Απέραντη θλίψη στην τοπική μας εκκλησία και κοινωνία από την προς Κύριον εκδημία του π. Κωνσταντίνου Κεχριμπάρη

19
20039

Απέραντη θλίψη στους κόλπους της τοπικής εκκλησίας και σε όλη την τοπική κοινωνία της Κω αλλά και της ιδιαίτερής του πατρίδας, του Καρπενησίου, από την προς Κύριον εκδημίαν του Οικονόμου π. Κωνσταντίνου Κεχριμπάρη, εφημερίου του Ι.Ν. Αγίου Παύλου Λινοποτίου.

Ενός νέου εξαίρετου και αγαπητού κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως Κώου και Νισύρου.

Ο π. Κωνσταντίνος ο οποίος είχε νοσήσει από κορονοϊό πριν το Πάσχα και χωρίς ιδιαίτερες επιπλοκές τότε, προσβλήθηκε από βαριάς μορφής πνευμονία πριν από δύο εβδομάδες περίπου. Διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας όπου και διασωληνώθηκε αφήνοντας την τελευταία του πνοή σήμερα 24/08/2021 το μεσημέρι.

Ο π. Κωσταντίνος Κεχριμπάρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Καρπενήσι στις 22/08/1974, όπου τελείωσε εκκλησιαστικό λύκειο, όπως και σχολή βυζαντινής μουσικής και ήταν από μικρό παιδί στους κόλπους της εκκλησίας.

Ιερέας χειροτονήθηκε πριν από σχεδόν τρία χρόνια (μέσα Σεπτεμβρίου του 2018) και διετέλεσε εφημέριος στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου Λινοποτίου και υπεύθυνος του γραφείου υποδοχής στην Ιερά Μητρόπολη Κώου και Νισύρου.

Προ της χειροτονίας του είχε διατελέσει επίσης, για πολλά χρόνια, ιεροψάλτης στον Ι.Ν της Παναγίας στο Λαγούδι όπου είναι εφημέριος ο πεθερός του π. Κυριάκος Παρασκευαδάκης και στην συνέχεια στον Ι.Ν Εισοδίων της Θεοτόκου Αμανιού με τον π. Μιχάλη Τσακίρη.

Παντρεμένος με την Αργυρώ Παρασκευαδάκη και πατέρας δυο παιδιών.

Άξιος ιερέας, άνθρωπος ανοιχτός, απλός και κοινωνικός με πολλές γνωριμίες και ιδιαίτερα αγαπητός στον κόσμο.

Όπως διαβάζουμε στην εκκλησία μας (Σοφία Σολ. δ’ 10), « Ευάρεστος τω Θεώ γενόμενος ήγαπήθη και ζών μεταξύ αμαρτωλών μετετέθη ήρπάγη, μη κακία άλλάξη σύνεσιν αυτού, ή δόλος άπατήση ψυχήν αυτού… Τελειωθείς εν όλίγω, επλήρωσε χρόνους μακρούς- αρεστή γαρ ην ή ψυχή αυτού…» .

Ο Κύριος να αναπαύσει την ψυχή του π. Κωνσταντίνου εν χώρα ζώντων, εν σκηναίς Αγίων και να τον καταστήσει λειτουργό στο Ουράνιο Θυσιαστήριο.

«…Ώσπερ επί της γης εν τη Εκκλησία σου λειτουργόν αυτόν κατέστησας, ούτω και εν τω ουρανίω σου θυσιαστηρίω ανάδειξον, Κύριε.
Την έξοδον του βίου αυτού εν τη εισόδω των Αγίων σου ποίησον και το πνεύμα αυτού, μετά πάντων των απ’ αιώνος σοι ευαρεστησάντων συναρίθμησον…»

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στην Κω την Παρασκευή 27/08/2021 στις 5μμ στον Ι.Ν Αγίου Παύλου Λινοποτίου. Η σορός θα βρίσκεται εντός του ιερού ναού από τις 11πμ.

Ο Θεός να χαρίζει την εξ ύψους παρηγορία στην πρεσβυτέρα, τα τέκνα, τους γονείς, τα αδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς.

Ας έχουμε την ευχή του.

 

 

19 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΚΑΛΟ ΠΑΡΆΔΕΙΣΟ ΠΑΠΑ ΚΩΣΤΑ.ΤΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΉΡΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΠΆ ΚΥΡΙΆΚΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑ. ΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΧΉ ΤΟΥ.

  2. Καλό παράδεισο Πάτερ,η ψυχή σου να αναπαυθεί εν χώρα ζώντων, εν σκηναις Αγίων. Αγαπημένε Πατέρα Κυριάκο σου εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια και ο Θεός να δίνει δύναμη και κουράγιο σε εσάς και σε όλη την οικογένεια σας.

  3. Μεγάλη απώλεια και θλίψη. Ήταν άγγελος επί γης και πήγε στους ουρανούς ανάμεσα στους αγγέλους. Θερμά συλλυπητήρια και κουράγιο στην αγαπητή οικογένεια του.

  4. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους γονείς του και τα αδέρφια του. Ήταν πάντα πρόσχαρος και αγαπητός από παιδί . Η θλίψη όλων μας όσων τον γνώρισαν είναι μεγάλη. Αιωνία του η μνήμη.

  5. Τα θερμά συλλυπητήρια μας σε όλοι την οικογένεια του και όλους τους αγαπημένους φίλους και συγγενής ….Να είναι η ψυχούλα του στο καλό παράδεισο .. οικογένεια Γερασιμου. Γερασιμιδη

  6. Κρίμα …είχα την τύχη να τους γνωρίζω προσωπικά…Αργυρώ μου δύναμη και κουράγιο και σε όλη την οικογένειά σου . Πατέρα Κυριάκο… Σέβη….θερμά συλλυπητήρια… Οι προσευχές μου μαζί Σάς

  7. Καλό παράδεισο Πάτερ Κώσταντινε οποίος σε γνώριζε μόνο καλό λόγο έχει να πει όπως εμείς που είχαμε την τύχη να σε γνωρίσουμε και να συνεργαστούμε μαζί σου να μας προσέχεις από εκεί ψηλά!

  8. ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΠΑΤΕΡ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΦΥΓΕ ΕΝΑΣ ΑΠ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΚΑΛΛΙΦΩΝΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ.Η ΨΑΛΜΩΔΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΚΑΘΗΛΩΝΕ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΚΟΥΓΕΣ.ΘΑ ΛΕΙΨΕΙ ΑΠ ΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΑΠ ΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ.ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΜΟΥ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ- ΚΥΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΤΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΑΣ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ