Λαϊκή Συσπείρωση: Προαποφασισμένο και προμελετημένο .. «έγκλημα» απόφαση της Ο.Ε Δήμου Κω παραχώρησης της υπηρεσίας αποκομιδής σε ιδιώτηI

52
1956

Για την πρόσφατη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για παραχώρηση σε ιδιώτη  τις υπηρεσίες καθαριότητας  Δήμου Κω

Ένα προαποφασισμένο και προμελετημένο .. «έγκλημα»

   Δήμου Κω

Η Ο.Ε Δήμου στην συνεδρίαση  της στις 2/4/2021 αποφάσισε την παραχώρηση  καθαριότητας σε ιδιώτη  (ΑΔΑ: 6ΞΨΘΩΛΕ-ΡΧΖ).

Όλες οι δημοτικές παρατάξεις που διοίκησαν τον Δήμο, μηδεμιάς εξαιρουμένης, προετοίμαζαν το έδαφος για να φαίνεται σχεδόν νομοτελειακή η σχετική απόφαση με το ισχυρό επιχείρημα της υποστελέχωσης και της υπαρκτής ανάγκης να μείνει η πόλη καθαρή.

Οι δημοτικές παρατάξεις που παίρνουν την ευθύνη της απόφασης, παραχώρησης ενός νευραλγικού  δημοτικού τομέα δεν λένε πως:

α) Η Δημοτική Αρχή , σε περίοδο πανδημίας αξιοποιεί το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο της κυβέρνησης ΝΔ για να περάσει την σχετική  απόφαση με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής και όχι του δημοτικού συμβουλίου!

β )Το μειωμένο προσωπικό στο δήμο έχει και την δική τους υπογραφή ,αφού όλα αυτά τα χρόνια αποδέχτηκαν, συνδιαμόρφωσαν, εφάρμοσαν όλες τις διοικητικές  αλλαγές και αναδιαρθρώσεις που απαγόρευαν  την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, την συνεχή μείωση των  κονδυλίων που πέρασαν  όλες  οι κυβερνητικές πλειοψηφίες στους προϋπολογισμούς.

γ) πίσω από τους ψηλούς τόνους  αντιπαράθεσης μεταξύ τους ,κρύβεται  η αγαστή συνεργασία και συμφωνία στα πολύ σημαντικά και στρατηγικής σημασίας ζητήματα όπως εμπορευματοποίηση, ιδιωτικοποίηση, ανταποδοτικότητα, τοπική φορολόγηση, ευέλικτες εργασιακές σχέσεις,ανακύκλωση ανεργίας και ομηρία .

Η απαράδεκτη  αυτή απόφαση στρώνει το έδαφος  για ισοπέδωση του δημόσιου χαρακτήρα υπηρεσιών του δήμου, ανοίγει δρόμο σε επιχειρηματικά συμφέροντα που ονομάζουν τα εργασιακά δικαιώματα παθογένειες και εμπόδια για την κερδοφορία τους και προϋποθέτει λιγοστές θέσεις εργασίας με ελαστικές εργασιακές συνθήκες-λάστιχο και  από την τρύπια λαϊκή τσέπη να ακριβοπληρώσει υπηρεσία που όφειλε να διασφαλίζεται με δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού.

Η Λαϊκή Συσπείρωση  καλεί την δημοτική Αρχή να αποσύρει την σχετική απόφαση.

Να έρθει ως θέμα  ημερήσιας διάταξης στο δημοτικό συμβούλιο με την διασφάλιση συμμετοχής σε φορείς και συνδικάτα .

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τον δήμο και τους εργαζόμενους να απαιτήσουν από την κυβέρνηση

Άμεσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις υπηρεσίες Καθαριότητας – Πράσινου

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων

Καμία εμπορευματοποίηση-ιδιωτικοποίηση. Διασφάλιση δημόσιου χαρακτήρα

Κρατική χρηματοδότηση, επαρκή και πλήρη, για τη λειτουργία των δήμων.

Κατάργηση της ανταποδοτικότητας των υπηρεσιών όπως στην καθαριότητα.

Μείωση της τοπικής φορολογίας που επιβαρύνει τα λαϊκά νοικοκυριά .

Και επειδή το μόνιμο αντεπιχείρημα είναι τα λεφτά,ας τα αναζητήσουν στα Ταμεία Ανάκαμψης και στα διάφορα ΕΣΠΑ.

Για την Λ.Σ Δήμου Κω

18/4/2021

 

52 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Στρωμένη η δουλειά γεια αυτό ήρθαν άμεσα τα τέσσερα απορριμματοφόρα να τα πάρει έτοιμα ο ιδιώτης να τα δουλέψει

    • Σαν μεγαλύτερη σας ενημερώνω τακτικά για τα απανωτά λάθη σας που κάνετε.Με τα ψέματα που λέτε στους κωους,στις επόμενες θα πάρετε τα ….ρια τους.Για βγείτε και δείτε τους ανθρώπους που σας υποστήριξαν,εάν θέλουν να σας ξαναδούν μπροστά τους.Εχουν πάρει αέρα οι ψευτοσυμβουλοι της ανισχυρης κως,και το παίζουν ψευτομαγκες.Δεν ξέρουν ότι ο κόσμος θα τους ξαναστείλει στα σπίτια τους.Απο που να πιάσω,πρασινο μουσκεμα τα κάνει συνεψως,κευπας τα ίδια και εκεί,δευακ χειροτερα δεν γίνετε.Με λίγα λογια,ολα @@@τα τα κάνετε.Και το πιο άσχημο δεν σεβοντε τους πολίτες.Λιγα τα ψωμιά σας.Καραφερατε να πάμε με την δύναμη αλαγης,που θα κατεβασει δημαρχο νεο.ΕΚΠΛΗΞΗ.

      • Και τις επόμενες Νικηταράς δήμαρχος εδώ είμαστε να τα λέμε!! Είχε να δει το νησί μια πενταετία άσπρη μέρα!

        • Καλα κοκοβιε μην ορκιζεσαι…
          ας κανει ΜΙΑ δηλωση οτι θα ειναι υποψηφιος..και τα λεμε….
          ΕΚΟΨΕ παλι ρεεεεεεε…ξυπνα…….!!!!

      • Σε αυτό έχεις ένα δίκαιο γριούλα μας σεβόταν ο πρώην ΑΠΟΛΥΤΑ !! Στην πόρτα τους έφτανες και έκανες μεταβολή και σε πετούσαν από το παράθυρο ΑΝ τολμούσες να την χτυπήσεις η φεύγανε από την πίσω μην τους δεις! Τέτοιους θελεις
        αυτοί σου ταιριάζουν! Ψιτ 60 % από την πρώτη Κυριακή Νικηταράς! αφήνω αυτό εδώ και τα λέμε μετά τις εκλογές!

      • Γλυκες μου γριουλες!!!Ωστε παραδεχετε οτι ο κυριτσης την κανει? Να και μια εξυπνη κινηση. Αφου βλεπει οτι ο ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ παει για πρωτη κυριακη με 65 % με ολα τσ τοπικα με 20 συμβουλους, τι να κανει ο κακομοιρος. Θα ψαξει κανενα μικρο κομμα να τρυπωσει!!! Η κως προχωρα, αλλαζει, ομορφαινει!!! Ο λαος απελευθερωθηκε!!! Τουφυγε ο φοβος και η ανασφαλεια. Τερμα η εκδικηση και τα κυνηγητα. Σεβασμος στους πολιτες και δουλεια για το νησι μας!!!!

  2. Ο σύλλογος που εκπροσωπείτε και από μέλη της τοπικής του ΣΥΡΙΖΑ απλά είναι απών σε όλα ….όχι μόνο σε αυτές τις αποφάσεις ….να μην στεναχωρήσουν τον Δήμαρχο και την παράταξη του

    • Σε σχεδόν ολλες τις υπηρεσιες,εχουν βαλει ψηφοφορους της δύναμης αλλαγης,και αφησαν τους δικούς τους ψηφοφορους χωρις δουλεια.Το καλό είναι,οτι αυτοι θα ψηφίσουν δυναμη αλλαγης,και αυτοί που ψήφισαν ισχυρή Κως,θα ψηφίσουν και αυτή δυναμη αλλαγης.Ευχομαι σαν κυριτσικος να γίνουν όλα τούμπα.

      • Αλλου εβαλα την απαντηση…απιστευτη λογοκρισια….
        Απαντησα κατω απο το ψαρι…
        Η Χουντα ωχρια! (είσαι μεγάλο βλήμμα… εκτός από χουντικιά)

  3. Κάλε τέτοιες απορίες έχετε ; Είναι δυνατόν να συγκρουστούν αφού μέλη του Συλλόγου εκπροσωπούν ΣΥΡΙΖΑ και συγγενείς από την παράταξη του Δημάρχου

  4. πότε έγινε αυτό το καλό? Επιτέλους αυτό που ήθελαν όλοι τόσα χρόνια. Ένα πολύ καλό νέο

  5. ΕΠΙΤΕΛΟΥς να δουμε καθαριοτητα.οι εργαζομενοι του δημου δεν επαρκουν.

    αργιες σαββατα κυριακες βρωμαει ο τοπος απο τα σκουπιδια.το νησι ειναι τουριστικο.πρωτα η καθαριοτητα.

    • γουστάρεις ιδιοτική προτοβουλία ε; Τα νοσοκομεία που είναι Δημόσια δεν εχουν αργίες. Οπότε γιατί απλά δεν λες οτι είσαι με τους εργολάβους;

  6. Επιτέλους θα δούμε άσπρη μέρα! Να προχωρήσουμε και στις άλλες δημοτικές και δημόσιες υπηρεσίες χωρίς ντροπες! Μπράβο πάντα τέτοια!

  7. είναι αυτά που πληρώνουν χιλιάδες εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα, αυτά που αρχικά δε θέλατε και τώρα ζητάτε επιπλέον προσλήψεις μέσω αυτών! Αλλά είπαμε…μη φύγετε από τη γραμμή του Περισσού! Θυμάστε τα δώρα στον Γκορμπατσόφ όταν σας επισκέφθηκε; Χρυσό αγαλματίδιο του Ηρακλή…χαλάλι του!

  8. ΕΝΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ,ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ,ΘΑ ΤΟΥΣ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ,ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΗΣΑΝ.ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΒΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΨΕΥΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ.ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΟΣΟ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ,ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ.ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ.

  9. Κλασικοί αχάριστοι ντόπιοι,,θα έρθει η ώρα να θέλετε να βάλετε τα παιδιά σας να δουλέψουν στον δήμο και θα μπορείτε λόγο ότι δεν θα παίρνουν συμβασιούχους…Αλλά που μυαλό να το σκέφτεται ο Έλληνας που δεν σέβεται τον τόπο του

  10. Η τελευταία παράγραφος είναι όλα τα λεφτά.Να βρουν λέει χρήματα από τα ΕΣΠΑ.Δηλαδή την ΕΕ αυτή τη κακή που θέλουν να βγούμε για να γλιτώσουμε.Εκεί στο ΚΚΕ έχετε σαλτάρει τελείως.Σκέτα απολυθωματα μιας άλλης εποχής

  11. αμαν αυτο το ΚΚΕ. γιαυτο κατερρευσε σαν χαρτινος πυργος ο υπαρκτος σοσιαλισμος.με τη στενοκεφαλια του συστηματος. οι ιδιωτες δεν θα απασχολουν κοσμο; αφου ως γνωστο απαγορευονται οι προσληψεις λογω μνημονιων. η καθαριοτητα πρεπει να γινεται και η αποκομιδη των σκουπιδιων. αν δεν επαρκουν οι δημοτικες υπηρεσιες θα δουλεψουν και οι ιδιωτες. που το βλεπετε το στραβο. η μηπως θελετε να κρατικοποιηθουν τα παντα και να γινουν κολχοζ και σοφχοζ;;;;;

    • θα μπορουσες να ελεγες αντι για ΚΚΕ αυτοί οι Αριστεροί γιατί παραγεις πολιτική με αγάπη για τα μνημόνια… προσλήψεις για μπατσους γινονται…για γιατρους και εργατες καθαριότητας οχι… Τώρα για τις ελλήψεις του δημοσίου και για τους Ιδιότες είναι μια win win situation για το κράτος οπως το λες εσυ αλλά τεριάζει για τα ιδιοτικά γιατρεία εμπνευσμενής αισθητικής και εξυπηρέτησης αλλά για τις εργολαβίες δεν είναι το ίδιο…όταν θα γεμίζεις σκουπιδια έξω απο την πόρτα σ δεν θα πέρνεις ενα τηλ και θα ερχονται με χρέωση να στα μαζευουν….αλλά ο φτωχός επιχειρηματίας απο σίγουρα από κάπου θα βγαζει το φράγκο.

  12. Αν θέλαμε να ασκήσουμε φθηνή κριτική θα λέγαμε ότι ο Προιστάμενος καθαριότητας που εντελώς τυχαία είναι και μέλος του Δ.Σ., αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. των εργαζομένων τι λένε για όλα αυτα? Αλλά δεν θέλουμε…Οι Υπηρεσίες κάνουν την σχετική εισήγηση ((ΑΔΑ: 6ΞΨΘΩΛΕ-ΡΧΖ), το αναφέρει και το άρθρο της κας Κικής Μακρή και αναφέρουν αδυναμία εκλπήρωσης του έργου της καθαριότηυτας σε 7ημερη βάση! Αδυναμία….Άρα η Οικονομική επιτροπή ανοίγει τον δρόμο να βγουν στον αερα οι σχετικές μελέτες οι οποίες υπάρχουν στα συρτάρια από εποχής Κυρίτση να μην πω από εποχής Καίσερλη…Πάμε στρωτά όμορφα γλυκά και βασανιστικά σε εκχώρηση μέρους της αποκομιδής σε ιδιώτη. Όλοι το ξέρουν και όλοι το συζυτούν…Δήμαρχε μπράβο! κατάφερες να γκρεμίσεις το κάστρο από μέσα! Ή μέγας ηγέτης είσαι ή αυτών των αριστερών που σε ψήφισαν!

  13. Βήμα προόδου και εκσυχρονισμού. Συγχαρητήρια στη Δημοτική αρχή. Την τιμά η αντίδραση της εγκάθετης του

    • είσαι απο την φριάξια των δεξιών και όχι απο την Καισερλική ε;Σύντροφε ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ και Κως αγάπη μας Μονο!!!

  14. Πολύ σωστή απόφαση και ο ιδιώτης ανθρώπους θα απασχολήσει.Μας ενδιαφέρει η καθαριότητα και ο Τουρισμός.Τέλεια και παύλα.

    • Ρε Diam……Ο ιδιώτης υπάρχει περίπτωση να απασχολεί 65 άτομα που προσλαμβάνονται κάθε χρόνο για 8 μήνες από τον δήμο Κω???
      Επίσης όσους πάρει, νομίζεις θα είναι μόνιμοι κάτοικοι της Κω?
      Και τέλος …..ψηφίζεις εσύ?

  15. Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα.Ο δήμαρχος ζήτησε 22 ατομα για μόνιμες θέσεις απο τους οποίους οι 10 θα πήγαιναν στην καθαριότητα.Του ενέκριναν μόνο δύο.Απ την αλλή δεν εκχωρεί την αρμοδιότητα της καθαριότητας εξολοκλήρου σε ιδιώτη.Ο δημόσιοος ελεγχος παραμένει.Και το πιο σημαντικό δεν θα επιβαρυνθούν οι δημότες.

    • Σ αρέσει που στα ιδιοτικά συνεργεία της ΔΕΗ πεθαινει κόσμος; Τι Σημιτισμός(ΠΑΣΟΚ μετά τον Ανδρεα) …όλοι οφελιμένοι :δημόσιος τομέας, πολίτες, επενδητές…αλλά τα το μαρμαρό ,δηλαδή το κέρδος του εργολάβου ποιος θα το πληρώσει;

  16. Κάτι που στις περισσότερες χώρες υπάρχει εδώ και πενήντα χρονια(μισος αιωνας)αργησατε αλλά μπραβο!!!

  17. Τα κομμουνια να καθίσουν τον κ…ο τους κάτω . Σας έχει πάρει πρέφα μέχρι και η κουτσή Μαρία και ούτε αυτή δεν σας δίνει σημασία στο τι λέτε. Έχετε και άποψη και την βγάζετε και δημόσια . ΟΥΣΤ .
    Ότι είναι δικό μου,είναι και δικό σου .
    Ότι είναι δικό σου, το έχω πάρει ήδη.

  18. Δηλαδη οι εργαζομενοι στον ιδιωτικο τομεα δεν μετρανε για ανθρωποι;Πρεπει να ειναι δημοσιοι να τους σκευτητε;

    • φέρε και συ έξυπνε τις《πετυχημένες》 κοινσεπ που έφτιαχνε ο Καισερλης να τα μαζέψει..ο δήμος να πληρώσει μισθούς και όχι κέρδη για τους εργολάβους.

  19. Κική φέρε 40 εργάτες-οδηγούς και δεν γίνετε τπτ! Η διαδικασία απλή αεροπλάνο Αθήνα πρωθυπουργός προσλήψεις! Μέχρι να τους φέρεις κάτσε μόνη σου μέσα στο σκουπίδι γιατί τα υπόλοιπα που λες εφαρμόζονται στον Άρη μόνο! Μη το ξεχάσω μια που θα πας Αθήνα να γίνουν οι πανελλαδικές προσλήψεις πήγαινε και μια απο ευρωπαϊκή ένωση να φέρεις τα εκατομμύρια. Τόσο απλά όπως τα γράφεις άντε περιμένουμε

    • φέρε και συ έξυπνε τις《πετυχημένες》 κοινσεπ που έφτιαχνε ο Καισερλης να τα μαζέψει..ο δήμος να πληρώσει μισθούς και όχι κέρδη για τους εργολάβους.

    • Ε και συ …λίγο υπερβολικός-η, μπορει το πετυχημένο μοντέλο: νταβαντζιλικι ιδιωτη με κρατική χρηματοδοτηση να είναι μια επικρατούσα πολιτική-οικονομική άποψη αλλά μην λες οτι η αντίθετη είναι αριανη.

  20. Στην τελευταία μεγάλη προκήρυξη για μόνιμους, 3/Κ, ο Κυρίτσης ζήτησε και πήρε : 10 εργάτες 5 χειριστές και 2 οδηγούς μόνο!!!!
    Μέχρι εκείνη τη στιγμή είχαν φύγει με διάφορους τρόπους, σύνταξη κτλ, πολλοί περισσότεροι ,δηλαδή στην ουσία ούτε τους μισούς δεν πήρε. Σε δηλώσεις του είχε πει ότι αρχής γενομένης από το τρίγωνο η καθαριότητα θα πάει σε ιδιώτη.
    Από ότι φαίνεται ο Νικηταράς το πήγε λίγο πιο μαλακά και ίσως αναθέσει τα ξενοδοχεία σε ιδιώτη.

  21. Όταν ο Κυρίτσης στην 3κ/2018 για μόνιμους πήρε ΜΟΝΟ 10 εργάτες 2 οδηγους και 5,ακούστε ΠΕΝΤΕ χειριστές , τι έκανε η Λαϊκή συσπείρωση????? Βγήκαν τόσοι άνθρωποι σε σύνταξη από την τελευταία φορά που πήραν μόνιμους(2010) και ζήτησε το 1/4 αυτων.

  22. Να γυρίσει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του, τώρα οχήματα έχουν, οδηγοί της καθαριότητας όλο και κάπου γυρνάνε, στον ανθόκηπο ,στον ΧΥΤΑ , στις τεχνικές υπηρεσίες το ίδιο και εργάτες, Ας πάνε στις κανονικές τους θέσεις να στρώσει η δουλειά, να περάσει η μπόρα.

  23. Πολύ αγχώνεστε χωρίς λόγο!
    Η συνταγή είναι μία ,
    θα ξεκινήσει,
    μετα δεν θα πληρωθούν
    , θα κατέβουν σε στάση εργασίας τον Αύγουστο!
    και μετά δικαστήρια και ασφαλιστικά μέτρα!
    Τέλη ο παρντάλης

  24. Μη φοβασαι κικη μου. Το 3% θα το πιασεις. Θα ξαναμπεις στο δημο, να εκπροσωπεις αυτους που εμειναν στο 1917!!!

  25. βγαλτε επιτελους τις τσιμπλες απο τα ματια σας. το προβλημα των εργαζομενων ειναι αν θα παιρνει τα σκουπιδια ιδιωτης που θα εχει καποιους εργαζομενους η αν τα παιρνει ο μονιμος υπαλληλος; αν ηταν αυτο θα ειχε επικρατησει ο κομουνισμος παντου!!!

  26. Εγω παντός λεω οτι μόλις τωρα ειδα 2 πατεραδες να φτιάχνουν την κούνια της παιδικής χαράς τους πηρε περιπου 15 λεπτά και οι υπάλληλοι του δήμου που ηρθαν πριν 3 μερες απλα ξήλωσαν την αλλη σπασμένη κουνια και τους πήρε περίπου 15.Αυτη η κουνια δεν θα αντικατασταθεί ποτε και το ξέρουμε ολοι.οποτε ολοι αυτοι του δημοσίου βαζουν τα χεράκια τους και βγάζουν τα ματάκια τους.Αν δουλευαν Όπως πρέπει ολοι και οχι οι λιγοι τοτε δεν θα τα έδιναν ολα σε ιδιώτες….

    • …..είπε ο Μιχάλης Κ. από την καρέκλα του υπολογιστή……που δεν έχει ιδέα πως γίνεται η αποκομιδή. Ο κύριος Μιχάλης Κ. ή ανώνυμος, που δεν έχει ιδέα ότι οι σύνοδοι απορριμματαφόρου και ο οδηγος δεν είναι κατάδικοι-σκλάβοι και ότι άλλο έχει στο νου του, αλλά ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Ο νόμος λέει πενθήμερη εργασία επί 6,5 ώρες τη μερα Βαρέα και ανθυγιεινα. Άντε γεια Μιχαλάκη Κ.

  27. Χαιρετώ τον εκφραστή του Στάλιν.
    Το σιδηρούν παραπέτασμα έπεσε, ο κόσμος κάνει βήματα προόδου.
    Οτι και να κάνεις εσύ και η παρεούλα σου εμείς προχωράμε μπροστά

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ