Θρίλερ σε Ρόδο – Καστελλόριζο: Κατηγορούνται για κατασκοπεία δύο Έλληνες | Ομολόγησε ο ένας…

18
6849

Η έρευνα της υπόθεσης έγινε σε στενή συνεργασία με την ΕΥΠ – Ο πρώτος κατηγορούμενος έχει καταγωγή από την Κομοτηνή και εργάζεται σε επιβατικό πλοίο, που εκτελεί ακτοπλοϊκά δρομολόγια στην άγονη γραμμή – Ο δεύτερος εργάζεται στο τουρκικό Προξενείο

Από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο Ελλήνων  για παράβαση του άρθρου 148 Π.Κ. (κατασκοπεία) και του Α.Ν. 376/1936 (περί μέτρων ασφαλείας οχυρών θέσεων) κατά συναυτουργία.

¨οπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ,, ο ένας εργάζεται σε επιβατικό πλοίο, που εκτελεί ακτοπλοϊκά δρομολόγια διασύνδεσης της νήσου Ρόδου με τη νήσο Μεγίστη (Καστελόριζο) και ο δεύτερος εργάζεται σε Προξενική Αρχή στη Ρόδο.

Η όλη έρευνα της υπόθεσης έγινε σε στενή συνεργασία με την Ε.Υ.Π. και τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η «Δημοκρατική της Ρόδου» ο εργαζόμενος σε πλοίο που εκτελεί δρομολόγιο στην άγονη γραμμή Κατελλόριζο- Ρόδο και σε άλλα νησιά έχει καταγωγή από την Κομοτηνή και είχε τεθεί υπό παρακολούθηση από τον Αύγουστο του 2020.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρχές κατέγραφαν συστηματικά τις επαφές του και τις τηλεφωνικές συνομιλίες, από τις οποίες φαίνεται να προκύπτει ότι παρείχε πληροφορίες απόρρητου – στρατιωτκού περιεχομένου στους Τούρκους.

Ο έτερος κατηγορούμενος έχει απασχολήσει την επικαιρότητα και στο παρελθόν και υπηρετεί σε καίρια θέση στο τουρκικό Προξενείο της Ρόδου. Είχε επαφές με τον πρώτο και θωρείται αρμοδίως ως ο κύριος σύνδεσμός του με τους Τούρκους.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος είναι μάγειρας σε επιβατικό πλοίο. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Newsbomb.gr, ο μάγειρας έχει ομολογήσει την πράξη του στις ελληνικές Αρχές. Η πιθανότερη εκδοχή, σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., είναι ο υπάλληλος του προξενείου να στρατολόγησε τον μάγειρα για να λαμβάνει πληροφορίες εθνικής σημασίας.

Συγκεκριμένα, ο μάγειρας φέρεται να έστελνε στον υπάλληλο του προξενείου φωτογραφίες πλοίων αλλά κυρίως πληροφορίες για το πότε αναλαμβάνουν σκοπιά Έλληνες στρατιώτες σε στρατόπεδα και στρατιωτικές ζώνες. Κατάφερνε το σκοπό του κάνοντας συνέχεια με το πλοίο όπου εργαζόταν το δρομολόγιο που συνδέει τη Ρόδο με το Καστελόριζο.

Η δράση των φερόμενων ως κατασκόπων ξεκίνησε από τον Αύγουστο και μετά όταν Έλληνες πράκτορες άρχισαν να τους παρακολουθούν. Οι ελληνικές Αρχές πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του μάγειρα, όπου βρέθηκαν λαπτοπ και κινητά τηλέφωνα, η εξέταση των οποίων θα δείξει στις Αρχές το μέγεθος της κατασκοπευτικής τους δράσης.

18 ΣΧΟΛΙΑ

    • ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΟΥΦΟ ΤΟΥ ΑΠΕΡΧΜΕΝΟΥ,ΨΙΤ,ΨΑΤ,ΨΟΥΤ,ΠΩΣ @@ΤΑ ΤΟΝ ΛΕΝΕ,ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΠΟΔΕΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ,ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ.ΜΑΙΜΟΥΔΙΑΡΑ ΕΡΧΕΤΕ Η ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ.

    • Να μας τους δώσετε,να τους περιποιηθουμε.Τα βρ@μοσκυλα,ζουν στην Ελλάδα,και αντί να πουν ευχαριστώ γινοντε προδοτες.Εδω τους χρειάζετε,χρυσή αυγή.///// τους-η-στειλτε τους στην Τουρκία,στο αλο κοπροσκυλο που ξέρει μόνο να γαυγίζει,και να απειλή.Θα τους φάμε σε μια νύκτα τους …..Το σκύλο να τον φοβάσαι όταν δεν γαυγίζει.Ακους ερτογαν.

  1. Τα ονοματακια και τα πρόσωπα των δύο κυριων που συνελήφθησαν για κατασκοπεία υπέρ της Τουρκίας φαντάζομαι θα φιγουράρουν σε όλα τα ΜΜΕ αύριο Οπως του γνωστού τραγουδιστή πριν λίγες μέρες
    Έτσι δεν είναι;

  2. όπως και οι Βαλκάνιοι που πάνε στρατό Έλληνες ‘βαφτίζονται’ ,αλλά το αίμα ως γνωστόν νερό δεν γίνεται.Χαρείτε τους πάντως όλοι,όσο για το θέμα είναι καιρό γνωστό στα ειδικά κλιμλάκια..καιρό αρκετό.

  3. Αλληλεγγύη στον άδικα διωκόμενο μουσουλμανο σύντροφο . Είναι θύμα του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού

    • Ισόβια κ στους δύο κ σε αυτούς που τους υποστηρίζουν ,όπως ο αριστερός εδώ που νομίζει ότι τρώμε κουτοχορτο.Γιατι ρεε αριστερέ τάχα μου, εσείς να περνάτε ζάχαρη όταν χιλιάδες Έλληνες σφαγιάστηκαν από το σκυλολοη σας τους άρπαξαν τις περιουσίες κ άλλους έσφαξαν κ άλλους έδιωξαν γιατί έχετε εσείς παράπονο τι από όλα αυτά παθατεε; Εεεε;Κ έχετε κ παράπονο; Για παραδειγματισμό να τιμωρηθούν με την έσχατη των ποινών.

  4. Να προσεχουν οι φιλοι πατριωτες μουσουλμανοι του νησιου τι φερνουν και που δινουν τα παιδια τους.

  5. Έλληνες πολίτες μουσουλμάνοι. Ωραία υπηρεσία προσφέρουν στην πατρίδα! Δήμευση των περιουσιών τους και απέλαση όπως έκαναν οι Τούρκοι στους Έλληνες της Κων/πόλης το 1964.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ