ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με πολύ κόσμο η εορτή της Αγίας Παρασκευής στην Κω | κ. Ιερεμίας: Να έχετε εμπιστοσύνη στην επιστήμη, τους ιατρούς και τα εμβόλια

22
5613

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Γιάννης Κιάρης Χαρίκλεια Χριστοφή

Πλήθος κόσμου συνέρρευσε στον εορτάζοντα ιστορικό Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στην πόλη της Κω.

Στον εσπερινό συγχοροστάτησαν ο Μητροπολίτης Αγκύρας κ. Ιερεμίας και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ πλαισιωμένοι από τον Γενικό Αρχιερατικό π. Ιωάννη και όλους τους ιερείς της πόλης της Κω.

Στον χορό των ιεροψαλτών ήταν  οι ιεροψάλτες της πόλης υπό την διεύθυνση του πρωτοψάλτη – καθηγητή Γ. Σακέλλη και του επί πολλά χρόνια πρωτοψάλτη του ΙΝ Αγίας Παρασκευής Η. Καματερού.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων: ο Δήμαρχος Κω Θ. Νικηταράς, ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ, Ταξίαρχος Θ. Τριαντάφυλλος, ο Αντιπεριφερειάρχης και πρ. Έπαρχος Γ. Χαλκιδιός, ο Αντιδήμαρχος Στ. Καμπουράκης, η Περιφερειακή σύμβουλος Ε. Νάκη, η Δημοτική σύμβουλος Στ. Κανταρζή και ο Πρόεδρος Ασφενδιού Μ. Γιωργαλλής.

Σύμφωνα με το ιστορικό του ιερού ναού την περίοδο της Τουρκοκρατίας οι ενορίες στην πόλη της Κω ήταν διάσπαρτες και μικρές. Εδώ, στο λόφο της Άσπας, υπήρχε ένα μικρό εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής που ανήκε στην οικογένεια του π. Κωνσταντίνου. Γύρω γύρω ήταν περβόλια με μια ανεμοαντλία που σώζεται ακόμα λίγα μέτρα πιο πέρα. Η πρεσβυτέρα του π. Κωνσταντίνου στη μνήμη της κόρης της Αικατερίνης, χάρισε στην ιερά Μητρόπολη αυτό το εκκλησάκι με το κτήμα, μαζί με ένα πύργο στον πλατύ ποταμό για να μένει ο εκάστοτε Μητροπολίτης και ένα περιβόλι για να διατίθενται τα έσοδα από την εκμετάλλευσή του στους φτωχούς. Αυτά πωλήθηκαν την περίοδο της Ιταλοκρατίας με κανονικές διαδικασίες από τον Αρχιμανδρίτη Φιλήμονα. Ο νέος ναός άρχισε να κτίζεται με τη βοήθεια των Κώων της Αμερικής το 1932 και άντεξε το σεισμό του ’33. Ο κυρός Εμμανουήλ τον καθαγίασε το 1951.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Αγκύρας κ. Ιερεμίας ο οποίος έκανε μνεία στον ιστορικό ναό με την εικόνα της Αγίας Παρασκευής η οποία είναι αφιέρωση των Κώων της Αμερικής πριν από 100 χρόνια (το 1920).

Αξιοσημείωτη η αναφορά του κ. Ιερεμία και στα τρέχοντα με αφορμή την θέση της ιεράς συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος υπέρ του εμβολιασμού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στην επιστήμη και τους ιατρούς.

βίντεο: KOS TV ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΩ

 

Βιογραφία

Θεῷ παρεσκεύασας ἁγνὸν ὡς δόμον,
Σαυτὴν ἄγουσα, Σεμνή, εἰς κατοικίαν.
Παρασκευὴν ἔκτανεν εἰκάδι χαλκὸς ἐν ἕκτῃ.

Ἀπολυτίκιον
Ἦχος α’.
Τὴν σπουδήν σου τῇ κλήσει κατάλληλον, ἐργασαμένη φερώνυμε, τὴν ὁμώνυμόν σου πίστιν εἰς κατοικίαν κεκλήρωσαι, Παρασκευὴ ἀθλοφόρε· ὅθεν προχέεις ἰάματα, καὶ πρεσβεύεις ὑπὲρ τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

Κοντάκιον
Ἦχος δ’. Ἐπεφάνης σήμερον.
Τὸν ναόν σου πάνσεμνε, ὡς ἱατρεῖον ψυχικὸν εὑράμενοι, ἐν τούτῳ πάντες οἱ πιστοί, μεγαλοφώνως τιμῶμέν σε, Ὁσιομάρτυς Παρασκευὴ ἀοίδιμε.

22 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κ ΙΕΡΕΜΊΑ.. Η ΓΡΑΜΜΉ ΤΗΣ ΜΑΣΩΝΙΑΣ... ΕΕΕ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΊΣΚΟΠΟ ΙΕΡΟΔΟΥΛΟΥ.. ..ήθελα να πω

    Είναι ΑΝΑΜΦΊΒΟΛΑ η γραμμή των ΠΑΓΚΟΣΜΟΙΗΤΩΝ…κοινως των ΜΑΣΩΝΩΝ!!
    Η ΕΚΚΛΗΣΊΑ ΔΕΝ δύνανται να ακολουθήσει τις εντολές για lockdown, απαγόρευση θείας κοινωνίας, προσέλευσης, προσκυνησης των πιστών, (ακόμα και την ώρα του Αγίουκαι ΙΕΡΟΎ ΦΩΤΟΣ αλλάξανε οι πουλημένοι αντίχριστοι..(θυμηστε μιυ εδώ γιατί επιβιώνει ακόμα ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ, ΚΑΙ ΓΙΑΤΊ ΦΆΓΑΝΕ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΌ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΣΥΜΦΈΡΟΝΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ Ο . ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ .ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ..
    ΤΟΥΣ απατεώνες με τα ψεύτικα εμβόλια που δημιουργούν ψεύτικους ιούς, και ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ.. ΤΗΣ θρησκείας… Κσι ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΕ ΌΛΑ ΣΥΜΦΩΝΕΊ..ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΕΊ ΣΕ ΤΊΠΟΤΑ ..ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΆ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΜΑΣΟΝΙΑΣ

    • ΕΣΥ είσαι ο ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΣ με την βλακεία που σε βαράει. Είσαι τόσο μπερδεμενος που γιατρειά δεν έχεις. Αν γνώριζες τα πράγματα όπως έχουν θα είχες βάλει τουλάχιστον ξύδι στο στόμα σου. Τέτοιος σκοταδισμος που σε διακρίνει ούτε το φως του ήλιου δεν είναι ικανό να φώτιση λίγο το – αν εχεις- μυαλό σου. Τελειώνω λέγοντας ότι το κακό το κάνανε οι παπάδες τον πρώτο καιρό με τα ίδια σκοταδιστικά μυαλά σαν τα δικά σου. Τώρα άντε να τα περιμαζέψει η εκκλησία.

  2. Εμείς πήγαμε να τιμήσουμε την Αγία . Στο τέλος καθένας θα κριθεί από να λόγια και τις πράξεις του .

    • Ποιους πετσοκοψε ώρες παλληκάρι; Αυτούς που δεν εμβολιάζονται; Έχεις εσύ εμπιστοσύνη σε δύο τρεις τηλε μαϊντανούς που μας λένε συνέχεια ότι θα πεθάνουν όλοι οι ανεμβολιαστοι και τέτοιες παπ@…θες; Αυτούς που έβαλαν οι άεργοι πολιτικοί επειδή είναι κολλητοί τους; Αυτούς να εμπιστευτεί ο κόσμος;

  3. Δεν μπορεί να υποστηρίξει τους απατεώνες που το μόνο που θέλουν είναι να πλουτισουν, πουλώντας θάνατο για να βάλουν χρήμα!!
    Εξαλου
    Η θρησκεία μας, υποστηρίζει κατά τα άλλα τον χριστιανισμό…οι βουλευτές κυβέρνηση ακολουθεί και εκτελεί τους κανόνες της παγκόσμιο ποίησης – μασωνιας.την ανεξιθρησκεια,, έχουν καταργήσει τον σταυρό, την Προσευχή, κάθε τι χριστιανικό Τον εκκλησιασμό, την θεία κοινωνία (λόγω κορωνοϊού δήθεν οι απατεώνες οι αντίχριστοι, και προωθούν τον μουσουλμανισμο ΤΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ.. ΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΟΥΜΕ..

    • Μόνο παλαιοημερολογιτες και Ιεχοβαδες είναι εναντίων των κυβερνήσεων που έχουν εκλέξει δημοκρατικά οι λαοί και εναντίων της Ορθόδοξης Ελληνοκης Εκκλησίας.Εσυ τι από τα δυο είσαι;

  4. Χρόνια πολλά σε όλους!!!!
    Αυτό που με χαροποιει είναι ότι βλέπω τα μέτρα να τηρούνται και οι πιστοί να φορούν τις μάσκες τους….μπράβο!!!! Η προσωπικη ευθύνη…το σημαντικότερο!!!!

  5. Αααα ωραια παρασταση δηλαδη. Πουθενα η πιστη στους Αγίους. Με την λογικη αυτη η Αγία Παρασκευή επρεπε να αρνηθει να μπει στο πυρακτωμενο καμινι. Εχουμε μονο λογικη κι οχι πιστη.

  6. ……..συνεχίζεται να προκαλείται εσείς οι μπολιασμένοι …….τα αποτελέσματα των πειραματικών εμβολίων σε λίγο καιρό θα αρχίσουν να φαίνονται……πειραματόζωα ετοιμαστείτε να σας κάνουν και άλλα μπόλια…….

  7. Εάν διαβάσετε τους επίσημους καταλόγους της μασονίας θα βρείτε ονόματα επισκόπων και πατριαρχών πέρα από γνωστών πολιτικών. Λυπουμαστε που σήμερα για άλλη μια φορά η εκκλησία νιπτει τας χείρας ως Πόντιος Πιλάτος και μας παραπέμπει στην επιστήμη και στους γιατρούς. Αχ Χριστούλη μου πόσα βάσανα θα δεις ακόμη και θα αντέξεις.

    • Πολλά, πάμπολλα μπορούν να γραφτούν γύρω από την μασονία. Και ειδικά για τον σιωνισμό. Μα τώρα αυτήν την στιγμή είναι ΑΚΑΙΡΟ να εμπλεκουμε τσιπακια, αντίχριστους, μασονία και άλλες τέτοιες μπούρδες. Απλά η εκκλησία με τους άσχετους και αμόρφωτους κατά το πλείστον παπάδες, τα κάνανε μπαχαλο από τον πρώτο μήνα της επιδημίας. Τώρα δύσκολα συμμαζευεται το πράμα. ΠΡΩΤΙΣΤΑ έχουμε ΕΠΙΔΗΜΙΑ. Αυτό πρέπει να κοιτάξουμε. Όσο αφορά την επέμβαση στο DNA πρέπει να γνωρίζετε πως πρέπει πρώτα το κάθε ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟ μόριο που θέλει να περάσει στο dna πρέπει να του δώσει πρώτα «άδεια» το RNA. Πράγμα πολύ δύσκολο. Ας ακούσουμε μόνο την πλειονότητα των επιστημόνων. Και όχι κάθε άσχετο δημοσιογραφισκο η κατά περίπτωση άσχετους πετρακους η γιατρουδίσκους. Ο ΘΕΟΣ μεθ’ημων.

      • Πόσο μακριά νυχτωμενος είσαι ???? Κ δεν βλέπεις ότι για να αντιδρά έτσι ο μισός πληθυσμός κάτι δεν είναι σωστό ,δεν χρειάζεται να είσαι ούτε παλαιοημερολογίτης ούτε ιεχωβας ,εξάλλου οι παλαιοημερολογίτες είναι κανονικά ορθόδοξοι χριστιανοί ,η μόνη μας διαφορά είναι στο ημερολόγιο ,με το παλαιό είναι κ το Άγιον όρος που εχει βγάλει αγίους .Εκεί λοιπόν μέσα στο Άγιον όρος υπάρχουν πνευματικά ανεβασμένοι γέροντες που διαφωνούν με τους εδώ κ άλλου επισκόπους ,κ αναρωτιέμαι ο κάθε επίσκοπος η ο κάθε πολιτικός άρχοντας θα επιβάλει κατά κάποιον τρόπο την απόφαση του η την άποψη του κ ανάλογα με το τι πρεσβεύει ο καθένας πρέπει να ακολουθεί ο λαός ???? Άντε οι πολιτικοί τους ξέρουμε αλλά οι επίσκοποι κατά την γνώμη μου έπρεπε να έχουν μια γραμμή ρωτώντας συμβουλευτικά αγίους ασκητές στο όρος κ όχι αρχιεπισκόπους .Εδώ τίθεται ομολογία πίστης .

  8. Η Πανδημία κάποια στιγμή θα τελειώσει.
    Η ανοησία και η βλακεία ποτέ και πουθενά….

  9. Πάντως ΌΧΙ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ ΑΠΌ ΣΈΝΑ…!!!! ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ… ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙΣ…ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ..Ο ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ ΉΡΘΕ ΑΠΌ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΈΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΊΑ ΤΟΥΣ ΙΕΡΆΡΧΕΣ… ΑΠΌ ΑΝΕΚΑΘΕΝ…ΕΞΑΛΟΥ . ΥΠΆΡΧΕΙ ΤΌΣΟ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΌ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΚΉ ΣΟΥ ΨΥΧΉ ΣΟΥ..ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ . ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΌΤΙ ΕΊΣΑΙ ΕΠΙΕΙΚΗΣ ΒΛΑΞ ΚΑΙ ΑΝΟΗΤΟΣ…
    ΕΝΤΩΜΕΤΑΞΎ Ο Κ ΙΕΡΕΜΊΑΣ…ΣΑΝ ΠΡΕΥΣΒΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΙΟΣ ΜΑΣΩΝΙΑΣ Κ ΙΕΡΟΔΟΥΛΟΥ- ΚΑΛΟ ΕΊΝΑΙ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΑ ΚΥΡΗΓΜΑΤΑ ΠΕΡΊ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΎ… ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΤΆΞΕΙ ΤΑ ΠΕΡΊ ΠΙΣΤΗΣ… ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

    • ΑΠΟ ΑΝΕΚΑΘΕΝ? Λίγο υπερβολικό σε βρίσκω….
      ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΙΟΣ? Αλήθεια τώρα?
      Το »Αγκύρας» που διάβασες δίπλα από το όνομα δεν σου έκανε καμία εντύπωση; Η Άγκυρα είναι η πρωτεύουσα της Τουρκίας και όχι χωριό πάνω στο Δίκαιο. Αλλά ακόμα και να ήταν χωριό στο Δίκαιο, το οτι τα Δωδεκάνησα όπως και η Κρήτη δεν ανήκουν στην εκκλησία της Ελλάδος αλλά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν το έχεις καν ακουστά; Μου θέλετε και σχόλια τρομάρα σας!

    • …γιατί θα μειώσω τον εαυτό μου. Και για να ΕΧΕΙΣ ΓΝΩΜΗ για κάτι πρέπει να έχεις ΓΝΩΣΗ. Κάτι που εμφανώς την στερεισαι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ