Κλειστά τα σχολεία σε όλη την Κω, αύριο Δευτέρα 24 Ιανουαρίου με απόφαση Δημάρχου, λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων (χιονόπτωση)

46
24458
CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 80

Κλειστά τα σχολεία σε όλη την Κω, αύριο Δευτέρα 24 Ιανουαρίου

 

Με απόφαση του Δημάρχου Θεοδόση Νικηταρά, αναστέλλεται η λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, αύριο Δευτέρα 24 Ιανουαρίου, σε όλο το νησί.

Ο Δήμαρχος Κω έλαβε τη σχετική απόφαση, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που έχουν αναγγελθεί για την ημέρα αυτή, της πιθανής επικινδυνότητας που μπορεί να προκύψει στην προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών στα σχολεία αλλά και της αδυναμίας εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων λόγω των καιρικών συνθηκών.

Η τελευταία μετεωρολογική πρόβλεψη για την Κω δείχνει χιονοπτώσεις, που ίσως εκδηλωθούν και στα πεδινά, κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η αναστολή λειτουργίας θα ισχύσει αρχικά για την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και εφ’ όσον συντρέχει λόγος, θα παραταθεί για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, με νέα απόφαση η οποία θα ανακοινωθεί αύριο Δευτέρα.

Ο Δήμος Κω καλεί τους συμπολίτες μας, για την ασφάλειά όλων, να επιδείξουν αυξημένη προσοχή καθώς και να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις.

 

Γραφείο Τύπου

46 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μπράβο δήμαρχε έτσι. Σωστός πατέρας και άνθρωπος. Θέλει όλη την εβδομάδα κανονικά θα το κάνει

    • Θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο δήμαρχο,γιατί ποτε ξανα δεν έγινε αυτό με τα κλειστά σχολεία λόγω ψύχους.Εδω για τον κορωνοιο κλεισανε για μήνες,και για τα μικρά παιδια μας να μην κλείσουν;Και πάλι θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο δήμαρχο που σκεπτετε τα παιδια μας.

    • ΟΙ ΤΡΙΩΡΟΦΟΙ ΚΟΨΙΜΙΟΙ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ….

      ΧΑΡΑ ΘΕΟΥ, ΜΕ ΛΙΓΟ ΚΡΥΟ και από ΧΙΟΝΙ ΓΙΟΚκκκκκ…. ΧΩΡΙΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ και ο ΑΒΟΥΛΟΣ ΤΕΟ ΒΡΗΚΕ ΤΗΝ ΛΥΣΗ…. ΦΡΑΓΚΑ δεν υπάρχουν για θέρμανση των παιδιών μας και οι καλοί άνθρωποι που πάντα σκέπτονται το συμφέρον τους ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΛΟΓΟ….

      • Χειρότερος,και κακοκοψυχος, εισαι απο το αφεντικό σου.Εγω σαν γονέας θα παρασυρω και αλους γονεις,να απομωνοσουν εσενα και τον προηγούμενο σου.Ουτε τα παιδια μας δεν σέβεστε.Παλιανθρωποι.Τι το κακό έκανε ο δήμος για να τον βρίζεις.Παλιοχαρακτηρα.

  2. Μπράβο! Βρήκατε την λυση να μην βάλετε πετρέλαιο στα Σχολεία! Με τα μυαλά σας τα παιδιά στα Φλωρινα δεν πρέπει να πηγαίνουν καν τον χειμωνα σχολείο.

  3. Καλό θα ήταν να τα κλείσουν Γιά να κάνουν τα παιδιά τηλεδιάσκεψη που έχουν κολλήσει τα σχολεία μας και φοβόμαστε να τα στείλουμε

  4. Έτσι μα τα ανοίξεις πάλι το Μαρτη μέχρι μα πιάσουν οι ζεστές του Απρίλη να τα ξανακυλήσεις.Έλεος.Παρακαλώ όπως δει χιονοστιβάδα να την βγάλει φωτό να διακαιολογησει ο δήμαρχος την απόφαση που πηρε

  5. Αρε γατιά λίγο χιόνι αν το ρίξει κιόλας που να είστε μαθημενοι σε αυτά ο τρίτος προορισμός της Ελλάδας έχει βάλει πετρέλαιο καθόλου

  6. Με τους συντρόφους μετανάστες στην υπερδομη τι θα κάνουμε? Έχει πάει κανείς? Δουλεύουν οι σόμπες 24ωρο?
    Τόσο ρεύμα πληρώνουμε για πάρτι τους, τουλάχιστον να είναι στα ζεστα

  7. Γιατί στον νοιάζει που θα πρέπει να χάσεις εσύ το μεροκάματο…. κλειστά όλα Δημαρχουκο … πόσο γέλιο έχετε….

  8. Δήμαρχε, σας παρακαλώ να δείτε την επίσημη ενημέρωση της ΕΜΥ για την Κω. Δεν αναφέρει για χιονόπτωση !!!
    Δημιουργείτε σοβαρό πρόβλημα σε γονείς που εργάζονται και οι δύο ! Μη τεκμηριωμένη και βιαστική απόφαση !!!
    http://www.emy.gr/emy/el/forecast/meteogramma_emy?perifereia=South%20Aegean&poli=Kos

    • Πανηλιθιε,μπες στο μετεο κως να δεις εάν χιονίσει.Μπλεξαμε με τον κάθε άσχετο.

  9. Κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα και την Τρίτη στη Ρόδο λόγω κακοκαιρίας

    Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε όλο το νησί της Ρόδου και σε όλες τις βαθμίδες, εξαιτίας της κακοκαιρίας που σαρώνει και τα Δωδεκάνησα.

    Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για αύριο Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και Τρίτη 25 Ιανουαρίου σύμφωνα με τη σημερινή απόφαση που ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα ο δήμος Ρόδου.

  10. Συγχαρητήρια κύριε δήμαρχε για την απόφαση σου. Οι ανεγκέφαλοι που θέλουν να κάνουν κακής ποιότητος αντιπολίτευση να του θυμίσω ότι το κρύο δεν είναι ο μόνος λόγος, αναφέρθηκε κάτι για πετρέλαιο. Όταν υπάρχουν θυελλώδεις άνεμοι παγετό και βροχές τα παιδιά θα πρέπει να διανύσουν ίσως και μια μακρινή απόσταση για να πάνε. Είναι επικίνδυνο νομίζω. Έπειτα με αφορμή την κακοκαιρία θα προστατευτουμε και από τα κρούσματα του ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ που έχουν γεμίσει τα σχολεία. Μπράβο και πάλι μπραβο

  11. Εθνος φλουφληδων,νησι κουραμπιεδων.Μη και σκασουν τα χειλακια τους…Να δω το νησι με ενα μετρο χιονι,να καταλαβω για το πρωτογνωρον του θεαματος.Στον Καναδα και στην Γιακουτια δηλαδη τα παιδια δεν πανε ποτε σχολειο ,εεε ?

    • Να είσαι λογικός. Στον Καναδά είναι συνήθης ο καιρός αυτός και είναι φυσικό να έχουν επενδύσει σε μέτρα αντιμετώπισης τέτοιου καιρού. Εδώ δεν θα ήταν λογικό διότι είναι πολύ σπάνιο φαινόμενο. Πριν 19 χρόνια αν θυμάμαι είχε στρώσει το χιόνι στην Κω. Εξάλλου έχουν γεμίσει κρούσματα στα σχολεία. Πως θα είχαν παράθυρο ανοιχτό με τέτοιο καιρό όπως προβλέπεται; Καλά έκανε ο Δήμαρχος.

  12. Καποια παιδακια που αρρωσταινουν ευκολα,σε ευχαριστουν.Δεν ειναι ολα,αλλα και ενα να σωθει
    ειναι υποθεση. Τα σεβη μου.

  13. ΚΑΡΑΓΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΔΗΜΑΡΧΕ….ΣΥΝΕΛΘΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ

  14. ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΑΖΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΧΟΥΝ ΣΟΒΑΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ-ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΟΣ ΜΟΝΤΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΑΥΡΙΑΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΕΥΑΚ !!!!!!

  15. Να θυμίσω οτι και περυσι τα κλεισατε μια μερα λογω επερχομενης κακοκαιρίας κ τελικα η μερα που ξημερωσε ηταν χαρα θεου! Για να δούμε αυριο… Κανα δυο προμαζεματα που σχολιασαν πιο πανω (στρατιωτικος και εσκιμωος) και βρηκαν αφορμη να βγαλουν τη μνησικακια τους για τους ντόπιους, θα θελα να μαθω σε ποιο τοπο διδαχτηκατε τετοια «παιδεια», να ξερω να μην παω…

  16. Καλά έκανε ο Δήμαρχος και δεν έστειλε τα παιδιά στο σχολείο γιατί μπορεί να παθαίνανε ηλίαση.

  17. Νομίζω ότι τελικά ήταν υπερβολικά το κλείσιμο των σχολείων στις 24/1.
    Μάλλον θα χρειαστεί και στις 25/1. Προσωπική άποψη, καλύτερα να μείνουν κλειστά τα σχολεία αυτές τις 2 ημέρες και να γίνουν τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης. Εναλλακτικά να πάει 2 μέρες αργότερα το σχολικό έτος είτε να αναπληρωθούν οι μέρες αυτές μειώνοντας μέρες διακοπών. Ιδανικά θα έπρεπε τα σχολεία να εξαρτώνται σε μεγαλύτερο βαθμό από τον εκάστοτε δήμο, να ήταν περισσότερο αυτόνομα από το υπουργείο παιδείας. Αντίστοιχα να ρύθμιζαν τα μαθήματα και τις μέρες διδασκαλίας. Μεγάλη συζήτηση…

  18. Να διευκρινίσω σε μερικούς ότι τα σχολεία δεν κλείνουν μόνο για πιθανή χιονόπτωση αλλά για τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ποιος θέλει να στείλει το παιδί του με 2 βαθμούς να κάνει μάθημα με μπουφάν κ μετά να είναι κρυωμενο 10 μέρες? Θέλετε μια δυο μέρες απουσίας η να είναι άρρωστοι? Έλεος πια δεν είστε με τίποτα ευχαριστημένοι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ