Στα 835 τα νέα κρούσματα – 15 στην ΠΕ Κω! 9 στην ΠΕ Ρόδου- 343 οι διασωληνωμένοι, 22 θάνατοι

69
4673

Στις 75 οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας – 397 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική εκ των οποίων τα 112 στο κέντρο της Αθήνας – 68 στη Θεσσαλονίκη

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 835, εκ των οποίων 1 εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 416.195 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 28 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.102 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 22, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.465 θάνατοι.Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 343 (64.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 87.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.573 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 75 (ημερήσια μεταβολή +13.64%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 98 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

 

Δείτε ΕΔΩ την ημερήσια επιδημιολογική μελέτη του ΕΟΔΥ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

69 ΣΧΟΛΙΑ

  1. . καραντίνας .Τα σαβ/κα να βάζουν τριώροφης τις ξαπλώστρες.

    • οσο υπαρχουν οι ΠΑΤΑΤΟΚΕΦΑΛΟΙ ΑΡΝΗΤΕΣ ετσι θα παμε και χειροτερα.

      Οσο υπαρχουν και ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΓΟΝΕΙς που δεν βαζουν μασκα στα πρωτακια στο σχολειο ακομα χειροτερα. Εδω ειμαστε και θα τα ζησουμε.

    • ΜΑΣΚΑ ΒΡΕΕΕΕΕΕ ΚΟΥΡΚΟΥΒΙΑΛΟΙ, ΖΗΛΕΨΑΤΕ ΤΑ ΚΑΜΏΜΑΤΆ ΤΟΥ //////@ΚΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΟΥ;;;;;;

      ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΈΣ ΑΓΟΡΈΣ ΜΈΧΡΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ. ΟΙ ΠΑΝΗΜΗΘΙΟΙ ΑΣΥΠΤΩΜΑΤΙΚΟΙ, ΣΚΟΡΠΑΝΕ ΤΟΝ COVID ΣΑΝ ΓΡΙΠΟΎΛΑ… ΚΑΙ Ο ///////////ΚΡΥΦΤΙΚΕ ΞΑΝΆ ΣΤΟ ΠΗΓΆΔΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΣ…

  2. Τι θα γινει με τους αρνητες εμβολιου;Θα μας κλεισουν και παει ο τουρισμος!!!Λογικευτειτε αρνητες,θα μας καταστρεψετε!!!

    • Πολίτη του Κω.ου, δεν μας είπες, βγάζει και ψυχωτικά ο εμβολιασμός; Γιατί αν κρίνω από εσένα………όπου φύγει φύγει…!

    • Αυτο είναι το προβλημα πιστεύετε?Ειμαι γιατρος, εμβολιασμενος και οπως ξερετε και εγω το κολλαω και το μεταδίδω, οπως και συνεβει!Απλως το περασα ήπια!Γιατι να πω σε κάποιον να το κανει οπως και δηποτε?Αφου αν κολλήσει το μεταδίδει ειτε εμβολιαστεί ειτε οχι?Απλώς αν δεν έχει εμβολιαστεί μπορεί να νοσησει βαρια ή κατι παραπανω…Δικο του πρόβλημα αυτο!Η μεταδοση ειναι η ιδια ειτε εμβολιασμενος ειτε οχι!Δικαιωμα στην ελευθερία και στο τι θα κανει κάποιος στο σωμα του αφου δεν εχουν βρει πως θα σταματήσει η μετάδοση!

      • Όταν το 95% των αντισωμάτων σε προστατεύει από το να κολλήσεις ε ναι! Υπάρχει ένα 5% που ΑΝ ΔΕΝ τηρείς τα μέτρα μπορεί να στο μεταδώσουν. Για να κάνουμε τις αναγωγές. Δεν είναι έτσι τα πράγματα όπως τα εννοήσατε κυριε Νικόλαος. Άπειρα παραδείγματα .

      • Αν είσαι γιατρός εσυ εγώ είμαι αστροναύτης.Δεν κολας ηλίθιε και γίνει αυτό το περνάς χωρίς να το καταλάβεις.2-3 εμβολιασμένοι που κόλλησαν είχαν κάνει μόνο μια δόση και ίσως εμβολιάστηκαν ενώ είχαν τον ιό.Τώρα γιατρός και να μην δέχεσαι τα εμβόλια είναι τραγικό.Γιατί τόσο μίσος;τι κερδίζεις αν δεν υπάρχει εμβόλιο;Πας Καλα;

      • Αν ησουν θα γνωριζες οτι ο τροπος μεταδοσης ειναι τελειως διαφορετικος στο συνολο του. Οποτε οι πιθανοτητες μεταδοσης διαφερουν κατα κορον. Το κοντινο μελλον θα ειναι και η επιβεβαιωση των λεγομενων μου.

  3. Όταν εγώ σας λέω ότι το μόνο που σας νοιάζει είναι τα φράγκα άντε τώρα στο κόκκινο αν δώσουν τα αληθινά αλλά πρέπει να σας βάζουν συνέχεια πρόστιματα τίποτε και όσοι δεν συμμορφώνεται κλείσιμο της επιχείρησης άντε γιατί πολύ παίξατε με την υγεία

    • Άλλος φασίστας...πέρασε όταν έχει αγώνα απ την λέσχη και πάρε φωτογραφίες

      Αυτών που βλέπουν αγώνες.. φασιστήρι

      • Στρατιωτικός προς Άλλος φασίστας πέρασε όταν έχει αγώνα η λέσχη και πάρε φωτογραφίες

        Αλήθεια η λέσχη από που ψωνίζει;
        Δεν ψωνίζει από το πρατήριο που ψωνίζει από προμηθευτές της Κώ;
        Κρίμα σε λυπάμαι

        • Έχω περάσει και γω και ήταν τετραμελείς οικογένειες που δεν φορούσαν μάσκα, αλλά το κυριότερο είναι ότι φέρεστε σαν παρακράτος, Ενώ ξέρουμε όλοι ότι είχατε θετικούς φορείς ,το αποκρύπτατε.. χάριν των ‘δημοκρατικών’ σας πεποιθήσεων. Να λυπάσαι που μια ζωή θα φωνάζεις: διατάξτε!!!!!Λυπήσου που στον περίγυρο σας έχετε άτομα με τις ιδέες του φασισταρά που υπογράφει στρατιωτικός.

    • Υπάρχουν Διεθνείς Συνθηκες, που απαγορεύουν τέτοιες… υποχρεωτικοτητες.
      Το Μαξίμου το γνωρίζει, γι’ αυτό μιλά βασικά για υποχρεωτικοτητα σε υγειονομικούς, κάτι που νομικά μπορεί να στηριχθεί. Η…εμμεση υποχρεωτικοτητα προκύπτει απο τις ευκολίες που θα παρεχονται σε οσους κάνουν το εμβόλιο, ενω τιμωριούλες θα προσφέρονται στα ανεμβολιαστα. Θα πεθάνετε από την βρωμιά σας, από τα κορονοπαρτι και τα ξεμάσκωτα, από τους τουρίστες που θα φέρουν τις μεταλλάξεις. Και όχι από τους ανεμβολιαστους. Τα εμφυλιοπολεμικά λοιπόν να λείπουν.

  4. Οι Κωοι εδώ και ένα μήνα μπορούν να εμβολιαστούν όλοι.Δεν θέλουν επιλογή τους.Ας κολησουν και. Α ψοφήσουν όσοι δεν θέλουν .Έτσι και αλλιώς άχρηστοι για τον τόπο τους και ανθέλληνες είναι.Οι εμβολιασμένοι απλά λίγο υπομονή.Τώρα πια δεν κινδυνεύουν.

    • Αυτά που γράφεις για τους Κώους, θα τα έγραφες και για τους υπόλοιπους Έλληνες που δεν έχουν εμβολιαστεί στην υπόλοιπη Ελλάδα; Μιλάμε η βλακεία σου είναι ανίκητη!! Άχρηστος και Ανθέλληνας είσαι εσύ μάλλον!! Άιντε εμπαθή…σούργελο!!

    • Για όλους ισχύει,απλά είμαστε στη Κω που ζει φιλοξενώντας ανθρώπους απο όλο το κόσμο.Όποτε ένας λόγος παραπάνω.Δείξε τον πατριωτισμό σου κάνοντας το εμβόλιο και όχι με σχόλια.

  5. Από τότε που άνοιξε η εστίαση και οι καφετέριες αυτόματα καταργήθηκε η μάσκα! Κανείς δεν φοράει μάσκα πουθενά! Περπατώντας στο λιμάνι το 95% είναι χωρίς μάσκα.. Είπε κανένας αρμόδιος ΜΗΝ ΦΟΡΑΤΕ ΜΑΣΚΑ ? Κουκουρούκου όλοι

  6. Να προσέχετε τι λέτε κάτω από την ανωνυμία σας. Αν θέλετε να εμβολιαστειτε να το κάνετε, τι θα πει υποχρεωτικός εμβολιασμός? Ότι θα πεθάνουμε είναι δεδομένο αλλά υπάρχουν δικοί μας άνθρωποι που πέθαναν από το εμβόλιο.
    Πες ξεκάθαρα ότι σε νοιάζει η σεζόν, το παραδάκι και θα το δεχτούμε. Όλοι λεφτά θέλουμε.

    • Έχετε εσείς προσωπικά δικούς σας ανθρώπους που έφυγαν από τη ζωή επειδή έκαναν το εμβόλιο; Διότι εγώ ξέρω τους άλλους που φοβόντουσαν και τους έκατσε ο ιός κι έφυγαν με συνοπτικές διαδικασίες και πολύ πολύ άσχημα. Δηλαδή αν είναι να φυγει κάποιος από αυτή τη ζωή και συμπέσει χρονικά μετά το εμβόλιο είναι σίγουρα από αυτό έτσι;

      • τον πατέρα μου, θέλετε να σας δείξω ληξιαρχική πράξη θανάτου και αποτέλεσμα νεκροψίας που το αναγράφει ή θα έπρεπε να το βγάλουμε στον ευαγγελάτο ? astra zeneka , ετών 61.
        Παρόλα αυτά δεν αναφέρθηκε αρνητισμός στον εμβολιασμό αν μη τι αλλο και εγώ το έκανα παρά το συμβάν αλλά δεν μπορεί να λένε να είναι υποχρεωτικός.

        • Ψεύτη κανένας δεν έφυγε από εμβόλιο στα Δωδεκανήσα.Τι ακριβώς κερδίζεις γράφοντας αυτές τις βλακείες;Όχι στον Ευαγγελάτο ,στο Χίο και στο Βελόπουλο θα εισουνα πρώτη θέση .

      • Είσαι γίδι τελικά από τα πολλά που κυκλοφορούν , εμπαθής και τίποτα άλλο, γράψε για να γράψεις. Μάλλον δεν πάνε καλά οι δουλειές και αδειάζουν οι σακούλες αφορολογητων τόσων χρόνων?

  7. Εμβολιασμένος είμαι, θετικός είμαι, καταγεγραμμένος είμαι,
    Ε και; Τι έγινε ; Κρέμασμα στην πλατεία μαζί με όσους δεν έχουν εμβολιαστεί; Δεν θέλει ο Έλληνας εχθρούς τρώγεται μόνος του. Βγάλτε όλη την κακία σας μήπως και αποκτήσει νόημα η μίζερη ζωή σας.

    • Ακριβώς τα ίδια για όλους τους Έλληνες φίλε μου.Απλά εδώ ακόμα περισσότερο γιατί υπάρχει ο τουρισμός και περιμένουν να ζήσουν από αυτόν.Δεν έβρισα κανέναν απλά έχεις καταλάβει ότι κάποιοι ηλίθιοι παίζουν με τη ζωή μας και κάνουν χαβαλέ;Τέλος οι καλοί τρόποι.

  8. Δεν είναι μόνο το εμβόλιο που κατά τη γνώμη μου πρέπει να γίνει υποχρεωτικό ΑΜΕΣΑ….
    Είναι ότι έχουμε χαλαρώσει πολύ…. Ούτε μάσκες ούτε αποστάσεις…. Τίποτα… Είναι εικόνα αυτή;;;;; να έχουμε τις μάσκες στο πηγούνι;;;;
    Θα το πληρώσουμε όλοι πολύ ακριβά….
    Αυτό που με εξοργίζει είναι ότι θα υποστούμε τις συνέπειες και εμείς οι οποίοι πειθαρχουμε και είμαστε εντάξει…

    • Διάβασε το καλύτερα και δες τι εμβόλια είχανε. Το Ισραήλ με το Pfizer από 10.000 κρούσματα ημερησίως το Φεβρουάριο, την Παρασκευή μόνο 2 κρούσματα και κανένα θάνατο!

  9. Μη βγάζετε τόσους αφρούς κύριε «εμβολιασμένε». Ειστε….100% σιγουρος ότι δε θα πεθάνετε σε 2 χρόνια με οδυνηρό τρόπο από το εμβόλιο, όπως λένε οι συνομωσιολόγοι, ίσως κι ο Άγιος Παΐσιος;;;;
    Και εγγυόσαστε προσωπικά, πως αν κάποιος σας ακούσει, δε θα πάθει θρομβωσεις, περικαρδίτιδα μέχρι θάνατο;; Αναλαμβάνετε την αποζημιωση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, για ενδεχόμενο θανάτου, μετά από δική σας προτροπή; Εδώ οι ίδιοι οι… τηλεοπτικοί γιατροί και οι επιτροπές τους, αποποιούνται κάθε ευθύνης..!

    Κι εσείς, οι ακόμη ανεμβολιαστοι, τηρείτε ευλαβικά τα μέτρα προστασίας και είστε 100% σίγουροι, πως αν σας «τύχει» ο ιός, θα επιβιώσετε;;;

    Ο εμβολιασμος λοιπον είναι μια ατομική απόφαση κι όσοι θέλουν να επιβληθεί η αποψη τους στους άλλους, (πχ. εξαναγκαστικός εμβολιασμός, ο ιος δεν υπάρχει κλπ), καλό θα είναι να αντιληφθούν, πως η άποψη τους, είναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ και όχι Συμπαντική Αλήθεια, που δόθηκε δια Αποκαλύψεως από τον Θεό. Αρκετά με τον κάθε πικραμένο..

    • Γνωριζεις ποσο επικινδυνο ειναι η λαθος ερμηνεια ενος γεγονοτος η μιας «προφητειας»? Μου θυμιζεις τους ιεχωβαδες που αρνουνται να κανουν μεταγγυση αιματος. Και πανε αδιαβαστοι ΕΙς ΟΝΟΜΑ ΙΕΧΩΒΑ. Ετσι θα πας και εσυ. Με την ΛΑΘΟς ΕΡΜΗΝΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ. Συμπληρωματικα ειμαι ψυχικα δεμενος και με τον ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ. Αλλα τα φιλτραρω πρωτα και μετα βγαζω την δικη μου αποψη.

      • Είσαι τόσο ηλίθιος και φανατισμένος, που ταυτίστηκες πάλι με το γνωστό πρόβλημα ψυχοπαθειας που έχεις. Μήνες ολόκληρους με δεκάδες σχόλια, καθυβρίζεις τους πάντες, όσοι δεν κάνουν , γράφουν, σκέφτονται, αυτά που πιστεύεις εσύ. Βρες τα πρώτα με τον εαυτό σου (κάτι απίθανο κατά την άποψή μου, αφού χρειάζεσαι επαγγελματική βοήθεια), μάζεψε το βρωμοστομα σου (βλ. δια του πληκτρολογίου) και διακτινήσου σε κανέναν εξωπλανήτη. Δεν θα λείψεις σε κανέναν!

        • Καταλαβαινεις τι γραφεις? Χρειαζεσαι επειγοντως ειδικο ιατρο και εξορκιστη. Που το βλεπεις οτι ειμαι ηλιθιος και φανατισμενος? Οταν εχεις κλειστους οφθαλμους και πιστευεις ασχετους του πληκτρολογιου και αγιους κατα το δοκουν, μαλλον εσυ εισαι ολα αυτα.

  10. Τυχαίο ότι οι οπαδοί, του Χίου,του Βελόπουλου,του Σωρρος και της ΧΑ είναι αρνητές και μιλάνε για ελευθερία σκέψης.Τι να σχολιάσεις;

  11. Απλά ανθέλληνες φανατικοί .Ναι το ξέρουμε έχουμε 10%χουντικους Ναζί στη Ελλάδα .Περιμένετε να αλαξουν ;Ποτέ απλά προσπαθούν να παρασύρουν και άλλο ένα 10% ηλιθίων.Μακάρι να εμβολιστεί το υπόλοιπο 80% αν και δύσκολο με τα μια έτσι μια αλλιώς των επιστημόνων (ναι είναι κατι άγνωστο και πάνε ψάχνοντας αλλά λίγο προσοχή)Αυτό το 20% δεν υα μας λείψει.

  12. Θα ήθελα να προτείνω στους νορμαλ Έλληνες ,να σεβαστούν τους καθυστερημένους «αρνητές» να μην τους σχολιάζουν .Αυτό μπορούν οι άνθρωποι αυτά κάνουν και λένε.Δικαιομα τους.Ας προσπαθήσουμε οι υπόλοιποι λίγο παραπάνω να σώσουμε και αυτούς και τι χώρα.Εμβολιαζόμαστε σταθερά και θα τον κερδίσουμε τον ιό.Να σας θυμίσω ότι οποίος τα έβαλε με έναν βλάκα έχασε.

  13. Πριν τα εμβόλια από Μάρτιο 20 έως Ιανουάριο 21 είχαμε στην Ελλάδα 600 νεκρούς από τον ιό. Από Ιανουάριο που βγήκαν τα εμβόλια μέχρι σήμερα έχουμε 12.000 νεκρούς…. Κι όταν τους το λέμε (στους ‘ειδικούς’) η απάντηση είναι ΜΗΝ ΤΑ ΣΥΝΔΕΕΤΕ @@@$$$$

  14. Πριν τα εμβόλια από Μάρτιο 20 έως Ιανουάριο 21 είχαμε στην Ελλάδα 600 νεκρούς από τον ιό. Από Ιανουάριο που βγήκαν τα εμβόλια μέχρι σήμερα έχουμε 12.000 νεκρούς…. Κι όταν τους το λέμε (στους ‘ειδικούς’) η απάντηση είναι ΜΗΝ ΤΑ ΣΥΝΔΕΕΤΕ @@@$$$$

  15. Ανώνυμε να ψοφήσεις εσυ.Άχρηστος είσαι εσυ που ότι σου λένε κανεις.Που θα μας πεις εσυ τι θα κάνουμε στον οργανισμό μας.Δεν βγάζεις πολλά λεφτά τώρα;Δεν πειραζει σε λίγο δεν θα σου χρειάζονται.

    • Αληθεια οταν πηγες φανταρος δεν εκανες τα εμβολια;Εκανες επανασταση;Αν δεν σε πηγαιναν μικρο οι γονεις σου να σε εμβολιασουν τωρα θα ειχαμε απαλαγει απο τις βλακειες σου.

      • Αν ήξερες ποσά παιδιά χάθηκαν απλά επεθδι δεν είχαν την τύχη σου να έχουν εμβόλιο δεν θα έκανες χαβαλέ βλακακο

  16. Έχω κάνει το εμβόλιο της ιλαράς…… νοιάζεται κανείς ή το έχω κάνει τσάμπα;;; Θα με δείχνουν με το δάχτυλο ή θα έχω προνομιακή θέση ανάμεσα σε άλλους;;;
    Πρώτη φορά βλέπω τόση εμπάθεια από ανθρώπους που απλά έκαναν κάτι για τον εαυτό τους!

    • Καλα εσυ είσαι του κομματικού σωλήνα ,όλα τα βλέπεις με κόμματα,μετά απορούν που έχουμε αυτά τα χαλια

  17. Κυριε Μητσοτακη αν αυτο το νησι χασει δευτερη σεζον γιστι καποιοι γριπιαστηκαν! πρωθυπουργια θα ξαναδεις του αγιου …..!!!!Δεν με ενδιαφερει αν τα κρουσματα ειναι 5 ,15 ή 125.Ενας ιος ομολουγουμενως επικινδυνος για ηλικιωμενους και ευαλωτους γονατισε τον κοσμο ολο!!!!Σιχαματα!Προσπαθουσα να καταλαβω την ατζεντα σας…ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΕΧΕΙΑ!ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ!

  18. Διαβάζεις τα σχόλια και καταλαβαίνεις γιατί πάμε από το κακό στο χειρότερο σε αυτό το νησί.

  19. Διαβάζω όλα αυτά που γράφετε και νιώθω την υπερχρέωση να σας ενημερώσω ότι δεν φταίνε αυτοί που δεν εμβολιάστηκαν για το ότι έχουμε κρούσματα στην κω !Δουλεύω σε ξενοδοχείο και ξέρω καλά ότι την προηγούμενη βδομάδα είχαμε 5 κρούσματα από τουρίστες από τα self test και την πιο προηγούμενη 3 ! Άρα Από εκεί που έρχονται δεν γίνεται σωστή δουλειά!

  20. ΈΛΕΟΣ, ανωνυμία κτλ για κάντε ένα τσεκ στην λίστα των ατόμων που νοσούν στην Κω? Ουδείς ντόπιος, τουρίστες και μετανάστες… Το νησί ναι έχει μεγάλο ποσοστό εμβολιασμού αλλά μέτρα δεν τηρούνται πουθενά, εκεί γιατί δεν σχολιάζεται παρά μόνο στο εμβόλιο?
    Το εμβόλιο και αυτοί που δεν θέλουν κάποια στιγμή θα το κάνουν «δημοκρατικα «, αλλά δεν φταίει ο κόσμος που δεν εμβολιάστηκε για την κατάσταση στο νησί.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ