ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Ένα βήμα πριν το λουκέτο πολλά καταστήματα… Καταδίκασαν την αγορά με τα μέτρα «οδοστρωτήρα» | Κάποια στιγμή να ακούσουν τους επιχειρηματίες

26
5765

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Μικρή ανάσα στην αγορά της Κω που ασφυκτιά η σημερινή κίνηση από την ηλιόλουστη μέρα.

Οι Κώοι επιχειρηματίες τονίζουν ότι έπρεπε να υπάρξει από την αρχή επιβολή μέτρων ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο κάθε περιοχής και όχι να καταδικάσουν τις τοπικές αγορές επειδή υπήρχαν και υπάρχουν αυξημένα κρούσματα στις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι επιστρεπτέες προκαταβολές δεν αρκούν για να αντιμετωπίσουν τις υποχρεώσεις των καταστημάτων που βρίσκονται ένα βήμα πριν το κλείσιμο.

Κάποια στιγμή η πανδημία θα λήξει αλλά οι οικονομικές συνέπειες και προεκτάσεις της είναι ακόμα ανυπολόγιστες.

 

26 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σε λίγο πλησιάζει 25η Μαρτίου. Θα στείλουν τα F16 και Rafale να πετάξουν για να νιώσουμε ρίγη εθνικής υπερηφάνιας και θα τα ξεχάσουμε όλα. Σανό σουφλέ και περαστικά.

  2. Οχι δεν ειναι να ακούσουν εκεινοι μονο τους επιχειρηματίες, αλλα και εμεις ολοι οι πολίτες να σεβαστούμε ολα τα μετρα και να φοραμε μασκες σωστα,μπας και μαζευτει το πραγμα…Κατι που δεν κάνουμε οι περισσότεροι…Μασκα και αποστασεις!Δεν βλεπετε Αθηνά?Μαγαζια,βολτες και παρε τωρα 500-600 κρουσματα την ημερα ετσι απλα…

    • Ναι για αυτο στη ικαρια ηταν ο πρωθυπουργοσ και ετρωγε με40 ατομα μην ακουσειδησεισ ξυπνατε

      • Ο βουλευτης της ΝΔ που έκανε το τραπέζι στην Ικαρία το παραδέχτηκε μεν αλλά είπε ότι τήρησαν τα μέτρα. Οι νόμοι είναι για τους άλλους.

    • Ο λαός ξεσηκώνεται! Δε θα φορτωθούμε τα λάθη της κυβέρνησης εμείς! Κουνήστε αλλού το δάχτυλο! Με κλωτσιές θα φύγετε!!!!

  3. Ο Μητσοτάκης καταστρέφει την Ελλάδα. Κλείνει τα μαγαζιά για να ωφεληθούν οι μεγάλες αλυσίδες. Σε εμάς βάζει πρόστιμα κι αυτός παραβιάζει τα μέτρα. Σήμερα στην Ικαρία τον έκραξε ο κόσμος στο νοσοκομείο κι αυτός μετά πήγε για τραπεζωμα με 40 άτομα παρέα. Γράφει τους νόμους στα @@@@ του αλλα για εμάς προστιμα. Στις τηλεοράσεις βέβαια δεν είπαν τίποτα. Αυτοί τα φράγκα και σε εμάς σανό.

  4. Εδώ στην Κω δεν τέτοιο θέμα το μόνο που μπορεί να κλείσουν λόγο κακής διαχείρισης

    • Αλλα για αυτο εγινες στρατιωτικος να καθεσαι να πληρωνεσαι να τα ξυνεις και να το παιζεις κριτης…. αν ειχες εσυ μαγαζι θα τα χες κονομησει….αντε πια ξεφτιλα σταματα να προκαλεις …ολα τα ξερεις και για ολα εχεις αποψη για αυτο ακολουθησες αυτην την δουλεια …..

      • Αν σε πειράζει φραγκοφονια πάρε σόδα τόσα χρόνια οικονομαγατε πολλά από 2012 δώρα στους εργαζόμενους δεν δίνεται άδειες δεν δίνεται ταξιδακια πάτε το παίζεται και ότι δεν βγαίνετε

        • Αντε ρε κοπριτη πανε γυαλισε κανενα αρβυλο που βγηκες να σχολιασεις τους επιχειρηματιες …..μηνας μπαινει μηνας βγαινει …..αλλα παντα πεινασμενος και μεσα στην ζηλια θα εισαι επειδη δεν εχεις ουτε την δυνατοτητα εγκεφαλικα ουτε πρακτικα να κανεις μια δουλεια δικια σου …και απο ζηλια τα χεις βαλει με οποιον μπορει …αυτο που εσυ δεν μπορεις ….

  5. Στο γευμα του Μητσοτακη στην Ικαρια με 40 ατομα τηρηθηκαν λεει ολα τα μετρα. Αποστασεις και μασκες κατα την αναμονη του φαγητου λεει. Και αμα αυτα τα μετρα ειναι τα ενδεδειγμενα για ποιο λογο η εστιαση ειναι κλειστη; Αν εγω ανοιγα το εστιατοριο μου και τηρουσα αυτα τα μετρα τι προστιμο θα πληρωνα; Μια ζωη ψηφο δε θα ξαναδειτε απο εμενα και ολη την οικογενεια μου. Ντρεπομαι που σας εδωσα την ευκαιρια να κανετε αυτα που κανετε.

  6. Αλεξη αποφασισε.Εχουμε γινει καραγκιοζηδες.Το καλοκαιρι φωναζες που ανοιξε τον τουρισμο και γεμισαμε κρουσματα.Τωρα φωναζουμε που εχουν παρει μετρα και δεν εχουμε κρουσμα.Φωναζουν οι εστιατορες που κλεισανε,λες και ηταν ποτε ανοικτα το χειμωνα.Φωναζουν οι εμποροι που φωναζαν και περσυ που δεν ειχαν δουλεια.Φετος εχουν και τζαμπα νοικια.υπαλληλουε σε αναστολη και επιστροφες απο την εφορια.Ανοιγει τα σχολεια φωναζουμε.Τα κραταει κλειστα φωναζουμε.Αποφασιστε επιτελους.Απο την αλλη η χωρα τα παει πολυ καλα σε σχεση με τι Ευρωπαικες χωρες ,ακομα και τα ποσοστα εμβολιασμου ειμαστε πανω απο το μεσο ορο.Οι ιδιοι που υπερασπιζαμε τον Πολακη που ηταν σε γευμα ……κρινουμε τον Μητσοτακη για το ιδιο και μαλιστα εξω.Ειναι κριμα για τη χωρα να μην εχει αντιπολιτευση και καποιος να ειναι Συριζα επειδη δεν θελει να ειναι απλα με τη ΝΔ.Ξεφτηλα.

    • Ο Πολάκης δεν είναι πρωθυπουργός της χώρας οπότε δεν υπάρχει σύγκριση. Ο Πολάκης επισης δεν επέβαλε κανένα παράλογο χουντικό μέτρο με πρόφαση την πανδημία. Τα σχολεία έπρεπε να λειτουργούν εκ περιτροπής πρωί απόγευμα και προσλήψεις καθαριστών για ενδιάμεσο καλό καθάρισμα. Αλλιώς να φρόντιζε η Πουλχερία να έχουν συσκευές όλα τα παιδιά και ίντερνετ. Εμείς με 3 παιδιά παλεύαμε σε ένα λαπτοπ. Οι εστιάτορες δεν ήταν όλοι κλειστοί τον χειμώνα εννοείται και τα μαγαζιά λιανικής ήμασταν όλα ανοιχτά γι αυτό φωνάζουμε. Και από πάνω ο Μπουμπούκος πουλάει και μαγκιά σε όποιον δεν αρέσει λέει η κατάσταση να του δώσει λέει τα κλειδιά. Μετά δεν ήξερε πως να τα τα μαζέψει πάλι όπως και την απαγόρευση του take away που την πήρε πίσω σε μια ώρα με τη γιούχα που έφαγε. Το ότι η χώρα πάει πολύ καλά είναι το γνωστό σανό του ΣΚΑΙ γιατί όλοι οι υπόλοιποι βλέπουμε με τα μάτια μας τι γίνεται στη χώρα. Ξεφτίλα είναι που νομίζει ο Κούλης ότι με στημένες δημοσκοπήσεις θα με πήσει να τον ξαναψηφίσω!

  7. ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ ΔΕ ΛΥΠΑΜΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΛΕΦΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ! ΟΣΟΙ ΚΟΒΑΝΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΑΝ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΑΝ, ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ! Σε όλες τις επιστρεπτεες ! ΕΧΩ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΟΒΩ ΚΑΙ ΤΗ ΚΑΡΦΙΤΣΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΟΥ ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΥΤΗΧΩΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ ΜΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΕΧΩ ΛΑΒΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100000€ Εκατό χιλιάδες ευρώ στην επιχείρηση μου ! Και είμαστε πραγματικά μια μικρή επιχείρηση της πόλης αλλά υγειής με πραγματικούς τζίρους ! Δεν ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΤΙΜΟ ΕΓΩ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΟΣΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΑ ΙΔΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΜΟΥ ΜΟΥ ΔΕ ΚΟΒΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΘΕΜΙΤΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ; ΝΑ ΠΑΤΕ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΚΛΑΙΤΕ

    • Οσο εισαι εσυ νδουλαρε εμπορος….
      αλλο τοσο..
      ειναι…
      ο..
      κοψιμιος πρωτης πολιτης του νησιου!!!

    • ΣΕ κατάλαβε αμέσως … το έξυπνο μυαλό!
      Βγάζεις κακιουλες..εμποράκο….
      … για κομματόσκυλο σε κόβω….
      Μιλάς και για αστρονομικά ποσά… άστο….

  8. ΣΥΡΙΖΟΓ@Ρ@ΝΑ, ΠΑΤΡΩΝΟΙ ΤΟΥ ΔΙΧΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΤΑΛΙΝΙΚΗΣΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΖΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΑΡΑ ΣΑΣ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΜΑΥΡΟ.
    ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ.[ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΜΕΝΟ, ΟΧΙ ΤΙΣ Π/ΡΙΕΣ ΠΟΥ ΑΜΟΛΑΤΕ ΚΑΤΙΝΕΣ].
    ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΣΚΙΣΕΤΕ…..ΠΑΛΙ….ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ..ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΑΤΕ,ΓΙΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ???
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ, ΠΟΥΛΗΤΑΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ,ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΝΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΚΟΠΡΟΣ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΑΣ ΝΟΜΠΕΛ ΛΕΕΙ….
    ΣΑΣ ΔΙΕΦΥΓΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΠΕΛ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΟΣ…ΚΟΤΕΣ.

  9. ΤΩΡΑ ΔΕ ΠΑΝΤΕ ΚΑΛΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ .
    ΜΕ ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ.
    ΠΗΡΑΤΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΣΕ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΕΚΛΕΙΣΕ
    ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΤΟ ΔΙΠΛΑΝΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 10 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΠΟ….Ο
    ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΑ ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ……………
    ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ………..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ