«Δήμος Κω και ΔΕΥΑΚ αναβαθμίζουν τις υποδομές του νησιού και βελτιώνουν τη ζωή των κατοίκων»

32
1448

Με προγραμματισμό και στρατηγική

Δήμος Κω και ΔΕΥΑΚ αναβαθμίζουν τις υποδομές του νησιού

και βελτιώνουν τη ζωή των κατοίκων

 

Έργα που λύνουν χρόνια προβλήματα περιοχών της Κω και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων, σχεδιάζει και υλοποιεί ο Δήμος και η ΔΕΥΑΚ.

Μεταξύ αυτών, υπογράφηκε η σύμβαση για ένα από τα έργα που βρίσκονται σε προτεραιότητα και αναμένεται να αντιμετωπίσει ριζικά τα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή της οδού Μπουμπουλίνας και παρακείμενων οδών, που δημιουργούν πρόβλημα στη ζωή των κατοίκων.

Πρόκειται για νέο δίκτυο διοχέτευσης των όμβριων υδάτων, συνολικού μήκους 1572 μέτρων, κατά μήκος της οδού Μπουμπουλίνας, από την οδό Εθνικής Αντιστάσεως έως την Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (Δελφίνια) και σε τμήματα των οδών Βερροιοπούλου, Ιερού Λόχου, Σκεύου Ζερβού, Ψαρρών, αποσυμφορώντας παράλληλα την οδό Αβέρωφ στην οποία διοχετεύονται έως σήμερα ποσότητες όμβριων υδάτων από την προαναφερόμενη περιοχή.

Το νέο δίκτυο, με προϋπολογισμό δαπάνης έργου 298.304,46€ καλύπτεται από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΚ και αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

Με την ολοκλήρωση του έργου, μεγάλης αξίας για τη ζωή των κατοίκων, θα ανακουφιστούν οριστικά οι πυκνοκατοικημένες γειτονιές της πόλης που διατρέχουν οι προαναφερόμενες οδοί.

Στο πλαίσιο του κοινού σχεδιασμού και της συνεργασίας Δήμου Κω – ΔΕΥΑΚ η Αντιδήμαρχος Γεωργία Κασσιώτη και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Κώστας Ζαχαρός προετοιμάζουν παράλληλα τη δημοπράτηση μελέτης για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος παροχέτευσης των όμβριων υδάτων στον ευρύτερο Βορειοδυτικό τομέα της πόλεως Κω.

Έτσι, αναμένεται να αντιμετωπιστεί με σωστό σχεδιασμό, επιστημονική τεκμηρίωση και προγραμματισμό, ένα από τα μεγάλα προβλήματα της πόλης, που εδώ και χρόνια δυσκολεύει τη ζωή των κατοίκων της περιοχής και δημιουργεί πρόβλημα συνολικά στη λειτουργία της.

Η δημοτική αρχή θέτει σε προτεραιότητα την επίλυση του προβλήματος με εγκεκριμένη χρηματοδότηση για την προαναφερόμενη μελέτη ύψους 492.000€, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

 

Γραφείο Τύπου

32 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κύριε Ζαχαρέ, καλά τα λετε, πρέπει να φτιάξετε αποχετευσεις για τα όμβρια καί νά γίνει ευκολότερη η ζωή των κατοίκων τής κάθε περιοχής, αλλά μήπως επιτέλους πρέπει να αλλάξετε καί τίς αμίαντο σωλήνες από το δίκτυο ύδρευσης τής Κεφάλου για την καλή υγεία των κατοίκων της;

    • απο οτι γνωριζω εχουν αλλαχθει πολλοι αμιαντοσωληνες. αλλα σε καθε περιπτωση σωστη η επισημανση.

  2. Καλό θα ήταν να μην αφήνετε την πόλη γεμάτη τρύπες και μπαλώματα……αυτά ποτέ θα φτιαχτούν….η μήπως φταίει ο Κυρίτσης…..τα ίδια είστε……η Κως είναι μικρογραφία της χώρας…..κοινός παρονομαστής…..πολιτικοί μηχανικοί…..ΠΑΣΟΚ…..

  3. Και μήπως να ασφαλτοσετε σωστά και μια φορά τις τρύπες που κάνετε παντού;Λέω εγώ !!!!!!

  4. Κουράσατε.Κάθε τόσο διαβάζουμε για έργα που προγραμματίζετε και που θα κάνετε.Έλεος.

  5. Ζαχαρε είσαι σίγουρος ότι δεν το είχε σκεφτεί ο Κυριτσης να φτιάξει αυτό το έργο; Εγώ πιστεύω ότι το σκέφτηκε το 2006 που βγήκε δήμαρχος και θα το έφτιαχνε το 2030 αν τον ξαναψηφιζαμε

  6. Θα έπρεπε να ντρέπεστε που κοροϊδεύετε τον κόσμο. Μόνο για μόστρα και φωτογραφίες είστε!

  7. Πείτε μας και για τα συνεργεία του Δήμου που σκάβουν την πόλη για να βάλουν μεγάφωνα που θα παίζουν μουσική όλη μέρα. Καλά για τα Χριστούγεννα αλλά πραγματικά θέλετε να παίζει μουσική όλη μέρα;;;;

  8. ΟΙ ΚΩΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ,ΓΙΑ ΟΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ.ΒΩΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΟΤΙ Η ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ.ΝΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ Ο ΘΕΟΣ,ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΡΓΑ.Η ΣΤΑΣΗΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΩΝ ΕΠΙ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ,ΑΝΑΨΕ ΤΟ ΦΥΤΙΛΗ ΤΗΣ ΙΣΧΥΡΗΣ ΚΩΣ ΓΙΑ ΞΕΠΕΤΑΓΜΑ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ.ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΣΑΝ ΠΡΩΗΝ ΚΥΡΙΤΣΙΚΟΣ.ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΚΥΡΙΤΣΙΚΟΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΚΙΧ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΜΑΣ.ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ.

    • 😂😂😂….. δεν πισευω εσυ να εκανες το εμβολιο….
      Τζαμπα πηγε…. εχεις αντισωματα για ΠΑΣΑΝ ΝΟΣΟ ΚΑΙ ΠΑΣΑΝ Μ…….

    • Μαζεψες τις ελιες απο το εργο του Νικηταρα;Μονο γιαυτο θα μηνει στην ιστορια.Δημαρχος καταφερε σε 2 χρονια να φυτεψει 2 ελιες.Τωρα ξεκουραζεται.

      • Και να πατε να βγαλετε τα κιτς….. σημαιακια απο την ελια με τις λαινες….
        Τι αναπτυξη Θεε μου….

        • Εσυ ανωνυμε πηγαινε στο βουνο σου να βοσκεις.
          Τι θελεις και κυκλοφορεις στην πολη με τους ανθρωπους?

  9. ΖΑΧΑΡΕ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΕΠΟΧΗ ΣΤΗΝ ΔΕΥΑΚ Κ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΔΕΣ Κ ΤΗΝ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗ ΤΗ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΣΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΜΕΙΝΕ ΕΤΣΙ

  10. Προς ανώνυμο.Ναι πράγματι η ΔΕΥΑΚ άλλαξε μία σωλήνα 30 μέτρων στο ξενοδοχείο Ανθούλα, που είχε απάνω 15 Σέλλες.

  11. Πραγματικά μου θύμισε εποχές ΠΑΣΟΚ τον κάθε υπουργό με τον εργολάβο πάνω από τα σχέδια να ατενίζουν το έργο και το μέλλον. Το μόνο που δεν έκαναν σωστά βέβαια ήταν να φορέσουν ένα κράνος σαν αυτό που φοράνε στα εργοτάξια γιατί κατά τα άλλα το στήσιμο τους και η φωτώ σαν να μην υπάρχει ο φωτογράφος βλέποντας στο βάθος το έργο είναι μια τρομερή σκηνοθεσία που μόνο εάν έχεις περάσει σχολή ΠΑΣΟΚ τα ξέρεις αυτά τα κόλπα

    • Όντως και οι δύο από τους λίγους πασοκους της δημοτικής αρχής! Τι μας θυμίζεις ρε σχολή πασοκ με τον πόνο μας παίζεις !

  12. Καλό έργο αλλά πρέπει να δουν και το κομμάτι μπροστά από το Ξενοδοχείο Κοντινενταλ ,οπως επισης λιγο πιο κατω απο το Ξενοδοχείο Θεοδώρου μπροστά από τα αρχαία κάθε φορά που βρέχει γίνετε λίμνη

  13. να ενισχυσετε το δικτυο να εχουμε νερο και σε περιοχες που σταζει μονο η βρυση.. πχ Αγιος Νεκταριος, Ασκλουπι κλπ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ