Στα 3.833 τα νέα κρούσματα – 5 στην ΠΕ Κω – 28 στην ΠΕ Καλύμνου- 5 στην ΠΕ Ρόδου- 4 στην ΠΕ Καρπάθου- 819 οι διασωληνωμένοι, 104 θάνατοι

16
1089

Αυξημένα σε σχέση με την περασμένη Πέμπτη τα κρούσματα, καθώς σήμερα ενσωματώθηκαν και όσα επιβεβαιώθηκαν με μοριακό έλεγχο  μετά από self test

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου πουκαταγράφηκαν τις τελευταίες 24ώρες είναι 3.833,εκτωνοποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικόςαριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 308.006 (ημερήσιαμεταβολή+1.3%),εκτωνοποίων51.3%άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7ημερών, 60 θεωρούνται σχετιζόμεναμεταξίδι απότοεξωτερικό και 2.636 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 104, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 9.239 θάνατοι. Το 95.5% είχε υποκείμενονόσημαή/καιηλικία70ετώνκαιάνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 819 (62.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 84.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ1.925 ασθενείς.

Οιεισαγωγές  νέων ασθενώνCovid-19στανοσοκομείατηςεπικράτειαςείναι526 (ημερήσιαμεταβολή-6.41%).

Ομέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 515 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ την ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

16 ΣΧΟΛΙΑ

    • Στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ μια ΞΑΝΘΙΑ ΜΑΜΑ προκαλεσε ΗΛΙΘΙΩΔΩΣ το κλεισιμο ενος λυκειου με προσχημα τα SELF TESTs. Επικαλεσθηκε τον νομο 120 – 140 !!! οτι εχει καθε δικαιωμα που τις τον δινει ο συγκεκριμενος νομος. Και οταν ερωτηθηκε απο νομικο στο studio τι λεει ο νομος, απαντησε οτι ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ και ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ. Απο μια ΞΑΝΘΕΙΑ που αναστατωσε ολοκληρο σχολειο τι αλλο να περιμενεις. Το αποτελεσμα? Εγινε συλληψη για παρακωλυση λειτουργιας σχολειου. ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕ.

    • Ακόμη και τώρα τόσο μικρόψυχοι οι …αστοί χωριανοί! Οι Κεφαλιανολι σας έβγαλαν τον μάτι ή η μ…α σας;

  1. Εάν δεν κάνουν υποχρεωτικά τά τέστ για τίς μετακινήσεις μεταξύ τών νησιών τότε θα συνεχίσει η ιστορία με τα κρούσματα.

  2. Το παράξενο θα ήταν να μην γέμιζε η ΚΈΦΑΛΟΣ, από την στιγμή που οι καφετέριες και τα καφενεία με κλειστές τις κουρτίνες δουλεύουν κανονικότατα. Στα σπίτια μαζεύονται ανά 10 με 15 άτομα . Όλοι κάνουν τα στραβά μάτια ενώ τα χειρότερα έρχονται. Όσον αφορά τα σούπερ μάρκετ καλό θα ήταν να τηρειθούν τα βασικά όσο αφορά τον αριθμό καταναλωτών και το πως θα φοράμε την μάσκα. Το έχουμε πάρει αψηφιστα όλο αυτό, αλλά όταν μας χτυπήσει την πόρτα αναρωτιόμαστε κατόπιν εορτής τι πήγε στραβά. Καλό είναι έστω και τώρα να προσέξουμε λίγο. Περαστικά σε αυτούς που νοσηλεύονται και σε αυτούς που περνάνε όλο αυτό.

    • Έχετε εξετάσει το ενδεχόμενο τα δύο αυτά κρούσματα να είναι …Κεφαλιανά; Όλοι οι υπόλοιποι έχουν …ανοσία!

  3. Προς Αναγνώστη….
    Έχεις απόλυτο δίκιο Εγω ειμαι πωλητής και γυρνάω από χωριό σε χωριό Αλλα σε Κεφαλο και πυλι δεν υπάρχει αυτό που βλέπω γεμάτα σούπερ μάρκετ και καφε χωρίς μάσκες…ειδικά στη κεφάλο στις πλατείες στα καφε δε φοράει κανένας μάσκα……Και όλοι άνετοι και ωραιοι!!!ποτ είναι η Αστυνομία?????Γιατί κάνει τα στραβά μάτια?????

  4. Θα έπρεπε να κάνει ελέγχους η αστυνομια αλλά δεν είναι μόνο τα χωριά. Όλες οι γειτονιές είναι γεμάτες με παιδιά που παίζουν χωρίς αποστάσεις η μάσκες. Τα αμολάνε τα παιδιά τους και ότι γίνει. Πηγτμο

  5. Θα έπρεπε η αστυνομια να κάνει ελέγχους αλλά δεν είναι μόνο τα χωριά. Όλες οι γειτονιές είναι γεμάτες με παιδιά που παίζουν χωρίς αποστάσεις η μάσκες. Δηλαδή κλείσανε τα σχολεία για να μην κολλήσουν και τα εχουμε έξω και παίζουν ελεύθερα όλα μαζί? Πλατεία Ελευθερίας, Παναγίτσα και στην είσοδο της πόλης γίνεται χαμός. Στην είσοδο της πόλης στέκεται ο αστυνομικός και λίγο πιο πέρα ένα τσούρμο παιδιά παίζουν και οι γονείς κάθονται μαζί και πίνουν καφέ. Το ίδιο στην πλατεία. Στα σούπερ μάρκετ οι πωλήτριες φοράνε τη μάσκα στο πηγούνι. Στις υπηρεσίες το ίδιο. Να κάνει έλεγχο η αστυνομια αλλά να προσέχουμε και εμείς.

  6. Καλυμνιοι και κεφαλιανοι ειναι απαιχτοι!!!! Μετα απο χρόνια, οταν όλο αυτο θα έχει περάσει (λέμε τώρα) , Κάλυμνος και Κέφαλος θα έχει ακόμα κρούσματα οπως την πρώτη μέρα!!!Τελικά, αυτές τις ράτσες, μόνο ο κωρονοιός τις θέλει!!!

  7. Προς μπακλαβά ….
    Πρόσεχετε τις Κυριακές το καλοκαίρι που θα ανεβαίνετε στις παραλίες μας για μπανάκι γιατί βάλαμε και στην θάλασσα !!!! Άκου λίγο να δεις φίλε μου όλο το νησί βράζει , αρχίζοντας από Κω μαστυχαρι Αντιμάχεια Πυλί τώρα είναι η σειρά μας … Φυσικά και δεν προσέχουμε για αυτό και την πατάμε δεν χρειάζονται τέτοιες ρατσιστικές εκφράσεις και απόψεις από ανθρώπους που μεγαλώνουν στο 21 αιώνα … Μακάρι όλοι να γίνουμε καλά να το ξεπεράσουμε και να αφήσουμε το μισογυνισμό που μας άφησε ο ιός αυτός πίσω μας !!!!!! Καλό θα ήταν να υπάρξει καλύτερος έλεγχος αστυνομικός …. Αλλά περισσότερο η ατομική ευθύνη είναι αυτή που θα μας κρατήσει γερούς… Να είμαστε όλοι καλα και ενωμένοι …..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ