Δήμος Κω: Έργα παντού. Βελτιώνεται η ποιότητα ζωής των δημοτών! Πάνω από 7 χιλιόμετρα πεζοδρόμια και κοινόχρηστοι χώροι

30
1326

Έργα παντού. Βελτιώνεται η ποιότητα ζωής των δημοτών!

 

Πάνω από 7 χιλιόμετρα πεζοδρόμια και κοινόχρηστοι χώροι (περίπου 7.270 μέτρα) θα διαμορφωθούν σε διάφορες περιοχές εντός σχεδίου πόλεως Κω, σύμφωνα με την υπ΄αρ. 10 μελέτη, του 2020, των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.

Πρόκειται για την πιο μεγάλη παρέμβαση στον αστικό ιστό, εδώ και χρόνια, που αγκαλιάζει όλη την έκταση του σχεδίου πόλης και εντάσσεται στο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για τη διαμόρφωση σύγχρονης πόλης, φιλόξενης σε κάτοικους και επισκέπτες.

Εργασίες θα εκτελεστούν στις περιοχές Αγία Μαρίνα, Κακό Πρινάρι, Λαγκάδα και στο δυτικό τμήμα της πόλης σε παρακείμενες οδούς της Εθνικής Αντιστάσεως έως την οδό Πορφυρίου.

Παράλληλα, σε όλο το μήκος των πεζοδρομίων, θα τοποθετηθεί υποδομή για μελλοντικό ηλεκτροφωτισμό τους.

Το κόστος θα καλυφθεί από ίδιους πόρους του Δήμου, με προϋπολογισμό 820.000€.

Το έργο έχει τεθεί σε ανοιχτή δημοπρασία, για την επιλογή αναδόχου κατασκευής, με προσφορές να γίνονται δεκτές έως 5 Απριλίου 2021.

Η προθεσμία περάτωσης έχει οριστεί σε 12 μήνες.

Με την υλοποίηση των εργασιών ενισχύονται οι υποδομές, αξιοποιούνται περιοχές της επέκτασης του σχεδίου πόλης και βελτιώνεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Αποτελεί καθημερινή προτεραιότητα και στόχο της δημοτικής αρχής η εμφάνιση και λειτουργία της πόλης, για την τόνωση της τοπικής οικονομίας, τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού μας.

 

Γραφείο Τύπου

30 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σας το εχω ξαναγραψει,με παρασυρατε και σας ψηφισα.Δεν παν να φτιαξετε αγγελους,ο κοσμος θα σας τημωρησει.Ο ψευτης τον πρωτο χρονο χαιρετε.Ανεβαινετε τα σκαλοπατια,αλα ειναι απο χαρτι.Τον δημο τον διοικουν παιδαρελια τα οποια νομιζουν οτι επιασαν τον παπα απο τα γενια.Αυτο ειναι το σημειο που θα χασετε τα αυγα και τα καλαθια.Για οσους δεν ξερουν αυτην την παριμοια.Τα αυγα ειναι τα λευτα,και πασχαλια τα μυαλα.Να βγειτε και να πειτε μια συγνωμη στον τον κοσμο,εαν υπαρχει τσιπα.

  2. νικηταρα τους εχεις τρελλανει. το νησι ειναι πολυ τυχερο γιατι εχουν αυτη την δημοτικη αρχη…

    • Κοκοβιε αφου νομιζεις οτι εισαι τοσο τυχερος..
      παιξε ενα τζοκερ…
      να παρεις τον ΤΖΟΚΕΡ(αμα πω κατι αλλο θα το κοψουν)!!!χεχεχεχε

    • Δυο χρόνια περάσαν και το μοναδικό του έργο Η ΕΛΙΆ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΙΒΆΝΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ...

      Τέτοιο ανίκανο η ΚΩΣ δεν είχε εκλέξει ούτε επι Χούντας.

  3. Στην Eurobank / Φανάρι πλευράς βενζινάδικου προς χωριά….ήδη ο δρόμος έχει βαθούλωμα…..ο νεότερος δρόμος της πόλης ήδη υπό κατάρευση….. υπάρχουν ρήτρες τιμωρίας του ανάδοχου?

  4. Τα 7 χιλ που λετε τα μετρησατε με την μεζουρα του πεζοδρομιου??
    Τελικα το πεζοδρομιο δεν το ξεχνατε…
    Ειναι ο εφιαλτης σας…ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ!!

    • Να τα μετρήσουν με τη μεζούρα…..Επιβάλλεται. Καλά τα λες, Ψιτ! Μην έχουμε πάλι παρατράγουδα…..

  5. Έφυγε ο Ψιτ και βγήκε η γριούλα,Νικηταράς ο καλύτερος δήμαρχος άλλαξε η πόλη δεν το βλέπουν αυτό.

  6. Τεραστιο αναπτυξιακο εργο!!!! Αλλα μεχρι εκει μπορειτε. Και πολυ σας ειναι!!!!

  7. ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΥΡΑΣΤΩ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΛΑΓΟΥΔΙΟΥ ΕΧΩ ΚΑΝΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΛΑΓΟΥΔΙΑΝΗ ΑΠΛΑ ΜΕΝΩ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟ ΔΩ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ .

  8. ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ Η ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑ ΟΥΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΔΗΜ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΕΝ ΕΙΠΑΤΕ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΗΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΟ ΧΑΛΙ ΤΗΣ Ο ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΧΑΛΙΑ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΟΙ ΣΩΛΗΝΕΣ ΑΜΥΑΝΤΟΥ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΑΜΠΕΣΙΝΗΣ ΣΤΕΚΟΥΝ ΣΑΝ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΧΕ ΕΝΤΑΓΜΕΝΑ ΕΑΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

    • Ε οχι ρε φιλαρακο!!! Ειδικα για την αντιμαχεια, ο προεδρος και το τοπικο δουλευουν και σεβονται τον κοσμο, χωρις επαρση και αλαζονεια, και το εργο φαινεται. Μην κανεις αντιπολιτευση για την αντιπολιτευση. Να λεμε και ενα μπραβο σε αυτους που δουλευουν για το χωριο.

  9. Γιατί δεν θέλεις δέντρα μεγάλα ρε Αμπαβρη ?
    Δεν χωραει να παρκάρεις το Διπλοκαμπινο?

  10. Δήμος Κω: Έργα παντού!!! Μην ξεχάσετε να βάλετε και γιγαντοοθόνες γιατί με το που θα ξεκινήσουν τα εργα, θα ειναι ακατάλληλα δια ανηλικους (τσοντ@)!!! Πρωταγωνιστουν:
    Α’ προβολη: Π……- Β……..
    Β’ προβολή: Α…….- Π………
    to be continued….

    ΥΓ: ΜΗΝ ΚΟΨΕΙΣ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ, ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙ Ο ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕ !!!

  11. Τα σχολεία σε όλα τα τμήματα στο Ζηπάρι είναι σχολεία από τριτοκοσμικές χώρες με κοντέινερ , νηπιαγωγεία με τζαμαρίες και πάει λέγοντας και εσείς τολμάτε να λέτε για έργα;Θα έπρεπε να ντρέπεστε κ μόνο!!!Α συγνώμη ξέχασα τα παιδιά δεν είναι προτεραιότητα!!!

  12. Ενσωματώστε πρώτα τις κοινότητες με το ανάλογο προσωπικό και μετά κοιτάτε τα πεζοδρόμια, πρώτα τις κοινότητες Δήμαρχε που δεν έχουν προσωπικό να μας εξυπηρετήσουν και πρέπει να τρέχουμε στην ΚΩ και εκεί αν μας βοηθήσουν οπότε κατεβαίνουμε άδικα τόσα χιλιόμετρα, κάντε διαγωνισμούς για Υλικά όπως PC, Γραφική ύλη και άλλα πολλά που θέλει και μετά μιλάμε και για τα άλλα.

  13. Καλό θα είναι να ζωγραφίσουν στον χάρτη ποιά είναι τα πεζοδρόμια που θα φτιαχτούν για να ξέρουμε και εμείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ