ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με δέος και συγκίνηση η Εορτή της Οσίας Μελούς στο «σταυροδρόμι προσκυνημάτων» | Το καλωσόρισμα στον Τέλη – Τα ευχαριστήρια του Σεβασμιωτάτου

0
2826

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Γιάννης Κιάρης Χαρίκλεια Χριστοφή

Η εορτή της Οσίας Μελούς στο φερώνυμο Ιερό Κάθισμα στη Βουρρίνα της Κω πραγματοποιήθηκε σήμερα, πρώτο Σάββατο του Ιουλίου, όπως έχει καθιερωθεί.

Όπως κάθε χρόνο Ιερούργησε ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, ενώ στο χορό των Ιεροψαλτών ήταν ο Πρωτοψάλτης – καθηγητής Γιώργος Σακέλλης και ο Γενικός Αρχιερατικός, Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού θρόνου π. Ιωάννης Διακοπαναγιώτης.

Μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας τελέστηκε η καθιερωμένη αρτοκλασία με τον Σεβασμιώτατο πλαισιωμένο από τον Γεν. Αρχιερατικό και τους ιερείς που παρευρέθηκαν: π. Περικλή Κιάρη, π. Νικόλαο Γρύλλη, π. Αναστάσιο Τσουκνιά.

Παρόντες ήταν ακόμη: ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ, Ταξίαρχος Θεοδόσιος Τριαντάφυλλος, ο Πρόεδρος Ασφενδιού Μιχάλης Γιωργαλλής κ.α.

Προς το τέλος έφτασε συνοδευόμενος από τον Θεοδόση Διακογιάννη ο Πρόεδρος του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος και πρώην Υπουργός Αριστοτέλης Παυλίδης ο οποίος ξεναγήθηκε από τον Σεβασμιώτατο στους πολύ ξεχωριστά διαμορφωμένους χώρος του Ιερού καθίσματος από τους «μαύρους λύκους» με το εντυπωσιακό ψηφιδωτό της Οσίας Μελούς που φιλοτέχνησε ο Δαυίδ Χατζηδαυίδ στην είσοδο (στην συνέχεια ο Αρ. Παυλίδης μετέβη συγκινημένος και στο μνημείο των Θεόκριτου Κώστογλου-Ανεζούλας Πατάκου και Σταματίας Περή λίγο πιο πέρα).

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του μίλησε για τον ασκητικό βίο της Οσίας Μελούς που έζησε στη σχισμή του βράχου πίσω από το σημερινό ναό και που κάπου εκεί κοντά βρίσκονται και τα ιερά λείψανά της.

Ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην ανάδειξή της: τον Μιχάλη Δανελλάκη, τους Μαύρους λύκους, την οικογένεια Μανώλη Κουτελλά που μετέγραψαν στην Ιερά Μητρόπολη το κτήμα που βρίσκεται το ιερό κάθισμα (όπου τώρα κτίζονται και τα κελλιά από τους μαύρους λύκους), την οικογένειά Πέτσαλη που φρόντιζε και φροντίζει το ναό κ.α.

Ο Σεβασμιώτατος μαζί με το αντίδωρο μοίρασε και μικρά εικονάκια της Οσίας Μελούς σε όλους τους προσκυνητές, ενώ από τους Μαύρους λύκους και την Οικογένεια Πέτσαλη προσφέρθηκαν κεράσματα και δροσερό καρπούζι με τυρί.

 

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟ:

 

Βιογραφία

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ