια στους γονεις κ φιλους για τα παιδια που χαθηκαν αδικα.αυτο που περιγραφετε στην εκπομπη ειναι οτι στην Ροδο υπαρχουν 6!! Νευροχειρουργοι κ στην Κω κανενας!!αυτο απο μονο του λεει πολλα κ ισως το ενα το παιδι να ζουσε.

  15. Με ωραίο τρόπο οι υπεύθυνοι όλων των κακών του νησιού μας δεν ακούν … φτύσιμο όπου τους βρούμε … όσοι πέρασαν από την πολιτική ηγεσία αυτού του νησιού ήταν ανίκανοι να λύσουν σοβαρά θέματα ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους … θλιβερή όλοι τους … δείτε το χάλι της υγείας μας, των δρόμων μας , των σχολείων μας … μηδενικά όλοι τους …

  16. Τίνος αρμοδιότητα Δήμου η Περιφερειας είναι το γεφύρι εύκολο να βρεθεί…. Συλλυπητήρια στους γονείς που έχασαν τα παιδιά τους.

  17. Και να συνεχίσω στο ότι εσείς πρώτοι πρέπει να βγείτε στο πεζοδρόμιο και να τραβήξετε τον κόσμο μαζί σας. Εσείς φταίτε σε μεγάλο βαθμό για τις ελλείψεις που υπάρχουν γιατί αν σταματούστε να δουλεύετε για μερικές μέρες (αντιμετωπίζοντας μόνο έκτακτα, έτσι και αλλιώς αυτό κάνετε και τώρα) και να απαιτούσατε όλα αυτά που χρειάζεστε, θα έφτιαχναν πολλά. Αλλά μήπως σας βολεύει όλη αυτή η κατάσταση;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ