Θ. Νικηταράς προς Β. Κικίλια: αδιανόητο να έχει ξεκινήσει η τουριστική περίοδος με τέτοιες εκκρεμότητες, εν΄ δυνάμει βόμβα στα θεμέλια της τουριστικής οικονομίας μας

32
4424

Επιστολή Δημάρχου Κω στον Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια

Την υλοποίηση των υποχρεώσεων της Πολιτείας για την υγειονομική θωράκιση της Κω, την ενίσχυση του Νοσοκομείου με ιατρούς συγκεκριμένων ειδικοτήτων και νοσηλευτικό προσωπικό, ενίσχυση των εμβολιαστικών κέντρων και του ΕΚΑΒ, ζητά ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς με επιστολή του στον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Ο Δήμαρχος Κω τονίζει ότι τα προβλήματα στελέχωσης του Νοσοκομείου αδικούν την Κω ενώ χαρακτηρίζει αδιανόητο να έχει ξεκινήσει η τουριστική περίοδος με τέτοιες εκκρεμότητες, εν΄ δυνάμει βόμβα στα θεμέλια της τουριστικής οικονομίας μας.

 

Παρατίθεται η επιστολή:

 

Αξιότιμε Υπουργέ,

όπως γνωρίζετε πολύ καλά, και από την αναλυτική ενημέρωση κατά την επίσκεψή σας στην Κω τον Ιούλιο 2020, το Νοσοκομείο του νησιού μας, εκτός από την ανάγκη ανέγερσης νέου κτηρίου, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα έλλειψης βασικών υποδομών και ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.

Άλλωστε πρόκειται για Νοσοκομείο που προέκυψε από σχεδιασμούς άλλων εποχών, με πολύ μικρότερο μόνιμο πληθυσμό του νησιού και με υποπολλαπλάσιες αφίξεις τουριστών.

Σήμερα η Κως, ποιοτικά αλλά και ποσοτικά, είναι πολύ διαφορετική. Με πολύ περισσότερο πληθυσμό, αφίξεις που στις κανονικές περιόδους φτάνουν το 1,5 εκατομμύριο τουρίστες, με δυναμική οικονομία και συνεχείς επενδύσεις, που απαιτούν σύγχρονες υποδομές υγείας.

Μέσα σε όλα αυτά, η πανδημία ανέδειξε με ωμό και μερικές φορές «τρομακτικό» τρόπο την πραγματικότητα, καταδεικνύοντας ταυτόχρονα το τι πρέπει να γίνει άμεσα.

Δυστυχώς όμως, αντί να δούμε ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής και του ανθρώπινου δυναμικού, συναντάμε τη δραματική διόγκωση των προβλημάτων με την απομείωση του προσωπικού και μάλιστα σε κρίσιμες ιατρικές ειδικότητες.

Ο Δήμος Κω και η τοπική κοινωνία προσφέρουμε τα μέγιστα.

Ως Δήμος, χρηματοδοτούμε εδώ και δύο χρόνια την οικονομική κάλυψη δαπανών των επικουρικών Ιατρών.

Πρόσφατο επίσης παράδειγμα η δωρεά από το Δήμο μας ενός φορητού αναπνευστήρα και ενός συστήματος υψηλής ροής ρινικής χορήγησης οξυγόνου.

Δεν φτάνουν όμως οι τοπικές δυνάμεις.

Στην περυσινή επίσκεψή σας είχατε δηλώσει ότι η Κως μπορεί να γίνει πρότυπο νησί, παράδειγμα για όλες τις άλλες τουριστικές περιοχές.

Το υποστηρίξαμε ως θέση, προσδοκώντας πρακτικές και άμεσες λύσεις.

Διεκδικούμε ακόμα το αυτονόητο. Αυτό που οφείλει η Πολιτεία σε ένα ακριτικό νησί, έναν από τους μεγαλύτερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας.

Αυτό που περιμένουμε είναι η υλοποίηση των υποχρεώσεών της και αποτελεσματική στήριξη της λειτουργίας του Νοσοκομείου.

Πρώτα από όλα με εξοπλισμό, γιατρούς και νοσηλευτές, της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), η λειτουργία της οποίας προβλέπεται άλλωστε στον Οργανισμό του Νοσοκομείου και ουδέποτε ενεργοποιήθηκε ή λειτούργησε.

Ζούμε με την πανδημία περισσότερο από χρόνο και τίποτα δεν έγινε σε αυτή την κατεύθυνση.

Αντίθετα βλέπουμε να αποχωρούν γιατροί ειδικοτήτων και να μην αντικαθίστανται.

Αναγκαίες ειδικότητες λείπουν, όπως Πνευμονολόγος, ενώ σημαντικές κλινικές υπολειτουργούν αφού έχουν απομείνει με έναν γιατρό, όπως η Καρδιολογική, η Παιδιατρική, το Μικροβιολογικό και το Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα.

Ακόμα και η Παθολογική, που σηκώνει το μεγάλο βάρος της πανδημίας, λειτουργεί με μόλις δύο γιατρούς, στα όρια της εξάντλησης.

 

Αξιότιμε Υπουργέ,

η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, είμαστε στην έναρξη κρίσιμης τουριστικής περιόδου και δεν υπάρχει χρόνος για εφησυχασμό.

Για όλους αυτούς τους λόγους σας ζητάμε άμεσα:

– Κάλυψη κενών με μετακίνηση ιατρών από μεγάλα νοσοκομεία.

– Ταχείς διαδικασίες για την πρόσληψη επικουρικών ιατρών, με τριετείς συμβάσεις.

– Πρόσληψη επικουρικού νοσηλευτικού προσωπικού.

– Περαιτέρω ενίσχυση σε προσωπικό για διεύρυνση ωραρίου λειτουργίας των εμβολιαστικών κέντρων, ώστε να επιτευχθεί άμεσα ο εμβολιασμός του πληθυσμού, στοιχείο που κρίνει και την πορεία της τουριστικής περιόδου.

–  Ενίσχυση του Τομέα ΕΚΑΒ Κω, ώστε να καλύπτονται πλήρως οι βάρδιες ενός ασθενοφόρου με έδρα την πόλη της Κω και η λειτουργία δεύτερου ασθενοφόρου, με βάση στο κτήριο του Κέντρου Υγείας Αντιμάχειας.

 

Η αίσθηση που έχουν οι συμπατριώτες μου είναι ότι παλεύουμε μόνοι στη φουρτουνιασμένη θάλασσα.

Ας μην αδικείται άλλο η Κως.

Οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί δεν δικαιολογούν καμία περαιτέρω καθυστέρηση.

Θεωρώ αδιανόητο να έχει ξεκινήσει η τουριστική περίοδος με τέτοιες εκκρεμότητες, εν΄ δυνάμει βόμβα στα θεμέλια της τουριστικής οικονομίας μας.

Προσδοκώντας σε άμεση παρέμβασή σας.

 

Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Κω

 

Θεοδόσης Α. Νικηταράς

 

32 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πρόσχομεν..τι ήθελε να πει η Πρόεδρος ξενοδόχων Κω χθες στις ειδήσεις στην Δ.Τ.Κω περί επαγγελματιών που δεν συμμορφώνονται με τα υγειονομικά μέτρα και πως το αντιμετωπίζεται κ.Δημαρχε;

    • Με μια επιστολή ΚΑΘΆΡΙΣΕ από τις υποχρεώσεις του ο ΤΕΟΝΤ@Σ@ΚΗΣ... ΤΌΣΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΚΡΥΒΌΤΑΝ ΣΤΟ ΠΗΓΆΔΙ....

      Που ήσουνα βρε @#$%^&** να εξασφαλίσεις αντιπαροχές για το νησί αντί να κατεβάζεις τα *&^%$#@# με υποσχέσεις;;;;;

      • ΔΕΚΑ ΔΙΟΡΙΣΜΈΝΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΤΕΟΝΤ@Σ@ΚΗ ΠΟΥ ΠΛΗΡΏΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΌΤΕΣ.

        Φίλοι και συγγενείς έχουν βολευτεί στον Δήμο για να γράφουν ΑΝΟΥΣΙΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΈΣ, ΝΑ ΑΠΑΝΤΟΎΝ ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΌΔΗΜΑΡΧΟ , ΕΝΑΝ ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΊΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΜΟΝΊΜΩΣ ΚΡΎΒΕΤΑΙ…

        • ΤΟΝ ΦΟΡΤΩΤΗ, ΤΟΝ ΦΟΡΤΩΤΗ, ΤΡΙΏΡΟΦΕ ΤΕΟ ΜΑΖΊ με τα φασιστοειδή της δεξιάς συνιστώσας σου και ΒΟΥΡ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ ...

          ΚΑΤΆΛΗΨΗ ΜΈΧΡΙ ΝΑ ΈΡΘΟΥΝ ΓΙΑΤΡΟΙ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΘΕΙ ΤΟ ΚΈΝΤΡΟ ΥΓΕΊΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΆΧΙΑ, αλλά κανόνισε η παρεούλα σου να κάνει το εμβόλιο… Η μισή δημοτική ομάδα κόλλησε σε περιοδείες με βουλευτάδες και ΕΧΕΙ ΚΟΚΚΙΝΊΣΕΙ από ΑΝΕΥΘΥΝΕΣ ΣΥΝΆΘΡΟΙΣΕΙΣ ΤΟ ΝΗΣΙ… ΠΑΠΑΛΑ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΕΟΝΤ@Σ@ΚΗ.

    • ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΔΕΣ ΣΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΕΣ,ΓΙΑΤΙ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΘΕΟΔΟΣΗ ΝΙΚΗΤΑΡΑ,ΩΣ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ.ΤΑ ΔΗΜΑΡΧΑΚΙΑ ΤΩΝ ΤΑΞΙΔΙΩΝ,ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΣΕΠΩΝ,ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ.ΠΑΡΑΜΕΙΝΑΝΕ ΚΑΤΙ ΥΠΟΛΕΙΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΤΡΩΓΑΝΕ,ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΧΑΣΑΝΕ ΤΗΝ ΜΑΣΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΑ ΣΑΙΤ.Π.Χ.ΨΙΨΙΝΑ,ΑΧ @@ΑΤΑΚΙ ΜΟΥ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ,ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΜΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΠΙΣΩ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΕΙ ΠΡΑΜΑΤΑ.ΑΔΕΡΦΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΠΡΟΧΩΡΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ,ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ.

      • Ελα πες την αληθεια κοκοβιε..
        ποσο πονο σου χω δωσει??
        Με τετοια νουμερα-τρολ..πως να μην σας γλενταω!!!

    • Τελικα ο δημαρχος μας ειναι πολυ μπροστα!!! Γιαυτο προσπαθουν τα πολιφαδια του πρωην να τον μειωσουν!!! Αλλα ματαιοπονουν. Ο ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ θα ειναι για πολλα χρονια ΔΗΜΑΡΧΟΣ!!!

  2. Μέχρι χτες ο ΤΕΟΝΤ@Σ@ΚΗΣ και οι περιφερόμενοι βουλευτάδες ΝΔ ΕΤΑΖΑΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΤΩΡΑ ΕΒΓΑΛΑΝ ΜΟΎΓΚΑ...

    ΌΣΟ ΓΙΝΌΝΤΟΥΣΑΝ ΤΑ ΠΑΖΆΡΙΑ ΡΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΌΠΕΔΟ ΛΑΘΡΟ ΣΤΟ ΑΜΑΝΙΟΎ ΕΤΑΖΑΝ, ΕΤΑΖΑΝ, ΕΤΑΖΑΝ ΟΤΙ ΕΠΙΘΥΜΟΎΣΕ ΚΆΘΕ ΠΙΚΡΑΜΈΝΟΣ… ΒΟΥΛΕΥΤΆΔΕΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΨΙΜΙΟΣ ΕΨΑΧΝΑΝ ΟΙΚΌΠΕΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ…
    ΤΩΡΑ, ΠΌΝΤΟΙ οι ΓΙΑΤΡΟΊ ΚΑΙ οι ΝΟΣΟΚΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ της Κω, ΠΟΥΝΤΟΙ ΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΈΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΈΝΤΡΟ ΑΝΤΙΜΆΧΙΑΣ;;;; ΚΑΙ Ο ΤΕΟΝΤ@Σ@ΚΗΣ ΓΡΆΦΕΙ ΑΚΌΜΑ ΕΝΑ ΡΑΒΑΣΆΚΙ, ΓΙΑ ΤΑ ΜΆΤΙΑ ΤΟΥ ΚΌΣΜΟΥ, ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΉΞΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΚΑΛΆΘΙ ΤΩΝ ΑΧΡΉΣΤΩΝ, σαν την Τριώροφη Δημαρχία των ΑΒΟΥΛΩΝ και ΑΝΙΚΑΝΩΝ….

    • Το χοτσποτ στο πυλι το προτεινα ο γιωργακης ο πρωην. Αυτα δεν ξεχνιουνται!!! Αυτος ηταν η καταστροφη του νησιου. Πεντε χρονια απον. Περι αλλα ετυρβαζε…..

    • Το προσωπικο στα νοσοκομεια το βαζει η κυβερνηση. Ο δημαρχος διεκδικει και καλα κανει!!! Δυστυχως περασε η προηγουμεμη πενταετια, με τους
      αχρηστους, ανικανους, αδιαφορους ταξιδιαρηδες και το νησι στον αυτοματο!!!

      • Σε 5΄εκανες δυο(2)δηθεν σχολια…τοσα ξερεις.. και αυτα γραφεις γιδι!!
        Εχουμε πει το χοτ σποτ τι ονοματα εχει..ενημερωσου…!!

  3. Γκιωργκακι την πλατη του θεοδοσακη θα την βλεπεις μεχρι να σαι καλα να ογδονταρησεις. Αντε γειαααα….παρτο αποφαση κ κατσε πιο σπιτι σου. Κοντευεις γκιωργκακι 70. Κατηγορουσες παυλιδη καισερλη και εισαι χειροτερος . Πολιτικο απολιθωμα εισαι πιο

    • Ο ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΔΕ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΞΕΧΝΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ; ΑΧ ΚΑΚΟΜΟΙΡΕ 3F. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΣΚΕΦΤΗΚΕΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ. ΑΧ ΚΑΗΜΕΝΕ.ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΔΡΩΜΕΝΟΣ.

    • Δηλαδή είχαμε πολλά κρούσματα στα 5 νησιά που φιλοξενούν μετανάστες,αλλά δεν βλέπαμε να δημοσιοποιούνται στα δελτία του ΕΟΔΥ,μετά λένε γιατί ακυρώνουν οι Ολλανδοί,καλά η TUI έχει δύναμη ανώτερη των Δημάρχων,αλλά και MKO..είχαμε σύμφωνα με το άρθρο (που έχω ακούσει και από πηγές από μέσα ότι είναι έγκυρο) πάνω από 180 κρούσματα ,αλλά τουμπεκί ψιλοκομμένο…

      • Να σε δει γιατρός.Την μια μας λες δεν έχει κρούσματα και βάζουν για να κάνουμε εμβόλια.Τώρα λες έχουμε παραπάνω .Αποφάσισε βλημα.

        • Λέω εδώ και ένα χρόνο,ότι έχουμε και αποκρύπτονται…και φέτος όλη η Κως ξέρει για τουλάχιστον 8 Γερμανούς,τα εμβόλια τι σχέση έχουν βλάκα;αν θες το κάνεις,αν δεν θες μην φτιάξεις και μην σώσεις..αν σ αρέσει η εικόνα της Κω και η ανέχεια που ξέπεσαν εκατοντάδες συμπολίτες σου,κοιτάξου στον καθρέφτη και αποφάσισε.. αλλά μην μπερδεύεις σχολιαστές και σχόλια..μην κάνεις τον έξυπνο ενώ είσαι βλάκας.

  4. ΟΥΤΩΣ Ή ΆΛΛΩς ΑΧΡΗΣΤΟ ΕΙΝΑΙ! ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΑ ΚΑΙ ΑΚΡΩς ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ! ΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΚΩΣ ΔΕΝ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΝΟΣΟΟΜΕΙΟ, ΜΗΝ ΕΛΠΙΖΕΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ! ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ Η ΜΠΙΖΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ! ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΑΠΛΆ ΘΑ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΟΥΝ. ΒΑΛΤΟΥΣ ΣΕ ΣΤΕΝΟ ΚΛΟΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕ ΜΠΑς ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ!

  5. Μέχρι μεταθέσεις έδωσε ο κύριος ο Θεός να το κάνει κύριο όχι προσλήψεις. Τι κάνει ο διευθυντής του νοσοκομείου η νοσηλευτική διευθύντρια; Που είναι τώρα να φωνάξει μόνο σε πορείες ήξεραν να κατεβαίνουν και τώρα που είναι; Με το υπάρχον προσωπικό έχει ανοίξει δύο τμήματα. Για ποιο νοσοκομείο μιλάμε καλά να πάθετε δεν σας λυπάμαι νομίζω τα θέλετε και τα τραβάτε έχετε νομίζω συμφέροντα αλλιώς δεν γίνεται να μην γίνονται διαμαρτυρίες και μην μου πείτε για το καλό του πολίτη ο πολίτης έδειξε τι μπορεί να κάνει κάτι που εσείς δεν κάνατε τόσο καιρό όλα κάτω από το πατάκι δες καρδιολόγο αναλάβετε τις ευθύνες σας

  6. ΘΕΟΔΟΣΗ ΜΟΛΙΣ ΓΥΡΙΣΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΣΟΥ, ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΕΡΟΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ. Η ΚΩΣ ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΣΙ!!!

  7. Θεοδώση να ανακοινώσεις οτι θα κλείσεις το Λημάνι και αεροδρόμιο αν δεν υλοποιηθούν αυτά που ζήτησες και πιστεύω ότι μόνο έτσι θα καταλάβει η Κυβέρνηση.

    • Ντοπιε ασε καλυτερα…χχαχαχαχ
      το ξερουν αυτο..οι συναιτεροι της ΝΔουλας??χεχεχεχ
      ΜΠΟΡΕΙ??
      Ο Ρασπουτιν τι λεει??χεχεχεχε
      Ειστε για πολλα γελια!!!

  8. Απευθυνεσαι σε εναν γκαου μην περιμενεις να σε καταλαβει …..ουτε την μπαλα πετουσε καλα παγκιτης ηταν….

    • Ψιτ… ψαξε για το συντροφακι σου το αχ νησακι που σας την κοπανησε. Μονος εμεινες, να παπαρδελιζεις!!! Α και μη ξεχνας τα χαπακια σου!!!

  9. Όταν ο ψεύτης Περιφερειάρχης δήλωνε ότι τα νησιά είναι ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ ,εσύ δεν έβγαλες άχνα Δήμαρχε!Φάτα τώρα!!!

    • Τι εννοεις Ν.Κ. οτι ο δημαρχος δεν ενδιαφερθηκε για την υγειονομικη θωρακιση; γνωριζεις πολυ καλα οτι αυτο ειναι αρμοδιοτητα και υποχρεωση του υοουργειου υγειας. Ο δημαρχος θα γνωριζεις οτι συνεχως διεκδικει. Αυτο δε σημαινει οτι πρεπει να κανει αντιπαραθεσεις με τον περιφερειαρχη, οπως εκανε ο πρωην και την πατησε το νησι!!!

  10. Πέθαναν τα πειραματόζωα που το κάναν σε ζώα. Και το κάνουν σε ανθρώπους προβατάκια

    Γνωστό πρόβατο φίλος οικογενειακός με τη δεύτερη δόση του βάζεις πάνω στο μπράτσο σιδερένια κέρματα και μένουν εκεί ( μαγνήτης )

    Και οι παρενέργειες θα έρθουν σε κάνα χρόνο και πιο λίγο

    Περαστικά στα πρόβατα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ