ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Κεκλεισμένων των θυρών ο Εσπερινός του Αγίου Σπυρίδωνα στο Ζηπάρι | κ. Ναθαναήλ: Ο Άγιος Σπυρίδωνας έσωσε από λοιμικές ασθένειες τον τόπο, ας τον παρακαλέσουμε καιτώρα

8
2477

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χωρίς κόσμο και κεκλεισμένων των θυρών εψάλη απόψε για πρώτη φορά, λόγω της έκτακτης κατάστασης, ο εσπερινός της εορτής του Αγίου Σπυρίδωνα στο Ζηπάρι.

Στον εσπερινό τον οποίο τέλεσε ο π. Ιωάννης Κουτάντος, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ.

Τους ύμνους απέδωσε ο Πρωτοψάλτης – καθηγητής Τρύφων Καβαθάς.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος μετέφερε την ευλογία και τις ευχές του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου και αναφέρθηκε στο κλείσιμο των εκκλησιών και την δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε όλοι.

ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα θαύματα του Αγίου Σπυρίδωνα που έσωσε τον τόπο από λοιμικές ασθένειες, εξ ου και οι λιτανείες του ιερού σκηνώματός του στην Κέρκυρα.

Ας τον παρακαλέσουμε κι εμείς οι λίγοι στο ναό, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι με τις θερμές προσευχές τους από μακριά να επέμβει για να μας γλυτώσει και από αυτή την πανδημία που περνάμε όλοι.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε  θερμά τον π. Ιωάννη αλλά και τους κτήτορες που ανήγειραν και συντηρούν παραδειγματικά τον Ιερό Ναό του Αγ. Σπυρίδωνα στο Ζηπάρι (ο Ναός ανηγέρθη το 2006 σε οικόπεδο της οικ. Χατζηπέτρου) και έδωσε ως ευλιγία από μία μικρή εικόνα του Αγίου, με την ευχή να έχουν τη χάρη και την ευλογία του.

Τέλος από την κ. Άννα προσφέρθηκαν και φέτος εκλεκτά κεράσματα στους προσκυνητές που περνούσαν να ανάψουν ένα κερί στο εξωτερικό προσκυνητάρι του ναού.


Βίος: Άγιος Σπυρίδων ο Θαυματουργός … – Ορθόδοξος Συναξαριστής

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στους εορτάζοντες. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους κτητορες του Ιερού Ναού, νιώθουμε πολύ υπερήφανοι που έχουμε ένα τόσο όμορφο κόσμημα στο χωριό μας και στην γειτονιά μας.Ειναι η μοναδική Εκκλησία επάνω στο Νησί που είναι αφιερωμένη στον Άγιο Σπυρίδωνα. Εύχομαι να χαρίζει υγεία και ευλογία σε όλους και του χρόνου πια να τον γιορτάσουμε με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια και φυσικά με τελείως διαφορετικές συνθήκες.

  2. ΒΟΉΘΕΙΑ ΜΑΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΊΔΩΝΑΣ Κ ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΧΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΆΖΟΝΤΕΣ. ΠΗΓΑΜΕ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ,ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΌ Κ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΑΜΕ Κ ΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΑΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.ΦΕΤΟΣ ΒΙΩΣΑΜΕ ΠΡΩΤΌΓΝΩΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΆΣΕΙΣ Κ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΗ Κ ΤΕΛΕΥΤΑΊΑ ΦΟΡΆ. ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΝΑ,ΣΤΗΝ ΘΕΙΑ ΟΛΓΑ Κ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥΣ.

  3. Χρόνια πολλά, ευχομαι ο Άγιος Σπυρίδωνας να μας έχει καλά!! Του χρόνου, πρωτα ο Θεός, θα του παω άρτο. Μεγάλη η χάρη Του!!!! Με βοήθησε να γεννήσω την κόρη μου.

  4. ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ ! ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΤΕΤΙΟΙΟ ΧΑΛΙ ! ΜΑΣ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ..ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΕ ΚΑΙ Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ . ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΗΓΕΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΦΟΒΟ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΟΒΟ ΙΟΥ ! «Η μάσκα που έβαλες σε γελοιοποιεί, αλλά δεν πρόκειται να σε σώσει. Μολύνθηκαν δεκάδες που φορούσαν «ευλαβικά» το διαβολικό μουτρο-προφυλακτικό τους, δεχόμενοι ταυτοχρόνως να φυλακιστούν στα κλουβιά από μπετόν. »
    Κι από μπετόν αρμέ είναι φτιαγμένο το τυραννικό σύστημα που καθορίζει τις ζωές μας, στημένο μαεστρικά εδώ και πολλές δεκαετίες για να λειτουργήσει σαν ελβετικό ρολόι μόλις θα άναβε η σπίθα της δικτατορικής ενεργοποίησης (κατά τούτο ουδεμία σημασία έχει το αν ο ιός είναι φυσικό ή τεχνητό προϊόν – εκείνο που μετρά είναι ο δόλος εκμετάλλευσης του μεγάλου γεγονότος).

    • Στην Ελλάδα,
      1. με το εμβόλιο της εποχικής γρίπης διαθέσιμο,
      2. χωρίς ο κόσμος να φοράει μάσκες σε δημόσιους χώρους ή να τηρεί αποστάσεις και μέτρα (σαν αυτά που έχουν επιβληθεί στην πανδημία),
      3. και με μεγαλύτερο αριθμό ευπαθών ομάδων (συμπεριλαμβάνονται παιδιά και έγκυοι):

      2014-2015, 248 σοβαρά κρούσματα εποχικής γρίπης, με 111 θανάτους (οι 99 σε ΜΕΘ).
      2015-2016, 435 σοβαρά κρούσματα εποχικής γρίπης, με 197 θανάτους (οι 172 σε ΜΕΘ).
      2016-2017, 276 σοβαρά κρούσματα σε ΜΕΘ, με 108 θανάτους.
      2017-2018, 107 σοβαρά κρούσματα σε ΜΕΘ, με 42 θανάτους.
      2018-2019, 374 σοβαρά κρούσματα σε ΜΕΘ, με 154 θανάτους.

      Συνολικά, την πενταετία 2014-2019 καταγράφηκαν 1.440 σοβαρά κρούσματα εποχικής γρίπης με 612 θανάτους.

      Δηλαδή, κατά μέσο όρο ανά χρονιά:

      288 σοβαρά κρούσματα εποχικής γρίπης και
      122 θάνατοι

      (αρκετοί θάνατοι που σημειώθηκαν στις ΜΕΘ, ήταν ασθενών που δεν είχαν κάνει το αντιγριπικό εμβόλιο)

  5. Γλυκανάλατε μελοδραματικέ κύριέ μου, είστε Ισλαμιστής Ταλιμπάν; Ιρανός; Τούρκος; Πακιστανός; Ανατολίτης πράκτορας; Μουλάς; Λίγο απ’ όλα; Ο Θεός σε βλέπει και φοβάται.

    • ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΑΚΙ ΣΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΚΟΜΠΟΣΧΟΙΝΙ ….ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ! Την μασκούλα σου μην ξεχάσεις να φορέσεις . Φόρα την και στον ύπνο …. αααα και το εμβόλιο μην ξεχάσεις .Κι αυτό να το κάνεις . Πάνω απ΄ολα η σωματική σου υγεία … Όπως σε κόβω δεν έχεις αφυπνιστεί!

      • ΖΗΤΩ Η ΘΕΪΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

        ΘΕΟΥ ΑΚΜΠΑΡ, ΘΕΟΥ ΑΚΜΠΑΡ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ