«Σχολικά γεύματα» από εφέτος και στην Κω

18
1820

«Σχολικά γεύματα» από εφέτος και στην Κω

 

Στο πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας «Σχολικά Γεύματα» εντάσσεται και η Κως, για πρώτη φορά από το 2018 που υλοποιείται πανελλαδικά το προαναφερόμενο πρόγραμμα, μετά από αίτηση του Δήμου μας, που τεκμηρίωσε την ανάγκη εφαρμογής του προγράμματος και στην Κω, διεκδικώντας την υλοποίησή του.

Το πρόγραμμα αφορά στην παροχή γευμάτων σε συνολικά 822 μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν στα ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία της Κω, θα εφαρμοστεί από την τρέχουσα σχολική χρονιά και τουλάχιστον για την επόμενη διετία, προκειμένου να βοηθηθούν οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα.

Για την στήριξη των πολιτών, ιδιαίτερα της μαθητικής κοινότητας, ο Δήμος Κω προσπαθεί να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα διεκδίκησης και να διασφαλίσει ότι κανένα παιδί και καμία οικογένεια δεν θα μείνουν δίχως υποστήριξη.

 

 

Γραφείο Τύπου

18 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εύγε στο Δήμο για την επωφελή κίνηση. Τέτοιες κινήσεις πρέπει να τις στηρίζουμε όλοι γιατί είναι για το καλό των παιδιών μας.

    • ΦΕΤΟΣ επεκταθηκε στην περιοχή μας το πρόγραμμα, ΦΕΤΟΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ οι δήμοι. Δεν κάνανε δα κανένα κατόρθωμα. ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ της περιοχής μπαίνουν.

  2. Καμία σχέση δεν έχει ο δήμος με τα προγράμματα αυτά.Επιτελους διαβάστε και μην τρώτε ότι σας σερβίρεται.

  3. Καλές αυτές οι κινήσεις και χρειάζονται επιβράβευση αλλά και καλή εποπτεία. Καλό επίσης είναι τα παιδιά να μάθουν να τρώνε υγιεινά.

  4. Όλα τα ληγμένα που δίνουν τα Σούπερ Μάρκετ της τελευταίας μέρας θα τα σερβίρει και στα παιδάκια.

  5. Καλο αυτο το προγραμμα.
    Αλλα ποια παιδια θα τρωνε?
    Ολα?
    Αναλογα νε το εισοδημα?
    Σε ποιο χωρο?
    Τα φαγητα θα μαγειρευονται απο καποιους μαγειρες η θα ειναι κετερινγκ?
    Το μενου της εβδομαδας ποιος θα το φτιαχνει?
    Την ποιοτητα και την ποσοτητα?
    Ολα αυτα τα προβλεψε η κυβερνηση?

    • Μα κάτι ερωτήσεις που κάνεις και εσύ. Θα αρχίσουμε την Δευτέρα με χάμπουργκερ και μετά βλέπουμε για την Τρίτη. Μάλλον πίτσα θα έχει στο μενού.

  6. Αυξημένος κατά 15% είναι ο προϋπολογισμός του προγράμματος για τα σχολικά γεύματα σε μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς το υπουργείο Εργασίας και συγκεκριμένα η αρμόδια υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου εξασφάλισε αυξημένη χρηματοδότηση της τάξης των 84 εκατ. ευρώ, από 74 εκατ. τον προηγούμενο χρόνο. Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, ειδικά κατά την τρέχουσα «δύσκολη», λόγω της πανδημίας, σχολική χρονιά, για πρώτη φορά τα γεύματα μοιράστηκαν από τον πρώτο μήνα έναρξης. Ετσι, όσο διάστημα τα σχολεία λειτουργούσαν κανονικά, μοιράζονταν ζεστά γεύματα σε περισσότερα από 185.000 παιδιά σε όλη τη χώρα. Στόχος δε είναι, από την επόμενη σχολική χρονιά περισσότερα από 210.000 παιδιά να λαμβάνουν κάθε μεσημέρι «ένα πιάτο ζεστό φαγητό υψηλής διατροφικής αξίας».

    • 84 εκατομμύρια με 210.000 παιδιά μας κάνει 400 ευρώ το παιδί (ακριβώς βγαίνει η διαίρεση !!!). Τα παιδιά κανονικά πηγαίνουν 160 μέρες τον χρόνο άρα 2,5 για το κάθε γεύμα και βέβαια συμπεριλαμβάνει όλα τα έξοδα, πρώτες ύλες, προσωπικό, ενέργεια και σκεύη. Μόνο στα Δωδεκάνησα υπάρχουν 15 ολοήμερα δημοτικά σχολεία, φαντάσου μαγείρους και προσωπικό που χρειάζεται.

  7. Εγώ βλέπω ότι το πρόγραμμα εφαρμοζόταν απο το 2018. Δηλαδή ετοιμάστηκε το 2017. Τότε ο Κυριτσης που έκανε το δήμαρχο δεν ενδιαφέρθηκε να εφαρμοστεί στην Κω και έβριζε μόνο τον Καματερο και τον ΣΥΡΙΖΑ που το έκανε. Αυτή είναι η μόνη αλήθεια

  8. Νωριτερα διαβασα ενα σχολιο οτι το γευμα ειναι δεδομενο σε ολες τις προηγμενες χωρες .
    Διαγραφτηκε ? και απο ποιον?????? (το σχόλιο που αναφέρετε είναι στο άρθρο της κ. Αγρέλλη για το σχολικό συσσσίτιο)

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ