ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ «Νέα εποχή» – «Όχι νέα μέτρα» παρά τις πιέσεις των δανειστών – Αισιόδοξος για ανάκαμψη της οικονομίας Ο Δ. Παπαδημητρίου

77
2688

ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ
Με αιχμηρές τοποθετήσεις από τον Δήμαρχο Κω  και τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στην αίθουσα του ΕΒΕΔ στην Κω η σύσκεψη με τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Παπαδημητρίου, παρουσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Γάκη και Η. Καματερού.

Την αισιοδοξία του για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, που ήδη έχει δρομολογηθεί, όπως είπε, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου κατά την τοποθέτησή του (όπως και στη δευτερολογία του βίντεο)

«Η δρομολογημένη ανάπτυξη δεν ήρθε εξ ουρανού αλλά σαν αποτέλεσμα των κυβερνητικών πολιτικών και μεταρρυθμίσεων σε θεσμικό, διοικητικό και χρηματοδοτικό επίπεδο» τόνισε ο κ. Παπαδημητρίου ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στις πολιτικές αυτές της κυβέρνησης σε όλους τους τομείς. Αναφέρθηκε εκτενώς στην δημοσιονομική ελάφρυνση που υπήρξε την οποία υπολόγισε σε 20 δις ευρώ, από την μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα την περίοδο 2015-2017, στη στήριξη των χαμηλότερων κοινωνικά τάξεων, στην καθιέρωση του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης, στη ναυτιλία και τη νησιωτική πολιτική, στην αντιμετώπιση του προσφυγικού, στην προσέλκυση επενδύσεων στη μείωση της ανεργίας κ.α.

«Μετά από δεκαετίες κακοδιαχείρισης, πελατειακής λογικής, ανοχής στην διαφθορά και τη λεηλασία του δημοσίου πλούτου, η νέα εποχή είναι εδώ» τόνισε ο κ. Παπαδημητρίου αναφέροντας ότι το μέλλον αυτής της χώρας είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση «μέσα από την στήριξη της πραγματικής οικονομίας, την αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου και τη στήριξη της κοινωνίας.

«Μεταρρυθμίσεις και χρηματοδότηση δεν αρκούν για να ορθοποδήσουμε» τόνισε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης επισημαίνοντας ότι «χρειάζεται να ανακτηθεί συγχρόνως η χαμένη εμπιστοσύνη, εμπιστοσύνη που εκτός από την ολοκλήρωση αξιολόγησης του προγράμματος προϋποθέτει ευρύτερες συναινέσεις στη βάση της υπευθυνότητας ενός εκάστου και της αναγνώρισης της προόδου που έχει συντελεστεί στην οικονομία».

Αυτό παραμένει σήμερα ένα βασικό ζητούμενο για το πολιτικό μας σύστημα και γενικότερα την ελληνική κοινωνία κατέληξε ο κ. Παπαδημητρίου ο οποίος στην συνέχεια άκουσε τα ειδικότερα ζητήματα και προβλήματα των νησιών που του έθεσαν οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης (Δήμαρχος Κω Γ. Κυρίτσης, Ι. Ρούφα, Γ. Ζερβός) οι εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων. Από τα βασικά θέματα που τέθηκαν ήταν η μείωση των συντελεστών ΦΠΑ, η υπερφορολόγηση του τουρισμού και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, θέματα για τα οποία ο κ. Παπαδημητρίου υποσχέθηκε ότι θα εξεταστούν κατά προτεραιότητα μόλις το επιτρέψουν τα δημοσιονομικά της χώρας.Στο πλαίσιο της ίδιας ομιλίας ο κ. Παπαδημητρίου τόνισε ότι η κυβέρνηση παρά τις πιέσεις των δανειστών δεν πρόκειται να πάρει νέα μέτρα.

  • Αξιοσημείωτη η παρατήρηση του εκπροσώπου του ΕΒΕΔ Δ. Σαράντη για «ύποπτη αποχώρηση» του Δημάρχου Κω Γ. Κυρίτση, με το που σηκώθηκε να μιλήσει (βίντεο), καταφερόμενος σε πολλά σημεία κατά του δήμου Κω, με τον Υπουργό να λέει στο τέλος κατά το κλείσιμο της ομιλίας του «δεν μπορώ να σχολιάσω τις διαφορές που έχουν οι εκπρόσωποι των φορέων με τον δήμο Κω».

Η ομιλία του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης

Κυρίες και κύριοι,
Ζούμε σε μία εποχή στην οποία η έννοια της ομαλότητας και της κανονικότητας έχει εκλείψει και όπου οι αλλαγές είναι ραγδαίες και ανατρεπτικές σε όλα τα επίπεδα της οικονομίας, της κοινωνίας, της τεχνολογίας, του περιβάλλοντος και των γεωστρατηγικών ισορροπιών. Μέσα σε αυτό το ασταθές και αβέβαιο κλίμα και με την Ευρώπη να δοκιμάζεται σκληρά όσον αφορά τις μελλοντικές προοπτικές της, η Ελλάδα κάνει τα πρώτα ουσιαστικά βήματα εξόδου από την μακρόχρονη κρίση της εμφανίζοντας ήδη από το γ’ τρίμηνο 2016 σημαντική βελτίωση του οικονομικού κλίματος με αύξηση των επενδύσεων, των εξαγωγών, της κατανάλωσης και του ΑΕΠ προδικάζοντας, μάλιστα, ισχυρή ανάκαμψη για το 2017.
Και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την Περιφέρεια η οποία στη διάρκεια της κρίσης (2007-2014) έχασε το 22% της ακαθάριστης προστιθέμενης αξίας της, κάτι λιγότερο απ όσο έχασε η ελληνική οικονομία συνολικά, αν και με πολύ μικρότερη απώλεια σε θέσεις απασχόλησης (-7%) συγκριτικά με τη χώρα συνολικά (-17%).
Εξέλιξη που σηματοδοτεί τις σημαντικές αντοχές του Νοτίου Αιγαίου στην κρίση λόγω της εξειδίκευσης του στον τομέα των υπηρεσιών και ειδικότερα στο εμπόριο και τον τουρισμό όπου η Περιφέρεια διαθέτει με 53% το υψηλότερο ποσοστό ξενοδοχείων 4 και 5 αστέρων στην Ελλάδα.
Η ισχυρή εξάρτηση από τον τουρισμό όμως δεν είναι ό,τι καλύτερο και οι παραπάνω δύο τομείς δεν θα μπορέσουν να αναστηλώσουν με τρόπο βιώσιμο την τοπική οικονομία, αν στην ανάκαμψη της δεν συμβάλλει ο παραγωγικός τομέας και ειδικότερα η ενέργεια, οι υποδομές και η αγροδιατροφική αλυσίδα.
Όμως, για να επιστρέψουμε στην εθνική οικονομία, η δρομολογημένη ανάκαμψη της δεν ήλθε εξ ουρανού, αλλά σαν αποτέλεσμα των κυβερνητικών πολιτικών και μεταρρυθμίσεων σε θεσμικό, διοικητικό και χρηματοδοτικό επίπεδο.
Με πρώτη, ασφαλώς, την τεράστια δημοσιονομική ελάφρυνση ύψους 20 δις από την μείωση των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα την τριετία 2015-2017:
θυμίζουμε πως επί κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ τα πρωτογενή πλεονάσματα της τριετίας έφθαναν τα 23,8 δις ενώ με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περιορίστηκαν σε 3,7 δις.
– Δύο χρόνια η κυβέρνηση εργάστηκε σκληρά για να στηρίξει την κοινωνία και τα οικονομικά – κοινωνικά δικαιώματα των χαμηλότερων κοινωνικών τάξεων. Παρέλαβε μια χώρα με κατεστραμμένο κοινωνικό κράτος, χωρίς παραγωγικό προσανατολισμό, με συρρικνωμένα δημοκρατικά δικαιώματα.
Με ένα κράτος και μια διοίκηση συναλλαγή πολιτικών – οικονομικών συμφερόντων είχε αφήσει το αποτύπωμα της.
Δύο χρόνια μετά διολίσθηση σταμάτησε, με τεράστιο κόπο και κόστος. Στην πορεία αυτή συνεχίζουμε για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με επίκεντρο τις δυνάμεις της εργασίας, την επαναθεμελίωση του κοινωνικού κράτους και την εδραίωση της κοινωνικής συνοχής στην χώρα.

– Υπογράψαμε μια συμφωνία με τους δανειστές εν γνώσει μας ότι η συμφωνία αυτή δεν αποτελεί δικό μας πρόγραμμα. Αλλά και η υποχώρηση είναι μέρος μιας στρατηγικής.
Μας έδωσε τον απαραίτητο χρόνο για να διαχειριστούμε μια χρεωκοπημένη οικονομία, την ίδια στιγμή που κάθε άλλη επιλογή θα ήταν καταδικαστική για τα λαϊκά συμφέροντα και θα οδηγούσε τη χώρα σε οικονομική και προσφυγική ασφυξία και σε ακόμα μεγαλύτερη εξάρτηση.

– Όμως, όλο αυτό το διάστημα, μαζί με την διαπραγμάτευση και την εφαρμογή της συμφωνίας, υλοποιήθηκε ένα παράλληλο κυβερνητικό πρόγραμμα, που είχε σαν στόχο την στήριξη των πιο αδύναμων, την αξιοποίηση όλων διαθέσιμων εργαλείων και την επανεκκίνηση της οικονομίας. Ακριβώς αυτό το παράλληλο πρόγραμμα είναι που συνάντησε την λυσσαλέα αντίδραση του πολιτικού κατεστημένου και των ΜΜΕ που ελέγχει.

– Μετά από δεκαετίες κακοδιαχείρισης, πελατειακής λογικής, ανοχής στην διαφθορά και την λεηλασία του δημόσιου πλούτου, η νέα εποχή είναι εδώ.
Το μέλλον αυτής της χώρας είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση, μέσα από την στήριξη της πραγματικής οικονομίας, την αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου, την στήριξη της κοινωνίας.

– Η στόχευσή μας: μια βαθιά αναδιοργάνωση του πολιτικού συστήματος (Συνταγματική Αναθεώρηση, Αναβάθμιση Βουλής, Χρηματοδότηση Κομμάτων, κλπ), μια ριζική ανασυγκρότηση του Κοινωνικού Κράτους (έμφαση σε Υγεία, Παιδεία, Εργασία και πρόνοια), ένα νέο παραγωγικό περιβάλλον με έμφαση στα εργασιακά δικαιώματα, στην καινοτομία, στην περιβαλλοντική προστασία.

Από τις κυβερνητικές πολιτικές και μεταρρυθμίσεις ενδεικτικά αναφέρω μερικές :
Στην Οικονομία
Η Ελλάδα προηγείται στην απορρόφηση των ΕΣΠΑ με ποσοστό απορρόφησης 100% έναντι 90,5% του ευρωπαϊκού μέσου όρου ΜΟ ΕΕ28.
• Προωθήθηκε ο Νέος Αναπτυξιακός Νόμος 4399/16 στον οποίο προβλέπεται η προκήρυξη οκτώ καθεστώτων (προγραμμάτων) ενισχύσεων. Έχουν ήδη ενεργοποιηθεί τα 4 πρώτα καθεστώτα με πολύ θετικά αποτελέσματα.
• Εκκαθαρίστηκαν οφειλές και εκκρεμότητες παλαιών νόμων που αφορούν σε 6.300 επενδυτικά σχέδια με οφειλές περίπου 6,5 δις, διασφαλίζοντας για πρώτη φορά την πληρωμή τους.
• Καθιερώθηκε για λόγους διαφάνειας η ανάρτηση της σειράς προτεραιότητας των ελέγχων και των πληρωμών στο διαδίκτυο. Η σειρά προτεραιότητας καθορίζεται πλέον αυστηρά από την ημερομηνία υποβολής του αιτήματος ελέγχου.
• Υπογράφηκε η «Συμφωνία Έδρας» μεταξύ της Ελλάδας και της Διεθνούς Αναπτυξιακής Τράπεζας EBRD και δραστηριοποιήθηκε ο Διεθνής Οργανισμός Χρηματοδότησης (IFC) της Παγκόσμιας Τράπεζας, μετά από αίτημα της ελληνικής Κυβέρνησης.
• Προχωρά η εκτέλεση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, με σταδιακή αύξηση του εθνικού σκέλους στα 750 εκ., αύξηση της χρηματοδότησης των περιφερειών στα 300 εκ. για το 2016, δημιουργία ειδικών αναπτυξιακών προγραμμάτων για το ΒΑ και ΝΑ Αιγαίο.
• Προωθήθηκε νομοθετικό πλαίσιο για την καταπολέμηση της απάτης για συγχρηματοδοτούμενα έργα, καθώς και την απλοποίηση διαδικασιών παραγωγής έργων.
• Κατοχυρώθηκαν νομοθετικά η προώθηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και η απλοποίηση διαδικασιών για τη σύσταση επιχειρήσεων.
• Δρομολογήθηκε η πλήρης εφαρμογή του συστήματος εισροών-εκροών σε όλη την αλυσίδα διακίνησης και εμπορίας καυσίμων.

Στα εργασιακά
Είχαμε την καθιέρωση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

• Κυρώθηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο ο Ευρωπαϊκός Κοινωνικός Χάρτης, ο οποίος αποτελεί το πιο προωθημένο διεθνές κείμενο προστασίας των κοινωνικών και εργατικών δικαιωμάτων.

• Κατοχυρώθηκε το δικαίωμα πρόσβασης όλων των ανέργων στο Σύστημα Υγείας και καθιερώθηκε η δωρεάν μετακίνηση ανέργων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς Αττικής.
• Καταφέραμε το Γ’ Τρίμηνο του 2016 να μειώσουμε κατά 150.000 τους ανέργους σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014. Το ποσοστό της ανεργίας μειώθηκε στο 22,6% από 25,5% μετά από 6 ολόκληρα χρόνια.

• Σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφορικού συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, ο ιδιωτικός τομέας δημιούργησε 99.700 καθαρές θέσεις εργασίας το 2015 και έφτασε τις 136.260 το 2016. Οι θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν στον ιδιωτικό τομέα το 2016, αυξήθηκαν κατά 31,5% σε σχέση με το 2014.
• Πραγματοποιήθηκαν περίπου 350 διμερείς συναντήσεις με εργαζόμενους από διάφορους εργασιακούς χώρους που αντιμετώπιζαν προβλήματα με την εργοδοσία και στη συνέχεια, παρεμβάσεις και διενέργεια ελέγχων για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας.
• Διενεργήθηκαν 54.826 έλεγχοι από το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας σε ό,τι αφορά στις εργασιακές σχέσεις, 45.476 έλεγχοι για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία και 25.805 για εργατικές διαφορές.
• Για πρώτη φορά τα έσοδα που προέρχονται από τα πρόστιμα των ελέγχων δεν κατευθύνονται στην εφορία αλλά στην κοινωνική ασφάλιση δεδομένου ότι πρόκειται για πόρους που υποκλέπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία.
• Για τη διετία 2015-2016 υλοποιήθηκαν προγράμματα απασχόλησης 900 εκ. ευρώ στα οποία εντάχθηκαν 200.00 άνεργοι.
• Τα 5μηνα της κοινωφελούς εργασίας, μετατράπηκαν σε 8μηνη μισθωτή εργασία με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.
• Υλοποιείται πρόγραμμα προσωρινής μισθωτής εργασίας, διάρκειας 12 μηνών με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα για 4.000 ανέργους που προέρχονται από τον χώρο παροχής υγειονομικών υπηρεσιών, για την υποστήριξη του τομέα της υγείας.
• Παρέχεται επαγγελματική εκπαίδευση και πρακτική άσκηση στους πιο δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας. (Logistics, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Τουρισμός, Βιομηχανικά Επαγγέλματα, εξωστρεφές εμπόριο κ.ά.), ώστε να βελτιώσουν οι άνεργοι τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους.

Στη Ναυτιλία και τη Νησιωτική Πολιτική
• Προστέθηκαν νέα λιμάνια προσέγγισης και αυξήθηκαν τα δρομολόγια των επιδοτούμενων γραμμών δημοσίου συμφέροντος, με βάση τις μεταφορικές ανάγκες των νησιών και τις προτάσεις των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
• Παραχωρήθηκαν στην αυτοδιοίκηση οι χώροι που ανήκουν στις χερσαίες ζώνες λιμένων και δε χρησιμοποιούνται ή δε σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη λιμενικών δραστηριοτήτων. Ήδη προχωρούν οι διαδικασίες για την απόδοση του θαλάσσιου μετώπου του λιμένα της Πάτρας στο Δήμο, ενώ αντίστοιχες διαδικασίες έχουν ξεκινήσει στην Ηγουμενίτσα και την Ελευσίνα.
• Προσαρμόστηκαν, με βάση τα πραγματικά δεδομένα, οι τιμές των εισιτηρίων για τις γραμμές δημοσίου συμφέροντος. Η προσαρμογή αυτή οδήγησε σε μείωση κατά 2,6% για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια.
• Μειώθηκαν οι τιμές των εισιτηρίων με την κατάργηση του επίναυλου (3%), τον οποίο η Αριστερά είχε καταγγείλει και καταψηφίσει από τη θεσμοθέτησή του με το νόμο 2932/01 χαρακτηρίζοντάς τον ως «χαράτσι», που έπληττε κυρίως τους νησιώτες, ως τακτικούς επιβάτες των πλοίων της ακτοπλοΐας.
• Επεκτάθηκε η χρονική διάρκεια της παρεχόμενης έκπτωσης σε Φοιτητές και Σπουδαστές σε όλη τη διάρκεια του έτους.
• Λίγες ημέρες πριν την πρωτοχρονιά του 2016 έγινε δυνατή η καταβολή δεδουλευμένων στους απλήρωτους ναυτικούς της ΝΕΛ.
• Αυξήθηκε το βοήθημα Χριστουγέννων από 300 ευρώ σε 350 ευρώ για τους άγαμους και από 350 ευρώ σε 400 ευρώ για τους έγγαμους ναυτικούς, ενώ αυξήθηκαν και οι δικαιούχοι.

Στην ανθρωπιστική διαχείριση του Προσφυγικού
• Στην Ελλάδα φιλοξενούμε σήμερα περίπου 60.000 πρόσφυγες και μετανάστες, εκ των οποίων οι 12.000 περίπου είναι στα νησιά. Καταφέραμε μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες να διασφαλίσουμε την ασφαλή μεταφορά 851.000 προσφύγων στην Ευρώπη. Το ελληνικό λιμενικό μόνο το 2015 διέσωσε 103.000 ανθρώπους στο Ανατ. Αιγαίο αποδεικνύοντας τι μπορεί να επιτευχθεί με τη συνεργασία των τοπικών κοινοτήτων.
• Σήμερα διασφαλίζεται το δικαίωμα στην εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων – πρόσβαση στην εκπαίδευση όλων των ανηλίκων που διαβιούν σε δομές φιλοξενίας
• Οι ελληνικές αρχές διαχειρίστηκαν τις πρωτοφανείς προσφυγικές ροές στη χώρα δημιουργώντας το συντομότερο δυνατό δομές φιλοξενίας και καταργώντας τους χώρους, όπου πρόσφυγες και μετανάστες έβρισκαν πρόχειρο κατάλυμα.
• Δημιουργήθηκαν σε αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα, οι απαραίτητες δομές φιλοξενίας με κατάργηση των αυτοσχέδιων χώρων διαμονής και προχωρά η αναβάθμιση των κρατικών δομών για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης.
• Ολοκληρώθηκε η διαδικασία προ-καταγραφής προσφύγων και μεταναστών σε μόλις δύο μήνες, με προτεραιότητα στις πιο ευάλωτες και ευπαθείς περιπτώσεις.
• Ενισχύθηκε η Υπηρεσία Ασύλου και προχωρά η εξέταση των αιτήσεων ασύλου σε εξατομικευμένη βάση και σύμφωνα με το δίκαιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
• Για τα ασυνόδευτα παιδιά λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα 47 ξενώνες φιλοξενίας με 1.191 θέσεις συνολικά. Επίσης δημιουργήθηκαν ασφαλείς ζώνες (safe zones) μέσα σε κέντρα φιλοξενίας.
• Υλοποιούνται προγράμματα για την υγειονομική φροντίδα και περίθαλψη των προσφύγων και τον εμβολιασμό των παιδιών που διαμένουν σε κέντρα και άλλους χώρους φιλοξενίας.
• Διασφαλίζεται το δικαίωμα στην εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων – πρόσβαση στην εκπαίδευση όλων των ανηλίκων που διαβιούν σε δομές φιλοξενίας.

Αξίζει να τονιστεί πως οτιδήποτε καταφέραμε το πετύχαμε παρά το γεγονός ότι στις στιγμές της προσφυγικής κρίσης, με εξαίρεση της Γερμανίας και της Σουηδίας, οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι εταίροι μας δεν σταθήκανε στο ύψος των δεσμεύσεων τους.

Βεβαίως, για την οριστικοποίηση της ανάκαμψης το 2017 προϋπόθεση είναι η ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης και η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο Πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης της ΕΚΤ που θα επιτρέψει την αύξηση της ρευστότητας και τη μείωση των επιτοκίων δανεισμού σε κράτος, τράπεζες και επιχειρήσεις.
Στο μεταξύ, η κυβέρνηση εφαρμόζει πολιτικές που στηρίζουν τους τρεις πυλώνες-κλειδιά της στρατηγικής της για την ανάπτυξη, δηλαδή την προσέλκυση επενδύσεων, την αύξηση των εξαγωγών και τη δημιουργία φιλικότερου επιχειρηματικού περιβάλλοντος.
Για τον σκοπό αυτό επιστρατεύει τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο, τη θεσμοθέτηση της ηλεκτρονικής σύστασης επιχειρήσεων, την επιτυχή απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων, το βαθμιαίο άνοιγμα στον ανταγωνισμό κλειστών αγορών προϊόντων, και τη διευθέτηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων με στόχο τη μείωση τους κατά 40 δις έως το 2019.
Επιπρόσθετα, η κυβέρνηση προγραμματίζει την αναθεώρηση της νομοθεσίας για τις Στρατηγικές Επενδύσεις, ολοκληρώνει το νέο Κανονιστικό Πλαίσιο για την ταχεία και αποτελεσματική εξωδικαστική ρύθμιση του συνολικού χρέους των βιώσιμων Επιχειρήσεων, θεσμοθέτησε το Ταμείο Συμμετοχών για τη χρηματοδότηση των ΜμΕ, και τέλος, υπέγραψε τη σύσταση και ενεργοποιεί άμεσα δύο νέα εργαλεία, το Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΙΙ μέσω του ΕΤΕΑΝ, καθώς και το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον».
Από τις τρεις τελευταίες πλατφόρμες θα εισρεύσουν αθροιστικά στην πραγματική οικονομία 2 δισ. ευρώ, 1 δισ. από δημόσιους πόρους και ένα 1 δισ. ακόμα από τη μόχλευση.
Συγχρόνως, οι ελληνικές επιχειρήσεις προγραμματίζουν επενδύσεις άνω των 2 δις για το 2017. Στα, δε, πλαίσια του Αναπτυξιακού Νόμου και μέχρι σήμερα, βρίσκονται στο πρώτο στάδιο υποβολής συνολικά περισσότερες από 1.400 επενδυτικές προτάσεις και έχουν υποβληθεί συνολικά 391 επενδυτικά σχέδια.
Θα ήθελα να κλείσω εδώ την ομιλία μου με την εξής παρατήρηση.
Μεταρρυθμίσεις και χρηματοδότηση δεν αρκούν για να ορθοποδήσουμε. Χρειάζεται να ανακτηθεί συγχρόνως η χαμένη εμπιστοσύνη.
Εμπιστοσύνη που εκτός από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και του Προγράμματος προϋποθέτει ευρύτερες συναινέσεις στη βάση της υπευθυνότητας ενός εκάστου και της αναγνώρισης της προόδου που έχει συντελεστεί στην οικονομία.
Αυτό παραμένει σήμερα ένα βασικό ζητούμενο για το πολιτικό μας σύστημα και γενικότερα την ελληνική κοινωνία.
Σας ευχαριστώ

 

77 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ .Ζημιώθηκε η εθνική οικονομία 200 δισ. ευρώ! 1

    Ζημία από το ΑΕΠ 2015 με 2016 περί τα 10 δισεκ.
    Ζημία από τις καταθέσεις 36 δισεκ.
    Ζημία από τα NPLs 18 δισεκ.
    Ζημία στην ιδιωτική οικονομία και αγορά όπως το χρηματιστήριο 10 δισεκ.
    Ζημία 39 δισεκ. από την αποτυχημένη επένδυση του ελληνικού κράτους στις τράπεζες.
    Σε 23 μήνες η εθνική οικονομία υπέστη ζημία 113 δισεκ. ευρώ.
    Η αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υποχρεώθηκε να συνάψει δάνειο 82-86 δισεκ. ευρώ για να καλύψει όλη αυτή την εθνική τραγωδία.http://www.bankingnews.gr/

    • Θέμα της συζήτησης, ΠΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΕΝΑΣ ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΌΣ ΝΑ ΓΊΝΕΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΊΚΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΣφΥΡΙΖΑ....

      Ξεφτίλα να τους αποκαλεί ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ο ψεκασμένος συγΚΑΜΕΝΟΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ, δεν ντρέπονται οι αριστεροί του κ@λου για όσα ΨΕΜΑΤΑ πούλησαν χωρίς τσίπα στους Έλληνες και για όσα ψήφισαν στην βουλή σαν υπάκουοι φασίστες στις παραγγελιές της Τρόικας…

      • Ο χωρίς τσίπα ΤΣΙΠρΑΣ και ο ΣφΥΡΙΖΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΊΑ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΌ ΠΛΟΥΤΟ ΓΙΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ

        ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΙΩΝΑ και βάλε, ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ της ΤΡΟΪΚΑΣ κάθε πλουτοπαραγωγική πηγή της χώρας. Οι δανειστές μας έχουν δικαίωμα παράτασης της σύμβασης… Ότι ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΕΓΡΑΦΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΞΙΟΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΣΙΠρΑ, του πρωθυπουργού των δοσίλογων της κυβέρνησης ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. ΚΤΗΡΙΑ σαν την 80 ΑΤΕ, ΑΚΙΝΗΤΑ, ΟΙΚΟΠΕΔΑ, ΒΟΣΚΟΤΟΠΙΑ, ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ΜΑΡΙΝΕΣ, ΛΙΜΑΝΙΑ, ΔΕΗ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ( Γιαννάκη Ζερβέ η κατάληψη;;;) , ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ, όπως και ΤΑ ΤΡΕΝΑ ΜΟΝΟ για 40 εκατομμύρια ευρώ για την καρέκλα της εξουσίας. Πράγματι, ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΊΑ οι γιαλατζί αριστεροί, οι ΨΕΥΤΕΣ, ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ …

      • Από τον ΚΑΠΟΔΊΣΤΡΙΑ μέχρι τον ΣΑΜΑΡΆ κανένας πρωθυπουργός δεν υπέγραψε το ΞΕΠΟΎΛΗΜΑ της ΕΛΛΆΔΑΣ. ΜΟΝΟ ο ΤΣΙΠρΑΣ του ΣφΥΡΙΖΑ.

        Τα πάντα ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΓΙΑ 100 ΧΡΟΝΙΆ ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ, ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ, ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΔΟΣΊΛΟΓΟΙ, ΓΙΑΛΑΤΖΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΊ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΣΙΠρΑ… Οι γιαλατζί αριστεροί, οι χειρότεροι που κυβέρνησαν και ξεπούλησαν τα πάντα στην Ελλάδα.

    • Μόνο οι φασιστοαριστεροί του τοπικού ΣφΥΡΙΖΑ ξέρουν τι θα προσφέρει η παρουσία του ΧΟΡΤΑΤΟΥ ΛΕΦΤΑ στην Κω.

      Με εντολή ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΥ στους φελλούς του ΕΒΕΔ η παραχώρηση της αίθουσας και η παρουσία τους. Μας μίλησε για την οικονομία ένας ΧΟΡΤΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΣ «ΓΙΑΛΑΤΖΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ» που δεν έχει τα δικά μας προβλήματα. Δεν τους ενδιαφέρει πως πληρώνουμε όλα τα φορολογικά καζίκια που μας χώνουν χωρίς να σκέφτονται, αυτά που ετοιμάζονται να ψηφίσουν στα τέσσερα, την βιωσιμότητα των μικρών επιχειρήσεων οι καταστροφείς της οικονομίας.

      • Σαράντη, είστε μεγάλα ψώνια, ο Κυρίτσης έφυγε όχι για να μην σε ακούσει αλλά για να πάει σε κηδεία…ήθελε ακροατήριο…

        Φυσικά εσύ ο παραμορφωμένος…. Νεοδημοκράτης με «πολιτικές φιλοδοξίες!;!;!;!;), που ψοφά για αυτοπροβολή ακόμα και σε φιέστες γιαλατζί αριστερών, προτίμησες άλλη κηδεία αυτήν που σου ζήτησε ο Χατζημάρκος και όχι της κυρίας Μαρίτσας που όλοι οι Κώοι εκτιμούσαν… Ζήτησε ο να επιστρέψουν στους εμπόρους τον ΔΗΦΟΔΩ που εισέπραξαν από τους πολίτες.

    • Βρε ΣφΥΡΙΖΑκια κοτζάμ υπουργό ΠΑΜΠΛΟΥΤΟ στην μικρή αίθουσα 50 ατόμων του ΕΒΕΔ και καταφέρατε να την γεμίσετε!!!..

      Και εάν βγάλουμε τους εκπροσώπους των φορέων ΜΑΥΡΗ ΜΟΝΑΞΙΑ. ΟΛΟΙ μας θέλουμε να μάθουμε για το χρήμα που έχει με την υπουργό επήσεις γυναίκα του ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙ, οι πιο πλούσιοι μισθωτοί της βουλής. Φυσικά εάν ήταν ένας ΔΕΞΙΟΣ επιχειρηματίας δεν θα λέγαμε ΤΙΠΟΤΑ για αυτόν τον ΓΙΑΛΑΤΖΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟ με τις ΔΕΞΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ…

      • Οι νησιώτες ΑΠΟΝΤΕΣ στην υποδοχή. ΨΕΥΤΕΣ ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΦΥΡΙΖΑ, μόνο ΦΟΡΕΙΣ και Αστυνομία… Το ΜΑΥΡΟ σας χάλι ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΙ.

        Τρις και «ο… ψηλός Κάπτεν Ηλίας o Κ@ΛΟΤΟΥΜΠΑΣ» μαζί με το ΣΩΤΗΡΑΚΗ δίπλα στον ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΛΕΦΤΑ που τον κουβάλησαν για να σώσει την οικονομία σαν τον ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗ…

    • Αμολήθηκαν στα νησιά οι ΨΕΥΤΕΣ ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΦΥΡΙΖΑ για να ξεφουρνίσουν νέες υποσχέσεις τώρα που βλέπουν ότι θα πάνε στον αγύριστο.

      Από το κίνημα των αγανακτισμένων και δεν πληρώνω στην κυβέρνηση του βάλε φόρους, φόρους, φόρους, εισφορές, εισφορές, εισφορές, λουκέτα, λουκέτα, λουκέτα… Αυτά τα μιας χρήσης ανθρωπάκια ψήφισαν κατάργηση του ΕΚΑΣ, αυξημένο ΕΝΦΙΑ, μείωση συντάξεων, επικουρικών,ΕΚΑΣ και ΦΠΑ 24 % στην ΚΑΣΟ ΚΑΙ ΚΆΡΠΑΘΟ..

  2. Δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ .Ζημιώθηκε η εθνική οικονομία 200 δισ. ευρώ! 2

    Άρα ζημία 113 δισεκ. από τους 24 μήνες διακυβέρνησης της Αριστεράς και 82-86 δισεκ. νέο δάνειο για να καλυφθεί η ζημία που προκάλεσε η διακυβέρνησης της Αριστεράς.
    Η αριστερή διακυβέρνηση κόστισε στον ελληνικό λαό 200 δισεκ. ευρώ δηλαδή κόστισε ένα ΑΕΠ.
    Αυτό ονομάζεται εθνική οικονομική τραγωδία που θα παραμείνει για αιώνες στην ιστορία….
    http://www.bankingnews.gr

  3. τὸ 1936, ἡ Ἑλλάδα τοῦ Ἰωάννη Μεταξὰ ἀρνήθηκε νὰ συνεχίσει τὴν ἐξυπηρέτηση τοῦ δανείου ποὺ εἶχε συνάψει μὲ τὴ βελγικὴ τράπεζα «Societe Commerciale de Belgique». Ἡ κυβέρνηση τοῦ Βελγίου προσέφυγε στὸ Διεθνὲς Δικαστήριο, ποὺ εἶχε ἱδρύσει ἡ Κοινωνία τῶν Ἐθνῶν, κατηγορώντας τὴν Ἑλλάδα ὅτι ἀθετεῖ τὶς διεθνεῖς της ὑποχρεώσεις.
    Ἡ Ἑλλάδα ἀπάντησε ὅτι ἀδυνατεῖ νὰ ἐκπληρώσει τὶς δανειακές της ὑποχρεώσεις, διότι δὲν μπορεῖ νὰ θέσει σὲ κίνδυνο τὴν κατάσταση τοῦ Λαοῦ καὶ τῆς χώρας! Στὸ ὑπόμνημά της, ἡ Ἑλληνικὴ κυβέρνηση ἀνέφερε :
    «Ἡ Κυβέρνηση τῆς Ἑλλάδος, ἀνήσυχη γιὰ τὰ ζωτικὰ συμφέροντα τοῦ Ἑλληνικοῦ λαοῦ καὶ γιὰ τὴ διοίκηση, τὴν οἰκονομικὴ ζωή, τὴν κατάσταση τῆς ὑγείας καὶ τὴν ἐσωτερικὴ καὶ ἐξωτερικὴ ἀσφάλεια τῆς χώρας, δὲν θὰ μποροῦσε νὰ προβεῖ σὲ ἄλλη ἐπιλογή. Ὅποια κυβέρνηση κι ἂν ἦταν στὴν θέση της, θὰ ἔκανε τὸ ἴδιο». (Yearbook of the International Law Commission, 1980, v.l., σέλ.25).
    Τὸ ἐπιστέγασμα ἦρθε μὲ τὸ ὑπόμνημα ποὺ κατέθεσε στὸ Διεθνὲς Δικαστήριο ὁ νομικὸς ἐκπρόσωπος τῆς Ἑλληνικῆς κυβέρνησης τὸ 1938, ὅπου τόνισε τὰ αὐτονόητα :

    • Ελεος τι σας ταιζουν εκει στη Χ.Α?Πια δανεια διεγραψε?Μεχρι το 2000 πληροναμε δανεια απο το 1830.Τι βλακειες καθεστε και λετε?Κανενας δανιστης δεν εχασε λεφτα απο καμια χωρα ποτε ,χωρις να το θελει ο ιδιος.Μην τρελενεστε με χαζομαρες.

  4. «Ἐνίοτε, μπορεῖ νὰ ὑπάρξει μία ἔκτακτη κατάσταση, ἡ ὁποία κάνει ἀδύνατο γιὰ τὶς Κυβερνήσεις νὰ ἐκπληρώσουν τὶς…ὑποχρεώσεις τους πρὸς τοὺς δανειστὲς καὶ πρὸς τὸν Λαό τους. Οἱ πόροι τῆς χώρας εἶναι ἀνεπαρκεῖς γιὰ νὰ ἐκπληρώσουν καὶ τὶς δύο ὑποχρεώσεις ταυτόχρονα. Εἶναι ἀδύνατον νὰ πληρώσει μία Κυβέρνηση τὸ χρέος καὶ τὴν ἴδια στιγμὴ νὰ παρασχεθεῖ στὸν λαὸ ἡ κατάλληλη διοίκηση καὶ οἱ ἐγγυημένες συνθῆκες γιὰ τὴν ἠθική, κοινωνικὴ καὶ οἰκονομικὴ ἀνάπτυξη. Πρέπει νὰ ἐπιλέξει ἀνάμεσα στὰ δύο. Καὶ φυσικά, τὸ καθῆκον τοῦ Κράτους νὰ ἐξασφαλίσει τὴν εὔρυθμη λειτουργία τῶν βασικῶν δημοσίων ὑπηρεσιῶν, ὑπερτερεῖ ἔναντί της πληρωμῆς τῶν χρεῶν της. Ἀπὸ κανένα κράτος δὲν ἀπαιτεῖται νὰ ἐκπληρώσει,

  5. μερικὰ ἢ ὁλικά, τὶς χρηματικές του ὑποχρεώσεις, ἂν αὐτὸ θέτει σὲ κίνδυνο τὴν λειτουργία τῶν δημοσίων ὑπηρεσιῶν του κι’ ἔχει σὰν ἀποτέλεσμα τὴν ἀποδιοργάνωση τῆς διοίκησης τῆς χώρας (σᾶς θυμίζει κάτι;). Στὴν περίπτωση ποὺ ἡ ἀποπληρωμὴ τῶν χρεῶν θέτει σὲ κίνδυνο τὴν οἰκονομικὴ ζωὴ καὶ τὴ διοίκηση, ἡ Κυβέρνηση εἶναι ὑποχρεωμένη νὰ διακόψει ἢ καὶ νὰ μειώσει τὴν ἐξυπηρέτηση τοῦ χρέους»!
    Μὲ αὐτὰ τὰ ἐπιχειρήματα λοιπόν,σύμφωνα με το eleytheroi-ellhnes, τὸ Διεθνὲς δικαστήριο δικαίωσε τὴν Ἑλλάδα, δημιουργώντας νομικὸ προηγούμενο, στὸ ὁποῖο μάλιστα τὸ 2003 στηρίχθηκε ἡ Ἀργεντινὴ καὶ ὁ ἀείμνηστος πρόεδρός της, Νέστωρ Κίχνερ, ὁ ὁποῖος ἐπέλεξε νὰ διαγράψει μονομερῶς τὸ μεγαλύτερο μέρος τοῦ δημοσίου χρέους τῆς χώρα του, ἀντὶ νὰ τὴν ὑποδουλώσει στὸ Δ.Ν.Τ.!Mὲ αὐτὴ τὴν ἀπόφαση σώθηκε καὶ ἡ Ἀργεντινή… ἀλλὰ ὄχι ἐμεῖς.

  6. Κάποιοι δεν λένε να καταλάβουν ότι τα γεγονότα τρέχουν.... Κάποιοι όμως σήμαναν καμπανάκι sos …..

    ΘΑ ΜΑΣ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΕ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΔΝΤ – ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΕΠΟΙΚΟΙ-ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΙ. ΞΥΠΝΑΤΕ ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΟΙ !!!!!

  7. τον έναν και μοναδικό μεταπολεμικό Ηγέτη της χώρας, που χάρισε τα χρέη της αγροτιάς: τον Γεώργιο Παπαδόπουλο! Τα χρέη που χαρίστηκαν ήταν 7.764.650.000 δρχ. και αφορούσαν 643.844 αγροτικές οικογένειες, που μέχρι τότε βρίσκονταν με τη θηλιά στον λαιμό!Έτσι, απελευθερώθηκαν οι αγρότες από τα δεσμά τους και μπόρεσαν να πετύχουν τα επόμενα χρόνια την πολυπόθητη αυτάρκεια της Ελλάδος σε αγροτικά-κτηνοτροφικά προϊόντα, συντελώντας έτσι στο «ελληνικό οικονομικό θαύμα» που πέτυχε η 7ετία. Παράλληλα, και σε συνδυασμό με τα έργα που έγιναν στην ύπαιθρο (εξηλεκτρισμού μέχρι το τελευταίο χωριό -ο γράφων είδε… φως για πρώτη φορά στην ζωή του το 1969-, υδρεύσεως, οδοποιίας, κ.λπ.), οι αγρότες έγιναν κύριοι της γης τους και απόκτησαν μεγάλη αγοραστική δύναμη.

  8. Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ προπολεμικά. Ήταν βεβαίως ο Ιωάννης Μεταξάς! Ο «Πρώτος Αγρότης», όπως τον ονόμασαν οι ευγνώμονες Έλληνες αγρότες!Η ρύθμιση (διαγραφή) των αγροτικών χρεών προς τους ιδιώτες (τοκογλύφους!) που δάνειζαν τους αγρότες με υπέρογκους τόκους (και που σχεδόν πάντα έπαιρναν για αντάλλαγμα τη γη τους, όταν οι αγρότες δεν είχαν λεφτά να τους πληρώσουν…), έγινε με τον Αναγκαστικό Νόμο 677 «Περί Ρυθμίσεως Χρεών», που έγινε στις 14 Μαΐου του 1937. Ο νόμος αυτός προέβλεπε την οριστική διαγραφή στα ιδιωτικά χρέη που αφορούσαν την περίοδο προ της 1/1/1935.Έκτοτε, ο δανεισμός των αγροτών γινόταν από κρατικούς πιστωτικούς οργανισμούς –κυρίως από την Αγροτική Τράπεζα- και τα επόμενα έτη αυξήθηκε κατακόρυφα η αγροτική παραγωγή της χώρας, με αποτέλεσμα, αφενός μεν την επίτευξη της αυτάρκειας και αφετέρου δε την άνοδο του βιοτικού επιπέδου των αγροτών.

  9. ΟΠΩΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΛΕΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ,ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΛΕΕΙ ΨΕΜΜΑΤΑ

    ΑΣ ΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝEΑ ΔΕΙΝΑ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣΣ ΑΚΡΑΙΑΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΑΣ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΣΤΑ ES-ES NAZI SOIMPLE KAI MERKEL.

  10. ΥΠΟΥΡΓΕ ΤΟΥΣ TOYS ΕΙΠΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΡΠΑΞΕΙΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ!!!!

    ΜΕ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΟ ΚΟΥΡΕΜΑ!!!ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ ΤΑ ΚΟΛΠΑ ΤΩΝ ΓΚΑΓΚΣΤΕΡ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑ!!!!!ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΘΑ ΑΚΟΥΝΕ ΤΑ ΜΠΛΑΜΠΛΑΜΠΛΑ ΚΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ!!

  11. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟ 2017 ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΝΕΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΟΠΩΣ ΤΟ 2016 ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΕΠΕΙΔΗ

    ΕΙΠΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΤΡΑ!!!!!ΤΩΡΑ ΒΡΗΚΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ!!!!!

  12. ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ!!ΕΙΤΕ ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΤΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

    ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΝΕΑ ΦΤΩΧΕΙΑ ΝΕΑ ΔΥΣΤΥΧΙΑ

  13. ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ!!ΕΙΤΕ ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΤΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

    ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΝΕΑ ΦΤΩΧΕΙΑ ΝΕΑ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΝΕΑ ΠΕΙΝΑ

  14. ρε Γιάννη τον ακατονόμαστο βρήκες να κοτσάρεις πρώτη φωτο; Μου γύρισαν τα άντερα μόλις τον είδα. Πάντως βλέπω ότι πήγε εντέλει κι αυτός να προσκυνήσει

  15. ΡΕ ΖΕΡΒΕ ΤΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΕΣΥ ΜΩΛΟ ΡΕ ΑΧΛΑΔΑ ΕΔΩ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΟΚΟΚΟΚΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΟΥ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ..ΤΙ ΤΟΝ ΘΕΣ ΤΟ ΜΩΛΟ ΡΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΡΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ?

  16. Βρε Σαράντη, είσαι μεγάλο ψώνιο, ο Κυρίτσης έφυγε όχι για να μην σε ακούσει αλλά για να πάει σε κηδεία.

    Φυσικά εσύ ο βλαμμένος Νεοδημοκράτης που ψοφά για αυτοπροβολή ακόμα και σε φιέστες γιαλατζί αριστερών προτίμησες άλλη κηδεία και όχι της κυρίας Μαρίτσας που όλοι οι Κώοι εκτιμούσαν…

    • ρε Κυριτσόπληκτε ο Σαράντης ήταν στην κηδεία της Κυρίας Μαρίτσας εγκαίρως, ο δικός σου καταλαβαίνεις γιατί έφυγε

  17. ΡΕ ΣΑΡΑΝΤΗ ΑΛΛΟΣ ΕΣΥ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΓΛΕΙΨΙΜΟ Η ΕΛΕΝΗ ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΓΛΥΣΤΡΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΑΛΙΑ ΣΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΚΑΤΩ ΠΕΣ ΜΟΥ ΡΕ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΕΞΥΠΝΟ 10 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΘΡΟΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΡΧΕΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΒΑΖΕΣ? ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΡΕ? ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΖΑΛΙΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΟΤΙ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΛΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟΥΛΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΟΚΟΚΟΚΟ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΣ ΝΑ ΦΥΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΑΦΟΥ ΑΥΤΟΙ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΚΑΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ…ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΣΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ ΑΦΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗ ΣΥΡΙΑ…ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙΝΟΥΡΓΟ ΦΡΟΥΤΟ ΜΑΣ ΒΓΗΚΕΣ

    • ΒΡΕ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΕΣ, ΤΥΠΟΙ ΣΑΝ Κ ΕΣΕΝΑ ΜΑΣ ΡΕΖΙΛΕΨΑΝ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΡΕΖΙΛΕΥΟΥΝ. ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΝ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟ 2015, ΜΑΝΑΔΕΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΩΡΑ. ΞΕΦΤΙΛΑΣ ΣΑΝ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΕΙΣΑΙ. ΑΜΑ ΗΘΕΛΕ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΙ ΚΑΠΟΥ,ΤΟΣΟ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟ ΧΩΡΟ; ΑΛΩΣΤΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕ 10 ΜΕΡΗ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ. ΑΝΤΕ ΤΡΑΒΑ ΝΑ ΨΗΣΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΜΙΛΑΣ

    • πάντως δεν θα τους έβαζα στη λεωφόρο Φοινίκων, θα διάλεγα τα πιο απόμακραν στρατόπεδα και θα τους έκρυβα

  18. σημερα καταλαβαμε ποιος ενας [ειδημονας της σαχλαμαρας] γραφει τα σχολια εναντιον του δημαρχου. το αστειο ανθρωπακι με τον …….φακκελο………..

  19. Ε,ΡΕ ΓΕΛΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΑΝΕΛΙΑ. ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΔΟΥΝ ΤΟ 1% ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΓΕΛΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΔΑΛΟ ΚΑΤΣΙΚΙ. ΗΘΕΛΑΝ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΟΣΤΕΛΕΧΗ.ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΤΟΝ ΤΕΡΕΝΤΙΟ ΚΟΥΙΚ…..ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ ΘΑ ΠΕΣΕΙ. ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ ΤΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ…….

    • Δεν ξέρω τι λες φίλε αλλά στον ... άλλο Πρόεδρο έταξαν κυβερνητική θέση, οδηγού στο σκουπιδιάρικο της βουλής

      Φυσικά πριν τις εκλογές όταν ο ΜΠΟΥΛΗΣ έτρωγε αυγά στα σκαλοπάτια της Δημαρχίας.

  20. Η Ελλάδα κατέστη ένα πειραματόζωο των ανόητων και των επικίνδυνων της Ε.Ε. Εις την Συνάντηση Κορυφής των Ευρωπαίων Ηγετών εις τις Κάνες τον Νοε.2011 ο Γάλλος Πρόεδρος Σαρκοζί προσέβαλε και εξύβρισε χυδαιότατα τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου, και ο Ελληνικός Λαός υποχρεώθηκε να χρεωθεί τις τεράστιες ζημίες των Ιδιωτικών Γερμανικών και Γαλλικών Τραπεζών, ως Δημόσιο χρέος της Ελλάδος. Ένα ανεπανάληπτο έγκλημα εις βάρος της Ελλάδος, το οποίο ούτε δημοσιεύθηκε, αλλά ούτε σχολιάστηκε από τα ΜΜΕ. Και ότι εξαιτίας των ζημιών των Τραπεζών των 2 χωρών, η χώρα μας υποχρεώθηκε σε ένα τεράστιο Πρόγραμμα Βοήθειας 250 δις Ευρώ, δηλαδή ένα Μνημόνιο το οποίο συνυπογράφηκε από όλες τις χώρες της Ε.Ε., δηλαδή και από τις πιο φτωχότερες. Μία παγίδα για να είναι τώρα η αλυσοδεμένη και ταπεινωμένη Πατρίδα μας αντιμέτωπη και υπόλογη απέναντι και όλων των 28 μελών της Ε.Ε.! Ο πρώην Πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάσιμο Ντ’Αλέμα δήλωσε την 6/7/2015 ότι:«από τα 250 δις, τα 220 δις Ευρώ κατέληξαν απευθείας εις τις γερμανικές, γαλλικές τράπεζες».

  21. Πρόδηλο είναι επίσης, ότι οι εγχώριοι υπαίτιοι της τεράστιας εθνικής μας καταστροφής υπογράφουν προθύμως και όλα τα Μνημόνια, διότι εντός της Ε.Ε. αισθάνονται ασφαλείς και ατιμώρητοι, και απεύχονται την έξοδο της χώρας μας από την Ε.Ε. ή και την διάλυση της Ε.Ε., διότι φοβούνται την βαρύτατη τιμωρία του Ελληνικού Λαού.Οι ανόητοι της Ε.Ε. καταστρέφουν, δυσκολεύουν και μπερδεύουν την Ευρώπη, αλλά και δεν κατανοούν ούτε και το πιο απλό. Ότι το χρέος της Ελλάδος, για το οποίο ευθύνονται αυτοί, δεν είναι βιώσιμο εις τον αιώνα τον άπαντα, κατά την γνώμη όλων των διεθνών οικονομικών εκθέσεων. Κατασκεύασαν σκοπίμως ένα Γόρδιο Δεσμό που καταστρέφει και την Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη. Όμως τώρα εναπόκειται εις την ιστορική ευθύνη, την θέληση και δύναμη του Ελληνικού Λαού με μία απλή πράξη να σπάσει με το σπαθί του τον Γόρδιο Δεσμό, για να σώσει την Πατρίδα μας, αλλά και την Ευρώπη.

  22. Παπαδόπουλους και μεταξάδες ονειρεύεται ο χρυσοπορδίτης…Οι κακόμοιροι αγρότες με τα καγιεν και τις μερσεντες το βράδυ και το πρωί ταβλάκια και ξερές στο καφενείο…Ρε ουστ από δώ κοπρόσκυλα..

  23. 1. Εθνικό Εισόδημα:
    1967 = 774$
    1973 = 1830$
    2. Ρυθμός Αναπτύξεως ΑΕΠ
    1974 = 8.4%
    3. Εθνικό Νόμισμα:
    έως 1967 = δέκατη θέση, καθ όλη την διάρκεια της 21ης Απριλίου 1η θέση διεθνώς. Αποτέλεσμα η ΑΝΑΤΙΜΙΣΗ 10% στις 20.10.1973
    4. Τιμάριθμος 2,6% (ο μικρότερος Παγκοσμίως)
    5. Μ.Ο. Παραγωγικότητος της Οικονομίας ανά έτος:
    7.5% καταλαμβάνοντας την 1η θέση στις χώρες ΟΟΣΑ
    6. Επενδύσεις:
    Μέσος Ετήσιος ρυθμός αυξήσεως ιδιωτών ήταν 10%
    Μέσος Ετήσιος ρυθμός αυξήσεως Δημοσίων ήταν 10.9%
    Επαναπατρισμός Κεφαλαίων 70%
    7. Ακαθάριστες Επενδύσεις Παγίου Κεφαλαίου:
    Μέσος Ετήσιος ρυθμός αναπτύξεως 14.6%
    8. Κεφαλαιουχικός Εξοπλισμός:
    14,2% 9. Πληθωρισμός:
    κάτω του 3% ακόμη και κατά την Πετρελαϊκή Κρίση
    10. Δημόσιο Χρέος:
    22% του ΑΕΠ
    11. Εξαγωγές Βιομηχανικών προϊόντων:
    έως 1967 = 72.000.000$
    1973 = 1.160.000.000$
    το 1973 είχαμε ΜΗΔΕΝΙΚΗ ανεργία
    Το 1967 ο Προϋπολογισμός παρελήφθη με έλλειμμα 500.000.000 δρχ, και το 1973 παρεδόθη με πλεόνασμα 4.700.000.000 δρχ.

  24. 1. Απαλλαγή από φόρους των χαμηλών εισοδημάτων
    2. μείωση φορολογίας κατά 33% των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων
    3. κατάργηση φόρος ακινήτων
    4. απαλλαγή φόρων και δασμών στα καύσιμα και υλικά των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων (μείωση κόστους, ανταγωνιστικές τιμές για προσέλκυση παγκόσμιου τουρισμού ήτοι συναλλάγματος μερικές χιλιάδες το 1966, 2,5 εκατ. το 1972)
    5. ρύθμιση φορολογίας των Ναυτιλιακών επιχειρήσεων
    6. Συντάξεις ΟΓΑ αυξήθηκαν κατά 70% συν δωρεάν ΙατροΦαρμακευτική περίθαλψη
    7. Συντάξεις ΝΑΤ αυξήθηκαν 43%-53%
    8. Συντάξεις ΙΚΑ, ΤΣΑ, ΤΕΒΕ αυξήθηκαν 10%-19%
    9. Το ΙΚΑ για πρώτη φορά κατέστη πλεονασματικό
    10. φοροαπαλλαγές για Πολύτεκνους και θέσπιση επιδομάτων
    11. Έφτιαξε το Πυρηνικό Κέντρο «Δημόκριτος»
    12. Ξεκίνησε από το Κράτος η προσπάθεια εκδόσεως ΌΛΩΝ των αρχαίων Ελλήνων Συγγραφέων
    13. Πρώτη φορά εφαρμόσθηκε δωρεάν Παιδεία, άτοκα φοιτητικά δάνεια, μειωμένα φοιτητικά εισιτήρια, δωρεάν υγειονομική περίθαλψη, υπερδιπλασιασμός της σχολικής στέγης

  25. Ναυτιλία
    έως 1967 = 1775 πλοία υπό Ελληνική Σημαία χωρητικότητας 7.850.000 τόνων (σε 150 χρόνια)
    το 1973 = 3.150 πλοία υπό Ελληνική Σημαία χωρητικότητας 24.000.000 τόνων (σε 6,5 χρόνια)
    – εγκαταστάθηκαν στον Πειραιά 562 Ναυτιλιακές επιχειρήσεις
    – Ιδρύθηκαν Ναυπηγεία Ελευσίνος, Νεώριον Σύρου, κατασκευάστηκε δεξαμενή καθελκύσεως πλοίου 240.000 τόνων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
    – Εξαλείφθηκε η ανεργία των Ναυτικών, αυξήθηκαν κατά 40% οι αμοιβές των, καθιερώθηκε ο 13ος μισθός, αυξήθηκαν οι μέρες αδείας, αυξήθηκαν οι συντάξεις κατά 43%-53%, το ΝΑΤ είχε αποθεματικό 100.000.000$+
    ΔΕΗ
    1950-1967: 3.281 χωριά και οικισμοί (73.4%) – ισχύς 1.385 ΜWΗ
    1967-1973: 5.634 χωριά και οικισμοί (98.7%) – ισχύς 3.443 MWH

  26. Ραδιο-Τηλεπικοινωνίες
    έως 1967 = 400.000
    έως 1973 = 1.900.000 (98.6%) Η τηλεφωνική σύνδεσις έφτασε και στο πλέον ακραίο και μικρό χωριό της Ελλάδος.πραγματοποιήθηκε η αυτοματοποίηση των υπεραστικών κλήσεων
    06.05.1970 λειτούργησε η πρώτη κεραία δορυφορικού σταθμού εδάφους το «ΘΕΡΜΟΠΥΛΑΙ 1» συνδέοντας την Ελλάδα με τις ΗΠΑ, Καναδά, Μ. Βρετανία
    06.10.1972 λειτούργησε η δεύτερη κεραία δορυφορικού σταθμού εδάφους το «ΘΕΡΜΟΠΥΛΑΙ 2» συνδέοντας την Ελλάδα με χώρες Ινδικού Ωκεανού, Αυστραλία, Ιαπωνία και Κίνα
    – Ανέγερσις πύργου του ΟΤΕ στην Θεσσαλονίκη
    – Επιτεύχθηκε η εν πλώ ραδιοσυνδιάλεξις με τα ποντοπόρα πλοία της Ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας
    – ίδρυση ΥΕΝΕΔ (Υπηρεσία Ενημερώσεως Ενόπλων Δυνάμεων) και ΕΙΡΤ (Εθνικόν Ίδρυμα Ραδιοφωνίας – Τηλεοράσεως)
    άλλα έργα:
    – Ύδρευσις παντού

  27. Οδικό Δίκτυο παντού
    – 31 Αεροδρόμια
    – 92 Λιμάνια
    – 151 νέα Σχολεία (έναντι 148 από ιδρύσεως Κράτους)
    – Γέφυρες, πλατείες, εκκλησίες, σχολεία, δημαρχιακά μέγαρα
    – ΟΣΕ
    – ΕΛΤΑ
    – Υ.Π.Α.
    – Για πρώτη φορά διετέθη από τον Κρατικό Προϋπολογισμό το ποσόν των 500.000.000 δρχ ετησίως για Επιστήμη και Έρευνα
    – Τεράστια προσπάθεια επαναπατρισμού Ελλήνων Επιστημόνων με το «Α΄Παγκόσμιο Συνέδριο Ελλήνων Επιστημόνων Εξωτερικού» την 23η Αυγούστου του 1973
    Σύνθημα 21ης Απριλίου
    «Κάθε πόλις και Στάδιο, κάθε χωριό και Γυμναστήριο»
    258 Στάδια, 629 Γυμναστήρια, 98 Κολυμβητήρια, 60 Κέντρα Νεότητος, 4 Σκοπευτήρια, Στάδιο Γεώργιος Καραϊσκάκης, εργασίες ανέγερσης Ολυμπιακού Σταδίου
    σχεδιάστηκαν και ξεκίνησαν επί 21ης Απριλίου
    – Εγνατία Οδός
    – Αεροδρόμιο Σπάτων
    – Τύρφη Φιλίππων
    – Ύδρευση Αθηνών εκ Μόρνου και Εύηνου
    – Άρδευση Αργολικής Πεδιάδος
    – ΜΕΤΡΟ Αθηνών
    – ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης
    – Εθνικό Χωροταξιακό Σχέδιο
    – Εθνικό Κτηματολόγιο
    – Νέο Διοικητικό Κέντρο – Για πρώτη φορά διετέθη από τον Κρατικό Προϋπολογισμό το ποσόν των 500.000.000 δρχ ετησίως για Επιστήμη και Έρευνα

  28. Τεράστια προσπάθεια επαναπατρισμού Ελλήνων Επιστημόνων με το «Α΄Παγκόσμιο Συνέδριο Ελλήνων Επιστημόνων Εξωτερικού» την 23η Αυγούστου του 1973
    Από την λήξη του ΒΠΠ η Ελλάδα εξαρτώταν στα εξοπλιστικά από την δωρεάν Αμερικανική «βοήθεια»η οποία ήταν σε αναλογία 4 προς 10 με την Τουρκία.
    Η 21η Απριλίου έθεσε νέα πολιτική:
    πρώτον: Προετοιμασία για ενδεχόμενο τοπικού Πολέμου με χώρα του ΝΑΤΟ
    δεύτερον: Πλήρη κάλυψη Εθνικού χώρου με εξοπλισμούς ΓΕΣ,ΓΕΑ,ΓΕΝ πέραν της Αμερικανικής και Γερμανικής «βοηθείας»
    τρίτον: σύνταξη δυο 5ετών προγραμμάτων Εξοπλισμού Ενόπλων Δυνάμεων ΕΞ ΕΘΝΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ, με σκοπό την ανατροπή του συσχετισμού δυνάμεων με την Τουρκία, και την αυτόνομη εξασφάλιση τους γεωστρατηγικού και γεωπολιτικού χώρου Ελλάδος – Κύπρου
    δαπάνες για την Εθνική Άμυνα:
    μετά 21ης Απριλίου = 130.900.000.000 δρχ
    δαπάνες για τον εξοπλισμό:
    προ 21ης Απριλίου = 0
    μετά 21ης Απριλίου = 3.000.000.000$

  29. Καθ όλη την περίοδο της 21ης Απριλίου το στόμα της Τουρκίας και των εχθρών εκρατήθη ερμητικά κλειστό σε προκλήσεις. Ουδεμία εναέρια ή θαλάσσια παραβίασις έγινε ακόμα και όταν έγιναν έρευνες για υδρογονάνθρακες στην Ελληνική Υφαλοκρηπίδα
    Ο Πόλεμος και μετά ο Συμμοριτοπόλεμος ερείπωσε την ύπαιθρο, οι αγρότες αναγκάστηκαν να χρεωθούν με δάνεια από την Αγροτική Τράπεζα, άλλα…
    Το 1962 τα χρέη ήταν τόσα που η ΑΤΕ έκανε κατασχέσεις, προσωποκρατήσεις καταστρέφοντας την αγροτιά, και κατ επέκταση το Ελληνικό Κράτος αφού η Αγροτική Παραγωγή ήταν (ειδικά τότε) η ραχοκοκκαλιά του Έλληνα. Η ΑΤΕ έκοψε τα δάνεια, οι Αγρότες αναγκάστηκαν να πάνε στους Τοκογλύφους με ότι αυτό συνεπάγεται.
    Ο Καραμανλής αρνήθηκε ρύθμιση, ο Παπανδρέου το 1963 έκανε ρύθμιση μαϊμού.

  30. 30 Μαρτίου 1968 στις 11:15 ο Γ. Παπαδόπουλος είπε ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΤΟΝ ΧΑΡΙΣΜΟΝ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΧΡΕΩΝ (σελ 627 ο λόγος Παπαδόπουλου)
    συνολικά 7.764.650.000 χαρίστηκαν (7.480.000.000 σε αγρότες και 384.000.000 σε συνεταιρισμούς)
    Η Ανεπανάληπτη Οικονομική Ανάπτυξη που πέτυχε η Επανάστασις της 21ης Απριλίου χαρακτηρίστηκε διεθνώς ως «Οικονομικό Θαύμα». Η Απριλιανή Ελλάς διακρίθηκε διεθνώς τιμώμενη με δυο βραβεία «OSCAR Οικονομίας» δημοσιευμένα από την μεγαλύτερη οικονομική εφημερίδα του κόσμου τους financial times του Λονδίνου.
    Το 1971 το βραβείο ήταν για τον ταχύ ρυθμό ανάπτυξης και την καλύτερη αντιπληθωριστική πολιτική τους κόσμου.
    Το 1972 το βραβείο ήταν για την επίτευξη του υψηλότερου ρυθμού αναπτύξεως (8,5%) και την εξαιρετική νομισματική σταθερότητα.

  31. Για πρώτη και τελευταία φορά έγινε ΑΝΑΤΙΜΗΣΗ της Δραχμής (επί Ανδρέα έγιναν 3 υποτιμήσεις, επί Σημιτη 1).2.600$ το κατά κεφαλήν εισόδημα… σήμερα στην δημοκρατική κατά τα άλλα Ελλάδα 580 ευρώ μικτά…Η Ελλάς παρητήθη της Αμερικανικής Βοήθειας. Σήμερα έχουμε το δανεικό ως ιδανικό…Στο ΦΕΚ της 21 Μαρτίου του 1970, οι «κακοί» Απριλιανοί νομοθετούν ότι τον ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ θα τον βγάλουν σε ΔΡΑΧΜΗ (άρθρο 13). Άλλοι δύο προσπάθησαν να απεγκλωβίσουν ορυκτό πλούτο των χωρών τους από το Δολάριο και όλοι γνωρίζουμε τι έπαθαν… ήταν ο Σαντάμ Χουσειν και ο Καντάφι. τα ΦΕΚ των «κακών» Απριλιανών όπως γράφουν τα ίδια τα ΦΕΚ πατάνε στον Νόμο του 3948 του 1959 το οποίο λέει ότι ο Ορυκτός Πλούτος θα ανήκει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!!!

  32. Το 1969 με ένα Νομοθετικό Διάταγμα (Ν.Δ. 142) η επανάσταση ορίζει εκ νέου ότι αποκλειστικό δικαίωμα ερεύνης και εκμεταλλεύσεως του ορυκτού πλούτου ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο, και προχωράει στο ότι όλα αυτά θα ισχύουν και επί της Ελληνικής Υφαλοκρηπίδας.Όπως όλοι γνωρίζουμε, ένας νόμος αντικαθίσταται με έναν νέο, οπότε παύει να ισχύει ο παλιός και ισχύει ο νέος, έτσι το παρακάτω ΦΕΚ του 1975 αλλάζει τον νόμο των «κακών» χουντικών που ήθελε εξόρυξη ορυκτού πλούτο σε Δραχμή με νόμο των καλών δημοκρατών που θέλει την εξόρυξη σε Δολάριο.Δείτε τι λέει ο Κώστας Μπέης για το χρέος μας άφησαν οι «κακοί» Απριλιανοί. Ενημερώνουμε για όσους δεν το γνωρίζουν ο Μπέης ήταν σύμβουλος του Ανδρέα και διετέλεσε και υπουργός επί Ανδρέα.Βhttps://www.youtube.com/watch?v=4Ntk5bkd800ΙΝΤΕΟ

  33. Ουμπέρτο Έκο
    «Το καθεστώς αυτό δεν είναι Φασιστικό, είναι περισσότερο τεχνοκρατικό και εκφράζει την ανάγκη προωθήσεως τεχνοκρατών για την ανάπτυξη της Ελλάδος»
    Ο άνθρωπος χωρίς ελπίδα – 1971

  34. 50 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΕΕ ΔΝΤ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

    ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

  35. ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΙ ΑΣ ΜΙΜΗΘΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ

    ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ!!ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.!!!!

  36. ότι και να λένε τα φασιστάκια και οι ακροδεξιοί της ΝΔ ο Ελληνικός λαός ξέρει καλά ποιός τον πολέμησε, ποιός τον πούλησε και ποιός αγωνίζεται γι αυτόν. Ευτυχώς που υπάρχει ο Αλέξης γιατί δε θα χε μείνει τίποτα όρθιο σ΄αυτό το τόπο

  37. ΕΓΚΑΙΝΙΑ μια λέξη καθημερινή στα χρόνια της δικτατορίας….. τα εγκαίνια ήταν τόσο καθημερινό όσο καθημερινό είναι σήμερα η λέξη λουκέτα.

  38. ΠΡΟΣ. Τσίπρας για πάντα .ΑΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ 2.500 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΤΖΑΜΠΑ ΟΠΩΣ Ο ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ

    ΧΑΛΑΛΙ ΤΟ ΛΙΒΑΝΙΣΜΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ.ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΕΙΣΑΙ ΟΡΘΙΟ ΒΛΗΜΑ!!!

  39. Εργασία για τον λαό, δεν υπήρχαν άνεργοι και ο εργαζόμενος εύρισκε εργασία χωρίς να παρακαλά και να εξευτελίζεται. Με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ κάτι που το στερήθηκε ο λαός στην μεταπολίτευση.ΤΩΡΑ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΦΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.

  40. Ο Στ. Πατακός είχε ταυτιστεί από τον κόσμο με το μυστρί και το ψαλίδι των εγκαινίων, παντού κάποιο νέο έργο ή κάποια νέα μονάδα παραγωγής δημιουργείτο.ΤΩΡΑ ΜΟΝΟ ΛΟΥΚΕΤΑ.

  41. Με καμάρι διεκδικούσε η δικτατορία την μεγαλύτερη ναυτιλία στον κόσμο (με Ελληνικά πληρώματα).ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ.ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ!!!

  42. Νεολαία με προοπτική στο μέλλον και ελπίδα στην ζωή, ποιά σύγκριση μπορεί να γίνει με τις χαμένες γενιές των νέων στην μεταπολίτευση.ΤΩΡΑ ΓΚΕΥ ΤΡΑΒΕΣΤΙ ΑΝΩΜΑΛΟΙ ΛΕΣΒΙΕΣ ΤΡΑΝΣ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ!!!!!!!!!!

    • Τα σημερινά πρότυπα είναι χειρότερα.Τεμπέληδες ελληναράδες του καφέ και του τσιγάρου, της καφετέριας και του καναπέ που τους φταίνε όλοι εκτός από τους ίδιους….κατάντια…

  43. Εκτός από μυστριά ο Πατακός κυνηγούσε στην Κω λαγουδάκια και εκτός από αυτά χάριζε σε ημέτερους φιλέτα στις παραλίες, ρώτησε να μάθεις….
    Ρώτησε να μάθεις πόσο ήταν το εργατικό δυναμικό τότε και μετά μιλάτε ανιστόρητοι που ονειρεύεστε τις χούντες.

  44. ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ 3 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

    ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ.

  45. «Ειμαστε η σπορα των νικημενων του 1945. Αυτοι ειμαστε. Οι εθνικιστες οι εθνικοσοσιαλιστες οι φασιστες» Δηλαδη εξωγαμα του Χιτλερ..Νίκος Μιχαλολιάκος-Χρυσή Αυγή

  46. «Λένε ότι εμείς είμαστε οι κακοί φασίστες, οι εθνικιστές. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουν άδικο».Νίκος Μιχαλολιάκος-Χρυσή Αυγή

  47. «Ναι, είμαι ναζί. Αν κάποιοι το θέλουν και μαζί θα αλλάξουμε τον κόσμο. Όλοι είναι προδότες και τους αξίζει πέλεκυς βαρύς».Απόσπασμα από τον όρκο Χρυσαυγιτών……

  48. «Ο Φύρερ του γερμανικού Ράιχ, αυτός ο οραματιστής της Νέας Ευρώπης, και η Εύα Μπράουν θα αυτοκτονήσουν στις 15.30 της 30ης Απριλίου 1945. Την ίδια ημέρα, 30 Απριλίου, μετά από 38 χρόνια, εμείς οι Έλληνες Εθνικοσοσιαλισταί θα σταθούμε προσοχή χαιρετώντας με τον αιώνιο χαιρετισμό και θα κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή». Νίκος Παπάς-Χρυσή Αυγή

  49. «Υψώνουμε το δεξί χέρι ψηλά, χαιρετούμε τον Ήλιο και με το θάρρος που μας επιβάλλει η στρατιωτική μας τιμή και το εθνικοσοσιαλιστικό μας καθήκον κραυγάζουμε γεμάτοι πάθος, πίστη στο μέλλον και τα οράματά μας: Heil Hitler. Ν.Μιχαλολιάκος-Χρυσή Αυγή….Καμαρώστε Έλληνες…..

  50. ΠΡΟΣ.Ανώνυμος.Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΩΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΟ.

    ΤΟ 1963 Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΝ ΚΩΝ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΟ ΕΠΑΝΕΦΕΡΑΝ ΜΕ ΦΕΚ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΜΕΝΟ!! ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2010.ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΣΤΗΝ ΧΑ.ΑΠΛΩΣ ΔΙΑΒΑΖΩ.ΓΙΑ ΨΑΞΕ ΤΟ ΘΕΜΑ.ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΓΡΑΨΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΓΡΑΨΩ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ.ΠΑΛΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΟ 201Ο. ΤΥΧΑΙΟ ?ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ? ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΦΕΡΕΤΡΟ. ΤΥΧΑΙΟ?ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ?ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΕ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΒΟΛΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΗΛΙΘΙΟΣ ΚΑΙ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ.

  51. ο μιχαλολιακος ειναι πραγματικος δημοκρατης πατριωτης.τοτε ηταν αναζητησεις της νεοτητας.ο αριστερος τσιπρας

    και ο δεξιος μητσοτακης ειναι οι πραγματικοι χιτλερικοι νεοναζι που ψηφιζουν τα ναζιστικα χιτλερικα μνημονια της μερκελ-χιτλερ.αυτοι προσκυνουν την μερκελ.ο μιχαλολιακος ειναι λεβεντης απροσκυνητος για αυτο η ναζιστικη ευρωπαικη ενωση ,τα πολιτικα κομματα του κλεπτοδημοκρατικου τοξου τον κυνηγανε.

  52. «Ειμαστε η σπορα των νικημενων του 1945. Αυτοι ειμαστε. Οι εθνικιστες οι εθνικοσοσιαλιστες οι φασιστες» Δηλαδη εξωγαμα του Χιτλερ..Νίκος Μιχαλολιάκος-Χρυσή Αυγή

  53. «Λένε ότι εμείς είμαστε οι κακοί φασίστες, οι εθνικιστές. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουν άδικο».Νίκος Μιχαλολιάκος-Χρυσή Αυγή

  54. «Ναι, είμαι ναζί. Αν κάποιοι το θέλουν και μαζί θα αλλάξουμε τον κόσμο. Όλοι είναι προδότες και τους αξίζει πέλεκυς βαρύς».Απόσπασμα από τον όρκο Χρυσαυγιτών……

  55. «Ο Φύρερ του γερμανικού Ράιχ, αυτός ο οραματιστής της Νέας Ευρώπης, και η Εύα Μπράουν θα αυτοκτονήσουν στις 15.30 της 30ης Απριλίου 1945. Την ίδια ημέρα, 30 Απριλίου, μετά από 38 χρόνια, εμείς οι Έλληνες Εθνικοσοσιαλισταί θα σταθούμε προσοχή χαιρετώντας με τον αιώνιο χαιρετισμό και θα κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή». Νίκος Παπάς-Χρυσή Αυγή

  56. «Υψώνουμε το δεξί χέρι ψηλά, χαιρετούμε τον Ήλιο και με το θάρρος που μας επιβάλλει η στρατιωτική μας τιμή και το εθνικοσοσιαλιστικό μας καθήκον κραυγάζουμε γεμάτοι πάθος, πίστη στο μέλλον και τα οράματά μας: Heil Hitler. Ν.Μιχαλολιάκος-Χρυσή Αυγή….Καμαρώστε Έλληνες…..

  57. προς. Τζάμπα μάγκες.δεν ονειρευομαστε χουντες αλλα παραθετουμε το οικονομικο προγραμμα της χουντας που

    οι αχρηστοι πολιτικοι δεν μπορουν να αντιγραψουν για το καλο της χωρας.τωρα μονο κλεβουνε.ο πατακοσ εδωσε δανεια σε ελληνες και εγιναν ξενοδοχεια και τεραστια αναπτυξιακα εργα λιμανι αεροδρομιο κλπ οχι μονο στην κω αλλα σε ολη την ελλαδα.τα χρηματα του λαου δεν πηγαν στη ελβετια οπως τα πηγαν οι πασοκ νδ κλπ.τωρα τα χαριζουν στους ναζι της γερμανιας τα εργα αεροδρομια κλπ.τοτε το εργατικο δυναμικο εργαζοταν καθε μερα με πολυ καλες απολαβες οι εργατες οικοδομοι κλπ.δεν υπηρχε ανεργια.ο παπαδοπουλος ,πατακος πεθαναν παμπτωχοι.δεν αγγιξαν ουτε 1 δραχμη απο το δημοσιο.για τους πολιτικους τωρα τι εχεις να πεις?

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ