«Έφυγε» ο Οφθαλμίατρος Θεόφιλος Χατζηστέργου | Ένας πρωτοπόρος Ιατρός πρ. Πρόεδρος του ΔΣ και Αντιδήμαρχος, ένας γλυκύτατος άνθρωπος

22
9556

Μεγάλη θλίψη σκόρπισε στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του αγαπητού συμπολίτη μας Οφθαλμίατρου και πρώην Πρόεδρου του Δημοτικού συμβουλίου Κω Θεόφιλου Χατζηστέργου σε ηλικία 88 ετών έπειτα από μια σύντομη περιπέτεια υγείας τις τελευταίες ώρες.

Ένας γλυκύτατος άνθρωπος, άριστος επιστήμονας και ιατρός ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία της Κω. Υπηρέτησε την τοπική αυτοδιοίκηση έχοντας εκλεγεί επί 20 συνεχή χρόνια δημοτικός σύμβουλος διατελώντας επίσης Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου επί δημαρχίας Κώστα Καΐσερλη.

Εξαίρετος οικογενειάρχης παντρεμένος με την αείμνηστη Οδοντίατρο Μαρία Πρεβενά, πατέρας δύο πολύ αξιόλογων παιδιών του Στέργου και του Ευθύμιου και παππούς.

Βιογραφικό

Ο αείμνηστος Σταμάτιος Μανούσης, ο πρώτος οφθαλμίατρος της Κω, πολιτικός και εξαίρετος επιστήμονας είχε την ευτυχία και το προνόμιο να εκπαιδεύσει τον αμέσως μετά διάδοχο του οφθαλμίατρο κ. Θεόφιλο Χατζηστέργο, ο οποίος γεννήθηκε το 1933 στο ορεινό χωριό, στο πανέμορφο Ασφενδιού. Τελειώνοντας το Ιπποκράτειο Γενικό και μοναδικό Γυμνάσιο, φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου Αθηνών. Κατά την διάρκεια των σπουδών του, εργαζόταν ως βοηθός, κοντά στο φημισμένο οφθαλμιατρείο, του πολιτικού και οφθαλμίατρου Κώου, αείμνηστου Σταμάτη Μανούση. Αυτή η συνεργασία, τον έκανε να αγαπήσει τον ιατρικό κλάδο της οφθαλμολογίας, την οποία και υπηρέτησε πιστά και με ιδιαίτερο ζήλο. Ζούσε τον πόνο των ασθενών του και την αγωνία τους αν η εγχείρηση καταρράκτη, θα έχει επιτυχία ή αν τα ανάλογα γυαλιά θα τους βοηθούσαν στην καθημερινότητα τους.

Μετά την στρατιωτική του θητεία ως αγροτικός ιατρός, στο Αγροτικό Ιατρείο Αντιμάχειας 1962-1964, ξεκίνησε την ειδικότητα της οφθαλμολογίας στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών. Ταυτόχρονα συνέχισε να εργάζεται, στην οφθαλμολογική κλινική του κ. Μανούση.

Έτσι εξελίχθηκε σε ένα ικανότατο οφθαλμίατρο, με λαμπρή καριέρα και πολυπληθή πελατεία.

Το 1967 νυμφεύθηκε την οδοντίατρο Πρεβενά Μαρία, με την οποία απέκτησαν δυο υιούς, τον Στέργο και τον Ευθύμιο.

Το 1968 εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Κω, όπου υπηρέτησε την οφθαλμολογία με επιτυχία για 35 συναπτά έτη. Παράλληλα δε, διετέλεσε και ως πρόεδρος του ΔΣ του ΠΙΚΠΑ για 12 έτη. Διακρίθηκε για την επιστημονική δράση του αντικειμένου του, την ορθή κρίση και την αγάπη και αφοσίωση στους πάσχοντες και ασθενείς. Ανέπτυξε και κοινωνική, ανθρωπιστική δράση και διατέλεσε ως Δημοτικός Σύμβουλος για 20 χρόνια, με την παράταξη του Δημάρχου κ. Κώστα Καϊσερλη, καταλαμβάνοντας πολλά αξιώματα ως Αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Η ζωή και η δράση του, αποτελούν παράδειγμα προς τους νεότερους συναδέλφους ιατρούς, γιατί ξεχώριζε για την πραότητα, την απλότητα και την γλυκύτητα του χαρακτήρα του, θυσιάζοντας τον ελεύθερο χρόνο του, για το καλό του κοινωνικού συνόλου.

Είχε βραβευθεί, μεταξύ άλλων, μαζί με άλλους τρεις παλαίμαχους συναδέλφους του (Χ. Νικολή, Μ. Παπαχρήστου και Χ. Κιάρη) από τον Ιατρικό σύλλογο Κω για το έργο του σε ειδική εκδήλωση στις 06/10/2019 στο Χάνι: http://aegeanews.gr/featured/291803/291803/

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα 09/08/2021 στις 13:00 στο Νέο Κοιμητήριο Κω.

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στα αγαπητά παιδιά, τα εγγόνια και τους λοιπούς συγγενείς.

Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός από τον γιο το Στέργο:

Καλό ταξίδι αγαπημένε μας πατέρα!

22 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αγαπημένε μας Γιατρέ, με μεγάλη λύπη πληροφορηθήκαμε την θλιβερή είδηση της απώλειας σου.Σαν άνθρωπος και σαν επιστήμονας ήσουν υπόδειγμα, μετρημένος, ιδιαίτερα αγαπητός στο Ασφενδιου και σε όλο το Νησί.Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη. Καλό παράδεισο Γιατρέ μας.Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια.

    • Αγαπημένε μας Θεόφιλε Χατζηστέργου, γιατρέ όλων των ανθρώπων που δεν ξεχώριζες πλούσιους και φτωχούς, χριστιανούς και μωαμεθανούς θα μείνεις στο πάνθεον των ανθρώπων που πρόσφεραν τα πάντα, χωρίς ποτέ να γίνουν μισητοί και αντιπαθείς στην κοινωνία.
      Καλό ταξίδι γιατρέ μου, σήμερα είσαι στον Παράδεισο πλάι με τους Άγιους.

  2. Ο Θεόφιλος μας, ο Εκλεκτός, ο επιστήμων, ο άνθρωπος, ο ταπεινός, ο μειλίχιος, ο καλός μας αδελφικος Φιλος, ο ευθύς, ο τίμιος, ο αγνός κ ειλικρινης, ο ευγνώμων ο βαθειά Δημοκράτης !
    Θερμότατα Συλλυπητήρια στον Στέργο, στον Ευθύμιο κ στις οικογένειες τους
    Μνήμη αιώνια

  3. ΣΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ ΤΙΣ ΑΥΛΕΣ ΝΑ ΑΝΑΠΑΥΘΕΊ Η ΨΥΧΗ ΣΟΥ
    ΣΤΗΝ ΘΈΣΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΧΑΡΙΣΑΝ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ.
    ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΓΙΑΤΡΈ.

  4. Συλλυπητήρια από την καρδιά μας και καλή δύναμη σε όλους σας καλή ανάπαυση και η ψυχή του πάντα δίπλα σας.

  5. Συλλυπητηρια στα παιδια του.να ειναι καλα να τον θυμουνται οπως ηταν.πρωτοπορος σε ολους τους τομεις,κ στην εξεταση των ασθενων του κ οχι μονο.

  6. «ΑΙ ΔΕ ΨΥΧΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΖΩΣΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΙΏΝΑ» Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΑΝΑΠΑΥΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΕΝ ΣΚΗΝΑΙΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΡΙΖΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΕΙΟΥΣ ΤΟΥ! ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΤΕΡΓΙΕ!

  7. ΘΕΡΜΑ ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΕΡΓΟ, ΕΥΘΥΜΙΕ.ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΝΑ ΤΟΝ ΘΥΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΚΕΠΑΣΕΙ.

  8. Δεν είχα την τύχη να τον γνωρίσω τον Άνθρωπο, αλλά από τα παιδιά του που γνωρίζω, πρέπει να ήταν καλός.
    Καλό ταξιδι να έχει ο Άνθρωπος ,ζωή στους Ανθρώπους του,και ας τον συγχωρέσει ο Θεός !!!

  9. Μας έφυγε ένας από τους πιο αγαπημένους μου συγγενείς! Ένας άξιος συμπολίτης, ένας υπέροχος συνάνθρωπος, ένας συνεπής, δημιουργικός και χρήσιμος αυτοδιοικητικός! Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους αγαπημένους μου Στέργο και Ευθύμιο και σε όλους τους συγγενείς μας! Αιωνία του η μνήμη!

  10. Γιατρέ όλων των ανθρώπων καλέ μας άνθρωπε Καλό ταξίδι Άγιε άνθρωπε

  11. Ήταν τιμή μου που σας γνώρισα πριν 25 χρόνια όταν είχα έρθει στην Κω και μου σώσατε το μάτι μου από μόλυνση.
    Λυπάμαι που φύγατε από κοντά μάς….

  12. Καλό παράδεισο γιατρέ μου.Δεν θα ξεχάσω ποτέ που κάποτε έσωσες το μάτι της μητέρας μου μετά από κάποιο ατύχημα που είχε. Θα σου είμαι πάντα ευγνώμων και θα σε μνημονευω. Καλή ανάπαυση να έχει η ψυχούλα σου,έφυγες ανήμερα της Μεταμορφωσεως του Χριστού και εκτός από όλα τα σπάνια χαρίσματα που είχες σαν άνθρωπος και σαν επιστήμονας, ήσουν πάντα και καλός χριστιανός.

  13. Γιατρέ μου έφυγες από κοντά μάς και μαζί σού έκλεισε ένας κύκλος ανθρώπων που πρόσφεραν τα πάντα για τον άρρωστο συμπολίτη τούς. Καλό παράδεισο κύριε Θεόφιλε Γιατρέ μάς

  14. ΝΑ ΖΕΙΣ ΑΙΩΝΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ,ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ…….
    ΟΜΩΣ ΘΑ ΖΕΙ ΟΤΙ ΑΦΗΣΕΣ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΟΥ ΩΡΑΙΟ.
    ΟΜΩΣ ΕΣΥ ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΕΣ,ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ
    ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΧΑΡΕΣ ΣΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΙΕΤΑΙ!!!

  15. Κύριε Θεόφιλε ήσασταν ένα δώρο από τον Θεό για όλους τους πολίτες της Κω αλλά και των άλλων νησιών. Θεράπευσες χιλιάδες ανθρώπους και τούς έσωσες ότι πιο πολύτιμο έχουν την όραση τους.
    Τα θερμά συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του ο Θεός να τον οδηγήσει στον Παράδεισο εκεί που ανήκουν οι άνθρωποι άγγελοι επί της γης.

  16. ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΜΑΣ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑΤΡΟΥ ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΧΑΤΖΗΣΤΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ. ΑΓΑΠΟΥΣΕ ΚΑΙ ΤΙΜΟΥΣΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΛΕΣΧΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΥ ΧΑΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ. ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΚΕΠΑΣΕΙ.

  17. Ο Κύριος το θέλησε γιατρέ μας να σε πάρει κ όλοι μας προσευχόμαστε κοντά του να σε βάλει.
    Ας είναι το χώμα ελαφρύ αυτό που σε σκεπάζει, αφού αυτή είν’ η μοίρα μας κανείς δεν την αλλάζει.

  18. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του. Ο άνθρωπος και ιατρός Θεόφιλος Χατζηστέργου άφησε μία παρακαταθήκη για όλους εμάς, να αγαπάμε τον συνάνθρωπο μάς και να τον Στηρίζουμε στα δύσκολα . Καλό Παράδεισο Γιατρέ μου

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ