ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Τον Κώο διαπρεπή επιστήμονα, επίκουρο καθηγητή του Χάρβαρντ, Ελευθέριο Πασχάλη-Ήλιο τίμησε ο δήμαρχος Κω

25
4162

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Τον Κώο διαπρεπή επιστήμονα επίκουρο καθηγητή στο Χάρβαρντ, Ελευθέριο Πασχάλη-Ήλιο και την σύζυγό του Μύριαμ, επίσης διακεκριμένη ερευνήτρια, τίμησε ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς και στο πρόσωπό του, όλους τους Κώους επιστήμονες που διαπρέπουν στο εξωτερικό.

Σε μια λιτή τελετή στο δημαρχείο Κω, παρουσία του Δημοτικού συμβούλου και ένθερμου υποστηρικτή της όλης προσπάθειας Σταμάτη Πη, των γονέων του τιμώμενου Γιάννη και Μαρίας και του πρ. Προέδρου του Παγκωακού συλλόγου Βοστώνης, Νίκου Κρητικού.

Ο Ελευθέριος Ι. Πασχάλης Ήλιος, MSc, PhD, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του εργαστηρίου κερατοπροστασίας της Βοστόνης για τα μάτια και το αυτί και εκπαιδευτής οφθαλμολογίας στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, συγκαταλέγεται στους κορυφαίους αναδυόμενους επιστήμονες-ερευνητές στον τομέα της όρασης που βραβεύτηκε προ μηνών από τον Αμερικανό Πρόεδρο και την Αμερικανική Γερουσία για το σπουδαίο ερευνητικό του έργου.

Η πολύ σημαντική επιστημονική έρευνα του εργαστηρίου του, με νέα επιστημονικά δεδομένα  στον τομέα της οφθαλμολογίας που μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη νέων θεραπειών για τη νευροπροστασία και αποκατάσταση των ματιών από σοβαρό τραυματισμό.

Ο Δήμαρχος Κω απένειμε, τιμής ένεκεν, στον διαπρεπή Κώο επιστήμονα και τη σύζυγό του, τον Όρκο του Ιπποκράτη και το βιβλίο του Αλ. Μαρκόγλου (έκδοση Δήμου Κω) «Τα χαρακτικά των Ευρωπαϊων περιηγητών και χαρτογράφων» (15ος. – 19ος αιώνας).

 

25 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΝΑ ΕΝΤΑΞΕΤΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΩΟΥΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2022 ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΕΓΚΑΙΡΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    • Κανένα εργάκι , έστω της πλάκας βρε Τριώροφοι Κοψιμιοί;;;;;; ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΕΣ ΣΤΗΘΗΚΑΤΕ;;;;

      Εκμετάλλευση άξιων συμπατριωτών μας για ΨΗΦΟΥΛΆΚΙΑ και ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΕΣ….

      • Μικροψυχοι και εμπαθεις τα πολιφαδια του πρωην. Στεναχωρεθηκαν επειδη ο δημαρχος τιμησε ενα δικο μας παιδι, που τιμα το νησι του στο εξωτερικο.
        Αυτοι μονο να βριζουν ηξεραν οπως **ΣΚΟΥΛΗΚΙ ΘΑ ΣΕ ΛΟΙΩΣΩ** και να **ΞΕΒ//////ΝΤΑΙ**.
        Δεν καταλαβαν οτι δημαρχος ειναι ενας ανθρωπος που αγαπα το νησι, που σεβεται τους πολιτες, που τιμα τα παιδια της κω που προοδευουν στο εξωτερικο, γιατι ειναι οι καλυτεροι πρεσβευτες του νησιου μας!!!

        • Γεια σου μεγαλοψυχε … που σεβεσαι τους αλλους!!!
          Τα χαλια σας!!!!

    • ΕΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΡΩΗΝ,ΔΕΝ ΘΑ ΘΑ ΚΑΛΟΥΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΩΟ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΚΛΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΦΗΜΗ.ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ…….!!!!!!!!!! Ε ΡΕ ….ΣΤΗ ΜΟΥ,ΠΩΣ!!!!!!!!! ΓΛΥΤΩΣΑΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.

      • Σαχλαμπουχλα φάε την γλώσσα σου γιατί στις επόμενες εκλογές πάλι την πλάτη του Κυριτση θα βλέπεις! Γι’αυτό μούγκα!

  2. κ. Πη για να γυρίσουν οι νέοι επιστήμονες πίσω στην Ελλάδα !!!

    κ. Πη για να γυρίσουν οι νέοι επιστήμονες πίσω στην Ελλάδα, πρέπει να δούμε αξιοκρατική αξιολόγηση στην πρόσληψη στελεχών σε κομβικές θέσεις του δημοσίου και όχι προσλήψεις με κομματικές ταυτότητες !!!
    Είστε χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση κοιτάξτε ποιοι κατέχουν τις θέσεις, το πελατειακό σύστημα από τη δεκαετία του 1980 καλά κρατεί !!!

    • Σε ποιον τα λες; Σε αυτούς που ζήτησαν και πήραν ψήφο και την επόμενη μας έγραψαν και πήγαν άλλου;

      • Πάντως ΜΠΡΑΒΟ στον Λευτέρη και μακάρι να έχει ΔΟΞΑ ΛΑΜΠΡΗ & ΥΓΕΙΑ αυτός και η οικογένειά του. Και να μην ξεχάσει ουδέποτε την ΧΩΡΑ του και το ΝΗΣΙ του.

  3. ΛΕΥΤΕΡΗ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ. ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΦΩΤΕΙΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΜΙΜΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΝΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ΤΟΝ ΛΕΥΤΕΡΗ!!!

  4. Συγχαρητήρια στον άξιο συμπατριώτη μας αλλά έχω μια απορία

    Δήμαρχε ποτέ θα φυτέψεις ελιά στη πλατεία Ελευθερίας να ολοκληρώσεις το εργο σου;

  5. Συγχαρητήρια στον άξιο Κωο καθηγητή, επιστήμονα, πάντα χρήσιμος στην κοινωνία, τον άνθρωπο.
    Αλλά με λύπησε η τελετή στη Λάρισα για τον Ιπποκράτη.
    Μήπως πρέπει να ξυπνήσουμε και η γενέτειρα του να ακουστεί και πάλι στα πέρατα του κόσμου;
    Στους καιρούς και τις δυσκολίες που ζούμε, ποσό επίκαιρος είναι.

  6. Πολλά συγχαρητήρια από καρδιάς. Χαιρόμαστε με τις επιτυχίες όλων των δικών μας παιδιών που διαπρέπουν στο εξωτερικό.🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷👍👍👍👍

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ