Κοντά στα 22.000 τα κρούσματα σήμερα – 29 Κω- 18 Κάλυμνο- 177 Ρόδο- Για πριν την Πρωτοχρονιά πάνε τα μέτρα

19
5866

Συνεδριάζει αύριο η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων – Ραγδαία η αύξηση των νέων μολύνσεων – Σχεδόν το 70% των κρουσμάτων της Αττικής είναι Omicron

Κοντά στα 22.000 συγκεκριμένα

21.657

είναι τα κρούσματα σήμερα, ο μεγαλύτερος ημερήσιος αριθμός που έχει καταγραφεί από την αρχή της πανδημίας.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 60  θάνατοι – Στους 635  οι διασωληνωμένοι – 3.226 τα κρούσματα στην Αθήνα – 2.665 στη Θεσσαλονίκη – Δείτε το infographic με όλα τα τελευταία στποχεία για την πανδημία (κρούσματα, εμβολιασμούς, θανάτους) στην Ελλάδα και τον κόσμο

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 21.657, εκ των οποίων

14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.105.885

(ημερήσια μεταβολή +2.0%), εκ των οποίων 50.4% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 195 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.644 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 60, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 20.557 θάνατοι.
Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

xartis28_12

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 635 (60.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 έτη. To 79.8% έχει
υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 540 (85.04%) είναι ανεμβολίαστοι
ή μερικώς εμβολιασμένοι και 95 (14.96%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.734 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 340 (ημερήσια μεταβολή +17.65%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 324 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Με αυτά τα δεδομένα αλλά και σύμφωνα με όσα δήλωσε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο υπουργός Υγείας, τα μέτρα αναμένεται να ισχύσουν πριν την Πρωτοχρονιά.

Σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων για το ενδεχόμενο να μειωθεί το χρονικό διάστημα της καραντίνας μετά τη θετική στον κορωνοϊο διάγνωση για τους εμβολιασμενους. Η επανεξέταση του επιδημιολογικου φορτίου και η ενεργοποίηση των σχετικών μέτρων πριν από την πρωτοχρονιά θα συζητηθούν αύριο σε νέα συνεδρίαση.

Όπως δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις», όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για την εφαρμογή των μέτρων νωρίτερα. «Θέλουμε να δούμε και τα σημερινά και τα αυριανά κρούσματα» είπε χαρακτηριστικά.

«Επικρατεί η Omicron γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι κι αυτό δεν πρέπει να μας δημιουργεί πανικό. Σήμερα ήδη στην πρωινή εκτίμηση είμαστε άνω των 15.000 που σημαίνει ότι θα έχουμε κρούσματα υψηλότερα από κάθε άλλη φορά γιατί η μετάλλαξη αυτή έχει μεγάλη μεταδοτικότητα» δήλωσε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις».

Πρόσθεσε δε ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για την εφαρμογή των μέτρων νωρίτερα. «Θέλουμε να δούμε και τα σημερινά και τα αυριανά κρούσματα. Το σενάριο να έρθουν νωρίτερα τα μέτρα με βάση την αύξηση των κρουσμάτων και την πίεση στο ΕΣΥ είναι κάτι που θα το παρακολουθούμε μέχρι την τελευταία στιγμή. Προέχει η δημόσια υγεία. Θέλουμε να εφαρμοστούν τα μέτρα από τις 3 Ιανουαρίου αλλά εάν η άνοδος των κρουσμάτων που βλέπουμε σήμερα συνεχιστεί και αύριο, θα είναι αντικείμενο νέα σύσκεψης».

Μάλιστα, η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων θα συνεδριάσει εκ νέου αύριο, όπως αποκάλυψε ο υπουργός, τονίζοντας ότι θα πρέπει να εκτιμήσει την κατάσταση με βάση τα νέα νούμερα που καταγράφονται. «Δεν υποτιμούμε τον παράγοντα των κρουσμάτων. Σήμερα και αύριο θα παρακολουθήσουμε τα κρούσματα και θα συνεδριάσει εκ νέου η επιτροπή για να αποτιμήσει τη νέα άνοδο των κρουσμάτων, προκειμένου να δούμε αν τα μέτρα που πήραμε αρκούν ή αν θα χρειαστεί να έρθουν νωρίτερα».

«Έχουμε δύο στοχεύσεις: εάν χρειαστεί να μεταφερθούν τα μέτρα νωρίτερα, κάτι που θα μας πει η επιτροπή αύριο Τετάρτη στη συνεδρίασή της εκτιμώντας δεδομένα και τα κρούσματα σήμερα και αύριο και να πείσουμε τον κόσμο εάν θεωρεί ότι έχει εκτεθεί, ακόμα κι αν δεν έχει συμπτώματα, να μην έρθει σε επαφή με άτομα με μεγαλύτερη ηλικία στο οικογενειακό τραπέζι της Πρωτοχρονιάς», πρόσθεσε.

«Η μετάλλαξη Omicron είναι επικίνδυνη για τις μεγάλες ηλικίες», είπε και έκρουσε τον κώδωνα κινδύνου στους νέους που βγαίνουν να διασκεδάσουν λόγω των ημερών. Για τη διασπορά είπε πως στην Αττική πλέον μιλάμε για 200-300% αύξηση κρουσμάτων ημερησίως, άρα δεν έχουμε να κάνουμε πλέον με τη Δέλτα. «Η Δέλτα δεν έδινε αυξήσεις πάνω από 10 με 15%», είπε.

«Όταν ξεκινάμε με 15.000 κρούσματα έως τώρα, με αρκετά τεστ, στα 550.000 τεστ, την ώρα που τα χθεσινά κρούσματα ήταν τόσα με 100.000 τεστ, άρα είναι λελογισμένη η αναλογία, όμως είναι κάτι που το εκτιμούμε με προσοχή», τόνισε.

Σχολιάζοντας το γιατί πρέπει να πάμε σε μέτρα νωρίτερα εφόσον η Omicron δεν έχει μεγαλύτερη νοσηρότητα, διευκρίνισε πως δεν είχε αποσυμφορηθεί το ΕΣΥ από το τέταρτο πανδημικό κύμα. «Ξεκινάμε από ένα υψηλό επίπεδο στις νοσηλείες που μας έχει αφήσει η Δέλτα, κάτι που μας υποχρεώνει να είμαστε προσεχτικοί ώστε να μην φτάσει στα όριά του» είπε και τόνισε για την κατάσταση στις ΜΕΘ ότι κατά βάση ο κόσμος που βρίσκεται εκεί δεν είναι με την Omicron.

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει ενδεχόμενο για ένα γενικευμένο lockdown απάντησε ότι με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες θα μπορούμε να έχουμε έλεγχο της πίεσης στο σύστημα. «Αν δούμε ότι τα δεδομένα αλλάζουν θα υπάρχει και μεγαλύτερη ένταση των μέτρων, αποκλείοντας όμως γενικευμένες καταστάσεις όπως είχαμε στο παρελθόν» σημείωσε.

Όπως αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας, όχι απλά εξετάζεται αλλά σίγουρα στην πορεία θα εφαρμοστεί η επέκταση του μέτρου για την αναμνηστική δόση και συγκεκριμένα θα λογίζονται όλοι, και όχι μόνο οι άνω των 60, ως ανεμβολίαστοι εάν δεν κάνουν την αναμνηστική δόση στο 7μηνο. «Ο προβληματισμός μας σχετίζεται με την αναμνηστική δόση και πώς αυτή θα καταστεί έμμεσα υποχρεωτική, υπό την έννοια ότι αυτός που δεν θα την έχει κάνει μετά το πέρας του 7μηνου, δεν θα έχει τα προνόμια και πλεονεκτήματα που έχουν οι εμβολιασμένοι» είπε.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ: https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2021/12/covid-gr-daily-report-20211228.pdf

Αποκλειστικό Newsbomb.gr: Το «μαύρο» ρεκόρ κρουσμάτων κλείνει τη μουσική, τι θα συζητήσει η επιτροπή

Απαγόρευση μουσικής
Αυστηρότερα μέτρα φέρνει το αδιανόητο ρεκόρ των κρουσμάτων.
InTime / ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Νέα μέτρα: Άμεσες παρεμβάσεις από την κυβέρνηση με πληροφορίες του Newsbomb.gr να αναφέρουν ότι θα σταματήσει η μουσική σε χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας άμεσα, καθώς άπαντες έχουν θορυβηθεί από το σοκαριστικό ρεκόρ των 21.657 κρουσμάτων.

«Παγωμάρα» σε όλη την Ελλάδα από την ανακοίνωση των κρουσμάτων της Τρίτης (28.12), όπου σημειώθηκε αρνητικό ρεκόρ με εκτόξευση των μολύνσεων στις 21.567. Είναι ενδεικτικό πως η Αττική σε ένα 24ωρο κατέγραψε περισσότερα κρούσματα από όσα όλη η χώρα την προηγούμενη ημέρα, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας για το σύνολο της επικράτειας!

Η ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού, με τη μετάλλαξη Όμικρον της αυξημένης μεταδοτικότητας να παίζει καθοριστικό ρόλο σε αυτό, έχει θορυβήσει επιστήμονες και κυβέρνηση για αυτό και θα ληφθούν άμεσα νέα μέτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, αναμένεται να επιστρέψει το καθεστώς της απαγόρευσης μουσικής σε καταστήματα εστίασης – όπως είχε συμβεί και στο παρελθόν – ενώ είναι πολύ πιθανό να αλλάξει και το καθεστώς λειτουργίας στις καφετέριες ακόμα και από την Τετάρτη (29.12), όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και την εκπομπή Live News.

Σχεδόν το 70% των κρουσμάτων της Αττικής είναι Omicron

Χθες είχαμε 9.284 κρούσματα. Τα διαθεσιμα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι η εξάπλωση της παραλλαγής Omicron ενδεχομένως αγγίζει το 70% των ημερήσιων κρουσμάτων των τελευταίων ημερών στην Αττική ενώ αυξητικές τάσεις καταγράφονται και στην υπόλοιπη χώρα. Παράλληλα, για μια ακόμη φορά οι νέοι οδηγούν την επιδημία κορωνοϊού, όπως είχε γίνει και το περασμένο καλοκαιρι με τη διαφορά, εκτός της εποχής, και της παραλλαγής που κυριαρχεί, καθώς τοτε ήταν η Δέλτα και τώρα η Omicron. Η μετάδοση του ιού στις νεότερες και παραγωγικές ηλικίες 18-59 ετών -κυρίως 18 έως 30- λόγω της αυξημένης κινητικότητας αποτυπώνεται πλέον στα επιδημιολογικά δεδομένα. Όπως ανέφερε χθες ο υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης, τρία στα τέσσερα κρούσματα (75%) αφορούν άτομα ηλικίας 18-59 χρόνων, ενώ ένα στα πέντε (30%) είναι κάτω των 18 ετών. Αντίθετα, μόλις 6% της διασποράς αφορά ενήλικες 60 ετών και άνω.

«Οι γιορτινές ημέρες περνούν με τη σκιά της νέας μετάλλαξης, Όμικρον, και τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι σήμερα και που έχουν διαπιστωθεί δείχνουν μεγάλη μεταδοτικότητα του ιού» επεσήμανε από την πλευρά της η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Μαρία Θεοδωρίδου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε, προδημοσιευμένη μελέτη από τη Νότιο Αφρική δείχνει ότι ο κίνδυνος εισαγωγής σε νοσοκομείο με την παραλλαγή Όμικρον είναι μεν μικρότερος σε σύγκριση με τη Δέλτα, η διάρκεια νοσηλείας είναι επίσης κατά 40% μικρότερη, τα δεδομένα της θνησιμότητας ακόμη θέλουν τεκμηρίωση, ενώ ο κίνδυνος από τις επαναλοιμώξεις με τη μετάλλαξη Όμικρον φαίνεται ότι είναι πολύ μεγαλύτερος και από τον αναφερόμενο έως τριπλάσιο.

«Η βαρύτητα της νόσου είναι ηπιότερη, αλλά πάντα θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι, λόγω της μεγάλης αυξημένης μεταδοτικότητας του στελέχους, μπορεί να επιβαρύνει σημαντικά τα συστήματα υγείας» συμπλήρωσε η ειδικός.

Αν υποτεθεί ότι το νήμα των νέων μολύνσεων κορωνοϊού θα αρχίσει να αυξάνεται τις επόμενες ημέρες, πράγμα που όλοι θεωρούν βέβαιο, οι ειδικοί θα έχουν το βλέμμα τους καρφωμένο στους σκληρούς επιδημιολογικους δείκτες, δηλαδή σε εισαγωγές ασθενών, διασωληνώσεις και θανάτους.

Αν και οι εισαγωγές νέων ασθενών το περασμένο 24ωρο ήταν κάτω από 400 και η κυριαρχία της Omicron εκτιμάται ότι θα σημάνει ηπιότερη νόσο COVID-19, «θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι, λόγω της μεγάλης αυξημένης μεταδοτικότητας του στελέχους, μπορεί να επιβαρύνει σημαντικά τα συστήματα υγείας» επεσήμανε η κ. Θεοδωρίδου, και πρόσθεσε πως η τρίτη δόση αποτελεί το κύριο όπλο αντιμετώπισης της παραλλαγής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του κ. Θεμιστοκλέους, 4.365.000 πολίτες έχουν πραγματοποιήσει την αναμνηστική δόση (75,6% επί των δικαιούχων), ενώ από την αρχή της επιχείρησης «Ελευθερίας» έχουν πραγματοποιηθεί 17.060.000 εμβολιασμοί, έχουν εμβολιαστεί 7.415.000 με πρώτη δόση (70,6%) και 7.000.000 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους (66,4%).

Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται πλέον περίπου 3.700 ασθενείς. Ένας στους 3 με λοίμωξη covid νοσηλεύεται στην Αττική. Σημαντικός αριθμός ασθενών βρίσκεται στα νοσοκομεία της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, περίπου 1.300 ασθενείς. Άλλοι 800 ασθενείς βρίσκονται στην Κρήτη.

Eνημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για την COVID-19

Τα νέα μέτρα προβλέπουν:

υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (ΚΝ95, FFP2) ή διπλής μάσκας (χειρουργικής ή υφασμάτινης) στα σούπερ μάρκετ, στα ΜΜΜ και από το προσωπικό των χώρων εστίασης. (Σύσταση χρήσης τους σε μέρη συγχρωτισμού)

ωράριο λειτουργίας έως τις 00:00 (μεσάνυχτα) για τη διασκέδαση και εστίαση, χωρίς όρθιους, με μέγιστο τα έξι άτομα ανά τραπέζι και μετρικές αποστάσεις. Σε περίπτωση παραβίασης του μέτρου προβλέπεται απαγόρευση της μουσικής που επί του παρόντος επιτρέπεται

χωρητικότητα 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα στους αθλητικούς χώρους όπου έχει παρατηρηθεί μη τήρηση των μέτρων, με τη μη συμμόρφωση να συνεπάγεται «αυτομάτως» τη διοργάνωση κεκλεισμένων των θυρών.

υποχρεωτικό αρνητικό τεστ PCR (μοριακός έλεγχος) 48 ωρών για επισκεπτήριο σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ) και δομές φροντίδας χρονίως πασχόντων

αυστηρότεροι όροι επισκεπτηρίου στα νοσηλευτικά ιδρύματα και απαγόρευση εισόδου στους ιατρικούς επισκέπτες

τηλεργασία έως 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με κυλιόμενο ωράριο, βάσει των δυνατοτήτων κάθε υπηρεσίας

Αυτά τα μέτρα εξετάζουν οι ειδικοί για το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι

Ακόμη μία διαφορετική Πρωτοχρονιά θα ζήσουμε τελικά φέτος, καθώς η επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον και η υψηλή μεταδοτικότητά της αναγκάζει την κυβέρνηση να λάβει πιο νωρίς τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της, ανατρέποντας τον μέχρι τώρα προγραμματισμό.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών αναλύουν ενδελεχώς κυβέρνηση και ειδικοί, προκειμένου να διαπιστωθεί αν χρειάζεται η χρονική μετάθεση των μέτρων που ανακοινώθηκαν χθες από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη. Μέχρι στιγμής φαίνεται πως ενώ υπάρχει μεγάλη διασπορά στην κοινότητα, δεν παρατηρείται αύξηση στις νοσηλείες. Και αυτό οφείλεται στο ότι ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο με τις δύο δόσεις, αλλά και με την αναμνηστική. Σύμφωνα με πληροφορίες το ποσοστό που έχει πραγματοποιήσει ή έχει κλείσει ραντεβού για την τρίτη δόση ανέρχεται στο 76%. Έτσι η πλειοψηφία όσων νοσούν με κορονοϊό έχει ήπια συμπτώματα.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα οι επιστήμονες στην αυριανή τους συνεδρίαση θα επαναξιολόγησουν την κατάσταση και θα αποφανθούν εάν οι περιορισμοί θα πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή νωρίτερα. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr αυτό που εξετάζεται είναι αναφορικά με την εστίαση και τα κέντρα διασκέδασης να μην υπάρχουν όρθιοι, όχι όμως να κλείνουν από τις 12, καθώς εκτιμάται πως αν περιοριστεί το ωράριο λειτουργίας, ο συνωστισμός θα μεταφερθεί στα σπίτια τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς, κάτι το οποίο θα οδηγήσει με μεγαλύτερη διασπορά του ιού.

Παράλληλα οi έλεγχοι τις συγκεκριμένες ημέρες θα είναι σαρωτικοί, με τις επιχειρήσεις που παραβιάζουν τα μέτρα να βρίσκονται άμεσα αντιμέτωπες με λουκέτα και υπέρογκα πρόστιμα. Όλα αυτά θα τεθούν επί τάπητος στην Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων που θα συνεδριάσει αύριο και οι αποφάσεις που θα ληφθούν, θα ανακοινωθούν την ίδια ημέρα.

Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Newsbomb.gr, «στην κυβέρνηση παρακολουθούμε τις εξελίξεις, σταθμίζουμε τα δεδομένα και είμαστε σε εγρήγορση. Θα λάβουμε τις κατάλληλες αποφάσεις για την χρονική μετάθεση των νέων μέτρων αφού ακούσουμε τις εισηγήσεις της επιτροπής, η οποία συνεδριάζει αύριο», ανοίγοντας ακόμη περισσότερο τον δρόμο για την εφαρμογή των νέων παρεμβάσεων για την εξάπλωση της Όμικρον νωρίτερα.

Ειδήσεις

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

19 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αν ήμασταν Δανία και είχαμε 99.9% εμβόλιαστει τώρα δεν θα μιλούσε κανένας για ποσά κρούσματα έχουμε
    Αλλά είμαστε ένα αφρικανικο κράτος στην Ευρώπη που ακούμε τις φιλοσοφίες του κάθε τοπικού φύλαρχου

  2. Νομίζω πως η λέξη «προκλητικοί» είναι λίγη για να περιγράψω αυτό το ΗΛΙΘΙΟ «ζευγάρι» που με 60 νεκρούς και 21657 κρούσματα όχι μόνο κάνει διακοπές, αλλά τολμάει να ανεβάζει και φωτο. Αλλά δε βρίσκω άλλη…😡
    Βοηθειστε… Πως θα τους χαρακτηριζατε;;
    https://twitter.com/re_ai_sixtir/status/1475889882514051079/photo/1

    • Αυτοί τον κάναν το εμβόλιο και καλά κάνουνε. Αυτοί οι πανηλίθιοι ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ κάνουν οι ίδιοι την ζωή τους δύσκολοι. Γιατί δεν το κάνουν? Μαγκιά ή μακακία? ΜΑΚΑΛΙΑ. Ο καθείς υπεύθυνος για τον εαυτό του. Πόσο επιτέλους θα τους παρακαλάει? Δέκα μηνες τους παρακαλάει. Αϊ … επιτέλους.

      • Η σιγουριά που έχεις ότι έχουν κάνει το εμβόλιο δείχνει ποιος είναι τελικά ο ηλιθιος.Βρε αντε κάντε κανένα τεστ που έχετε εσείς οι εμβολιασμενοι γεμίσει τον κόσμο με τον covid.

      • είπες κάτι σωστό. «Ο καθείς υπεύθυνος για τον εαυτό του». ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ !!! Όχι για τους άλλους. Απορώ αφού είσαι τόσο έξυπνος (ενώ εμείς οι ανεμβολίαστοι βλάκες), ακόμα πιστεύεις στην ανοσία του κοπαδιού (ω ναί !! πρόβατο είσαι), την γαλάζια ελευθερία, το ότι θα πάρεις πίσω την ζωή σου, ότι με το εμβόλιο θα είσαι ελεύθερος, ότι με την 1η 2η 3η 4η δόση θα είσαι ασφαλής, το ότι δεν κολλάς, δεν νοσείς, δεν νοσηλεύεσαι σε ΜΕΘ, και δεν πεθαίνεις. Και μετά μιλάς για μακακία. Αυτή που σε έχει βαρέσει στο κεφάλι.

        • Όλα τα εμβόλια από γεννησιμιου μας, τα κάνουμε για ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ. ΟΛΑ τα εμβόλια. Και τα εμβόλια δεν μας προστατεύουν από το να μην πιάσουμε τον κάθε ιό. Μας προστατεύουν από το να μην ΑΝΑΠΤΥΧΘΗ ο ιός μέσα μας. Κολλάμε μεν ΔΕΝ ΝΟΣΟΥΜΕ δε. Τώρα το ποιος είναι το ΠΡΟΒΑΤΟ θα το δείξει το άμεσο μέλλον. «Ο καθείς υπεύθυνος για τον εαυτό του».

  3. Ντροπή και αίσχος … Σχολικοί σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων εν μέσω πανδημίας που το νησί καίγεται από κρούσματα να διοργανώνουν πάρτι σε μπαράκια … το κρίμα στο λαιμό σας για το τι αποτελέσματα θα έχουμε σε λίγες μέρες … εκθέτετε παιδιά σε κίνδυνο ρε αλλά τόσο σας κόβει

  4. Εάν όλοι οι επαγγελματίες έπαιρναν ομόφωνα την απόφαση να ζητάνε από όλους rapid test τα πράγματα θα ήταν τώρα εντελώς διαφορετικά.
    Καιρός λοιπόν να αποκτήσουμε αυτοσεβασμό για να μπορέσουμε να σεβαστούμε τον συνάνθρωπο μας

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ