Κάλυμνος: Αυστηρό lockdown μέχρι τις 9 Ιανουαρίου | Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των της ΠΕ Καλύμνου

26
6159

Σε αυστηρό lockdown τίθεται η Κάλυμνος μετά την έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού. Απαγορεύεται η μετακίνηση μετά τις 6 το απόγευμα. Κλείνουν τα πάντα στο νησί. Τα μέτρα ισχύουν από τα ξημερώματα της Πέμπτης 31 Δεκεμβρίου.

Σε αυστηρό lockdown μέχρι τις 9 Ιανουαρίου μπαίνει η Κάλυμνος μετά την έκρηξη των κρουσμάτων που προκάλεσε ο αρραβώνας και ο συγχρωτισμός οικογενειών.

΄Έτσι μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στην ΠΕ Καλύμνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, σχετικής εισήγησης και σύμφωνης γνώμης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορονοϊού Covid-19,  έχοντας υπόψη τα ευρήματα, την ηλικιακή διαστρωμάτωση των κατοίκων του νησιού, τα αποτελέσματα των τεστ και των δεδομένων της ιχνηλάτησης, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, λαμβάνονται τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:

  • Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των της ΠΕ Καλύμνου, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας
  • Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός του νησιού
  • Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών
  • Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου, κλπ)

Επίσης:

  • Τη λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Καλυμνίων για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων του νησιού και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων
  • Τη λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Νοτίου Αιγαίου για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί
  • Την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.Π.Α.Δ.) Νοτίου Αιγαίου για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων του νησιού.

Τέλος, τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν από την Πέμπτη 31-12-2020 και ώρα 06:00 μέχρι το Σάββατο 09-01-2021, οπότε και θα συνεδριάσει η Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορονοϊού Covid-19 για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων.

26 ΣΧΟΛΙΑ

    • Να ΤΡΕΞΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΜΠΟΛΙΑΣΟΥΝ και βεβαίωση πολιτικών φρονημάτων να υπογράφετε καλά Προβατάκια.!!!
      Το εμβόλιο κατά της ΠΕΙΝΑΣ, που θερίζει τον πλανήτη με εκατομμύρια νεκρούς, ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΟΥΝ ?????
      …που θα μας πουν κιόλαςΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ότι η ανθρώπινη ζωή είναι ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ….. και νοιάζονται για τις ζωές μας τις πολύτιμες.
      Εννοούν να σώσουν τις ζωές στα ΣΚΛΑΒΑΚΙΑ ΤΟΥΣ.
      ΟΥΣΤ ΡΕΕΕΕ ΠΑΡΤΑΛΙΑΑΑΑΑ!!!

    • Η μοριακή μέθοδος ανάλυσης PCR στηρίζεται στην ανίχνευση ιικών σωματιδίων. Για να είναι θετικό το τεστ πρέπει να ανιχνευθεί ένας ορισμένος αριθμός ιικών σωματιδίων. Το τεστ προσδιορίζει μόνο αντιγόνο, όχι αντισώματα. Η μοριακή εξέταση PCR που διενεργείται στα Εργαστήρια του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ έχει ειδικότητα μεθόδου 100% και ευαισθησία μεθόδου 99.17%…..
      ….. ΠΡΟΣΈΞΤΕ ΤΙ ΓΡΆΦΟΥΝ ΟΜΩΣ ΠΑΡΑΚΆΤΩ ΟΙ ΙΔΙΟΙ στη σελίδα τους.
      «Συγκεκριμένα, οι πιθανότητες ενός ασθενούς να παράγει ένα ΨΕΥΔΩΣ ΑΡΝΗΤΙΚΟ μετά τη μόλυνση από τον ιό είναι 67% εάν η δοκιμή πραγματοποιηθεί εντός των πρώτων τεσσάρων ημερών από τη μόλυνση.
      Αντιθέτως,

      Αφού εμφανιστούν τα συμπτώματα, ο ψευδώς αρνητικός ρυθμός μειώνεται στο 38% περίπου.
      Κατά μέσο όρο,

      Οι δοκιμές είναι πιο ακριβείς οκτώ ημέρες μετά τη μόλυνση, με ψευδώς αρνητικό ποσοστό λιγότερο από 20%. «

  1. Συμβαίνει το ίδιο και στην κω την ημέρα υπάρχει τόση κίνηση γενικά πού νομίζεις ότι δεν ήμαστε σε λοκνταουν είναι θέμα χρόνου να έρθει ο κορονοιος και εδώ ας ελπίσουμε ότι θα την σκαπουλαρουμε. Ρε καθίστε στα σπίτια σας μέχρι να περάσει όλο αυτό το νταλαβερι θα ψωνισετε μόλις περάσει όλο αυτό.

    • Καλά λες φίλε μου, 1 χρόνο ακόμα το λιγότερο (σύμφωνα με τους ΕΙΔΙΚΟΥΣ)… Πραγματικό lockdown όμως, όπως στη Γιουχάν της Κίνας, με στρατιωτική παρουσία, 1 άτομο την εβδομάδα για ψώνια, καθόλου άσκηση, ούτε θάλασσα το καλοκαίρι, ούτε τουρίστες, ούτε delivery, ούτε 9 άτομα σε γιορτές, ούτε αγορές μέσω internet ούτε….να συνεχίσω;;;; Για όσο κρατήσει καλά λες…Γιατί έχουμε τον φονικότερο ιό όλων των εποχών και με βάση τα όσα μας έχουν πει για τον τρόπο μετάδοσης, όσα προανέφερα είναι light μέτρα.. Καλή χρονιά να έχουμε!!!!

  2. Μαλλον θα επρεπε να παει αστυνομικο κλιμακιο απο την Κω και την Ροδο οπως το καλοκαιρι γιατι δεν φαινεται να γινεται αλλιως και να έχει αποτελεσμα.

  3. Τέλος Νοεμβρίου φίλος Κάλυμνιος μου είπε ότι η Κάλυμνος θα είναι το μοναδικό νησί που δεν θα έρθει ο Coronavirus .

  4. είμαστε τυχεροί ακόμα στην Κω γιατί την έχουμε γλυτώσει απο μαζικά κρούσματα. Αν συνεχίσουν πάντως να γεμίζουν τις εκκλησίες όπως έκαναν τα Χριστούγεννα χωρίς μάσκες και με την ανοχή – στραβά μάτια της Αστυνομίας τότε δεν τη γλιτώνουμε

  5. Οι Καλυμνιοι να κάτσουν στα αυγά τους και να μην έρχονται στην Κω και κολλήσουν και εμάς ατε να τους δούμε τους σαχλαμάρες. Στην βλακεια πάντα πρώτοι.

  6. Όλοι οι καλυμνιοι μαζί με όλο τον πλανήτη σε lockdown και Όλοι οι //@ @κινεζοι στα μπουζούκια.(βλ ουχαν)

  7. Την επόμενη φορά που θα βάλετε στο στόμα σας την Κάλυμνο θα πρέπει πρώτα να το ξέπλυνετε με οινόπνευμα.
    Γελάτε με ένα τόσο σοβαρό θέμα λες και αυτοί οι άνθρωποι ήθελαν να κολλήσουν ντροπή σας ντροπή σας πλέον αντί να κοιτάμε την καμπούρα μας ψάχνουμε να βρούμε και την λεπτομέρεια για να κρίνουμε τους άλλους ντρέπομαι για χάρη σας
    Και μετά ονομάζεστε και άνθρωποι αισχος είστε άξιοι τις μοίρας σας .
    Αλλά όπως λέει μια παροιμία έξω από το χορό πολλά τραγούδια λένε ο ιός αυτός λοιπόν δεν κοιτάει αν είσαι όμορφος η άσχημος η από πού καταγεσαι
    αν με κακό κολλήσετε εσείς θα δούμε πόσο ωραία θα νιώθετε ντροπή σας!!!

    • ΣΙΓΑ ΒΡΕ ΓΟΥΡΓΟΥΛΛΛΛΑ, λίγο τσίπουρο με χταπόδι στα κάρβουνα δεν σου περισσεύει;;;;;

      Όλοι οι φτωχοί στο μυαλό έχουν ανάγκη από το εμβόλιο της βλακειών,, δυστυχώς όμως ακόμα το ψάχνουμε…

      • Ακόμα και εδώ το περνεις λες και είναι αστείο όλος ο κόσμος καταρρέει και εσύ το έχεις ρίξει στην πλάκα όσο ασχολούμαι τόσο περισσότερο αξία σου δίνω ντροπή σας αυτό έχω να πω μόνο .
        Και όσο για το θέμα βλακείας δεν είναι εγώ που μιλάει για τσίπουρα και χταπόδια όταν λοιπόν δεις τι είπα εγώ και τι απαντήσες εσύ θα καταλάβεις αμέσως την διαφορά και τι εστί Κάλυμνος!!

  8. .. Κάνετε λες και επέλεξαν οι άνθρωποι λες και ήθελαν να κόλλησουν .
    Ντροπή σας μόνο αυτό έχω να πω ντρέπομαι για χάρη σας γελοίοι .

  9. Προς Καλυμνος αξιααα το θεμα ειναι οτι στην καλυμνο προσεχαν οι ανθρωποι και καποιοι ανεγκεφαλοι που ηρθαν απο αλλα μερη της Ελλαδος(πως ηρθαν αφου απαγορευονται οι μετακινησεις νομων)κολλησαν και τους ντοπιους συεναχωριεμαι πραγματικα για αυτην την κατασταση να περασει γρηγορα ευχομαι ολο αυτο για τους συνανθρωπους μας!Καλη χρονια και υγεια πανω απο ολα!

    • Ακόμα και εδώ το περνεις λες και είναι αστείο όλος ο κόσμος καταρρέει και εσύ το έχεις ρίξει στην πλάκα όσο ασχολούμαι τόσο περισσότερο αξία σου δίνω ντροπή σας αυτό έχω να πω μόνο .
      Και όσο για το θέμα βλακείας δεν είναι εγώ που μιλάει για τσίπουρα και χταπόδια όταν λοιπόν δεις τι είπα εγώ και τι απαντήσες εσύ θα καταλάβεις αμέσως την διαφορά και τι εστί Κάλυμνος!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ