ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Φρένο στην άνοδο του τουρισμού στην Κω τα νέα μέτρα (όλοι καθήμενοι, κλείσιμο μουσικής στις 12 κλπ) | Αγανακτισμένοι οι επαγγελματίες…

43
7380

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Αγανακτισμένοι δηλώνουν οι επαγγελματίες του τουρισμού νεολαίας στην Κω καθώς τα νέα μέτρα που ανακοινώνονται σήμερα (όλοι καθήμενοι σε καφέ-μπαρ, κλείσιμο μουσικής στις 12, μάσκες σε εξωτερικούς χώρους κλπ) βάζουν φρένο στην άνοδο του τουρισμού στην Κω που τις τελευταίας 2-3 μέρες άρχισε να φαίνεται.

Άλλωστε η περίοδος που όλοι περιμένουν να δουλέψουν έστω και λίγο είναι από τώρα έως τις 17-20 Αυγούστου που αναχωρούν οι νεαροί τουρίστες.

Οι επαγγελματίες δηλώνουν ότι με αυτά τα μέτρα και τα πρόστιμα που θα υποστούν σε περίπτωση που δεν θα μπορέσουν οι ίδιοι να «αστυνομεύσουν» τους νεαρούς ή ζωηρούς πελάτες τους πολλά καταστήματα θα αναγκαστούν να βάλουν λουκέτα…

Τα μέτρα που εξετάζουν οι ειδικοί της Επιτροπής

Η συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων θα βασιστεί στα στοιχεία της επιδημιολογικής κατάστασης που διαμόρφωσε κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση η υποεπιτροπή των επιδημιολόγων. Σύμφωνα με αυτήν, η κυκλοφορία του κορωνοιού είναι ήπια στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, με την Αττική και την Κρήτη να βρίσκονται σε μεγάλη έξαρση. Επίσης, ανησυχητική άνοδος των κρουσμάτων καταγράφεται σε νησιά, με τη Μύκονο να βρίσκεται στο «πορτοκαλί» σε επίπεδο επιδημιολογικού συναγερμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί δεν αποφάσισαν να «χρωματίσουν» κάποια περιοχή στο «κόκκινο», που αυτόματα σημαίνει μέτρα όπως:

απαγόρευση βραδινής κυκλοφορίας από τις 12 τα μεσάνυχτα, λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος χωρίς αναπαραγωγή μουσικής, αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως συναυλίες, εμποροπανήγυρεις, live πάρτι, καθώς και απαγόρευση κάθε είδους συνάθροιση πολιτών άνω των εννέα ατόμων.

Τα μέλη της Επιτροπής θα επικεντρωθούν στο πλέγμα μέτρων που μπορεί να ξεδιπλωθεί για να ανακόψει την εκθετική πορεία της επιδημίας.

Στο πλαίσιο αυτό, θεωρείται σχεδόν βέβαιη η εισήγηση για την επαναφορά της μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους και για όλους τους πολίτες, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, όπως ίσχυε και πριν από δύο εβδομάδες. Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων είχε σταθμίσει τα διαφορετικά τότε επιδημιολογικά δεδομένα και είχε καλέσει τους πολίτες να κινούνται χωρίς μάσκα σε εξωτερικούς χώρους όταν δεν υπάρχει συγχρωτισμός. Η κατάσταση που επικρατεί πλέον δεν δικαίωσε τους επιστήμονες και την κυβέρνηση που πίστευαν ότι οι πολίτες είχαν λαβει σωστά το μήνυμα για τη χρήστη της μάσκας.

Επίσης, οι ειδικοί πρόκειται να ζητήσουν αυξημένο έλεγχο (testing), ενδεχομένως περισσότερα self tests ειδικά για τους νέους πολίτες στους οποίους εντοπίζονται και τα περισσότερα περιστατικά. Επιπλέον, πιθανή είναι η επέκταση του μέτρου του υποχρεωτικού μοριακού ή rapid τεστ για όσους δεν έχουν και τις δύο δόσεις του εμβολίου (και έχουν παρέλθει 14 ημέρες) και για τις μετακινήσεις στην ηπειρωτική χώρα.

Τις σχετικές ανακοινώσεις σε σχέση με όσα εισηγηθούν οι επιστήμονες θα κάνει στην απογευματινή ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

43 ΣΧΟΛΙΑ

    • Υπάρχουν δύο ΣΧΟΛΕΣ. Η μία των εξειδικευμένων ιατρών ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ και η άλλη του ΠΕΤΡΑΚΟΥ- ΜΟΥΚΙΔΗ – ΠΑΠΑΔΩΝ. Διαλέγεις και περνεις. Και μετά αγανακτητε, αλλά με ποιους? ΠΑΤΑΤΟΚΕΦΑΛΟΙ ΑΡΝΗΤΕΣ αποφασιστε με ποιους θα ήταν σωστότερο να πάτε. Όχι να κλείσουν. ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ με τους ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ που μπλέξαμε.

      • Ναι αλλά φέτος δεν έχει επιδόματα και ταμείο α(ν)εργιας τουριστουπαλληλων.
        .. Το διάλειμμα τελείωσε τα κεφάλια μεσα

    • Σερνωντας και παρακαλώντας θα τρέχετε για να κάνετε το ΕΜΒΟΛΙΟ.

  1. Νομίζω καλύτερα να κλείσουμε από το να ψοφήσουμε…. βέβαια ο καθένας κρίνει με βάση τη δική του κατάσταση…

  2. ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΗΤΑΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ, ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΚΛΕΙΝΑΝ 4.30, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ; ΟΤΑΝ ΜΑΖΕΥΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΜΑΥΡΕΣ ΣΑΚΚΟΥΛΕΣ ΠΑΛΙ ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΑΝΑΔΟΥΛΕΙΕΣ, ΑΣ ΦΑΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΈΤΟΙΜΑ. ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΌΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ, ΓΝΩΡΊΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΌΣ. ΑΛΙΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΑΡΗΔΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ. ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΡΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΧΡΌΝΟ. ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ, ΑΦΉΝΟΥΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ; ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΑΝ. ΑΛΙΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΝΤΕΣ….. ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΎΜΕ…….

  3. Δεν εχει σημασια.Πανω απο ολα να μην εμβολιαστουμε και αλαξουν το DNA μας.Μην ακουτε τον Μητσοτακη.τον Τσιπρα,την Γεννηματα,Τον Κουτσουμπα …..τον Βελοπουλο να ακουτε και την κυρα κατινα που κανει κατι copy paste απο το ιντερνετ.Καλα κρασια.

  4. Ασ κανουμε το απλο και να σταματησουμε πια τις φιλοσοφιες.Οτι κανει ολος ο κοσμος που εχει προβλημα και εδω το ιδιο.Οι μαγκιες τελος.

  5. Κραταει κανεις τους τουριστες να ερθουν;Μηπως πανε σε αλλο μερος ;Εχετε καταλαβει τι γινεται;οσο πιο γρηγορα ξεμπερδεψουμε με τον εφιαλτη αυτον τοσο καλυτερα.Αλλιως ας κατσουμε στο ιντερνετ να διαβαζουμε τι ανεβαζει η κυρα κατινα που διαβασε σε ενα ανυπαρκτο site και να …καμαρονουμε που ειμαστε εξυπνοι.Καλα κρασια.

  6. Οσο πιο γρήγορα απομονωσετε τους ψεκασμενους τοσο καλυτερα.Οσο κανετε διαλογο με αυτους τοσο πιο μακρια ειναι η ελευθερια.

  7. Μας έχετε ζαλίσει τις μπάλες δεν υπάρχει κανένα κρούσμα δεν υπάρχει καμιά αρρώστια υπάρχω μόνο ηλίθιοι που λένε συνέχεια για το κρούσματα και τους κορονοϊός αν έχετε τα μάτια σας γιατί θα έχετε πολύ χάλια αποτελέσματα δεν κινδυνεύετε από τον κορονοϊό κινδυνεύετε από ανθρώπους πάρτε το χαμπάρι όσοι έκαναν το εμβόλιο σε λίγο καιρό θα δείτε

  8. Γέμισε το νησί κρούσματα εξ’ αιτίας ορισμένων ανεγκέφαλων που μου ήθελαν ταξιδάκια … τώρα θα την πληρώσουμε όλοι μαζί … και εσείς στα μπαρς της παραλίας είστε μεγάλη καταστροφή … εν μέσω πανδημίας βάζετε ποια τόόόσο κόσμο 🤑🤑🤑🤑🤑

    • Εύστοχο σχόλιο.Η πραγματικότητα σε μία παράγραφο...Η Ελένη λέει μ άλλα λόγια για την κατάντια της διαφθοράς στο Νησί

      Ένας απ τους λόγους που θα μαυρίσω τους τωρινούς είναι ότι επιτρέπουν τα πάντα,αφήνουν μπιτσ μπαρ με 400 ξαλώστρες να κάθεται ο ένας πάνω στον άλλο λες και πάνε να μεταλάβουν,άλλαξαν την φυσιογνωμία ολόκληρων γειτονιών με το να επιτρέπουν παρεμβάσεις με παραπήγματα και ξυλοκατασκευές. Κανένας έλεγχος, αφού οι πελάτες τους είναι οι ίδιοι οι Δημοτικοί Υπάλληλοι και τα σώματα (αν)ασφαλείας.Πολύ λίγοι και κατώτεροι αυτών που προσδοκούσε ο λαός της Κω.Καταπάτηση των πάντων,κατακιτσαριό από πολλούς, άδειες σε All.Inclus να κάνουν ότι θέλουν. Όχι κύριοι ,μπορεί να είναι η πόλη καθαρότερη, αλλά το διακύβευμα της εκλογής σας ήταν άλλο. Χάος τα βράδια από αλήτες ξένους που πετάνε μπουκάλια ,που στήνουν πάρτι εδώ και ΕΝΑ μήνα.

  9. Να πάτε Σάββατο βράδυ στα beach bars να κάνετε ρεπορτάζ αν σας πέρνει … να δείτε πρωτόκολλα που τηρούνται 🤣🤣🤣

  10. Ταξίδεψα προχθές για Κω … η ντροπή και το αίσχος που νιώθω για τις ακτοπλοϊκές εταιρείες μεγάλη … κανένας έλεγχος σε ότι αφορά τα υγειονομικά πρωτόκολλα … αποτέλεσμα ; Σας φέραμε δωράκια στο νησί … καλό καλοκαίρι και προσέχετε … οι ανεγκέφαλοι είναι πολλοί και κυκλοφορούν ανάμεσα μας …

  11. Εγώ πάλι πιστεύω ότι θα γίνει όπως πέρσι της κακομοίρας στις παραλίες

    Φέτος όμως θα καταγγελθούν τα κυκλώματα που πέρσι κατηύθυναν τα βαπόρια σε συγκεκριμένα μέρη και έσπαγαν , ρήμαζαν τα πάντα χωρίς φυσικά η Αστυνομία να κάνει τίποτα,(μετά την Νέα Σμύρνη τα παράτησαν,καθώς δουλεύουν στα ίδια τα νυκτερινά κέντρα που πρέπει να ελέγξουν).

  12. Τα πολλά λεφτά που έβγαζε το νησί από τους 18χρονους και 20χρονους που την περνάνε όλη μέρα στην παραλία, τρώνε κανά σουβλάκι και το βραδύ με ποτά βόμβες, ναρκωτικά και άτομα από το εξωτερικού να κυκλοφορούν φέτος με όπλα στα μαγαζιά τους και υπαλλήλους από την Ευρωπαική Ένωση. Να τους πει κάποιος ότι η μετάδοση του ιού γίνεται επειδή οι ίδιοι οι καταστηματάρχες δεν τηρούν τα μέτρα που πρέπει να τηρήσουν…

  13. Έλεγχοι μωρέ , έλεγχοι αληθινοί και πραγματικοί σε λιμάνια και αεροδρόμια. Κανείς δεν ζητάει έγγραφα τεστ , κανένας έλεγχος … στα μεγάλα κέντρα διασκέδασης τα παιδιά μας κινδυνεύουν … κάντε κάτι πια … ποιος ελέγχει τους ιδιοκτήτες για τον αριθμό των θαμώνων ;

  14. ΕΛΑΤΕ ΓΙΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΟ ΤΙΓΑΚΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ!!ΤΟΣΟ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΠΑΡ.

  15. ΣΤΟ ΤΙΓΚΑΚΙ,ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΡΧΙΣΕ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΝΟΜΟΣ…
    ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΔΕΙΑ ,ΓΙΑ ΟΜΠΡΕΛΕΣ…
    ΔΩΡΟ ΑΔΕΙΑ ΚΑΝΤΙΝΑΣ…
    ΤΟ ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΟ ΕΙΝΑΙ,ΟΤΙ ΟΙ ΟΜΠΡΕΛΑΔΕΣ,ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΤΑΙΛ,ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ,ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΜΠΑΡ…
    ΤΑ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΣΤΑ ΥΨΗ..
    Η ΠΙΤΣΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ..8 ΕΥΡΩ..
    ΤΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ..ΟΙ ΨΗΦΟΙ…
    ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΣΧΕΔΙΟ…ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ…
    ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΣΤΙΑΤΟΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ 13 ΑΤΟΜΑ ΣΤΟ ΙΚΑ…ΝΟΙΚΙΑ..ΔΕΗ..ΚΛΠ…ΚΛΠ..
    ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ…
    ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΣΕΝΑ ΣΒΑΡΝΑ,Η΄’ ΤΟΥΣ ΕΣΚΟΜΠΑΡ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΝΤΙΝΕΣ…
    ΕΑΝ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ,ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ…\
    ΠΑΡΤΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ…ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΛΥΣΗ…ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΗ ΧΩΡΑ,ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚΙΣΤΑΝ…
    ΕΑΝ ΔΕΝ ΒΡΕΙΤΕ ΑΚΡΗ…ΨΑΞΤΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ,ΤΗΣ ΑΚΤΗΣ ΤΟΥ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥΝ…
    ΕΑΝ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΒΡΕΙΤΕ ΛΥΣΗ…ΤΟΤΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ,ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΝΤΙΝΕΣ,ΤΟΥ ΑΞΙΟΘΑΥΜΑΣΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΟ ΣΑΣ…
    ΤΗΣ ΑΙ..ΦΟΡΑΣ,ΠΑΡΤΕ ΦΟΡΑ…
    ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ
    ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ…
    ΘΑ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ..ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ…ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΡΑΔΑ ΗΜΕΡΑ…

  16. Πόσο άσχημα είναι όλα αυτά που γράφει ο καθένας σας χωρίς ουσία χωρίς νόημα !Ο καθένας να κοιτάει τον εαυτό του να προστατεύει και να προστατεύεται ! Έκανες φίλε μου το εμβόλιο;; με γεια σου και χαρά σου τι είναι αυτό που σας πιάνει να επιβάλλεται στους άλλους να εμβολιαστούν είναι του καθενός μας επιλογή τι θα κάνει ας μην πετάμε πικρία στους συνανθρώπους μας ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του !!! Όλοι νοσούν και οι εμβολιασμενοι και οι μη εμβολιασμενοι τέλος ! ΗΡΕΜΑ!!!!!

  17. Κάντε ελέγχους ,φοράτε μάσκα, όχι συνωστισμός… Γιατί; Έχουμε κοροΐδοΐο.. .. μα το θεό δεν θα πίστευα ποτε ότι υπάρχουν τόσο χαζά μυαλά…. Άντε όσοι εμβολιαστηκατε να σας δούμε σε λίγο διάστημα … Κάντε όλες τις δόσεις… Μη σας ξεφύγει καμία… Κ μεις θα σας θυμόμαστε οι ανεγκεφαλοι…

  18. Σήμερα σε μεγάλο σούπερ μάρκετ της πόλης, υπάλληλοι και Έλληνες πελάτες φορούσαν όλοι τις μάσκες τους κανονικά. Το άσχημο ήταν ότι ένα μεγάλο ποσοστό πελατών ήταν τουρίστες οι οποίοι είχαν τις μάσκες να κρέμονται στο πηγούνι τους και κάτω απ τη μύτη και ΚΑΝΕΝΑΣ μα ΚΑΝΕΝΑΣ υπεύθυνος δεν τους έκανε παρατήρηση για τη σωστή χρήση της μάσκας σε κλειστό χώρο. Δηλαδή οι τουρίστες είναι στο απυρόβλητο;

    • Τι να πούνε αυτοί που έρχονται σε ένα μέρος που πιστεύει ένα μεγάλο ποσοστό ότι το εμβόλιο σκοτώνει και όχι ο ιός;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ