Αρχική Ειδήσεις Εν Δωδεκανήσω Στην Κω κατευθύνεται το φορτηγό πλοίο με τους 400 μετανάστες από Κρήτη...

Στην Κω κατευθύνεται το φορτηγό πλοίο με τους 400 μετανάστες από Κρήτη (αναμένεται στο λιμάνι 3-5 τα ξημερώματα…)

46
2645

Το φορτηγό πλοίο το βράδυ λόγω καιρού έμεινε σε κάποιο απάγκιο στην Κάρπαθο και τώρα συνεχίζει την πορεία του προς την Κω.

Συνεχίζεται το θρίλερ με το φορτηγό πλοίο στο οποίο επιβαίνουν περί τους 400 μετανάστες, καθώς το βράδυ λόγω καιρού έμεινε σε κάποιο απάγκιο στην Κάρπαθο και τώρα συνεχίζει την πορεία του προς την Κω.

Ο θάλαμος επιχειρήσεων της τουρκικής ακτοφυλακής απάντησε αρνητικά στο ελληνικό αίτημα για επιστροφή του πλοίου στην Τουρκία, επικαλούμενο τις διεθνείς συνθήκες για την έρευνα και διάσωση που ορίζουν ότι το πλοίο πρέπει να οδηγηθεί στο κοντινότερο ασφαλές λιμάνι.

Κατά δήλωση των επιβαινόντων, το υπό τουρκική σημαία πλοίο είχε αποπλεύσει από τη Σμύρνη, αν και οι ελληνικές αρχές θεωρούν ως πιθανότερο λιμάνι απόπλου το Κας. Οι επιβαίνοντες είναι κυρίως Αφγανοί και Πακιστανοί.

Επιχείρηση έρευνα και διάσωσης ανατολικά της Κρήτης

Σημειώνεται ότι χθες σήμανε συναγερμός, όταν το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκε για την ύπαρξη φορτηγού πλοίου με σημαία Τουρκίας, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κρήτης με 400 επιβαίνοντες.

Πραγματοποιήθηκε ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κρήτης, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος.

Το φορτηγό πλοίο, με τη συνδρομή του Πλοίου Ανοιχτής Θαλάσσης οδηγήθηκε σε ασφαλές σημείο. Σύμφωνα με το υπ. Ναυτιλίας πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης που έχουν πραγματοποιηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πηγή: kathimerini.gr

Πρωϊνή αποβίβαση παράνομων μεταναστών στην πιο κεντρική παραλία της Ρόδου

Πρωϊνή αποβίβαση παράνομων μεταναστών στην πιο κεντρική παραλία της Ρόδου

Με φουσκωτό σκάφος, αποβιβάστηκαν στην παραλία του Ενυδρείου της Ρόδου σήμερα Σάββατο 30/10/2021 το πρωί, μπροστά στα μάτια λουομένων.
Στο σημείο ειδοποιήθηκαν και έφθασαν Λιμενικοί οι οποίοι συνέλαβαν τους παράνομα αφιχθέντες αλλοδαπούς και τους οδήγησαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ρόδου.
Στο σημείο μαζί με άλλους Ροδίτες, βρέθηκε και ο πρώην δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο οποίος σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook μαζί με τις φωτογραφίες διατύπωσε και το εξής σχόλιο:
«Καλημέρα . Πρωινοί επισκέπτες ανενόχλητοι χαιρετούν τους κολυμβητές στην κεντρική παραλία της Ρόδου . Ανεξάρτητα από τα αισθήματα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες είναι δυνατόν;; Πρωί πρωί στη καρδιά της Ρόδου ; …. ΑΝ; λέω …ΑΝ; Και ο «νοών νοήτω».

Πηγή: rodiaki.gr/

46 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τώρα που είδα ποιο προσεκτικά τον χάρτη της Ελλάδας, πράγματι η Κως συνορεύει με την Κρήτη 😂.

    • ΤΟΝ ΦΟΡΤΩΤΗ, ΤΟΝ ΦΟΡΤΩΤΗ, ΤΡΙΏΡΟΦΕ μαζί με τα φασιστοειδή της δεξιάς συνιστώσας σου και ΒΟΥΡ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΆΝΙ ...

      Μα τι νομίζατε βρε Μπόχαλοι, τσάμπα θα πήγαινε η συμφωνία του Τριώροφου Κοψιμιού ΤΕΟ για το ΠΕΝΤΆΣΤΕΡΟ ΣΤΡΑΤΌΠΕΔΟ ΛΑΘΡΟ ΣΤΟ ΑΜΑΝΙΟΎ ;;;;;; Μας το φυτέψε ο Πανύψηλός ΚΑΠΤΕΝ Ο ΜΝΗΜΟΝΙΟΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΞΙΟΠΟΙΕΊ ΤΟ ΤΕΟΝΤ@Σ@ΚΗ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ, ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΚΟΎΝΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΊΑ ΣΤΑ ΤΈΣΣΕΡΑ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ….

  2. Να πάει ο Σάκης με τις μπουλντόζες στο λιμάνι μαζί με έπαρχο κ Γιαννάκη από την περιφέρεια. Α και το άλλο το Γιαννάκι της Ιωάννας.

    • ΟΥΤΕ για δείγμα ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΊΑ για το ΚΛΕΙΣΤΌ ΣΤΡΑΤΌΠΕΔΟ από τον 3F ΤΕΟΝΤ@Σ@ΚΗ... ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΆ...

      ΕΤΟΙΜΆΖΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΘΕΊ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ ΜΕ ΤΟΝ ΨΗΛΌ ΚΟΚΟΒΙΟ …. ΘΑ ΤΡΑΒΉΞΕΙ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΆΔΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΟΥΜΠΑΝΙΑ…

  3. Μια χαρά!!για όσους δεν το καταλάβανε γίναμε η χοάνη όλων των λαθρομεταναστών του κόσμου!!!Κουβανοί Μεξικανοί Αφγανοί Πακιστανοί όλοι στην Ελλάδα!!!μάλλον η έλευση της Μέρκελ στον γκαντεμη έκρυβε δωράκια kinder!!!θα δούμε καλό χειμώνα,αφού εκτός απ’ την ανατολή τώρα μας τους στέλνουν κι απ’ την Αμερική!!απορώ πως της αφήσαν οι δικοί μας να πρσεδσφιστουν στην χωρα

  4. η ντροπή της Κω ξεκίνησε !!! και τα χειρότερα έρχονται !!!
    Ο Δήμαρχος θα κατεβεί με τα μηχανήματα στο λιμάνι να τους εμποδίσει ??? !!!
    Εάν έχουν στοιχειώδη τσίπα να παραιτηθούν τώρα οι διοικούντες την Κω !!!!

  5. Έρχονται για τα εγκαίνια του υπερπολυτελούς χώρου που ετοίμασαν …ας πάει ο δήμαρχος με τη μπουλντόζα ….χαχχαχααχα

  6. Κρίμα δεν έκαναν ακόμα τα εγκαίνια ο Μηταράκης δεν πρόλαβε να κόψει την κορδέλα στο καινούργιο και μεγάλο κέντρο φιλοξενίας!!!

  7. Καλως τους καινουργιους Ελληνες. Τωρα που πηραμε ολους τους Αλβανους, Πακιστανους και Αφγανους ειπαμε να παρουμε και τους Κουβανους. Οι αχρηστοι πολιτικοι τι κανουν? Αλλες χωρες δεν δεχονται κανεναν πλεον αλλα εμεις εχουμε χωρο για ολους.

  8. Ο …….. το φορτηγακι του και να τους φορτωσει στην καροτσα….
    Αλλιως τι … τζαμπα τα αστερια;;;;;😂😂
    Εδω σας θελω…
    Αυτη ειναι η καταντια του νησιου μας!!!!

  9. Για ποιό λόγο νομίζετε ότι φτιάξαμε το Hot Spot; Τόσα λεφτά από την ΕΕ νομίζετε ότι θα πάνε χαμένα;

  10. Κρουαζιέρο πλοια δεν θέλαμε? Να τα ηθρανε…Ηρθανε 400 Αφρικανοι να υποθεσω ολοι ανδρες…. Χειμερινό τουρισμό θα κανουνε εεε θα κλεψουνε και κανενα σπιτι θα κανουνε οτι γουσταρουρενε δεν θα τους πει και κανενας τιποτα γιατι ειναι καταβρεγμενοι προσφυγες….

  11. Που είναι οι συνοριοφυλακες να τους αποτρέψουν; Αλλά όλα κανονισμένο είναι δήμαρχε θα έρθει η ώρα της κάλπης.

    • Καλέ τους συνοριοφυλακες τους πήραμε για να υπηρετούν τους λαθρο μέσα στο Hot spot! Τι νόμιζες για να φυλαν τα σύνορα; 😆😆

    • Έχετε κοινά γνωρίσματα το μίσος για τους ευεργέτες σας.. προμαζέματα.

      • Που ούτε η σκούφια σου ξέρει από ποια επιδρομή βαρβάρων προήλθες..από Σλάβους, Γότθους, Ούννους,Τούρκους, τουρκαλβανούς,οστρογότθους, Βούλγαρους, φυλές ασιατικές που προσμίχθησαν με στρατό του μεγ.αλεξανδρου;ούτε εξέταση άνθρακα δεν προσδιορίζει την καταγωγή σου .. χαχαχαχαχαχα..
        Βρε Αχάι μανουλ αμ.

    • Εσύ προφανώς που θα είσαι από ένα άλλο μέρος της Ελλάδος και ήρθες εδώ και κατοικείς στην Κω, τι ακριβώς είσαι η Σάρα ή η Μάρα; Είσαι ένας κομπλεξικός και εμπαθής με IQ ραδικιού!!! Άντε στα τσακίδια, ξεκουμπίσου από εδώ!!!

    • Έχεις μεγάλο μίσος για την Κω κομπλεξικο ταγαρι ,δεν κοιτάς τα χαλιά σου ,ζηλιάρη ?? Άντε στο βρωμοχωρι σου ,σου έχω ξανά γράψει ότι εμείς δεν λέμε το μπουκάλι μποχαλι ζωάκι αλλά μπουκάλι ,κάποιος βλάκας κακοπροερετος το είπε στο συναφι σου κ το λέτε κ εσείς με τόσο μίσος που δεν σε τιμά ως Έλληνα .Είσαι χειρότερος κ από τους Τούρκους ,πρέπει να γίνει ξεκαθάρισμα στις ένοπλες δυνάμεις ,να φύγουν αυτοί που δεν αγαπούν την χώρα .Εάν έχεις παρατηρήσει εμείς εδώ αγκαλιάζουμε όλους εσάς που προμαζευτηκστε εδώ χωρίς να σας προσκαλέσουμε ,εσείς τώρα γιατί τέτοιο μένος απορώ κ εξησταμε .

  12. Που θα πάει αυτή η κατάσταση? Σε λίγο καιρό, σύντομα, θα βγαίνουμε στο δρόμο και θα ακούμε άλλες γλώσσες. Γίναμε πολίτες του κόσμου με το έτσι θέλω.. Μειονότητα στην πατρίδα μας..

    • Μάλλον έχετε χρόνια να πάτε στην οδό Βερανζέρου στην πλατεία Βάθης ή στο Μεταξουργείο.

  13. Μόνο ο Πάχος στάθηκε στο ύψος του, είχε τα…….. Τι θα μας πούνε τώρα αυτοί πού έκαναν κολοτουμπα;;;;;

  14. Εγώ το γράφω το αφήνω εδώ και όποιος θέλει ας το σκεφτεί…
    Προσοχή!!! Το παιδί σου ή γυναίκα σου, η μάνα σου και ακόμα και εσύ δεν θα είσαι πια ασφαλής…

  15. Την ΟΝΟΜΆΖΟΥΝ ΔΙΆΣΩΣΗ 400, ΌΛΑ ΤΑ Β@@ΘΡ@@ΚΑΝΑΛΑ ΚΑΙ Η ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ.. !!!
    ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΈΧΟΥΝ ΟΝΌΜΑΤΑ, ΧΏΡΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΆ ΥΓΕΙΑΣ, ΔΙΑΒΑΤΉΡΙΑ,ΜΗΠΩΣ ΕΊΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ, ΚΛΕΦΤΕΣ,…. ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΩ..

  16. Επιτελους! Το ονειρο του Συριζαιου γινεται πραγματικοτητα.Ανοιχτα συνορα,πολυπολιτισμικοτητα,δικαιωματισμος του διαφορετικου,τσαμπουκας του ευαλωτου.Τωρα αισθανομαι πολιτης του κοσμου.Αααχχχ!

  17. Χθες το βράδυ γύρω στις 22:00 το λιμάνι και η πόλη ήταν απασχολημένα όχι με τουρίστες αλλά με μαύρους και μετανάστες με παιδιά και σακουλάκια. Το τέλος Οκτωβρίου είναι εδώ οι τουρίστες σιγά-σιγά επιστρέφουν σπίτι μετά από εκεί την εβδομάδα ή έτσι στον ήλιο τώρα έρχεται ο χειμώνας και για άλλη μια φορά ο δήμος και η κυβέρνηση κάνουν το νησί μας περίγελο περιμένω λιγότερο από όλους.

  18. Καλως τους δεχτηκαμε, ξεκιναει η σεζον φανταζομαι ,μπραβο σε ολους. Νομιζω στις 5000 θα εχουμε overbooking

  19. Είναι απαράδεχτο δεν μπορούν να το δεχτούν αυτό οι πολίες της Κω. Να τους μαζέψει ο Μυταράκης και να τους στείλει σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Και σύσωμη η τοπική αυτοδιοίκηση να πάρει απόφαση για την απομάκυνση τους άμεσα. Η Κως δεν είναι αποθήκη λαθρομεταναστών. Πως είναι δυνατόν η τοπική αυτοδιοίκηση να το είχε δεχτεί αυτό ?? ΥΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΝΗΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΡΥΜΟΥΛΚΥΘΕΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΛΟΙΟ. ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ Κ@ΛΟΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΕ ΟΧΙ

  20. Έφτασαν ήδη. Και καλά προσωρινά κι αυτοί. … Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού.

  21. ακόμα περιμένουμε δελτίο τύπου από το Δήμαρχο και τον Έπαρχο !!!!

    ακόμα περιμένουμε δελτίο τύπου από το Δήμαρχο και τον Έπαρχο !!!!
    Εκτός εάν με τη σιωπή τους συμφωνούν !!!
    Η κοινωνία απαιτεί να ακούσει τη γνώμη τους !!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ