ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Η εορτή της Αγίας Αικατερίνης στην Κω, με την ευχή να έρθει γρήγορα η ώρα που η ανθρωπότητα θα ξεπεράσει την σοβαρή απειλή του κορωνοϊού

1
1031

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Η μνήμη της Αγίας Αικατερίνης της Πανσόφου τελείται από την Ορθόδοξο Εκκλησία μας στις 25 Νοεμβρίου, ήμερα κατά την οποία αποδίδεται και η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου. Σε μερικά Συναξάρια ως ημέρα μνήμης της αναγράφεται η 24η Νοεμβρίου, ημέρα που την γιορτάζουν οι Ρώσοι και οι άλλες σλαβικές Εκκλησίες

Ο εορτασμός στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Αικατερίνης Κω πραγματοποιήθηκε και σήμερα κεκλεισμένων των θυρών και τηρουμένων όλων των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊο.

Χοροστατούντος στον Όρθρο και προεξάρχοντος στη Θεία λειτουργία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, ιερουργούντος του  Αρχιμανδρίτου π. Ιωακείμ, του Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως, παρουσία και του γενικού Αρχιερατικού π. Ιωάννη.

Έψαλλαν ο Πρωτοψάλτης Δημήτριος Διακονικολής και ο ιεροψάλτης Βασίλειος Παπαδόπουλος.

Τις ευχές τους προς όλο τον κόσμο έστειλε ο Σεβασμιώτατος και ιδιαίτερα τις εορτάζουσες και τους εορτάζοντες (εορτή και του Αγίου Μερκουρίου, παλαιά Αγιογραφία του οποίου υπάρχει στο ιερό παρεκκλήσιο μαζί με την Αγία Αικατερίνη η οποία φέρει ‘πληγές’ στο πρόσωπο από την Τουρκοκρατία, όπως και του Αγίου Ονουφρίου), με  την ευχή να έρθει γρήγορα η ώρα που η ανθρωπότητα θα ξεπεράσει την σοβαρή απειλή του κορωνοϊού και θα επιστρέψουμε πάλι στις κανονικές συνθήκες ώστε να μπορούμε να τελούμε την Θεία Λειτουργία χωρίς περιορισμούς.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. θα «ξεπεράσουμε την σοβαρή απειλή του κορωνοϊού», όταν βλέπουμε ακόμα και τώρα πως ο κλήρος αλαζονικά και ανεύθυνα αδιαφορεί για τα μέτρα, τους θανάτους και την κατάντια της χώρας, με αποτέλεσμα να παροτρύνει και να επηρεάζει ένα μέρος των πιστών πιστών να κάνουν το ίδιο; Ο Χριστός και η Παναγία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ