«Σπάει τα κοντέρ» η Ελλάδα στις κρατήσεις στη Γερμανική αγορά – Σε υψηλά επίπεδα Κως, Ρόδος, Κρήτη

30
2468

«Σπάει τα κοντέρ» η Ελλάδα στις κρατήσεις στη Γερμανική αγορά

Σε υψηλά επίπεδα η ζήτηση για Κρήτη, Ρόδο και Κω

Σε υψηλά επίπεδα διαμορφώνονται οι κρατήσεις για τις καλοκαιρινές διακοπές του 2017 στη γερμανική αγορά, με την Ελλάδα να θεωρείται ως ο «απόλυτος προορισμός» και το σύνολο των tour operators να την αναγνωρίζουν ως τον «νικητή» στην αύξηση των κρατήσεων. Ενισχύονται οι κρατήσεις στη γερμανική αγορά, τάση η οποία ξεκίνησε από τον Νοέμβριο και εντείνεται τις τελευταίες εβδομάδες του Ιανουαρίου, που παραδοσιακά αποτελεί την πιο δυναμική περίοδο για τις κρατήσεις.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τους ερευνητές της GfK, που ανέφεραν αύξηση 13% τον Δεκέμβριο, έναντι του Δεκεμβρίου του 2015, δήλωσαν ότι η ζήτηση επιταχύνθηκε έντονα κατά τη δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου.

Μεταξύ των tour operators, ο Alltours παρουσιάζει μια «καλή» αύξηση στις κρατήσεις σε σχέση με πέρυσι, ενώ ο Schauinsland έχει μια «πολύ ικανοποιητική» αύξηση τον Δεκέμβριο. Ο σπεσιαλίστας για την ελληνική αγορά, Μουζενίδης Travel, αναφέρει ισχυρή ζήτηση για τον προορισμό, ενώ ο ειδικός στη Βόρεια Αμερική Canusa, κάνει λόγο για διψήφια αύξηση για τον Καναδά και μονοψήφια αύξηση για τις ΗΠΑ.

Η TUI Γερμανίας, δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι η ζήτηση είναι πολύ μπροστά από πέρυσι, ενώ μόνο το Σάββατο 14  Ιανουαρίου καταγράφηκαν περισσότερες από 20.000 κρατήσεις. «Πολλοί Γερμανοί που δεν πήγαν διακοπές πέρυσι, προχωρούν νωρίς σε κρατήσεις εφέτος», σχολίασε ο επικεφαλής της TUI Γερμανίας, Sebastian Ebel.

Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες, επίσης, εμφανίζονται ευχαριστημένοι με το ξεκίνημα του 2017, με τη Derpart να αναφέρει αύξηση των πωλήσεων της τάξης του 8%, σε σχέση με πέρυσι, ενώ η Lufthansa City Center «μιλάει», επίσης, για υψηλή μονοψήφια άνοδο. Από πλευράς προορισμών, η Ελλάδα θεωρείται το απόλυτο trend στη γερμανική αγορά, με ισχυρή ζήτηση να καταγράφεται, ήδη, για την Κρήτη, τη Ρόδο, την Κω και άλλα νησιά.

Η TUI, για παράδειγμα, έχει, ήδη, αναφέρει μια αύξηση 41% στις κρατήσεις για την Ελλάδα, το φετινό καλοκαίρι. Ομοίως, ο Thomas Cook περιγράφει την Ελλάδα ως τον «απόλυτο προορισμό» για πολλές και διαφορετικές ομάδες πελατώ,ν φέτος. Η Ισπανία παραμένει ο νούμερο ένα προορισμός με σταθερά υψηλή ζήτηση για τους Γερμανούς.

Αντίστοιχα, καλά κινούνται οι κρατήσεις για την Ιταλία και την Πορτογαλία, ενώ σαφής είναι η ανάκαμψη της Αιγύπτου, μετά από τη δραματική πτώση, πέρυσι. Αντίθετα, οι κρατήσεις για την Τουρκία συνεχίζουν να μειώνονται μετά και τη μεγάλη πτώση στη ζήτηση το περασμένο έτος. Ο Joachim Boyd, διευθύνων σύμβουλος της weg.de, αναφέρει ότι υπάρχει ισχυρή ζήτηση για Μαγιόρκα, Κανάρια Νησιά, Πορτογαλία, Ελλάδα και Βουλγαρία, προβλέποντας ότι και η Αίγυπτος θα επανέλθει στο προσκήνιο για τους Γερμανούς παραθεριστές, με τις φθηνές προσφορές.

Από τους μακρινούς προορισμούς, δυναμικά κινούνται οι κρατήσεις για Μεξικό, με την TUI να αναφέρει μια αύξηση 71% και ακολουθούν οι  ΗΠΑ, η Νότια Αφρική, ο Καναδάς, ο Μαυρίκιος, οι Σεϋχέλλες, η Δομινικανή Δημοκρατία και η Ινδονησία.

 

30 ΣΧΟΛΙΑ

      • Φυσικά το μέλλον του νησιού με το προσφυγικό είναι μια διαρκής βόμβα έτοιμη ανά πάσα στιγμή να σκάσει, υπεύθυνοι όσοι ήθελαν HOT SPOT...

        Τώρα που μετατρέπετε σε ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΦΥΛΑΚΗ τύπου ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες στον Περιφερειάρχη ΧΑΤΖΗΠΑΠΑΡΑ που φροντίζει μόνο για την διαφήμιση της Ρόδου, το ΕΒΕΔ που μαζί με τη «πρόεδρο» των ξενοδόχων πούλησαν την κοινή προσπάθεια των Κώων για την μη δημιουργία HOT SPOT ΛΑΘΡΟ στο νησί με ενοίκια και μισθούς μεταφραστή, όπως κατάφεραν οι Ροδίτες. Πίστεψαν τον ΣφΥΡΙΖΑ και τους «ξεγέλασε», η παραμονή των 72 ωρών έγινε μόνιμη και η χωρητικότητα των 1.000 ατόμων έχει φτάσει τους 2.000 που με την νέα του επέκταση θα γίνει για 2.500 και είναι φυσικό οι εγκλωβισμένοι για μήνες στο νησί πολύ γρήγορα να εξεγερθούν όπως στην Μόρια της Λέσβου, στην Χίο και την Σάμο καίγοντας τα στρατόπεδα… καταλαμβάνοντας την πόλη και τα χωριά…

      • Στο τέλος ο ανύπαρκτος Σιφάκης που ψοφά για ταξίδια θα μας πουλήσει την προσωρινή ανάκαμψη σε όλη την Ελλάδα σαν δική του επιτυχία.

        Ετοιμάζεται ο Ηλίας για την χειμερινή του εξόρμηση με πάμπολλα ταξίδια αναψυχής, σκέπτεται και για την Κούβα και το Πόρτο Ρίκο, δήθεν σε εκθέσεις, που τα έξοδα όμως της καλοπέρασης του τα πληρώνουμε εμείς τα κορόιδα οι δημότες…

      • Λογαριάζουν χωρίς τον ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ο ΤΣΙΠρΑΣ του έταξε ότι ΣΕ 15 ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΤΟΥ ΕΣΤΕΛΝΕ ΤΟΥΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ..

        Τώρα θα απολύσει μερικές χιλιάδες Πακιστανούς, Αφγανούς και Αφρικανούς για να δούμε την αύξηση να γίνετε μείον. Πούλησαν ψέματα, λαϊκισμό και υποσχέσεις ακόμα και στο ΤΟΥΡΚΟ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ για να κερδίσει χρόνο όπως κάνει χωρίς κανένα θετικό αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις και τα μνημόνια που τα υπογράφει στα τέσσερα….

        • ΠΡΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΟΥΛΗ.ΚΑΛΟ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΑΚΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΣΟΥΝΑΔΕΣ…ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΓΑΣΙΔΕΣ.

    • ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΟΥΛΗ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ.ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΝ ΜΙΑ……

      • Άρπα τον περιηγητή Σιφάκη και βάρα τον στην «ψηλή» που Ψοφάει για στρατόπεδα, οικονομικά βολεύτηκε με ενοίκια και μεταφράσεις...

        Θα πουλήσουν μούρη ότι κατόπιν ενεργειών τους θα έχουμε ανάκαμψη στον τουρισμό… Πόσα θα μείνουν στο τέλος στις επιχειρήσεις;;;; Προσοχή όμως, αυξάνετε αισθητά ο αριθμός των ΛΑΘΡΟ που κυκλοφορούν ελεύθερα στην πόλη και στον επαρχιακό.

      • ΚΥΡΙΤΣΗ, η ανικανότητα σου να επιλύσεις το θέμα Ryan Air παρά τα όσα έταζες πριν τις εκλογές με το Σιφάκη θα είναι ο πολιτικός σου θάνατος.

        Έταξες ΒΑΣΗ για αύξηση αφίξεων και νέους προορισμούς και κατάφερες να διώξεις την Ryan Air που έφερνε κόσμο στην πόλη και τα χωριά, χιλιάδες Ιταλούς και Γερμανούς που τώρα θα πάνε στα ΧΑΝΙΑ και στην ΡΟΔΟ. Μπράβο τα κατάφερες να διαλύσεις τους επαγγελματίες που ζουν από τον τουρισμό και τα έσοδα του Δήμου αλλά θα το πληρώσεις ακριβά…

    • Ότι έσπειρε η Ντίνα με επιλογή αντίθετη με τον κλάδο θερίζουν οι μικροί ξενοδόχοι στην πόλης και των χωριών.....

      Αυτή και οι γκάου του ΕΒΕΔ, ο ΓΙΑΛΛΙΖΗΣ, ο ΧΑΛΚΙΔΙΟΣ, ο ΡΟΔΊΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ και μερικοί άλλοι στήριξαν τις επιλογές ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το HOT SPOT στο ΑΜΑΝΙΟΥ που έγινε ΜΟΝΙΜΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΨΥΧΩΝ και θα δούμε τι θα λένε μετά την πρώτη εξέγερση των 2.500 ΛΑΘΡΟ και ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ… Σας εξαπάτησε ο ΣφΥΡΙΖΑ το κόμμα της ψευτιάς και του λαϊκισμού εσάς που το παίζετε ΝΔ και κοντοί υποψήφιοι ή μερικές προτίμησαν το βόλεμα και τα παραδάκι της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ με μισθούς και ενοίκια;;;; ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΗΝ σαλεμένη ΡΟΥΦΑ … Αυτή τουλάχιστον ΕΧΕΙ ΥΨΟΣ….

  1. ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΞΕΛΙΓΩΜΕΝΟΙ ΤΙΣ ΠΗΡΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΗΣΑΝΕ. ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΦΤΑΝΕ ΘΕΛΑΝΕ ΞΕΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΞΕΝΕΣ ΦΥΓΑΝΕ ΠΑΡΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΛΙΓΟΥΡΗΔΕΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΒΡΑΔΥΑ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΝΕ. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ.

  2. ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ 2017. ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΙ ΚΑΜΑΤΕΡΕ ΑΡΚΕΙ ΟΙ ΛΑΘΡΑΙΟΙ

    ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΙ ΣΤΟ ΤΟ ΧΟΤ ΣΠΟΤ . ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΑΛΛΟΥ ΟΙ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΕΚΤΟΣ ΚΩ.ΤΟ ΧΟΤ ΣΠΟΤ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ .ΟΣΟΙ ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ .ΟΙ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΛΛΟΥ.ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΠΟΛΙ ΛΙΜΑΝΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΧΩΡΙΑ ΡΑΚΕΝΔΥΤΟΙ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ ΑΠΛΥΤΟΙ ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΤΑ ΠΑΓΚΑΚΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΙΛΛΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ.ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΜΑΤΕΡΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.ΚΑΛΛΥΤΕΡΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΤΟ ΧΟΤ ΣΠΟΤ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ.

  3. αν τους ειχε σε ενα χώρο στα βουνα, και οχι στο κεντρο της πολης,

    τους μεταναστες ο απερχοενος, οπως ειναι τωρα, ουτε τηλεορασεις ουτε σουβλακοβλακες, ουτε βουλιαγμα το νησι. ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΩΡΑ ΚΥΡΙΤΣΟΑΥΓΟΥΛΑΚΙΑ;

  4. προλαβενετε να τα κανετε ...τανα ολα κακοι κομπλεξικοι ανθρωποι

    ρωτηστε τα α…., τον β…, τον Κ…, τον τεως και καμια 200 ανυπαρκτους να κλεισουν το λινοποτι

  5. Σπαει τα κοντερ αλλα εδω μεσα θα διαβασεις σε λιγο στα σχολια οτι παλι φταιει η δημοτικη αρχη ο κυριτσης και ολα αυτα που καστρεψε περσυ τον τουρισμο.μ

  6. Ο σιφακακις τόσα ταξίδια θα πλημμυρίσει το νησί εφέτος……Και ο δημαρχουκος βεβαίως βεβαίως…. Μπράβο και εις ανώτερα….Το σιφακακις όμως φτου φτου!

  7. Ευτυχώς που ο Θεός μας έδωσε μαΛ@κ@ γείτονα, σουλτάνος Σουλεϊμάν.,..Και τον βρίζετε κιόλας…. Άγαλμα του Ερντογάν Τώρα στην πλατεία Ελευθερίας!

  8. Μια ειναι η λυση για να ερθουν παλι οι γερμανιδες και ολα τα λοιπα μανουλια της ευρωπης.Να ξαναγυρησουμε στο παλιο εθνικο μας σπορ ,το καμακι.greek lover με τριχα για πουλοβερ.

  9. Που είναι ο ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΣΙΦΑΚΗΣ?Αυτος δεν κατηγορουσε τα μεγαλα συμφεροντα του Καισερλη με την TUI? Με Καισερλη είχαμε και TUI ΚΑΙ RYANAIR. Τωρα εχουμε έναν κωλοτουμπα αντιδημαρχο που εχασε την RYANAIR εχασε την κρουαζιερα και ευλογει τα μεγαλα συμφεροντα που κατηγορουσε.βρε αιντε από εδώ τουριστα.

  10. Εγκεφαλικά πάλι τα χρυσαύγουλα που οι τουρίστες προτιμάνε τον όνομα και χρώμα «μαυρίκιο» με τις παραλιάρες του παρά να έρθουν στην κω να συναντηθούν με τους φασίστες τους σουβλακομάχους που μείνανε μετεξεταστέοι ακόμα και στη προπαίδεια….

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ